Öğrenciler İçin Bütçe Dostu Tatil Beldeleri

Öğrenciler İçin Bütçe Dostu Tatil Beldeleri

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 18 Mayıs 2017
 • Son Güncellenme: 21 Şubat 2024
Öğrenciler İçin Bütçe Dostu Tatil Beldeleri

Öğrenciyken yapılan tatiller hafızalardan asla silinmez. Sonuçta hepimiz bir zamanlar öğrenciydik ve orta halli ailelerin üniversiteye gidiyor diye övündüğü çocuklardık. Aklımız bir karış havadaydı ama har vurup harman da savuramazdık. İçimizde bir yerlerde bir parça da olsa sorumluluk duygusu hep vardı. Bu nedenle de her şeyin öğrenci işi olanına kaçardık. Tatilin bile! Az bütçeyle bol eğlence ya da doğayla baş başa kısa kaçamaklar, bu "öğrenci işi listede", her öğrenci kendi kafasına hitap edecek bir yer mutlaka bulacak. Okulların kapanması ile sömestr tatilinin başlaması, bir öğrencinin tatile çıkmasının tam zamanı değil mi? Hem yoğun okul dönemini geride bırakacağınız hem de günlük streslerinizden arınacağınız ucuz tatil yerleri önerilerimizden olan bu listeyi sizler için oluşturduk. Daha fazla sömestr tatil önerileri öğrenmek isterseniz Neredekal.com'un derlediği Keşif Rehberi yazılarına göz atabilirsiniz! Öğrencilerin gidebileceği tatil yerleri, özellikle ülkemizin güzellikleri de düşünülünce bir hayli fazla. İyi tatiller şimdiden!

{ad:0}

Olimpos / Antalya

öğrenciler için olimpos

Klişe değil, hakikat! Türkiye’de öğrenci işi ucuz tatil önerileri denildiğinde akıllara düşen ilk rota hiç şüphesiz Olimpos oluyor. Artık bu öyle oturmuş bir şey ki, giden kişiler de orada bol öğrenci kitlesi ile karşılaşacağını biliyor. Bunda üniversitelerin, her yaz mevsimine girerken mutlaka bir Olimpos gezisi planlıyor olmasının da etkisi büyük. Fiyatlar uygun, bungalov evler ve kamp alanları, bir öğrencinin rahatlıkla konaklama yapabileceği mekanlar. Öğrenciyseniz, tatile gitmek istiyorsanız ve hala Olimpos'u görmemişseniz hiç düşünmeyin deriz. Konaklayabileceğiniz en güzel tesisleri keşfetmek için Olimpos Otelleri sayfamızdan faydalanabilirsiniz.Eğer Olimpos hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz de Yeşil, Mavi ve Tarih Bir Arada: Olimpos Antik Kenti Hakkında Bilinmesi Gerekenler adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

{product:16992}{search:olimpos-otelleri,Olimpos Otelleri}

Assos / Ayvacık

öğrenciler için assos

Kulağa biraz sıkıcı mı geldi? Ancak herkes gibi öğrencilerin tatil anlayışları da birbirinden farklılık gösteriyor. Bazen aranan şey sadece deniz, güneş ve akşamları sahilde gitar çalmalı aktiviteler olabiliyor. Ege’de gitarıyla "Akdeniz Akşamları" çalmayan kaç kişi kaldık ki? Assos’un genel olarak çok da ucuz olduğunu söyleyemeyiz aslında. Ancak bir-iki küçük kamp alanı ve ufak çaplı pansiyonda uygun fiyatlı konaklamalar gerçekleştirebilirsiniz. Yemek olayı ise gözünüzü korkutmasın. Yapacak çok aktivite de olmadığı için, öğrenciler gönül rahatlığı ile Assos’u tercih edebilirler. Bütçe Dostu konaklama seçeneklerine Assos Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.Assos’un antik kentlerle dolu mistik atmosferi ilginizi çekiyorsa, Assos Seni Çağırıyor:Assos Gezi Rehberi adlı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

{product:38278}{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}

Kaş / Antalya

öğrenciler için kaş

Evet, biliyoruz Kaş pahalı bir yer. Ama neye göre, kime göre pahalı? Bir kere ortam öğrenciler için son derece uygun. Rock barlar, İstanbul’dan çok da farklı olmayan bira fiyatları, uygun pansiyonları ve hatta Kaş Antik Tiyatrosu’nun arkasındaki kamp alanı öğrenciler için rahat bir tatil ortamı sunuyor. Beach clublara girişler de oldukça cüzi rakamlarda. Yani, dikkatli adımlar attığınız sürece, bir öğrenci olarak Kaş tatilinizin hakkını verebilirsiniz. En güzel konaklama yerlerini bulmak için Kaş Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz. 

{product:6028}{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Gökçeada / Çanakkale

öğrenciler için gökçeada

Gökçeada, son zamanlarda popülaritesini iyice arttırmaya başladı. Henüz Bozcaada kadar popüler değil elbette. Ancak bunun bir getirisi olarak, az bütçeli tatiller için oldukça ideal bir ortamı var Gökçeada’nın. Daha çok doğayla iç içe vakit geçirmek, etrafında keçiler koştursun isteyen, organik beslenmeye önem veren ve kristal berraklığında bir deniz arayan öğrenciler, Gökçeada’dan son derece memnun kalabilirler. Kitesurf tutkunu öğrenciler için de Gökçeada’nın bir hayli ideal olduğunu söyleyebiliriz. En güzel konaklama tesislerini bulmak için Gökçeada Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz. Veya Gökçeada’nın keşfedebileceğiniz birbirinden güzel rotaları hakkında bilgi almak için Gökçeada Gezi Rehberi adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

{product:4883}{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri}

Sarımsaklı / Ayvalık

öğrenciler için sarımsaklı

Ayvalık’ın en popüler beldelerinden biri olan Sarımsaklı, öğrenci dostu rotalardan biri. Zira fiyatlar, bir öğrencinin bütçesini zorlamayacak ölçüde uygun. Ayrıca popüler bir yer olduğu için de, fazlasıyla hareketli bir atmosfere sahip. Hem bol dinlenmeli, hem de hareketli bir tatil düşünen öğrenciler için ucuz tatil önerileri listesinde her daim olacak Sarımsaklı'yı düşünebilirsiniz. Sarımsaklı konaklama yerlerini keşfetmek için Sarımsaklı Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Eğer geziniz süresince Sarımsaklı’nın sunduğu tüm güzellikleri keşfetmek isterseniz, pratik şekilde faydalanabileceğiniz Sarımsaklı Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar listemizi inceleyebilirsiniz.

{product:1437}{search:sarimsakli-otelleri,Sarımsaklı Otelleri}

Avşa Adası / Marmara

öğrenciler için avşa adası

Bir zamanlar popülerliğinden geçilmiyordu Avşa Adası’nın. Şimdi eskisi gibi olmasa da, Avşa Adası’nın da hatırı sayılır ölçüde müdavimi var. Başta öğrenciler hiç yalnız bırakmıyorlar Avşa Adası’nı. Ada deyip geçmeyin, Türkiye üzerinde konaklamanın bu kadar uygun olduğu nadir yerlerden biri Avşa. Bununla birlikte, Antalya’yı aratmayacak 3 tane büyük kulübü var ki, sabahlar olmasın! Deniz, doğa ve gece hayatı! Avşa Adası, öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştüren bir yer. BAvşa Adası’nda hizmet veren en güzel konaklama tesislerini Avşa Adası Otelleri sayfamızdan keşfedebilirsiniz.Eğlenceli aktivitelere ek olarak görülmesi gereken doğal yerleri, müzeleri ve bölgenin detaylı bilgilerini derlediğimiz yazımıza Avşa Adası Gezi Rehberi sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

{product:38759}{search:avsa-adasi-otelleri,Avşa Adası Otelleri}

Alanya / Antalya

öğrenciler için alanya

Şimdi biz böyle sıralıyoruz burası uygun, buranın doğası şöyle, denizi böyle, burada eğlence var, burada Akdeniz Akşamları söylersin diye ama sonuçta içinizde köpük partileri, efendime söyleyeyim daha çok köpük partileri isteyen arkadaşlarımız da vardır diye düşünüyoruz. Kimi denizden ziyade gece hayatına daha bir önem veriyor neticede. Olabilir, bu da bir tarz. Günü, sabahın ilk ışıklarında çorbacıda sonlandırmak isteyen, ancak bütçesini de düşünenler için Alanya biçilmiş kaftan. Farklı bir konaklama deneyimi için Alanya Pansiyonları sayfamızdan fikir edinebilirsiniz. Alanya tatiliniz boyunca keyfini çıkarabileceğiniz plaj önerilerimize Alanya Plajları adlı blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

{product:38563}{search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}

Akyaka / Muğla

öğrenciler için akyaka

İlk başta emekli yeri gibi görünen (aslında öyle de olan) ama keşfettikçe önyargıların bir anda kırıldığı güzide bir cennet köşesi Akyaka. Yeşille mavinin gerçekten buluştuğu bir plajı var. Yapılacak aktiviteler açısından da oldukça doyurucu. Konaklama fiyatları değişken olmakla birlikte, uygun fiyatlı alternatif bulabilmek mümkün. Bizim tavsiyemiz, özellikle kalabalık arkadaş grubu iseniz ev ya da villa kiralamanız yönünde olacak. Villa deyince gözünüz korkmasın, kalabalık olacağınız için günlüğü size tahmin ettiğinizden daha ucuza gelecek. En üst kalitede hizmet veren Akyaka Gökova Otelleri sayfamızdan konaklama yerinizi seçebilirsiniz. Akyaka tatiliniz için yapılacaklar listesi hazırlamak isterseniz, keyif dolu Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 6 Şey adlı içeriğimizden yararlanabilirsiniz.

{product:26803}{search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}

Foça / İzmir

öğrenciler için foça

Özellikle İzmir’deki öğrenciler için Foça vazgeçilmez bir rota. Öğrenciler için son derece uygun bir atmosfere sahip olan Foça, orta çaplı bir bütçeyle harika bir yaz tatili geçirebileceğiniz bir yer. Hem gezmek hem eğlenmek hem de deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz, rotalarını Foça’ya çevirebilirler. Eğer konaklamada fazla zaman geçirmek yerine bol bol gezmeyi tercih ediyorsanız pratik Foça Apartları sayfamıza göz atabilirsiniz.Foça’ya gittiğinizde kesinlikle keşfetmeniz gereken birbirinden güzel yerleri sitemiz tarafından hazırlanan Foça Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar sayfasından öğrenebilirsiniz.

{product:33669}{search:foca-otelleri,Foça Otelleri}

Didim / Aydın

öğrenciler için didim

Uygun fiyatlı tatil yerleri denilince akla gelen ilk yer Didim oluyor genelde. Özellikle her şey dahil konseptinde, uygun fiyatlı alternatiflerin çoğu Didim’de bulunuyor. Elbette ki büyük bir kısmı kaliteden biraz ödün veriyor. Sanıyoruz bu, ne kadar ekmek o kadar köfte mantığında hizmet verilmesinden kaynaklanıyor. Ancak bu tarz şeyleri çok fazla sorun etmiyor ve İngiltere’ye gitmeden İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız, Didim sizin için oldukça ideal bir rota. Birbirinden kaliteli konaklama tesislerine Didim Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

{search:didim-otelleri,Didim Otelleri}

Fethiye / Muğla

öğrenciler için fethiye

Bulunduğu coğrafya ve sahip olduğu atmosfer dolayısıyla Fethiye, öğrenciler için son derece ideal bir tatil yöresi. Bir kere burada her bütçeden öğrenciye yer var. Ayrıca Fethiye, çeşitlilik açısından her kafadan öğrenciye hitap edecek cinste bir yer. Mesela doğayla iç içe kamp kurmak isteyenler Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi’ni tercih ederken, bütçe derdi olmayanlar Ölüdeniz’deki otelleri tercih edebiliyorlar. Ancak en fazla tercih edilen alternatifin sanat kampları olduğunu söyleyebiliriz. Tatilinizi planlarken Fethiye Otelleri sayfamızdan en iyi konaklama tesislerini görebilirsiniz. Eğer kamp malzemeleriniz hazırsa Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları adlı yazımızdan en ideal kamp bölgelerini öğrenebilirsiniz.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Marmaris / Muğla

öğrenciler için marmaris

Tıpkı Fethiye gibi, Marmaris de çeşitlilik açısından her öğrencinin tatil anlayışına hitap edebiliyor. Fethiye’den tek farkı, gece hayatının çok daha fazla hareketli olması. Gece hayatındaki çeşitlilik de, öğrencileri Marmaris’e çeken bir diğer unsur zaten. Pahalı oteller olduğu gibi, uygun fiyatlı pansiyonların sayısı da oldukça fazla Marmaris’te. Ayrıca doğa tatili isteyene de, her şey dahilcilere de, gece hayatından kopamayanlara da yer var burada. Ülkemizdeki en kapsamlı otellerin yer aldığı Marmaris Otelleri sayfamızdan konaklayacağınız yeri kolayca bulabilirsiniz. Marmaris’te pratik ve verimli bir gezi yapmak isterseniz, Marmaris Gezi Rehberi yazımızda aradıklarınızı bulabilirsiniz. Ayrıca Marmaris’in çevresindeki keşfedilecek yerleri de değerlendirmeyi unutmayın.

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Gümbet / Bodrum

öğrenciler için gümbet

Bodrum’a karşı önyargınızı anlıyor ve hak veriyoruz. Zaten "burası çok ucuz dostum, gelsene" gibi bir algı da yaratmaya çalışmıyoruz. Ancak orta halli bir bütçeyle Gümbet’te 5 günlük bir tatil yapabileceğinizi bilmenizi isteriz. Hem gece hayatının aşırı yoğun oluşu hem de Bodrum’un diğer bölgelerine göre fiyatların biraz daha aşağıda seyretmesi dolayısı ile Gümbet’i de değerlendirmeye alabilirsiniz. Bodrum’un en güzel otellerinden oluşan Gümbet Otelleri sayfamızdan konaklama tesislerini keşfedebilirsiniz. Gümbet’in gezilecek yerleri listedeki diğer önerilerimiz kadar fazla olmasa da, güzellikleri ve atmosferleri bakımından size farklı hisler yaşatabilir. Bu yerleri Gümbet Gezilecek Yerler ve Tarihi Mekanlar yazımız üzerinden keşfedebilirsiniz.

{product:1817}{search:gumbet-otelleri,Gümbet Otelleri}

Bonus: Eskişehir

Öğrenciler İçin Bütçe Dostu Tatil Beldeleri

Listemizin geneli yaz aylarında denize girebileceğiniz ve bol bol güneşlenebileceğiniz plajlara sahip yerlerden oluşuyor, doğru. Fakat memleketi sahil kasabalarında olan ve sıcaklardan biraz da olsa bıkmış öğrencileri de unutmadık tabii. Eskişehir yaz aylarında bile, özellikle geceleri, serin olabilen bir yer. Ayrıca tatiliniz boyunca doyasıya eğlenebileceğiniz güzel mekanlara ve pek çok müzeye de sahip. Tramvay sayesinde şehrin ulaşımı da bir o kadar kolay. Ayrıca hesaplı otel ve pansiyonlara ek olarak günlük evler de bulabilirsiniz. Küçük bir kaçamak yaparak tüm şehri birkaç günde gezmeniz mümkün! En güzel ve sakin konaklama yerleri için Eskişehir Otelleri sayfamıza bakabilirsiniz. Eskişehir’in en önemli müzelerini ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerini Eskişehir Gezi Rehberi adlı yazımızda bulabilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

{product:36970}{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}

Yorumlar

Ceyhan ve Engin AKKAYA 
24.05.2017
Genç kardeşlerimize Amasra ve devamında Çakraz, Gideros Koyu, Cide'yi gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
tokay ceritoğlu 
23.05.2017
Gençler mutlaka bu güzellikleri görmeli, elbette ülkemizde daha nice yerler var ama olmazsa olmaz yerler buralardan başlıyor, sonra yaşlanıp ah keşke gitseydim dememek için…