Bolu Kamp Alanları

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 14 Aralık 2023
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Bolu Kamp Alanları

Bolu, yemyeşil ormanları, berrak gölleri ve etkileyici dağ manzaralarıyla kamp severler için vazgeçilmez yerlerden biri! Bolu kamp alanları, hem doğanın kalbinde huzurlu bir kaçamak yapmak isteyenleri hem de outdoor aktivitelerine meraklı olanları cezbediyor. Bolu'nun eşsiz kamp alanlarına dair bir beraber bir yolculuğa çıkalım. 

{ad:0}

Abant Gölü Kamp Alanı

Bolu'nun göz alıcı doğasında yer alan Abant Gölü kamp alanı, el değmemiş doğal güzellikleri ve etkileyici manzaralarıyla öne çıkıyor. Günübirlik ziyaretlerin ötesinde doğayla bütünleşmek isteyenlerin gözdesi olan Abant Gölü kamp alanı, düzenli yürüyüş parkurları, kır bahçeleri ve kır lokantaları gibi birçok olanakla çevrili bir konuma sahip. Abant Gölü’nün keyfini çıkarmak için yürüyüş parkurlarında sakin bir gezi yapabilir, bisiklet sürebilir, eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Alanda bulunan restoranlarda doğa manzarası eşliğinde yöresel Bolu kahvaltısının tadını çıkarabilirsiniz. Kamp süresince temiz su, büfe, kafeterya ve ücretsiz otopark gibi olanaklardan faydalanabilirsiniz. 

{search:abant-golu-otelleri, Abant Gölü Otelleri}

Konum: https://maps.app.goo.gl/oNX4ZgPqxaW2ZEfR8

Sülüklü Göl Kamp Alanı

Bolu Sülüklü Göl, modern hayatın karmaşasından uzaklaşmak isteyenleri çam ormanları ve turkuaz renkli sularıyla, farklı bitki ve hayvan türleri ile dolu doğasında unutulmaz bir kamp deneyimine davet ediyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarileri için ideal bir ortam sağlarken, gölün etrafında bulunan seyir alanları, yemyeşil ormanlarla birleşen panoramik manzaralar sunuyor. Sülüklü Göl kamp alanı, göle sıfır konumu, temiz su ve ücretsiz otopark gibi olanaklarıyla doğaseverlere sıcak bir atmosferde unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunuyor. 

{search:bolu-otelleri, Bolu Otelleri}

Konum: https://maps.app.goo.gl/8hi2KtJ9uJR5ePCdA

Yedigöller Milli Parkı

Bolu denilince akıllara gelen ilk yerlerden biri çam ağaçları ve göl manzarasıyla, Yedigöller Milli Parkı! Peki, Yedigöller’de kamp serbest mi? Hem doğanın keyfini çıkarabileceğiniz hem de trekking, olta balıkçılığı gibi farklı aktiviteler yapabileceğiniz Yedigöller Milli Parkı’nda ağaçların altında çadırınızı kurabilirsiniz. Yedigöller kamp alanında bulunan temiz su, ücretsiz otopark, lokanta, büfe, tuvalet imkanları ile konforlu bir kamp deneyimi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Milli park girişi 60 TL olan Yedigöller Milli Parkı’nda kişi başı 110 TL ödeyerek çadır kurabilirsiniz.

{search:yedıgoller-milli-parki-yakinindaki-otelleri, Yedigöller Milli Parkı Yakınındaki Otelleri}

Konum: https://maps.app.goo.gl/UrciBdgnRVT316WP7

Sinekli Yaylası Kamp Alanı

Tertemiz bir havada, ferah bir alanda, doğa ile iç içe kamp yapmak istiyorsanız Sinekli Yaylası Kamp Alanı’nı seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Yürüyüş için oldukça tercih edilen yerler arasında bulunan Sinekli Yaylası’nda keyifli kır yürüyüşleri yapmanın yanında, gölde yüzebilir, balıkçılık yapabilir, çevrede bulunan kır bahçelerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Temiz su, tuvalet, ücretsiz otopark gibi imkanları bulabileceğiniz kamp alanında ücretsiz konaklayabilirsiniz.

{search:yedıgoller-otelleri, Yedigöller Otelleri}

Konum: https://maps.app.goo.gl/1S4CQGd1d9QovSjM9

Göksu Tabiat Park Alanı

Sanat atölyeleri, doğa yürüyüşleri, spor aktiviteleri gibi farklı etkinliklerin yapıldığı Göksu Tabiat Park Alanı, göl manzarasında kamp yapma imkanı ile kamp severlerin tercihleri arasında bulunuyor. Ormanın derinliklerinde huzur içinde doğayı keşfedebileceğiniz Göksu Tabiat Parkı Bolu; Yürüyüş parkurları, temiz su, duş, elektrik, tuvalet, ücretsiz otopark gibi hizmetler ile hem gençlere hem de ailelerine hitap ediyor. Yaban hayatın içinde evcil hayvanlarınıza da kucak açan Göksu Tabiat Parkı’na gitmeden rezervasyon yapmanızda da fayda var. 5 yaş altı ücretsiz olan kamp alanında kişi başı 90 TL ödeyerek keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

{search:bolu-dagi-otelleri, Bolu Dağı Otelleri}

Konum: https://maps.app.goo.gl/vG28PBRJgwTusye87

Çubuk Gölü Kamp Alanı

Kartpostal gibi bir görüntünün içinde kamp yapmak keyifli olmaz mıydı? Çubuk Gölü size tam da bunu sunuyor. Bolu’ya yaklaşık 135 km uzaklıkta bulunan Çubuk Gölü’nü ister arkadaşlarınızla ister ailenizle ziyaret edebilirsiniz. Çam ve maşa ağaçlarının birleşerek orman haline geldiği, etrafı dağlar ile sarılan Çubuk Gölü’nde, yürüyüş parkurunda yürüyüş yapabilir, hamağınızda uzanarak doğayı dinleyebilir, bisiklet gezileri yapabilirsiniz. Yiyecek ve içecek açısından sıkıntı çekmemek için daha önceden gerekli alışverişi yapmanızı öneririz. Temiz su, tuvalet gibi imkanları ile kampçılara konfor sağlayan kamp alanında ücretsiz olarak konaklayabilirsiniz.

{search:bolu-pansiyonlari, Bolu Pansiyonları}

Konum: https://maps.app.goo.gl/tCuhcYGmTuUXYnNQ7

Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı

Özellikle çocuklu ailelerin konforlu bir kamp deneyimi için tercih ettiği Karagöl Tabiat Parkı, eşsiz doğasıyla ünlü Bolu kamp alanları arasında bulunuyor. Çam, meşe ve gürgen ağaçlarının arasında çadırınızı kurabileceğiniz Karagöl Tabiat Parkı’ında; Gündüzleri alabalık türüyle dolu olan gölün, geceleri ise parlayan yıldızların keyfini çıkarabilirsiniz. Doğa sporları için de oldukça tercih edilen yerlerden biri olan Bolu Karagöl Tabiat Parkı, temiz su, tuvalet, ücretsiz otopark ve kır bahçesi imkanları ile doğa içinde konfor sunuyor. Özellikle kamp yapmak isteyenlerin yiyecek açısından zorlanmaması için daha önceden alışveriş yapmasını öneririz. Karagöl Tabiat Parkı’nda çadır başı 150 TL ücret ödeyerek keyifle kamp yapabilirsiniz.

{search:bolu-apartlari, Bolu Apartları}

Konum: https://maps.app.goo.gl/rb6oZvtwokaY5jTMA

Nazlı Göl Çadır Kamp Alanı

Yedigöller Milli Parkı içinde bulunan Nazlı Göl, Yedigölleri ziyaret edenlerin konaklamak için tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Ahşap bungalovların yanı sıra göl kenarında çadır kurabileceğiniz alana sahip olan Nazlı Göl Çadır Kamp Alanı size, temiz su, elektrik, tuvalet, ücretsiz otopark, yöresel yemek ve lokanta imkanları sunuyor. Çeşitli yöresel yemekleri deneyimleyebileceğiniz kamp alanında eğer kendi yemeğinizi yapmak istiyorsanız gelmeden yiyecek ve içecek alışverişi yapmanızda fayda var. Ayrıca sivrisinekler için önlem almayı da düşünebilirsiniz. Nazlı Göl’de yemyeşil doğada dinlenmenin keyfini çıkarmanın yanında Atmaca Seyir Terası ve Kapankaya Seyir Terası’nda görsel bir şölen deneyimleyebilirsiniz. Bu görsel şöleni daha sonradan hatırlamak için yanınızda fotoğraf makinenizi getirmeyi unutmayın. Nazlı Göl kamp alanında 150 TL-250 TL arası bir ücret ödeyerek konaklayabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/muoGzvpDWCTcieu27

Pürenli Yaylası Kamp Alanı

Bolu’nun Gökyaka ilçesinde bulunan Pürenli Yaylası Kamp Alanı, muhteşem doğası ve çeşitli aktivite imkanları ile vazgeçilmez Bolu kamp yerleri arasında yerini alıyor. Yaylaya henüz ulaşmadan karşınıza çıkacak düzlükte kamp kurabileceğiniz Pürenli Yaylası’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, yakın mesafede bulunan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı ve Efteni Gölü’nü keşfe çıkabilirsiniz. Temiz su imkanı bulabileceğiniz alanda bir tesis ulunmadığı için alışveriş konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden daha öncede alışveriş yapmayı unutmayın. Pürenli Yaylası’nda sevdiklerinizle hiçbir ücret ödemeden, doğanın keyfinizi çıkararak kamp yapabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/4ceViEEvrqjbPNfTA

Şirinyazı Göleti Kamp Alanı

Bolu şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Şirinyazı Göleti, haftanın her günü günübirlikçi ve kampçı ziyaretçilerle doluyor. Yılın her mevsimi farklı güzel olan Şirinyazı Göleti Kamp Alanı’nda yemyeşil ormanı keşfedebilir, göl manzarası fotoğrafları çekebilir veya yürüyüşe çıkabilirsiniz. Temiz su, tuvalet ve ücretsiz otoparkın yanında market ve restoran imkanları da bulunan kamp alanında konforlu bir şekilde konaklayabileceğinize emin olabilirsiniz. Hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirmek için 25 TL ücret ödeyerek Şirinyazı Göleti’nde çadır kampı yapabilirsiniz. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/Xy24KuFL9EPnFRPY7

At Yaylası Kamp Alanı

Kamp deneyimi iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir: Birinci seçenek olarak, bir tesise giderek konforlu bir şekilde doğanın içinde olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise doğanın akışına uyum sağlayarak yabani doğayı keşfedebilirsiniz. Eğer ikinci seçeneği tercih edenlerdenseniz At Yaylası Kamp Alanı tam da size göre. Bolu şehir merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan At Yaylası’na Kızılağıl Köyü’ne doğru yola çıkıp, köye yaklaştığınızda tabelaları izleyerek ulaşabilirsiniz. Yemyeşil çam ağaçlarıyla çevrili yaylada Yılkı atlarını gözlemleyebilir, yürüyüş yapabilir, muazzam fotoğraflar çekebilirsiniz. At Yaylası’nda market, tuvalet, internet gibi imkanlar bulunmuyor. Bu yüzden yola çıkmadan powerbank, fener, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı eksiksiz listelemenizi öneririz. Bolu kamp alanları arasında en unutulmaz deneyimi yaşayacağınız At Yaylası’nda ücretsiz olarak çadırınızı kurabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/4QCiGxXqfCsEh2s36

Mountrain Camping

Daha çok düzenlediği çeşitli etkinliklerle bilinen Mountrarin Camping, çadır alanları ile ziyaretçilerine kamp deneyimi imkanı da sunuyor. Açık ve kapalı yemek alanları, spor ve eğlence alanlarıyla size doğa içinde eğlenceyi vaat eden Mountrain Camping’te sosyalleşerek keyifli bir kamp deneyimi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Sessiz ve sakin vakit geçirmek istiyorsanız yürüyüş, dağ bisikleti gezintisi, yoga gibi aktiviteler yaparak vakit geçirebilirsiniz. Üç öğün yemek, internet, elektrik, su, tuvalet, ücretsiz imkanları ile konforlu bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz kamp alanında konaklama ücret bilgisini öğrenmek için tesisle iletişime geçebilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/dw9QP7DF7FFf4GqS8

Urumşah Yaylası Kamp Alanı 

Bolu’nun Gereme ilçesinde bulunan Urumşah Yaylası çam ve meşe ormanıyla, içinde bulunan küçük göletiyle adeta doğa harikası! Kamp yapmanın yanında özellikle trekking ve dağ bisikleti gezileri ile ilgileniyorsanız, etkileyici manzaralar sunan Urumşah Yaylası yollarını keşfetmelisiniz. Belli bir tesise bağlı olmayan Bolu Urumşah Yaylası kamp alanında, tuvalet, elektrik, duş gibi imkanlar bulunmuyor. Yaylaya yakın konumda bulunan köyden, yöresel ürünler satın alabilirsiniz. Ama yine de şehir merkezinden detaylı alışveriş yapmanız iyi olacaktır. Bambaşka bir atmosferi olan Urumsa Yaylası’nda ücretsiz çadır kampı yapabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/f7Njuoj78YCEixnE7

Örencik Yaylası Kamp Alanı

Aladağ Göleti ve Kizik Yaylası arasında bulunan Örencik Yaylası, masmavi seyirlik gökyüzünün ve yemyeşil ormanın buluştuğu yer. Hem ailelerin hem de gençlerin doğada vakit geçirmek için tercih ettiği Örencik Yaylası’nda doğa yürüyüşleri yapabilir, kitap okuyabilir, doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Geceleri hamakta yıldızların ışığı ile kavuşabileceğiniz Örencik Yaylası kamp alanında, elektrik, su, tuvalet, market gibi imkanlar bulunmuyor. Yaz kış demeden serin olan Örencik Yaylası’na gitmeden yiyecek, içecek ve kalın giysi ihtiyaçlarınızı karşılamayı unutmayın. Bolu şehir merkezine yaklaşık 32 km uzaklıkta bulunan Örencik Yaylası’nda ücret ödemeden çadır kurabilirsiniz. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/xKcunCnUSYJLP7887

Balıklı Yaylası Kamp Alanı

Bolu merkezine yaklaşık 84 km uzaklıkta, Pürenli Yaylası'na komşu konumda yer alan Balıklı Yaylası, sakin atmosferiyle sizi huzurlu bir kamp deneyimine davet ediyor. Muazzam doğası, kartpostal görüntüsünde yayla evleri, tertemiz deresiyle şehrin yoğun akışını unutacağınız Balıklı Yaylası’nda, kış sporlarını deneyebilir, dere kenarında kitap okuyabilir, doğayı keşfedebilirsiniz. Kamp yapacağınız süre boyunca tuvalet ihtiyacınız için yakında bulunan cami tuvaletini kullanabilirsiniz. Ücretsiz kamp yapabileceğiniz Balıklı Yaylası yerel halkından özellikle yaz mevsiminde bal, yağ, ekmek gibi ürünleri satın alabilirsiniz fakat kamp alanına gelmeden diğer ihtiyaçlarınızı mutlaka hazırlayın.

Konum: https://maps.app.goo.gl/VQCLqTXxVi3pp8Zb9

Değirmenözü Yaylası Kamp Alanı

Dağlarla çevrili Bolu Değirmenözü Yaylası’nda, baharla birlikte açan sarı çiçeklere bayılacaksınız. Bolu şehir merkezine sadece 31 km mesafede konumlanmış olan Değirmenözü Yaylası kamp alanı, özellikle hafta sonları sevdiklerinizle şehirden uzaklaşarak kafa dinleyebileceğiniz bir alan sunuyor. Modern dünyadan uzakta farklı bitki ve hayvan çeşitleriyle karşılaşabileceğiniz Değirmenözü’nde temiz su imkanı bulunuyor. Yaylaya her mevsim karşılaşabileceğiniz soğuk hava şartlarına karşı hazırlıklı olmak önemli. Bu nedenle kalın kıyafetler ve sıcak tutacak uyku tulumu gibi ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Bir tesise bağlı olmayan Değirmenözü Yaylası kamp alanında ücretsiz bir şekilde çadır kampı yapabilirsiniz. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/PKxbF5aeyxA37yFc8

Pelitözü Yaylası

Hem çadır hem de karavan kampı yapabileceğiniz Pelitözü Yaylası, özellikle kamp yapmayı seven çocuklu aileler tarafından oldukça tercih ediliyor. Yemyeşil doğası, tertemiz göletiyle misafirlerini ağırlayan Pelitözü Yaylası kamp alanında, tuvalet, duş, elektrik gibi imkanlar bulunmuyor. Fakat çevresinde bulunan işletme ve tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Özellikle sonbahar mevsiminde sararan ağaç yapraklarıyla bambaşka bir görüntü sunan Pelitözü Yaylası’nda kışlık kıyafetlerinizi yanınıza alıp ücretsiz kamp yapabilirsiniz. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/MEFDM3ACFoLYDfLp7

Haccağız Yaylası Kamp Alanı

Yürüyüş parkuru, temiz su, ücretsiz otopark, piknik alanı gibi imkanları bulabileceğiniz Haccağız Yaylası, dereleri ve yemyeşil ağaçları ile kamp severlerin tercihleri arasında yer alıyor. Bolu’nun Seben ilçesine yaklaşık 15 dk mesafede bulunan Haccağız Yaylası kamp alanında doğayı keşfedebilir, yürüyüş yapabilir, ağaçların altında hamağınızda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tesise bağlı olmadan ağaç gölgelerinin altına çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanına yakın köylerden temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/sFzJZ9v73ioN2h9n6

Aladağ Göleti Kamp Alanı

Aladağ Göleti, Bolu'nun gözde kamp alanlarından biri. Gölgelik çadır alanları, etkileyici gölet manzaraları ve gençlerden ailelere kadar geniş bir ziyaretçi kitlesini çekiyor. Her mevsimde çekici manzaralar sunan gölette doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekimleriyle keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca olta balıkçılığı ve kuş gözlemciliği gibi aktiviteler de sizi bekliyor. Aladağ Göleti kamp alanı, restoran, kafe, market gibi imkanlarla konforlu bir deneyim sunuyor. Doğa ile iç içe ücretsiz bir kamp deneyimi için ideal bir tercih.

Konum: https://maps.app.goo.gl/kq1zYNnPituCSvZt7

Sarıalan Kamp Alanı

Bolu'nun huzurlu atmosferine sahip Sarıalan Yaylası, Bolu şehir merkezine sadece 28 km uzaklıkta bulunuyor. Yeşilin tüm tonlarını içeren gür ormanlık alanlarıyla dikkat çeken Bolu Sarıalan, hafta sonu stresini atmak isteyenlere mükemmel bir kaçış noktası sunuyor. Sarıalan Yaylası’nda, tuvalet, elektrik ve duş gibi olanakları bulunmuyor ama köylü halktan ihtiyaçlarınızı karşılamak için destek olmalarını rica edebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz’in serin ikliminden zorlanmamanız için yanınızda polar bulundurmanız önemli. Unutulmaz anılar biriktireceğiniz Sarıalan Kamp alanında ücretsiz konaklayabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/8tHZ96p6JHwMffb89

Bolu kamp alanları, zengin flora ve fauna, temiz havası ve etkileyici manzaralarıyla sadece kamp yapmak isteyenler için değil, aynı zamanda doğayla iç içe olmak isteyen herkes için ideal bir yer haline geliyor. Birbirinden farklı Bolu kamp yerleri, huzurlu bir atmosferde dinlenmek, macera dolu anılar biriktirmek ve doğanın tadını çıkarmak isteyen herkesi bekliyor. Bolu’ya gelmişken Bolu’nun meşhur gölleri ziyaret edilmeden olmaz diyorsanız, Bolu Gölleri yazımızı inceleyerek tatil planınıza yeni rota eklemeleri yapabilirsiniz. Doğanın kollarında geçen bir tatil arzuluyorsanız, Bolu'nun kamp alanları sizin için mükemmel bir tercih olacaktır! 

{search:bolu-kayak-otelleri, Bolu Kayak Otelleri}