Bolu Gölleri

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 29 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Bolu Gölleri

Bolu, muazzam doğal güzellikleri ve misafirperverliğiyle her ziyaretçisini sıcak bir şekilde karşılıyor. Bolu'nun eşsiz gölleri, yemyeşil ormanları ve tertemiz havasını hayal ettiğimizde zihnimizde muazzam bir doğa tablosu çiziliyor. Şifalı kaplıcaları ve yöresel lezzetleri ile Bolu'yu anlatmakla bitiremiyoruz. Tüm bu özelliklerine bir de İstanbul ve Ankara'ya olan yakın konumu da eklenince, hafta sonu kaçışlarının vazgeçilmezi haline geliyor. Eğer siz de güzel bir göl manzarası eşliğinde tüm haftanın yorgunluğunu atmak istiyorsanız, buyurun; Bolu Gölleri sizi bekliyor.

{ad:0}

{search:bolu-otelleri,bolu Otelleri}

Bolu'nun Meşhur Gölleri

  • Yedigöller Milli Parkı
  • Abant Gölü
  • Sünnet Gölü
  • Yeniçağa Gölü
  • Çubuk Gölü
  • Karagöl
  • Şirinyazı Gölü
  • Aladağ Göleti
  • Sülüklü Göl
  • Seben Gölü
  • Karamurat Gölü

Bolu’nun Gölleri

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, Bolu'nun göz kamaştırıcı doğal güzellikleri arasında öne çıkan bir hazine. Buradan bahsedeceksek ilk olarak “Yedigöller'de kaç tane göl var?” sorusuna bir açıklık getirmek isteriz. Yedigöller Milli Parkı, Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl olmak üzere toplamda yedi gölü barındırıyor. Her bir göl, kendine özgü doğal güzellikleri ve atmosferiyle büyüleyici bir görüntü sunuyor. Göller yaklaşık 1.636 hektarlık alan kaplıyor. Bu alanın görsel şölenini, parkın Kapankaya Seyir Terası'ndan izleyebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı, zengin biyolojik çeşitliliği sayesinde yaban hayatının birçok farklı türüne ev sahipliği yapıyor. Günlük ziyaretlerin yanı sıra, Yedigöller'de karavan veya çadır kurma imkanı da bulunuyor. Park içinde gerçekleştirebileceğiniz doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları parkın çekiciliğini daha da arttırıyor. Ekim başından kasım sonuna kadar olan süre, Yedigöller Milli Parkı'nda sonbaharın renk cümbüşünü deneyimlemek için iyi zaman dilimi diyebiliriz. Günübirlik ziyaretlerinizde, parkın içindeki Habitat Restoran'ın eşsiz lezzetlerini keşfedebilir veya parka en yakın marketin bir saat uzaklıkta olduğunu göz önünde bulundurarak kendi yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirip piknik yapabilirsiniz. Yedigöller Milli Parkı hakkında detaylı bilgi için Yemyeşil Doğası ile Bolu'da Enfes Bir Rota: Yedigöller Milli Parkı yazımızı okuyabilirsiniz. Sonbaharın serinliğinde sıcak bir kahve, yanına kurabiye yiyerek manzaranın keyfini çıkarmak isterseniz de Sincap Cafe’yi tercih edebilirsiniz. 08:30 ve 20:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Yedigöller’e gelmişken, yaşının 500’den fazla olduğu tahmin edilen anıt çamı görmeden gitmeyin. Yedigöller Milli Parkı’na giriş ücretleri yaya veya farklı araç çeşitlerine göre değişiyor. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/TqJS4KDj2XWsJDHs9

Abant Gölü

Sarıçam, karaçam, meşe, gürgen, ardıç gibi birçok ağaca ve tilki, ayı, domuz, sincap gibi yabani hayvanlara ev sahipliği yapan Abant Gölü, her mevsim farklı renklere bürünmesiyle görülmesi gereken yerler arasında kendine özel bir yer ediniyor. Merkeze yaklaşık 34 km mesafede bulunan Abant Gölü, hem çadır veya konaklama alanlarında tatil yapabileceğiniz hem de günübirlik ziyaret edebileceğiniz yerler arasında oldukça tercih ediliyor. Özellikle de hafta sonu piknik yapmaya gelen insanlarla dolup taşıyor.  

Peki, Abant Gölü’nde neler yapılır? Abant Gölü’nün çevresindeki yaklaşık 7 km'lik parkurda yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir veya faytona/ata binerek tur atabilirsiniz. Özellikle sonbahar ve kış mevsiminde romantik bir havaya bürünen Abant Gölü’nde, keyifli bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz. Gelmişken Abant Gölü yakınında bulunan Abant Tabiat Müzesi'ni, Abant köy ürünleri satış yerini, su samuru yaşam alanını ve Tabiat Camisi'ni görmenizi tavsiye ederiz. Abant'a bir haftasonu tatili için geliyorsanız 48 Saat 1 Rota Abant yazımızı okuyup zamanınızı planlayabilirsiniz. Eğer günübirlik ziyaret etmek istiyorsanız, aşağıda belirttiğimiz 

Adres: https://maps.app.goo.gl/fdzgJHnAzGkxsqm8A

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Sünnet Gölü

Çevresindeki su kaynaklarından beslenen ve yaklaşık 18 hektarlık alan kaplayan Sünnet Gölü, Bolu’nun Göynük ilçesine 22 km mesafede bulunuyor. Sünnet Gölü özellikle sonbahar ve kış aylarında, atmosferiyle, havasıyla, kokusuyla ve manzarasıyla sizi etkileyici bir deneyime davet ediyor. Bolu şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan bu doğa harikası yere, kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Sünnet Gölü'nde isterseniz bisiklet sürerek, doğa yürüyüşü yaparak, olta balıkçılığına çıkarak, fotoğraf çekerek veya piknik yaparak günübirlik aktivitelerin tadını çıkarabilir; isterseniz kamp kurabilirsiniz. Sünnet Gölü’nü yılın istediğiniz günü ziyaret edebilirsiniz. Adres: https://maps.app.goo.gl/cRd9Ys5bBFCKXSDW9

Yeniçağa Gölü

Bolu şehir merkezine yaklaşık 37 km uzaklıkta olan Yeniçağa Gölü, 7 km uzunluğu ve 2,5 km genişliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle kuş gözlemi tutkusu olanları Yeniçağa Gölü’ne davet ediyoruz. Sayısı neredeyse 200’ü geçen kuş türünün evi olan Yeniçağa’da bulunan kuş gözlem kulesi ile unutulmaz vakitler geçirebilirsiniz. Göç zamanında arı şahini, angıt, balık kartalı gibi kuş türleri ile karşılaşabilirsiniz. Yeniçağa Gölü, standart aktiviteler yerine doğanın akışını yaşamak isteyenlerin yeri diyebiliriz. Kuş seslerini dinlemek, meditasyon yapmak, hamakta saatlerce vakit geçirmek veya sevdikleriyle piknik yapmak isteyenlerdenseniz, Yeniçağa Gölü’nü görülmesi gereken yerler listenize ekleyebilirsiniz. Yeniçağa Gölü’ne gelirken yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmenizde fayda var. Göl yakınında tuvalet ve cami olduğunu da belirtmek isteriz. Girişi ücretsiz olan Yeniçağa Gölü, uygun olduğunuz an sizi bekliyor. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/ZHHxpSTq7KmwzskD6

Çubuk Gölü

Bolu şehir merkezine 135 km, Göynük ilçesine ise 11 km mesafede bulunan Çubuk Gölü, doğa içinde sessiz, sakin yer arayanların vazgeçilmez adresi! Diğer yerlere kıyasla daha izole olan Çubuk Gölü’nde, yürüyüş, bisiklet turu ve piknik yapabilirsiniz. Özellikle daha önce dizi çekiminde kullanmak amacıyla inşa edilen yel değirmenleriyle eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Gelirken yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Ama isterseniz de yel değirmenleri karşısında bulunan köyde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Giriş ücreti bulunmayan Çubuk Gölü’nü haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. 

Konum: https://maps.app.goo.gl/oDJidAQU9P5HV6Uo7

Karagöl

Bolu şehir merkezine 82 km, İstanbul’a 342 km ve Ankara’ya 133 km mesafede bulunan Karagöl, özellikle resmi tatillerde ve hafta sonları doğaseverleri ağırlıyor. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen Karagöl Milli Park içinde bulunan Karagöl, 1 hektar genişliği ile oldukça büyük bir alan kaplıyor. Ormanlık alanla çevrelenen ve Orman işletmesi tarafından korunan Karagöl’ü günü birlik ziyaret edebileceğiniz gibi, tuvalet ve duş imkanları sayesinde kamp yapmak için de tercih edebilirsiniz. Doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz Bolu Karagöl’de çok sayıda yaban ördek de görebilirsiniz. Araç ile ulaşım sağlayabileceğiniz 

Konum: https://maps.app.goo.gl/w18YxgcwvvpqcwxS7

Şirinyazı Göleti

Orman yangınlarında su kaynağı olarak kullanılmak üzere tasarlanan gölet, yaklaşık 30 dekarlık alanı ve 5 metre derinliği ile ziyaretçilere büyüleyici bir manzara sunuyor. Şirinyazı Göleti, Mengen ilçesine bağlı Bürnük Köyü'nde, özellikle bahar aylarında günübirlik ziyaretçileri ve kampçıları ağırlıyor. Şehir merkezine 78 km, İstanbul'a 370 km ve Ankara'ya 200 km mesafede bulunan gölet, bünyesindeki tesis ile misafirlerinin ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Günübirlik gezinti veya kamp fark etmeksizin ister gıda ihtiyaçlarınızı yanınızda getirebilir, isterseniz de tesis içinde bulunan restoranın lezzetli yemeklerini deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca gölet yakınında bulunan tuvalet ve su imkanlarından faydalanabilirsiniz. Geçirdiğiniz süre boyunca doğayı keşfedebilir, amatör olta balıkçılığı yapabilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/TjKC6uPriYhrs94h6

{search:bolu-pansiyonlari,Bolu Pansiyonları}

Aladağ Göleti

Bolu’nun yaklaşık 30 km güneyinde, Aladağ Yaylaları’nda bulunan Aladağ Göleti, özellikle trekking sevenlerin vazgeçilmez adresi! 8 hektarlık bir alana yayılan Aladağ Göleti, ziyaretçilere sadece doğal güzellikleri ve huzurlu bir atmosfer sunmakla kalmıyor, aynı zamanda su sporları ve olta balıkçılığı gibi çeşitli aktivite imkanları da sağlıyor. Her mevsim ayrı güzel olan Aladağ Göleti özellikle yaz aylarında kampçıları eşsiz doğasında ağırlıyor. Konum olarak Göksu Tabiat Parkı içerisinde yer aldığı için girişler ücretlendiriliyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/fKSs1ZLtjpnZpWEU8

Sülüklü Göl

Mudurnu'nun huzurlu atmosferine sahip Tavşansu Köyü'nde konumlanan Sülüklügöl, Bolu'nun diğer gölleri gibi heyelanın izlerini taşıyor. 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen bu gölet, adını içinde yaşayan sülüklerden alarak benzersiz bir karakter kazanmış. Göldeki 30 metreyi aşan derinlik sebebiyle yüzmeye izin verilmiyor. Göl çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor, bu nedenle piknik yapmayı düşünüyorsanız kendi yiyeceklerinizi getirmeniz gerekiyor. Sazan ve alabalık gibi zengin balık çeşitliliği ile ünlü olan Sülüklügöl, sizi balık tutma ve kamp kurma imkanlarıyla doğanın kucağında keyifli anlara davet ediyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/9fEU5kFoB3rcTFeq7

Seben Gölü

Bolu’nun tarih kokan ilçelerinden biri Seben’de bulunan Seben Gölü, Bolu şehir merkezine yaklaşık 32 km mesafede bulunuyor. Tarım alanlarını sulamak amacıyla yapılan, yaklaşık 14 metre derinliğe, 8,5 km göl çevresine sahip Seben Gölü, Batı Karadeniz’in en büyük yapay gölü olarak geçiyor. Seben Gölü çevresindeki yaylalar, mağaralar ve ağaçlar, sizi keşif dolu anlara davet ediyor. Balık tutarak, bisiklet sürerek veya sevdiklerinizle huzurlu bir gün geçirerek, doğanın eşsiz manzarasında unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Tüm bunların yanında girişin tamamen ücretsiz olması, Seben Gölü'nün doğal güzellikleriyle çevrili kucaklayıcı atmosferini keşfetmeye dair bir neden daha sunuyor.

Konum: https://maps.app.goo.gl/UW3Z9KhF7VVD1DSS6

Karamurat Gölü

Üç tarafı dağlarla çevrili olan Karamurat Gölü, yaklaşık 30 km uzaklıkta olan Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alıyor. Tesislerden uzak tamamen doğanın içinde olan Karamurat Gölü, vadilerden akan su ile besleniyor. Göle ulaşım biraz zorlu olabilir ancak tatlı su balıkları, çeşitli bitkiler ve hayvanlar için doğal bir cennet olan bu harika yer, yolculuğu atlatmaya kesinlikle değer. Doğayla baş başa kalmak, gündelik hayatın akışından uzaklaşmak için rotanızı Karamurat Gölü’ne çevirebilirsiniz.

Konum: https://maps.app.goo.gl/uzRCfGT46zvoaok56

Bahsettiğimiz gibi Bolu'nun gölleri, her mevsimde farklı bir güzellik sunarak, ziyaretçilerine unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunuyor. Bolu göllerini tanıdığınıza göre; şehir hayatının karmaşasından uzak, doğanın kucaklayıcı atmosferinde Bolu göllerinin dinginliğinin keyfini çıkarabilirsiniz. Temiz havada açılacak olan iştahınızla, Bolu'nun yöresel lezzetlerini keşfetmek için Bolu'da Ne Yenir? yazımıza göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Seyhan Ahen 
04.03.2022
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
19.04.2022
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
Habibe Tokgöz 
24.10.2013