Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 19 Şubat 2020
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, şehrin tam ortasında adeta cennetten bir parça olan Aydos Ormanı, kolay ulaşımı sayesinde fırsat bulduğunuz her an gidebileceğiniz noktalardan biri. Hengameden ve kalabalıktan sıyrılıp gün içinde mini bir terapi arıyorsanız Aydos Ormanı kaçabileceğiniz bir yer.

{ad:0}

Bol oksijenli ve yemyeşil bir doğası olan Aydos, tüm stresinizi üzerinizden atmanızı ve ailenizle huzur dolu vakit geçirmenizi sağlayacak! İstanbul’da pek çok kişi tarafından sıkça ziyaret edilen bu doğa harikası orman, her mevsim sizi büyülemeye devam edecek.

  • Aydos Ormanı ve Aydos Gölü Nerede?
  • Aydos Ormanı’na Nasıl Gidilir?
  • Aydos Ormanı Açılış ve Kapanış Saatleri
  • Aydos Ormanı’nda Gezilecek Yerler
  • Aydos Ormanı’nda Kamp Alanı Var mı?
  • Aydos Ormanı’nda Mangal Yakmak Serbest mi?

Aydos Ormanı ve Aydos Gölü Nerede?

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Aydos Ormanı ve Aydos Gölü; Kartal, Pendik ve Sultanbeyli ile çevrelenmiş bir alanda bulunuyor. Şehrin içinde yer almasından dolayı da ormanlık alana ulaşım kolay ve rahat oluyor. Şehrin ortasında bambaşka bir deneyim sunan Aydos, kolay ulaşımı sayesinde de her daim popülerliğini koruyor. Buraya ulaşmak için ise üç seçeneğiniz bulunuyor.

Aydos Ormanı’na Nasıl Gidilir?

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Aydos Ormanı'na Toplu Taşıma Araçları ile Ulaşım

 Aydos Ormanı'na toplu taşıma araçları ile gelmek isterseniz, ilk olarak Kadıköy'e gelmeniz gerekiyor. Kadıköy'den Çemenzar durağından 19F numaralı otobüse binip Kozyatağı Metro durağında inebilir, buradan da 16U numaralı otobüse binebilirsiniz. Bu otobüsten de Çamlık durağında indiğinizde, 145 metre yürüdükten sonra Aydos Orman Parkı Sosyal Tesisleri'ne gelmiş oluyorsunuz.

Aydos’a ulaşım için ikinci seçenek ise Kadıköy’den Kartal’a metro ya da otobüs ile gidip, Kartal’dan Aydos minibüslerine binmek. Kartal'dan Aydos'a direkt giden minibüslerle de ormana kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aydos Ormanı'na Özel Araçla Ulaşım

Özel aracınızla Aydos'a en kolay şekilde akıllı telefonunuzdan navigasyon açarak gelebilirsiniz. Uygulamalarla hala çok fazla haşır neşir değilseniz de E-5 karayolu ve TEM otoyolundan Kartal – Yakacık istikametinde ilerlerken tabelalar sizi Aydos Ormanı'na kadar yönlendiriyor, siz tabelaların sıkı takipçisi olun yeter.

Aydos Ormanı Açılış Kapanış Saatleri

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Aydos Ormanı için herhangi bir açılış ya da kapanış saati bulunmuyor. Ancak orman içerisinde yer alan mekanların açılma ve kapanma saatleri var. Örneğin ormanda hizmet veren Oba Çadırı, sabah 08:00'de açılıyor ve gece 02.00'de kapanıyor. Mekanda; piknik alanı, semaverle çay servisi, restoran alanı, açık büfe kahvaltı servisi, nargile servisi, mangal servisi, at turu, spor kanallarının yayını ve çocuk oyun parkı bulunuyor.

Aydos Ormanı'nda Gezilecek Yerler

Aydos Tepesi

Doğası ve manzarasıyla büyüleyen Aydos Tepesi, ormanlık alanda keşfedebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Yüksek rakımlı bir noktada bulunan bu tepe, kış aylarında karın ilk yağdığı yer olup, bembeyaz bir örtüyle kaplanıyor. Bizans döneminden kalma kale ise Aydos Tepesi'nde mutlaka keşfetmeniz gereken bir nokta. Buradan izlenen manzara ise unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Aydos Gölü

Etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili olan Aydos Orman Gölü, yoldan ormanlık alana girdikten yaklaşık 5 km. kadar içeride yer alıyor. İsterseniz aracınızla, isterseniz bisikletinizle, isterseniz de kısa bir yürüyüşle göle ulaşabilirsiniz. Eğer yürüyüş yaparak göle inme planınız varsa, tabelaları takip ederek yaklaşık otuz dakikada göl kenarına inebilirsiniz.

Aydos Ormanı’nda Yapılabilecek Aktiviteler

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

  • Gölde deniz bisikleti ile gezinebilir,
  • Mesire alanında piknik yapabilir,
  • Parkurlarda koşabilir,
  • Kamp yapabilir,
  • Aydos Gölü'nde balık tutabilir ya da ormanda yürüyüş yapabilirsiniz.

Aydos Ormanı'nda Kamp Alanı Var mı?

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Aydos, 537 metre yüksekliğe sahip konumuyla İstanbul'un en yüksek noktası. Aydos Ormanı'nda doğayla iç içe bir noktada kamp yapabilirsiniz. Ancak ormanlık alanda kamp alanı tarzında bir tesis yok. O yüzden siz kendinize göre en güvenli olan yeri bulup orada kamp yapabilirsiniz. Bütçe dostu kamp önerilerimiz için tıklayınız!

Aydos Ormanı’nda Mangal Yakmak Serbest mi?

Aydos Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Aydos Ormanı’ndaki göl kenarı mesire alanı olarak belirlenmiş olup, bu alanda doyasıya piknik yapabilirsiniz. İsterseniz mangal yakabilir, isterseniz da gölde balık tutabilirsiniz. Piknik için kendi mangalınızı yanınızda getirebilir ya da göl kenarında yer alan kendin pişir kendin ye mekanından hem etlerinizi hem de mangalınızı temin edebilirsiniz. İstanbul’un gürültülü şehir hayatından az da olsa kaçmak ve şehirden uzaklaşmadan doğayla baş başa olmak için Aydos Ormanı sizleri bekliyor. Doğaya ve yeşile doymak hepimizin hakkı, sizce de öyle değil mi?

{search:kartal-otelleri,Kartal Otelleri}

Yorumlar

Ayben aslan 
08.09.2021
Hiç gitmedim çocuklarımla birlikte çok isteriz gitmeyi ücretsiz olsa böyle şeyler daha güzel olmazmı çocuklarımız spor dalına ücretsiz olsaydı herkes giderdi
Niyazi urker 
22.07.2021
22 tl ucret ama gece eletirikler ac miyorlar hertaraf cop dolu temizlik sart
Metin gökçek 
28.09.2020
Güzelim gölün tam kenarında cami yapılmış sanki başka yere yapılamazmıydı hiç yakışık almamış Ayrıca oraya gelenlerden para alınıyor adam camiye namaz kılmaya para mı verecek
Atakan 
17.08.2020
Oturmak için tahta masallardan 20 lira ücret istiyorlar denetim yok denetim yapılmasını istiyoruz
Şebnem Gürer 
11.07.2020
Araç giriş ücreti çok pahalı. Bisiklet kiralamak için bir yer mevcut mu? Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
Daha fazla yorum gör