İstanbul'a Yakın En Güzel Kamp Alanları

İstanbul'a Yakın En Güzel Kamp Alanları

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 23 Mart 2016
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
İstanbul'a Yakın En Güzel Kamp Alanları

Kamp yapmak doğayla iç içe olmanın en güzel yollarından biridir. Kuş sesleri eşliğinde güne başlamak, gece ateşin etrafında ısınmak ve kısa bir süreliğine de olsa kendinizi dış dünyadan izole etmek için kamp yapmak gibisi yoktur. Zor tarafları da var elbette ama hem doğayla hem de kendinizle mücadele etmek ve konfor alanınızın dışına çıkmak için en güzel fırsatlardan biridir kamp. Bahar mevsimi ise kamp yapmak için en ideal zamanlardan biri. Hava şartları çok çetin olmadığı ve ormanlık alanlar şenlendiği için bahar ayı geldi mi kamp planları da hemen yapılmalı. İstanbul ve çevresinde çadırınızı kapıp gidebileceğiniz pek çok kamp alanı bulunuyor. İşte onlardan 8 tanesini sizler için sıralayalım dedik.

{ad:0}

1 – İğneada Longozu, Kırklareli

 iğneada longozu

Kırklareli’nin Vize ilçesinde, Kıyıköy’de yer alan bir tabiat harikası İğneada Longozu. Dünyada az sayıda bulunan doğal oluşumlardan biri olan İğneada Longozu, yeşillikler içerisinde ruhunuzu yenileyebileceğiniz bir yer. İstanbul’un kalabalığından, trafiğinden ve gürültüsünden kaçmak istediğinizde, bir hafta sonu kamp için İğneada Longozu’nun huzur dolu ortamını tercih edebilirsiniz. İstanbul’a yakın ücretsiz kamp alanlarının oldukça yoğun oluşundan mütevellit ekonomik bir kamp tatili yapmak isteyenlere Ekonomik Bir Kamp Rehberi:Bütçe Dostu Kampçılık yazımızı da okumanızda fayda var.

2 – Acarlar Longozu, Sakarya

 acarlar longozu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yer alan Acarlar Longozu, dünyanın en büyük ikinci longozu olma özelliği taşıyor. Cennetten bir parça misali olan Acarlar Longozu’nun muhteşem bir tabiatı var. Yorulan ruhunuzu ve bedeninizi tazelemek için 2 ya da 3 günlüğüne bu tabiat harikasının ortasında çadırınızı kurabilirsiniz. Yeşilin bin bir tonu, bol oksijenli havası ve çeşit çeşit hayvanlarıyla Acarlar Longozu, doğanın içerisinde keyifli zamanlar vadediyor sizlere.

3 – Uçmakdere, Tekirdağ

 uçmakdere

İstanbul’a yakın kamp yerleri arasında olan Tekirdağ, ülkemizdeki en lezzetli üzümlerin yetiştiği yer olarak biliniyor Uçmakdere köyü. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan bu şahane köyde, çok az sayıda ev ve anıt ağaç yer alıyor. Aracınızla giderken görecekseniz ki, muhteşem bir manzara da sizinle birlikte yol alıyor. Bir tarafınızda sarp kayalıklar, diğer tarafınızda ise uçsuz bucaksız masmavi bir deniz. Yolun sonunda bulunan koyda, ağaçların altında çadır kurmaya elverişli pek çok alan yer alıyor. Baharın verdiği enerjinin en saf halini bu cennet köşesinde yaşayabilirsiniz.

4 – Pürenli Yaylası, Düzce

 pürenli yaylası

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yer alan Pürenli Yaylası, doğanın tüm renklerinin eşsiz bir şekilde birbiriyle bütünleştiği ender yerlerden biri. Efteni Gölü ya da Güzeldere Şelalesi yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Pürenli Yaylası, aslında bir yaylalar bütünü olarak biliniyor. Pürenli Yaylası, gençlik kamplarının sıklıkla yapıldığı bir mesire yaylası aynı zamanda. Sahip olduğu bu güzellikleri ise henüz keşfedilmemiş olmasına borçlu.

5 – Kömür Limanı, Çanakkale

 pürenli yaylası

Gelibolu’nun en farklı güzelliklerinden biri olan Kömür Limanı, Saroz’da bulunuyor. Su öylesine berrak ki burada, özellikle dalgıçlar burayı mesken edinmiş adeta. Despot Limanı’nın tam karşısında yer alan Kömür Limanı’na ulaşım toprak bir yolla sağlanıyor. Ancak yaz aylarında Kömür Limanı’nda ciddi bir kalabalık baş gösteriyor. Hatta bu durum çoğunlukla kafa dinlemeye gelen doğaseverlerin bunalmasına sebebiyet verebiliyor. O yüzden bizim önerimiz Nisan-Mayıs ayları arasında burayı tercih etmeniz yönünde.İstanbul’a yakın çadır kamp alanları bulabileceğiniz, yaklaşık iki-üç saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz bu güzelliklere bir de Çanakkale Gezi Rehberi’ni eklerseniz, tadından yenmez!

6 – Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli

 ballıkayalar tabiat parkı

İşte İstanbul’a en yakın kamp alanları arasında başı çekecek olan ve her mevsim farklı renklere bürünen Ballıkayalar Tabiat Parkı, doğanın gücünü bir kez daha gözler önüne seren eşsiz yerlerden biri. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’da kamp yapabileceğiniz en yakın rotalardan biri aynı zamanda. Özellikle parkın üst kısımlarında çadır kurmaya elverişli alanlar mevcut. Kalabalık bir şehrin hemen yanı başında bulunan bu huzur noktasına bahar bitmeden mutlaka gitmelisiniz. Ayrıca kış kamp yerleri İstanbul içerisinde de en çok tercih edilen Tabiat parklarından birisi, Ballıkaya.

7 – Mudurnu Sülüklügöl, Bolu

 mudurnu sülüklügöl

Yaklaşık 300 yıl önce bir heyelan nedeniyle oluşan Mudurnu Sülüklügöl, Bolu’nun Mudurnu ilçesine 70 km mesafede bulunuyor. Tabiatın sunduğu eşsiz güzelliklerden biri olan Mudurnu Sülüklügöl, saydığımız kamp rotaları arasında belki de en zorlu olanı. Zira göl kenarında kamp kurabilmek için yaklaşık 9 km’lik bir yürüyüşü göze almanız gerekiyor. Ancak gölün içerisinde yer alan çam ağaçlarının, yaz aylarında suların çekilmesi ile oluşturduğu o efsane görüntüyü görmek için buna değer. Hazır Bolu’ya gitmişken Bolu’da Yapılması Gereken 12 Şey’i yaparak tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. 

8 – Yenice Ormanları, Karabük

 yenice ormanları

Ülkemizin ender güzelliklerinden biri olan Yenice Ormanları, Karabük’ün Karabük Yenice ilçesinde yer alıyor. Dört mevsim boyunca ziyaretçilerine muhteşem güzellikler sunan Yenice Ormanları, adeta bir renk cümbüşü yaşatıyor. İçerisinde pek çok şelalenin ve gölün yer aldığı Yenice Ormanları, doğayla iç içe kavramının da hakkını veriyor. Ormanın içerisinde 5 kamp alanı, 15 yürüyüş, 7 de bisiklet parkuru mevcut. Bir hafta sonu kendinize bir iyilik yapın ve çadırınızı kapıp bu eşsiz doğanın tadını çıkarın.

Son olarak kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Ahmet Kaçar 
06.08.2020
Neden paylaştığınız kamp alanı bilgilerinde hep deniz yada göl kıyısı kıstası koydunuz. Kamp ormanda yapılır. Teşekkürler.
Zubi 
03.07.2020
İğneada longozu nasıl olurda kıyıköyde olur. Adı üstünde zaten iğneadadır. ?
Efe Dişkarıştıran 
27.06.2020
Şile’de güzel kamp yerleri var arkadaşlar bence gidin o taraflara.
Göksel Ödev 
31.08.2019
Artık bu yerler de insan dolmaya başladı. Aradığımız bir parça sakinlik, onu bile yapamıyoruz.
Omer 
03.08.2019
İşsizsiniz.
Daha fazla yorum gör