Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 13 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Muğla’nın turistik ilçeleri arasında başta gelen Fethiye, kamp alanları açısından da tercih edilen tatil beldeleri arasındadır. Her bütçeye hitap eden alternatifleriyle Fethiye kamp yerlerinde bungalov, çadır ve karavan gibi farklı yöntemlerle konaklamak mümkündür.

{ad:0}

Kabak Koyu, Günlüklü Koyu ve Kelebekler Vadisi başta olmak üzere Fethiye kamp yerleri hakkında bir rehbere ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu yazıda ihtiyacınız olan her türlü bilgiye bilgiye ulaşabilirsiniz. Kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Fethiye’deki Kamp Alanları

  • Ölüdeniz Beach Camping
  • Darboğaz Koyu Kamp Alanı
  • Ölüdeniz Doğa Kamp
  • Camp Caretta Kamp Alanı
  • Kelebekler Vadisi Kamp Alanı
  • Yerdeniz Kamp Alanı
  • Kabak Valley Camping
  • Katrancı Tabiat Parkı Kamp Alanı
  • Çalış Beach Camp

Fethiye çadır kamp alanları açısından oldukça zengin bir bölgedir. Dilerseniz önce, başlıca Fethiye kamp alanları listesine göz atalım; ardından da bu kamp yerlerine daha yakından bakalım.

1- Ölüdeniz Beach Camping

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Fethiye Ölüdeniz kamp alanları arasında ücretsiz olması nedeniyle en çok tercih edilenlerden birisi olan ''Ölüdeniz Beach Camping'' denize sıfır bir kamp yeri olma özelliği taşıyor. Dilerseniz denize girebilir, dilerseniz de doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. En büyük handikapları bir tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunmamasıdır. Yiyecek konusunda da yakınlardaki market veya restoranları kullanabilirsiniz. Fethiye ücretsiz kamp alanları arayışı olanlar için ideal noktalardan birisi Ölüdeniz Beach Camping. Ölüdeniz Beach Camping güncel fiyatları için tesis ile iletişime geçebilirsiniz.

2- Darboğaz Koyu Kamp Alan

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Fethiye doğa kamp konseptiyle ünlü alanlara sahip. Darboğaz Koyu Kamp Alanı da tam anlamıyla doğanın merkezinde kamp yapma olanağı tanımaktadır. Zira bu koya araçla ulaşmak pek mümkün değil. Yapmanız gereken şey, buraya en yakın yerde olan Gemile Koyu’na aracınızı park etmek ve sonrasında 15 dakika kadar bir patika boyunca yürümek. Oldukça temiz olan denizinin belli bir yerden sonra ise ciddi anlamda derinleşebildiğini belirtmek gerekir. ''Fethiye’de Nerede çadır kampı yapılır?'' diye soracak olursanız, Darboğaz Koyu Kamp alanı doğru adreslerden birisi.

3- Ölüdeniz Doğa Kamp

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

''Ölüdeniz’de Kamp yapılır mı?'' ya da ''Ölüdeniz’de Nerede Kamp yapılır?''sorusunun cevabı niteliğindeki önerimiz; Doğayla iç içe, çam ormanlarının tam ortasında, sükunetin neredeyse merkezinde olan Fethiye Ölüdeniz Kamp Alanı, Ölüdeniz’e üç kilometre mesafede. Plaja ise sadece 15 dakika uzakta olan Ölüdeniz Doğa Kamp; çam ve zeytin ağaçlarının içine çadırınızı kurup birkaç gün boyunca şehirlerin kalabalığından kaçabilme olanağını size sunuyor. Çadırın yanı sıra bungalov, dağ evi ve ağaç ev konaklama yerlerinin bulunduğu Ölüdeniz Doğa Kamp; Fethiye ücretli kamp alanları arasında olup WC’den duşa, elektrikten saç kurutma makinasına kadar hemen hemen her şeyin düşünüldüğü bir bölge olarak dikkat çekmektedir. Ölüdeniz Doğa Kamp hakkında güncel bilgilere ulaşmak için web adresini ziyaret edebilirsiniz.

4- Camp Caretta Kamp Alanı

Günlüklü Plajı’na yürüme mesafesinde olan Camp Caretta Kamp Alanı’na ulaşmak oldukça kolay. Fethiye ve Göçek ilçe otogarlarından iki güzergah arasında mekik dokuyan otobüslere binerek Ömer Eşen Tabiat Parkı / Günlüklü Plajı yol ayrımında inmeniz ve ardından 10 dakikalık bir mesafeyi yürümeniz gerekmektedir. Ardından, geniş bir arazi üstüne kurulmuş olan Camp Caretta Kamp Alanı’na ulaşabilirsiniz. Sadece çadır kampçılarının düşünülmediği bölge, Fethiye karavan kampı alanları arasında yer almaktadır. Karavan sahiplerinin de tercih edebileceği kamp alanı hakkında detaylı bilgilere web adresinden erişebilirsiniz.

5- Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

80’den fazla kelebek türünü barındırdığı için adı Kelebekler Vadisi olan bölge, aynı zamanda çok meşhur bir kamp alanıdır. Yemyeşil dağların çevrelediği, masmavi bir denizin ortasında bütün dünyada azade gibi görünen büyüleyici bir alandan bahsediyoruz… Fethiye’nin Faralya Köyü sınırlarında yer alan Kelebekler Vadisi Kamp Alanı’nda beyaz kumlar üzerine çadırınızı kurabilir, kendinizi denizin ve doğanın kollarına bırakabilirsiniz.

6- Yerdeniz Kamp Alanı

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Fethiye Kabak Koyu kamp alanlarından birisi olan Yerdeniz Kamp Alanı, zeytin ağaçlarıyla çevrelenmiş, üstü kapalı alanların yanı sıra çadır kurulabilecek göz alabildiğine geniş bir düzlüğe de sahiptir. Sahile on dakika yürüme mesafesinde bulunan Yerdeniz Kamp Alanı’nda zengin bir açık büfe kahvaltı, sezon boyunca da canlı müzik bulunmaktadır. Detaylı bilgiler ve çadır konaklama ücretleri için web adresini ziyaret edebilirsiniz.

7- Kabak Valley Camping

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Bungalov konaklamaların da yer aldığı, müthiş bir doğanın ve enfes bir koyun içine konuşlanmış Kabak Valley Camping; Fethiye de kamp alanı arayanların tercih ettiği ilk adreslerden birisidir. Kabak koyu kamp alanları içerisinde yemyeşil ağaçlarla çevrili kamp alanında hem rengarenk bungalovlar hem de çadır kurulabilecek geniş düzlükler bulunmaktadır. Ortak duş ve WC’ler, talebe bağlı üç öğün yemek servisi, ücretsiz otopark alanı, büfe, elektrik ve Wi-Fi Kabak Valley Camping’de yer almaktadır. Dönemsel olarak değişen konaklama ücretleri hakkında en güncel bilgilere ulaşmak için web adresini ziyaret edebilirsiniz.

8- Katrancı Orman Kamp Alanı

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Fethiye'nin Yanıklar bölgesinde yer alan ve Fethiye sahil kenarı kamp alanları içerisinde bulunan Katrancı Orman Kamp Alanı, Fethiye Göcek Kamp alanları arasında olan en popüler kamp alanlarından birisi. Eşsiz doğa içerisinde yer alan Katrancı Orman Kamp Alanı’nda piknik masaları, açık ve kapalı duş bölümleri, çadır kurulan bölüm, bulaşıkhane, soyunma kabinleri, Karavan kamp alanı gibi bölümler ve hizmetler mevcut.. Kamp alanı içerisinde bulunan koylarda denize girebilir sonrasına alanda bulunan soyunma kabinlerini, duş ünitelerini kullanabilirsiniz. Fethiye Karavan kamp alanları içerisinde Karavancıların da tercih ettiğKatrancı Orman Kamp Alanı içerisinde bir de büfe mevcut ve temel ihtiyaçlarınızı bu büfeden karşılayabilirsiniz. Katrancı Orman Kamp Alanı’na giriş ücret alınıyor. Ayrıca içeride çadır kamp kurmak istediğinizde çadır başı bir ücret ödemeniz gerekiyor.

9- Çalış Beach Camp

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Fethiye Çalış Kamp alanları içerisinde ilk akla gelen Çalış Beach Camp, Türkiye’nin ilk ve tek bazalı ve yataklı çadır otel kamp alanı konseptinde bir işletme olması ile ön plana çıkıyor. Çadır kampı yapmak isteyen ama rahatlıktan da ödün vermek istemeyen tatilciler için dizayn edilen Çalış Beach Camp’te, Fethiye’nin en ucuz tatilini yaşarken aynı zamanda konfordan ödün vermeden keyifle günlerinizi geçirebilirsiniz. Çalışanların oldukça ilgili ve güler yüzlü olduğu bilinen kamp alanı, yemyeşil bir arazide kurulmuş, yan yana birbirinden farklı kapasitede olan çadır hizmeti ile tatil severlerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.Aile kamp alanları içerisinde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu kamp alanında, tuvalet ve duş alanları ortak olmasına rağmen oldukça temiz ve hijyenik. Market ve restoranlara yakın olması nedeniyle de tercih edilebilecek Çalış Beach Camp’in güncel fiyatlarına kendi web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Akdeniz Bölgesi’nin batısında yer alan Fethiye, Muğla’nın 13 ilçesinden birisidir. Doğu ve güneydoğuda Antalya; güney, güneybatı ve batıda Akdeniz, kuzeybatıda Dalaman ve kuzeyde Denizli ile Burdur’la komşudur.Fethiye Gezilecek Yerler bakımından oldukça zengin olması nedeniyle vakit ayrılması gereken tatil beldelerinin başında gelmektedir. Fethiye’ye ulaşmak için ise aşağıdaki seçenekler bulunmaktadır;

Dalaman Havalimanı ile Fethiye Ulaşım: Dalaman Havalimanı, Fethiye’ye 30 dakika uzakta yer almaktadır. Pek çok farklı havayolu şirketinin hemen hemen her gün İstanbul’dan 1 saat 15 dakikalık direkt uçuşu bulunmaktadır. Dalaman Havalimanı’na ulaştıktan sonra Dalaman merkeze inerek, buradan her yarım saatte bir Fethiye’ye giden otobüslere binebilir veya havalimanından servisler, kiralık araç ya da taksi marifetiyle Fethiye’ye ulaşabilirsiniz.

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

Antalya Havalimanı ile Fethiye Ulaşım: Fethiye’ye 205 kilometre uzakta olan Antalya Havalimanı’nı da ulaşım için tercih edebilirsiniz. Havalimanından araç kiralayarak veya özel transfer yoluyla Fethiye’ye ulaşabileceğiniz gibi toplu taşıma da sizin için bir seçenek olabilir. Toplu taşımayla Antalya Havalimanı’ndan Antalya otogarına geçerek Fethiye otobüsüne binebilirsiniz.

Karayolu ile Fethiye Ulaşım: İstanbul’a 810, Ankara’ya 635, İzmir’e ise 360 kilometre uzakta olan Fethiye’ye ülkemizin pek çok şehrinden doğrudan otobüs seferleri bulunmaktadır. Bununla birlikte, Ölüdeniz - Fethiye arasında her daim minibüs seferi bulmak mümkündür. Eğer şahsi aracınızla Fethiye’ye gitmek istiyorsanız Ankara üzerinden, Ankara - Sivrihisar - Afyon - Çavdır - Kemer - Fethiye güzergahını tercih edebilirsiniz. İstanbul’dan Fethiye’ye ulaşmak için ise İzmit - Sakarya - Kütahya - Afyon - Burdur - Çavdır - Söğüt - Kemer - Fethiye güzergahı kullanılabilir. İzmir’den ise İzmir - Aydın - Muğla - Dalaman - Fethiye istikametiyle hedefinize ulaşabilirsiniz.

Fethiye'nin En Güzel Kamp Alanları

En nihayetinde, Fethiye kamp alanları ücretsiz ve ücretli pek çok seçenek barındırmaktadır. Çadır konaklamasının yanı sıra Fethiye Villa ve Fethiye Otelleri listelerimiz de alternatif tatil seçenekleri olarak tercih edilebilir.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Benzer Yazılar