En Güzel 10 Mavi Tur Durağı

En Güzel 10 Mavi Tur Durağı

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 06 Ekim 2015
 • Son Güncellenme: 19 Kasım 2023
En Güzel 10 Mavi Tur Durağı

Koştur koştur, dört duvar arasında yapılan otel tatillerden sen de benim gibi sıkıldıysan, senin de 'Mavi Yolculuk' yapma zamanın gelmiş demektir. Hele bir de kendi kafana göre birkaç arkadaşını yanına aldıysan değmesin kimse keyfine. Kahvaltı ve yemek saatlerini senin belirlediğin, açık büfe için sıraya girmediğin, şezlong ve şemsiye için koşuşturmadığın bir tatil. Söylerken bile kulağa ne kadar cezbedici geliyor değil mi? Mavi yolculuk seyahatlerinde karar vermen gereken tek şey mavi yolculuğa nereden başlayacağın. Gerisi sadece rüzgarın gücüne ve denizin dalgasına kalıyor. Mavi tur başlangıç noktaları olarak; Bodrum, Fethiye, Göcek, Marmaris çıkışlı turlar başlıcalarını oluşturuyor. Güne masmavi bir denizi izleyerek uyanmanın, her gün farklı koyları keşfetmenin, mavi ve yeşil ile aslında senin de doğanın bir parçası olduğunu keşfedeceğin birbirinden güzel mavi tur duraklarını senin için hemen aşağıda listeledim. Bu arada unutmadan; 'Mavi Tur' için en uygun mevsim sonbahar aylarıdır.

{ad:0}

Orak Adası / Bodrum

Uydudan bakıldığı zaman ada gibi görünmesinden dolayı Orak Adası denmiş buraya. Mavi turların önemli rotalarından olan bu ada ve koy dalış severlerin de keyif aldığı bir dalış noktasıdır. Bodrum'un en güzel suyuna ve koyuna sahip bu noktada yüzmenin tadına doyamayacaksın. Bodrum ile arası yaklaşık 16 kilometre olup tekne ile bir buçuk saatlik bir yolculuktan sonra koya varılmakta.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Çökertme Koyu / Milas

Turizmle olan savaşından bul yıl da galip çıkmayı başaran Çökertme, bakirliğini korumak için savaşmaya devam ediyor. Deniz kıyısında harika balık restoranlarının yer aldığı Çökertme'de, tertemiz denize girip serinledikten sonra akşamüzeri taze mezeler ve balık eşliğinde damağını şenlendirebilirsin.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Akyaka - Gökova 

Yeşille mavinin kusursuz dansını burada izleyebileceğin bir yer burası. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Gökova bir tarafıyla Azmak Nehri'ni kucaklarken, diğer tarafıyla Gökova Körfezi'ne merhaba diyor.

Çatı Koyu 

Yarımadanın kuzeydoğusunda yer almakta eşsiz güzellikteki bu korunaklı koy. Çatı Koyu'nun çevresi yemyeşil çam ormanları, günlük ağaçları ve tertemiz masmavi sularla çevrilidir. Korunaklı olmasından dolayı bu koy doğal bir liman görevi üstlenmektedir teknelere. Özellikle de rüzgarlı havalarda tekneler için güvenilir bir demirleme yeridir bu koy. 

Sedir Adası / Marmaris 

Maldivler ve Hawaii karışımı bir koy düşün, işte Sedir Adası tam da öle bir yer. Sahip olduğu kumların efsanevi hikayesi ne kadar doğru tartışılır ama gidip gördüğünde bu efsane kesinlikle doğru diyeceksin.

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Kovanlık Plajı / Aktur / Datça 

Doğanın kucağında, mavi bayraklı bir koy. Koruma altındaki doğal bir cennet. Her köşesi huzurlu, sessiz, doğayla iç içe tatil ve dinlence arayanlar için bulunmaz bir yer. 

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Kelebekler Vadisi / Fethiye 

Mavi turun vazgeçilmez rotalarından biri de Kelebekler Vadisi'dir. Fethiye’nin Ölüdeniz sınırları içerisinde yer alan Kelebekler Vadisi; bakir güzelliği ve tertemiz denizi ile seni kendine aşık edecek.

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

İnbükü / Marmaris

Çam ağaçlarının kokusu ve tertemiz çarşaf gibi bir deniz, sanki cennetten bir köşenin tablosunu izliyormuşsun gibi hissettirecek sana İnbükü. Etraftaki tek gürültünün kuş ve cırcır böceği seslerinin olduğu bu koyda dinlen dinlenebildiğin kadar. 

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Kızkumu / Marmaris 

Doğal güzellikleri ve koyları ile ünlü Marmaris cennetten bir köşedir adeta. Kızkumu da bu cennetin en eşsiz güzelliklerinden birisi. Doğası, tarihi, efsanesi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bu koy, mavi yolculuğun da en sevilen rotaları arasında yer almakta.

Dirsek Bükü / Marmaris

Kollarını açmış gelen tüm tekneleri kucaklamaya hazır bir edayla selamlar gelenleri Dirsek Bükü'nde. Bu iki kolda da yeşilin tonunu biraz az görsen de ufka uzanan masmavi deniz ruhunu dinlendirmene yetecek kadar güzel burada. 

Çok bilinmeyen yerleri gezmekten keyif alanlar, Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış 10 Koy blog yazısına göz atabilirler. 

Yorumlar

Ahmet Başaran 
21.10.2015
Akvaryum Koyu şimdiye kadar gördüğüm en güzel yer.
Özlem Borhan 
06.10.2015
Bodrum Akvaryum Koyu da harika.