Ekstrem Sporları Sevenlerin Gitmek İçin Can Atacağı Yerler

Ekstrem Sporları Sevenlerin Gitmek İçin Can Atacağı Yerler

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 22 Mart 2018
 • Son Güncellenme: 21 Aralık 2023
Ekstrem Sporları Sevenlerin Gitmek İçin Can Atacağı Yerler

Tek düze sporlardan biraz daha farklı ve adrenalin dolu bir macera arıyorsanız ekstrem sporları denemeye ne dersiniz? Uzan yıllardır yapılan bu sporlarla ülkemiz, hem bir ekstrem spor cenneti hem de bu sporların en emniyetli yapıldığı yerlerden biridir. Adrenalin ve heyecan tutkunu herkes, sağlık durumu da elverişliyse oldukça uygun fiyatlara rafting, rüzgar sörfü, balon gezisi, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporları yapabilir.

{ad:0}

Skydive / Selçuk

SKYdive

Ayaklarınızın altında muhteşem bir manzara ve adrenalin hat safhada. İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Efes'teki havaalanı atlayış merkezi Dropzone, bölgenin iklimsel özellikleri açısından yılın her ayı atlayış yapabilmeye imkan sağlamasından dolayı yıl boyunca açık olup hizmet vermektedir. Olumlu hava koşullarının yanında Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince, Artemis Tapınağı, Kuşadası, Yedi Uyurlar gibi birçok turistik bölgeye olan yakınlığı da burayı bir cazibe merkezi haline getirmektedir. SkydiveEfes Thk Efes Dropzone paraşüt okulu, başlangıç eğitimlerinin yanı sıra hedef, stil, formation skydiving, canopy formation, skysurf, freestyle, wingsuit gibi birçok branşta eğitim de vermektedir.

{search:selcuk-otelleri,Selçuk Otelleri}

Kiteboard / Gökova

kiteboard

Yeni yeni popülerlik kazanan uçurtmayla suda board yapmak anlamına gelen Kiteboard'u deneyebileceğiniz yerler arasında en çok tercih edilen destinasyon Gökova'dır. Adeta bir kiteboard cenneti olan Gökova dışında rüzgarın elverişli olduğu birçok yerde bu sporu denemeniz de mümkün.

Yamaç Paraşütü / Ölüdeniz

ölüdeniz

Yamaç paraşütü denince akla ilk gelen yerdir Fethiye'ye bağlı Ölüdeniz Babadağ. Hele bir de hava şartları uygunsa Babadağ'ın tepe noktası olan 2000 metreden atlamanın verdiği heyecan paha biçilemez. Ölüdeniz dışında Kaş ilçesinde ve Bursa Gürsu'da da bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Unutmadan kış sporları için uygun bir merkez olan Rize'nin ünlü noktası Ayder Yaylası'nda da yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

{search:oludeniz-otelleri,Ölüdeniz Otelleri}

Tüplü Dalış / Bodrum

dalış

Akdeniz kıyıları ve Ege boyunca birçok dalış merkezi olup her biri de profesyonel hizmet sunmaktadır. Sualtı dünyasının güzelliklerini keşfetmek isteyenlere ilk olarak önereceğimiz yerlerden biri de Bodrum'dur. Tüplü dalış ya da diğer adıyla Scuba Diving; Bodrum'un yanı sıra deniz altındaki mercanları, çeşitli balık türleri ve sualtı yaşamıyla ünlü Kaş, Ayvalık, Seferihisar, Mersin Boğsak ve daha birçok kıyı bölgesinde yapılabilecek en güzel ekstrem sporlar arasında yer almaktadır.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Windsurfing - Rüzgar Sörfü / Alaçatı

alaçatı

Windsurfing yani rüzgar sörfü denince ilk akla gelen yerlerden biridir, Alaçatı. İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, güzel doğasının ve keyifli atmosferinin yanında rüzgarıyla yelken sörfü için en ideal merkezler arasında. Her yıl adına festivallerin de düzenlendiği heyecan dolu bu spora merakı olanlar için de bölgede işi uzmanlarından öğrenebileceğiniz okullar da mevcuttur.

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Kano / Kekova

Kakova

Batık bir antik kentin büyülü sularına kendini bırakın ve tarihin nasıl aktığına tanıklık edin. Ünlü Kekova batık şehri ve turkuaz renkteki denizinde kano yapmak isteyenlere muazzam manzaralar sunmaktadır. Son yılların en çok turist alan tatil destinasyonlarından biri olan Kekova'da, ikinci yüzyılda yaşanan bir depremle su altında kalan antik şehrin üzerinden kanoyla geçerek bu harika şehrin kalıntılarını keşfedebilirsiniz.

Sıcak Hava Balonu / Kapadokya

kapadokya

Güzel atların diyarı Kapadokya; en lezzetli şarapların, büyülü peri bacalarının masalsı ve romantik diyarı. Heyecan dolu bir güne Kapadokya'da balon turu ile başlayabilir, peri bacalarını bir de gökyüzünden keşfedebilirsiniz. Balon turları doğan güneşin tadına varmak için genelde erken saatlerde düzenlenmektedir. Tan vaktinde yavaş yavaş yükselen balonda peri bacalarının eşsiz güzellikteki manzarasının eşlik ettiği gün doğumunun tüm renklerine tanık olabilirsiniz. Ayrıca unutmadan hemen hatırlatalım bu güzel atlar diyarında, atlı safarilere de katılabilirsiniz. Kapadokya'da aktiviteler sadece bunlarla sınırlı değil tabi ki de. Trekking yapabilir, ATV adı verilen arazi motorlarıyla Kapadokya'yı karış karış keşfedebilir ya da Göreme ve Ürgüp Kızılçukur patikalarında bisiklet sürebilirsiniz.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Snowboard / Sarıkamış

kayak

Erciyes, Davraz, Uludağ, Palandöken ve diğer kayak merkezleri. Ülkemiz kayak merkezleri açısından oldukça zengin bir bölge. Son yıllarda da artan bu merkezler sayesinde kayak ve ekstrem kış sporlarıyla uğraşanların sayısı git gide artıyor. Kars Sarıkamış Kayak Merkezi pistleri de mutlaka deneyimlemeniz gereken bir merkez.

{search:sarikamis-otelleri,Sarıkamış Otelleri}

Rafting / Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı

rafting beşkonak

İster rafting tutkunu isterseniz de bu heyecan verici deneyimi ilk kez yaşayanlardan olun ama raftingi en az bir kere de olsa Köprülü Kanyon'da deneyimleyin. Kamp alanlarından tırmanış faaliyetlerine birçok ekstrem sporun yapılabildiği Köprülü Kanyon'un buz gibi hırçın sularında rafting yapmak benzersiz bir deneyime sahip. İdeal adrenalin merkezleri arasında yer alan Köprülü Kanyon dışında, Düzce'nin Melen Çayı'nda ya da Çoruh Nehri'nin coşkulu sularında bu adrenalin dolu maceraya ortak olabilirsiniz.

Bungee Jumping / Tahtalı Dağı - Kemer

tahtalı dağı

Öncelik bu sporu deneyimlemek için herhangi bir sağlık probleminiz olmadığından emin olun. Ülkemizde vinç yardımıyla yaklaşık 35 - 40 metreden atlayışlar gerçekleştirilmektedir. Bu benzersiz deneyimi İstanbul'da birkaç merkezde, İzmir'in Kordon ilçesinde, Antalya'da Lara Beach'te, Çeşme Ayayorgi Koyu'nda, Ölüdeniz'de, Kemer'de yaşayabilirsiniz.

{search:kemer-otelleri,Kemer Otelleri}

Yorumlar

Aytac Eren 
08.06.2020
Paylaşım için teşekkürler.
Latif Kilic 
23.07.2018
Yamaç paraşütünde Milas Ören'deki Alatepe'yi es geçmemek lazım. Orada harika manzaraya karşı çardaklarda kahve ve semaverlerde demlenmiş çay içmenin tadına doyum olmuyor. Sadece yollarının dik olması, fakat manzaranın eşsiz güzelliği bu zorluğa katlanmaya yeter de artar. Yolu düşen herkese tavsiye ederim. Harikulade bir doğa harikası yer. Orman içinde gidilen yollar asfalt kaplı, yolda bir sıkıntı yaşanmıyor. Sadece dikkatli olmak gerekiyor.