Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış 10 Koy

Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış 10 Koy

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 24 Haziran 2015
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış 10 Koy

Kimisi medeniyetin izlerinden uzakta, kimisi özgür ruhların cirit attığı, kimisi ise olabildiğince dingin ve sükunet içerisinde… Türkiye’nin en güzel denizleri keşfedilmemişliğin verdiği asil bir güzelliğe sahip. Kum ve çakıl arası, maviden turkuaza dönen bir güzellik. Ülkemizin kıyı kesimlerini süsleyen bu koylar, doğanın gizemli dünyasına saklanmış, keşfedilmeyi bekliyor. Kim bilir, belki bu yazımızı okuduktan sonra tatil rotanızda bir değişiklik yaparsınız. İşte sizler için hazırladığımız keşfedilmeyi bekleyen saklı kalmış 9 koy.

{ad:0}

Bozukkale/Marmaris 

bozukkale koyu

Marmaris'in Bozburun Yarımadası'nda, irili ufaklı adalarla çevrili sayısız koy bulunuyor. Bu bölge saklı cennetler diyarı adeta. Akdeniz'e doğru ilerleyen bir koy silsilesi düşünün. İşte bu yarımadanın en uç noktasında, Karaburun'u geçtikten sonra karşınıza ilk çıkan koy Bozukkale Koyu. Değirmenburnu ile Kaleburun arasında yer alıyor. Genellikle tekneyle ulaşılan Bozukkale Koyu'na, Söğüt'ten Marmaris Taşlıca Köyü Serçe Limanı'na araçla gelip, buradan yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri} 

Adrasan/Kumluca

adrasan koyu

Antalya'dan Kumluca'ya yolunuz düştüğünde, yolun 100. kilometresinde görünmeye başlar Adrasan Koyu. Yemyeşil dağların arasında yay gibi uzanan koy, doğanın bizlere sunduğu en değerli hazinelerden biri. Akdeniz'in ihtişamlı güzelliğinin farkına varabilmeniz için önce Adrasan Koyu'nu görmeniz gerekiyor. Koya ulaşmak için Olimpos sapağından girdikten sonra, virajlı yolu takip edip, Çavuşköy'den 5 kilometre daha yol kat etmeniz gerekiyor. Görenleri kendine hayran bırakan Adrasan Koyu ziyaretçilerine kamp yapma imkanı da sunuyor. Kamp alanındaki fiyatlar ise 50-100₺ arasında değişiyor. Denize yürüme mesafesinde bulunan kamp alanlarında sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

{search:kumluca-otelleri,Kumluca Otelleri}

Hamsilos/Sinop 

hamsilos koyu

Hamsaroz ya da bilinen adıyla Hamsilos Koyu, Sinop'a 17 km uzaklıkta bulunan bir doğa parçası. Bizler genelde Hamsilos'u fiyort olarak niteliyoruz bilmeyenlere. Hiç denk geldiniz mi bilmiyoruz, Hamsilos Koyu, Kuzey Avrupa ülkelerindeki fiyortların Türkiye'deki tek örneği olarak tanıtılıyor. Elbette ki, bir fiyort değil burası. Ama fiyorttan kat ve kat daha güzel olduğu bir gerçek. Koya uzaktan baktığınızda sergilenen görüntü gerçekten de muazzam. Hamsilos, günübirlik kamp yapmak isteyenler için ise oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Ağaçların arasında size kafanızı dinlemeniz için güzel bir atmosfer sunan kamp alanının giriş ücreti ise 10-25₺ arasında değişkenlik göstermekte.

Eğer Karadeniz’in en kuzey noktası Sinop’ta tatil yapmayı planlıyorsanız Hafta sonu tatil önerisi: Sinop adlı içeriğimizi mutlaka ziyaret edin. 

{search:sinop-otelleri,Sinop Otelleri}

Gideros/Kastamonu

gideros koyu

Amasra ile Sinop arasında bulunan üç güzelden biri Gideros Koyu. Yeşil ile mavinin ahenkli dansına bembeyaz kumsallar da eklenince, sürpriz bir görüntü çıkıyor ortaya. Akdeniz'in yaz aylarında yaşadığı karmaşıklığın aksine Gideros Koyu, sükûnet içerisinde doğaya bırakmış kendini. Karadeniz bile bu sükunet karşısında hırçınlığını bir kenara bırakıyor, tüm uysallığıyla vuruyor Gideros'un kıyısına. Geçmişte korsanların konakladığı rivayet edilen Gideros, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından doğal sit alanı olarak ilan edildiğinden dolayı çevre doğal güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Gideros Koyu’nda konaklama için endişe etmenize gerek yok çünkü herhangi bir ücret ödemeden kamp yapabilirsiniz.

Gideros’a gitmişken Kastamonu’nun eşsiz güzelliklerini keşfetmeyi istiyorsanız Kastamonu’da Bunları Yapmadan Dönme adlı yazımızı inceleyebilirsiniz. 

{search:kastamonu-otelleri,Kastamonu Otelleri}

Akbük/Muğla

akbük koyu

Hiç şüphesiz Gökova Körfezi, Ege ve Akdeniz'i buluşturan en güzel körfezlerden biri. Akbük Koyu da, körfezin kuzey tarafında yer alan az sayıdaki koyların en derin ve en genişi. Doğasını bozulmadan koruyabilen nadide koylardan biri olan Akbük Koyu, mavi yolculukların uğrak noktası haline geldi son zamanlarda. Milas Ören ile Akyaka Gökova arasında yer alan Akbük Koyu'nda, kamp alanları ve birkaç tane restoran bulunuyor.

Kamp alanları hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız mutlaka Muğla'da Şahane Bir Kamp Alanı: Akbük Koyu adlı içeriğimizi okumalısınız.

{search:akbuk-otelleri,Akbük Otelleri}

Kömür Limanı/Çanakkale

kömür limanı

Bilindiği gibi Saros Körfezi, dünyanın kendi kendini temizleyebilen ve en sakin denizlerden birine sahip olmasıyla ünlü. İşte Kömür Limanı da, bu tertemiz körfeze bakan küçücük bir koy. Denizin berraklığı dalış meraklılarını buraya çekiyor haliyle. Eskiden kömür taşındığı için Kömür Limanı ismini alan bu doğa harikası, yazın kampçıların da akınına uğruyor. Koya gitmek için en güzel aylar Mayıs, Haziran ve Eylül. Diğer aylarda maalesef bu güzelliğe gölge düşüren sıkıcı bir kalabalık var.

{search:canakkale-otelleri,Çanakkale Otelleri} 

Gökgemile/Dalaman 

gökgemile koyu

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yer alan Kapıdağ Yarımadası, enfes güzellikteki koylara ev sahipliği yapıyor. Göcek ve Fethiye'den yola çıkan günübirlik tekne turlarının uğrak noktası olan bu koylar, yaz boyunca tatilcilerin gözde mekanlarından. Ancak bir koy var ki, gezi teknelerinin keşmekeşinden uzak, olabildiğince dingin. Evet, Gökgemile Koyu'ndan bahsediyoruz. Kapıdağ Yarımadası'nın batı kısmında kalan Gökgemile Koyu, balıkçı tekneleri dışında pek fazla misafir ağırlamıyor. Sessiz sakin koylardan biri olan Gökgemile’ye ulaşımınızı özel araçla gerçekleştirerek Dalaman'dan Sarsala Koyu'na gelip, 1,5 saatlik bir yürüyüşle bu ıssızlığa gömülmüş koya ulaşabilir ve kamp yapabilirsiniz.

{search:dalaman-otelleri,Dalaman Otelleri} 

Sazak/Antalya

sazak koyu

Doğanın Antalya'ya hediye ettiği muazzam bir koy Sazak Koyu. Sazak Koyu'nu yüksek tepelerden izlemek doyumsuz bir aktivite. Doğal ve korunaklı bir yapıya sahip olan Sazak Koyu, mavi yolculuk kaptanları tarafından ‘Balayı Koyu' olarak isimlendirilmiş. Sazak Koyu'na Çıralı ve Adrasan'dan teknelerle bir saatte ulaşabilmek mümkün. Ayrıca Adrasan'dan araçla da Sazak Koyu'na gidebilirsiniz. Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Sazak’ta kamp yapma imkanı da mevcut.

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri} 

Değirmenbükü/Muğla 

değirmenbükü

Değirmenbükü, Gökova'nın en büyük koyu. Etrafı çam ormanlarıyla kaplı olduğundan denizin rengi adeta zümrüt yeşilini almış. Marmaris'e 25 km uzaklıkta bulunan Değirmenbükü, mavi yolculuk turlarının vazgeçilmez pek çok koyuna ev sahipliği yapıyor aynı zamanda. Değirmenbükü'ne Muğla-Marmaris yolu üzerinden, Karacasöğüt kavşağından ayrılan asfalt yolu takip ederek ulaşabilirsiniz.

Eğer tatilinizi Muğla’da yapmayı planlıyorsanız Antik Kentlerle Dolu Bir Şehir: Muğla adlı içeriğimizi inceleyerek rotanıza tarihi güzellikleri dahil edebilirsiniz.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Dolungaz Koyu/İzmir

Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış 10 Koy

Dolungaz Koyu, İzmir ilimizin Karaburun ilçesinde etrafı ormanlık ağaçlarla ve büyük kayalarla çevrilmiş bilinmeyen koylardan biri. Turkuaz renge sahip denizi, kafanızı dinlemeniz için muhteşem bir atmosfer sunuyor. Hizmet veren bir tesis bulunmadığından, hazırlıklı bir şekilde gitmenizde fayda var. Dilerseniz burada kamp yapmanız da mümkün. Çevre kirliliğinin olmadığı ve pırıl pırıl bir denize sahip bu koyda şehrin kalabalığından uzak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Karaburun’u gezerek tatil yapmak istiyorsanız Karaburun Plajları adlı yazımızı okumayı ihmal etmeyin.

{search:karaburun-otelleri,Karaburun Otelleri}

Yorumlar

Ali Sinan Varlık 
10.11.2015
Burasını yazılanlarla ilgili bir yorum sayfası olarak düşünüyorum. Yorumladığımız zaman incelenip yayınlanacak diyorsunuz. Peki hiç ilgisiz reklâmlar da böyle incelenip yayınlanabilir mi? Bu sayfada gördüm. Bir de bana e-posta göndermişsiniz yorumu görün diye. Bu bedava bir reklâm mı yoksa ücret karşılığı mı? Böyle şeyler için lütfen bana bir daha e-posta göndermeyin!
Korkut Coşkun 
08.08.2015
Güzel ve yararlı bir yazı olmuş. Emekliliğinde Bodrum\'a taşınacaklar için rehber niteliği taşıyor. Teşekkürler..
ana 
22.07.2015
Bu kadar pahalı yerler olur mu?
zümrüt cömertler 
09.07.2015
Ülkemizde bu kadar görülesi güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Umarım yurtdışına gitmek için yarış edenler sizlerin aracılığı ile biraz da ülkemizin güzelliklerini keşfetmeyi tercih ederler.
Mehmet Göksu 
03.07.2015
Cennetten bir köşe olan Tisan Adası’nı unutmuşsunuz sanırım. Berrak denizi, 2 koyuyla ilk 3’e girecek yer bence Tisan.
Daha fazla yorum gör