Bolu Piknik Yerleri

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 06 Aralık 2023
 • Son Güncellenme: 06 Aralık 2023
Bolu Piknik Yerleri

Türkiye'nin gözde rotalarından biri olan Bolu, muazzam piknik alanlarıyla misafirlerini karşılıyor. Bolu piknik alanları, yeşilliklerle dolu serin ormanları ve berrak göletleriyle adeta bir doğa harikası sunuyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp, kuş sesleri eşliğinde sevdiklerinizle keyifli yeni anılar biriktirmek, huzurlu bir atmosferde tüm stresinizden arınmak için Bolu'nun eşsiz piknik alanlarıni ziyaret edebilir, doğada vakit geçirmenin tadını çıkarabilirsiniz. Gelin, Bolu'nun eşsiz renk cümbüşü piknik alanlarını birlikte gezinelim!

{ad:0}

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Bolu Piknik Alanları

  • Abant Gölü Tabiat Parkı
  • Sünnet Gölü Tabiat Parkı
  • Çubuk Gölü
  • Beşpınarlar Tabiat Parkı
  • Yedigöller Milli Parkı
  • Atatürk Orman Parkı
  • Sülüklü Göl Tabiat Parkı
  • Gölköy Tabiat Parkı
  • Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri
  • Ayıkayası Tabiat Parkı
  • Göksu Tabiat Parkı

Bolu’da Nerede Piknik Yapılır?

Abant Gölü Tabiat Parkı

Bolu’nun yaklaşık 34 kilometre güneybatısında bulunan Abant Gölü, çevresinde bulunan zengin bitki çeşidiyle, tertemiz havasıyla ve dingin atmosferiyle mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bolu, İstanbul, Sakarya, Ankara gibi yakın şehirlerde yaşayan doğa severler için vazgeçilmez bir destinasyon olan Abant Gölü Tabiat Parkı, etrafında uzanan 7 km'lik parkuruyla çeşitli aktivitelere imkan tanıyor. Doğa severlere çadırla kamp yapma ve günü birlik vakit geçirme imkanı sunan Abant Gölü Tabiat Parkı, piknik yapma isteğinde olanlar için de özel bir alan sunuyor. Konu piknik olunca aklınıza hemen “Abant’ta piknik yapılır mı?” sorusunun geldiğini duyuyoruz. Eğer günü birlik piknik yapmayı tercih ediyorsanız, park içinde bulunan masaların bulunduğu bölgedeki mangal alanlarını kullanabilirsiniz. Doğanın sessizliğinde dinlenebilir isterseniz de parkur alanında yürüyüş yapabilir, balık tutabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Fotoğraf çekmeye ilginiz varsa harika kareler yakalayabilirsiniz.

{search:bolu-dagi-otelleri,Bolu Dağı Otelleri}

Abant Gölü Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Haftanın her günü 08:30-21:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Abant Gölü'nün, doğal güzelliklerini keşfetmek için giriş ücreti konusunda bilgi sahibi olmakta fayda var. 2024 yılı zamlı fiyatları henüz belli olmayan Abant Gölü'nün mevcut giriş ücretlerini aşağıda sizin için listeledik.

   Giriş Ücreti 
Kişi Başı Giriş  20 TL 
Motorsiklet  40 TL 
Otomobil  60 TL 
Minibüs  180 TL
Midibüs  300 TL
Otobüs  600 TL

Abant Gölü Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Abant Gölü’ne kendi aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’a yaklaşık 264 kilometre uzaklıkta bulunan Abant’a gitmek için Anadolu Otoyolu’nu kullanabilirsiniz. Kaynaşlı çıkışı ile otoyoldan ayrıldıktan sonra Bolu Dağı’na çıkmanız gerekiyor. Dağ bitiminde Abant sapağına saptıktan yaklaşık 22 km sonra Abant Gölü Milli Parkı’na ulaşmış olacaksınız. Eğer şehir dışından toplu taşıma aracı ile ulaşım sağlayacaksanız öncelikle otobüsle Bolu’ya gelmeniz gerekiyor. Daha sonra şehir merkezinden 10 dakikada bir kalkan dolmuşlar ile Abant’a ulaşabilirsiniz. 

Gölcük Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat Parkı'na göre daha küçük ve huzurlu bir atmosferde vakit geçirmek istiyorsanız, Gölcük Tabiat Parkı sizin için ideal bir tercih olabilir. Bolu şehir merkezine yaklaşık 13 km mesafede bulunan bu tabiat parkında; kızılçam, meşe, sedir, akasya, karaçam gibi maki bitkileri ile birlikte sincap, kaplumbağa, tilki, tavşan ve hatta evcil hayvanlar yaşıyor. Çevresi 1300 metre olan parkta, trekking ve yürüyüş gibi aktivitelerin tadını çıkarabilir, parktaki kafeteryalardan gerekli mangal malzemelerini alarak piknik yapabilirsiniz.

{search:bolu-golcuk-otelleri,Bolu Gölcük Otelleri}

Gölcük Tabiat Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

08:00 ve 22:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Gölcük Tabiat Parkı giriş ücreti 2023 yılı için aşağıda belirttiğimiz şekildedir. Plan yapmadan güncel fiyatları tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

   Giriş Ücreti 
Kişi Başı Giriş  20 TL 
Motorsiklet  40 TL 
Otomobil  60 TL 
Minibüs  180 TL
Midibüs  300 TL
Otobüs  600 TL

Gölcük Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Gölcük Tabiat Parkı'na bireysel araç veya toplu taşıma ile kolayca ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma aracı kullanmayı planlıyorsanız, öncelikle farklı otobüs firmaları aracılığıyla Bolu şehir merkezine ulaşmalısınız. Ardından, Bolu şehir merkezinden hareket eden ve Gölcük Tabiat Parkı'nın yakınından geçen 700 ve 702 numaralı belediye otobüsleri ile ya da Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara’dan veya İstanbul’dan kendi aracınızla ulaşım sağlamak istiyorsanız TEM otoyolu üzerinden tabiat parkına ulaşabilirsiniz. 

Yedigöller Milli Parkı

Şimdi sırada, anlatmaya doyamayacağınız bir yer var: Türkiye'nin 1965 yılında, 2. Milli Parkı ilan edilen Yedigöller Milli Parkı! Bu doğal cennet, 240 farklı bitki türüne ev sahipliği yapmanın yanı sıra tilki, ayı, kaplumbağa, domuz gibi çeşitli hayvanlar ve 7 gölet ile gerçek bir doğa harikası olarak nitelendirilebilir. Parkı tek seferde gezmek imkansız gibi, bu yüzden farklı zamanlarda isterseniz hafta içi isterseniz hafta sonu kaçarak yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir, fotoğraf çekebilir veya piknik yapabilirsiniz. Eğer farklı aktivitelerle zaman geçirmeyi planlıyorsanız, alandaki küçük büfelerden tost, sandviç gibi atıştırmalıklar alabilirsiniz. Ancak piknik yapmayı düşünüyorsanız, gerekli tüm eşyalarınızı hazırlayarak gitmenizi öneririz. Yiyeceklerinizi şehirden temin etmek iyi bir fikir olabilir ama su konusunu düşünmenize gerek olmadan parktaki çeşmelerden su temin edebilirsiniz. Mangal konusuna gelince, ormanda ateş yakmak ve mangal yapmak yasaktır. Bu nedenle yiyeceklerinizi soğuk tüketilebilen gıdalardan seçmenizde fayda var.

Yedigöller Milli Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Bolu'nun 42 km kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Yedigöller Milli Parkı'na sabah 08:30'da giriş yapabilirsiniz. Eğer konaklama planınız yoksa, parktan en geç saat 20:00'ye kadar ayrılmanız gerekiyor. 2023 yılında Yedigöller Milli Parkı'na giriş ücreti, alana yaya veya araçlı giriş yapmanıza göre değişiyor. Milli Park girişindeki gişelerden ödemenizi yaparak, aşağıdaki ücretlere göre giriş yapabilirsiniz.

   Giriş Ücreti 
Kişi Başı Giriş  20 TL 
Motorsiklet  40 TL 
Otomobil  60 TL 
Minibüs  180 TL
Midibüs  300 TL
Otobüs  600 TL

Yedigöller Milli Parkı’na Nasıl Gidilir?

Nisan'dan Kasım aynın sonuna kadar açık olan Bolu - Yedigöller yolu, İstanbul istikametinden gelenler için daha kısa bir alternatif sunuyor; Ancak, kış aylarında kar nedeniyle kapanabiliyor. Aralık'tan Mart sonuna kadar ise Yeniçağa – Mengen – Yazıcık yolunu tercih edebilirsiniz. Bu iki seçenek, mevsimsel koşullar ve yol durumu göz önünde bulundurularak tercih edilebilir. Toplu taşıma kullanmak istiyorsanız 14,15 ve 5 numaralı belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Yedigöller Milli Parkı’na yakın mesafede bulunan Öğretmen Lisesi durağında inip kalan yolu yürüyebilirsiniz.

{search:bolu-apartlari,Bolu Apartları}

Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Bolu'nun Göynük ilçesine yaklaşık 22 km mesafede konumlanan Sünnet Gölü Tabiat Parkı, özellikle aileler tarafından oldukça tercih edilen piknik yerleri arasında bulunuyor. Göl çevresindeki ormanlık alanda keşfedeceğiniz dağ böğürtleni, kızılcık, kabak lalesi gibi çeşitli bitkilerle görsel bir şölen yaşayacaksınız. Orman içinde yabani hayvanlarla karşılaşma olasılığınızın yanı sıra göl ortasındaki küçük adada ördek ve kazları görmek de mümkün. Doğanın kalbinde hissedeceğiniz bu tabiat parkında, doğa fotoğrafçılığı ve yürüyüş gibi aktivitelerle birlikte konforlu kamelyalarda piknik yapabilirsiniz. Park içinde bir büfe bulunsa da, gerekli malzemeleri şehir merkezinden temin etmenizde fayda var. Ayrıca belirlenen alanlarda ateş yakma imkanınız da bulunuyor. Tuvalet, su ve lokanta konusunda rahat olan Sünnet Gölü Tabiat Parkı'nda, doğanın tadını çıkarırken ailenizle konforlu bir piknik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sünnet Gölü Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Sünnet Gölü Parkı'nı hafta içi veya hafta sonu ziyaret edebilirsiniz. Diğer yerlere göre daha uygun fiyatlar sunan Sünnet Gölü Parkı'nın 2023 yılı giriş ücreti aşağıda belirttik. 2024 yılı için güncellenecek yeni fiyatları takip edebilirsiniz.

   Giriş Ücreti 
Kişi Başı Giriş  13 TL 
Bisiklet 13 TL 
Motorsiklet  30 TL 
Otomobil  40 TL 
Minibüs  120 TL
Midibüs  195 TL
Otobüs  390 TL

Sünnet Gölü Parkı’na Nasıl Gidilir?

Sünnet Gölü Parkı'na ulaşım için toplu taşıma seçenekleri bulunmadığından, ziyaretçilerin kendi araçlarıyla gitmeleri gerekiyor. Eğer kişisel aracınız yoksa Bolu şehir merkezine şehirlerarası otobüs firmalarıyla ulaşabilir ve ardından araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Şahsi aracınızla Sünnet Gölü Parkı'na gitmek için İstanbul’dan yola çıkıyorsanız, otobandan Akyazı - Mudurnu çıkışından sonra Taşkesti beldesini geçip 8 km süren bir yolculuğun ardından karşınıza çıkan 16 km tabelasını takip ederek sağa dönüş yapabilirsiniz. Bu noktadan itibaren sürdüğünüz 11 km'nin ardından, Sünnet Gölü'nü 5 km tabelasıyla gösteren bir yönlendirme bulacaksınız. Ankara'dan gelirken ise, Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan rotasını takip edip Mudurnu ilçesine ulaşmadan, Göynük istikametine yöneliyorsunuz. Göynük ve Sünnet Gölü tabelasını gördüğünüzde, sapaktan sola dönerek 11 km sonunda Sünnet Gölü'ne ulaşmanızı sağlayan 5 km tabelasını takip edebilirsiniz. Bolu şehir merkezinden yola çıkacaksanız, merkezde 52 km'lik bir yolculuk sonrasında Mudurnu istikametine yöneliyorsunuz. Mudurnu'ya ulaşmadan sağa dönüp, Göynük tabelasını takip ederek 11 km süren bir yolculuktan sonra Sünnet Gölü'ne ulaşmanızı sağlayan 5 km tabelasını göreceksiniz. 

Sülüklü Göl Tabiat Parkı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan Sülüklü Göl’ü, 1700’lerde oluşan şiddetli bir deprem sonucunda çöküntüden doğmuş. Göl içinde bulunan sülüklerden dolayı Sülüklü Göl olarak isimlendirilmiş olan göle gittiğinizde, deprem sırasında göl içinde kalan birçok ağacı görebilirsiniz. Kendiliğinden oluşan bu doğa harikası yer, özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde oldukça talep görüyor. Bolu şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıkta bulunan Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nda, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları gibi çeşitli aktiviteler düzenleyebilir veya sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Tabiat parkı içinde tuvalet, çeşme, piknik masaları ve çöp kutuları gibi konfor sağlayan olanaklar bulunuyor. Ancak alışveriş yapabileceğiniz bir yer olmadığı için yanınıza erzaklarınızı getirmeniz önemli. Bu muazzam orman ve göl manzarası eşliğinde konforlu bir piknik deneyimi yaşamak için Sülüklü Göl Tabiat Parkı sizleri bekliyor.

Sülüklü Gölü Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Eğer bölgede kamp yapmayı düşünmüyorsanız, Sülüklü Gölü Parkı'na sabah saat 08:00'de giriş yapabilir ve akşam saat 21:00'e kadar burada zaman geçirebilirsiniz. Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Sülüklü Gölü Parkı giriş ücretleri 2023 yılı için aşağıdaki şekildedir. Ancak fiyatların değişebileceğini göz önünde bulundurarak, gitmeden önce güncel fiyatları kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

   Giriş Ücreti 
Kişi Başı Giriş  15 TL 
Bisiklet  15 TL 
Motorsiklet  20 TL 
Otomobil  30 TL 
Minibüs  70 TL
Midibüs  110 TL
Otobüs  290 TL

Sülüklü Gölü Parkına Nasıl Gidilir?

Sülüklü Göl'e kendi aracınızla veya araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara ve Bolu istikametinden gelecekseniz, Bolu üzerinden 85 km batıya ilerleyerek, Abant Gölü ve Taşkesti Beldesi'ni geçtikten sonra yaklaşık bir saat içinde Sülüklü Göl'e ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan gelmeyi planlayanlar için ise 200 km'lik bir yolculuğun ardından 3 saat içinde Sülüklü Göl'e varma şansınız bulunuyor. Bu rotada İstanbul'dan otobana giriş yaparak Sakarya'nın Akyazı ilçesi sapağına yönelmeniz ve oradan 40 km sonra Tavşansuyu köyü üzerinden Sülüklü Göl'e kolayca ulaşabilirsiniz.

Çubuk Gölü

Bolu'nun Göynük ilçesine yaklaşık 11 km uzaklıkta bulunan ve çam ormanlarıyla çevrili olan Çubuk Gölü, doğal güzelliğiyle misafirlerini büyülüyor. 15 hektarlık geniş alanıyla dikkat çeken göl, geçmişte gerçekleştirilen film çekimleri nedeniyle inşa edilen yel değirmenleriyle bölgeye adeta kartpostal gibi bir görüntü katıyor. Zengin bitki örtüsüyle ünlü Çubuk Gölü, çevresindeki piknik alanlarıyla piknik yapmayı düşünenler için konforlu bir alan oluşturuyor. Göl çevresinde bir kafe bulunuyor ancak menüsü sınırlı, bu nedenle piknik yapmak isteyenlerin önceden alışveriş yapmalarını öneririz. Ayrıca yol üzerinde bulunan Kuzuluk Köyü'nde alışveriş yapabilir ve sıcak bazlama ekmeğini deneyebilirsiniz. Bölgede ateş ve mangal yakmak yasak, ancak teneke içinde veya yükseltilmiş bir platform üzerinde ateş yakabilirsiniz.

Çubuk Gölü Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Çubuk Gölü’ne haftanın her günü istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Bahsettiğimiz diğer bölgelerin aksine Çubuk Gölü giriş ücreti bulunmuyor.

Çubuk Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Bolu şehir merkezinde Çubuk Gölü’ne toplu taşıma aracı ile gitmek için otogardan kalkan Göynük minibüslerini tercih edebilirsiniz. Göynük’e ulaştıktan sonra ise taksiyle devam edebilirsiniz. Özel aracınızla yola çıkmayı düşünüyorsanız, Bolu şehir merkezinden Çubuk Gölü2ne yönlendiren tabelaları takip edebilirsiniz. Kendi aracınızla İstanbul’dan geliyorsanız, TEM Otoyolu’nu kullanarak Bolu’ya doğru yola çıkabilirsiniz. Bolu şehir merkezine ulaştıktan sonra Bolu- Ankara karayolunda Ankara yönüne doğru ilerleyin. Yaklaşık 25 km sonra tabelaları takip ederek göle ulaşabilirsiniz. 

Atatürk Orman Parkı

Şehir merkezinden uzaklaşmadan, çocuklarınızla veya sevdiklerinizle doğa içinde keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız Atatürk Orman Parkı tam size göre! Bolu il sınırları içinde, Aşağısoku Mahallesi'nde konumlanan Atatürk Orman Parkı'nda, cafe&restaurant, koşu alanı, oyun parkı ve piknik masaları gibi birçok imkan sizi bekliyor. Yanınızda getirdiğiniz erzaklar ile çimler üzerinde veya piknik masalarında piknik yapabilirsiniz. Aynı zamanda alandaki yöresel lezzetlerin bulunduğu dükkanlardan alışveriş yaparak keyifli bir piknik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Atatürk Orman Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Yılın her günü 24 saat açık olan Bolu Atatürk Orman Parkı’na hiçbir ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz. 

Bolu Atatürk Orman Parkı’na Nasıl Gidilir?

Bolu şehir merkezine yaklaşık 2 km mesafede bulunan Atatürk Orman Parkı'na, kendi aracınızla veya toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma aracı kullanmayı tercih ediyorsanız, belediyenin 14, 15 ve 5 numaralı otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Bolu Atatürk Orman Parkı'na en yakın otobüs durağı olan Hacı Nakkaş Camii durağında inip, yaklaşık 3 dakikalık bir yürüme mesafesiyle parka ulaşabilirsiniz.

Beşpınarlar Tabiat Parkı

Bolu şehir merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Beşpınarlar Tabiat Parkı, devlet ormanı statüsünde yer alıyor. Yaklaşık 300 dönüm alan içesinde çeşitli aktivite parkurları, tuvalet, duş ve kamp alanı içeren Beşpınarlar Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü, bisiklete binme ve piknik yapmak için de oldukça tercih ediliyor. Alanda sadece restoran ve konaklama yerleri bulunduğundan piknik yapmak için gerekli ihtiyaçları yanınızda getirmenizde fayda var. 

Beşpınarlar Tabiat Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Beşpınarlar Tabiat Parkı’ nı yılın her günü ziyaret edebilirsiniz. Şehir merkezine yakınlığıyla herkesin kolaylıkla ulaşım sağlayabileceği Beşpınarlar Tabiat Parkı giriş ücreti yaklaşık 20 TL olarak biliniyor.

Beşpınarlar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Beşpınar Tabiat Parkı’a kendi aracınızla yaklaşık yarım saate varabilirsiniz. Bolu şehir merkezinden, Bolu Kıbrıscık yoluna doğru hareket ettikten sonra tabiat parkı tabelalarını takip ederek kolaylıkla varabilirsiniz.

Göksu Tabiat Parkı

Bolu'nun Çamyayla mevkiinde, merkeze yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan Göksu Tabiat Parkı, sarıçam ormanı, çeşitli bitki ve hayvan çeşitleri ile tam bir doğa harikası! Şehrin tüm stresini atarak dinlenmek için günü birlik oldukça ziyaret edilen Göksu Tabiat Parkı'nda yürüyüş, dağcılık, kano sporu, olta balıkçılığı ve piknik yapabilirsiniz. Etrafta bulunan piknik masaları, lavabo ve tuvaletten faydalanabilirsiniz. Göksu Tabiat Parkı'nda bulunan tesis, yiyecek ihtiyacınızı karşılayabilir; ancak piknik yapmak istiyorsanız gelmeden önce şehir merkezinden alışveriş yapmanızı öneririz.

Göksu Tabiat Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Yılın istediğiniz günü ziyaret edebileceğiniz Göksu Tabiat Parkı'nın araç giriş ücreti, 2023 Mayıs ayı itibariyle 40 TL olarak belirlendi. 2024 yılı güncel fiyatları henüz belli olmamakla birlikte, ziyaretinizden önce parkın güncel fiyatlarını takip etmenizi tavsiye ederiz.

Göksu Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Bolu Göksu Tabiat Parkı’na toplu taşıma seçeneği bulunmadığından kendi aracınızla, tur araçlarıyla, taksi veya araç kiralayarak gidebilirsiniz. Bolu şehir merkezine yaklaşık 34,5 km uzaklıkta bulunan tabiat parkında kendi aracınızla Kartalkaya veya Kıbrıscık yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri

Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği Çakmaklar Çamlığı Mesire Alanı, Çakmaklar Köyü sınırlarında yer alıyor. Karaçam ormanıyla çevrili bu mesire alanında huzur içinde dinlenebilir ve ailenizle keyifli bir piknik deneyimi yaşayabilirsiniz. Mesire alanına ait otoparkta aracınızı güvenle bırakabilir, ayrılan beton bölmelerde mangal yapma imkanının tadını çıkarabilirsiniz. Kalabalık arkadaş grupları için paintball alanına da sahip olan bu mesire alanı, eğlenceli anılar biriktirmenize imkan tanıyor. Ayrıca sonbahar mevsiminde orman içinde yürüyüş yapmaya bayılacağınıza emin olabilirsiniz. 

Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Mesire alanının giriş ücreti 2022 yılında 15 TL iken, 2023 yılı güncel fiyatlarına ulaşılamıyor. Haftanın her günü plan yaparak Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri'ni ziyaret edebilirsiniz.

Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri’ne Nasıl Gidilir?

Çakmaklar Çamlığı Mesire Yeri'ne kendi aracınızla veya taksi ile yaklaşık 15 dakikada rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz . Bolu şehir merkezine 4 km uzaklıktaki mesire yerine, Çakmaklar yolu üzerinden kolayca gidebilirsiniz. Toplu taşıma kullanmayı tercih ediyorsanız, Bolu il merkezinden kalkan 11, 14 ve 8 numaralı otobüs hatları ile Çakmaklar Mahallesi’ne varabilir ve en yakın durak olan Çakmaklar Mezarlığı’nda inebilirsiniz. Daha sonra 20 dakika yürüyebilir veya taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bolu Gölköy Barajı

Bolu'nun merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan Gölköy Baraj Gölü, hızlı ve kolay ulaşılabilir bir rekreasyon alanı sunuyor. Tarlaların sulanması amacıyla inşa edilen bu geniş göl, çam ormanları ile çevrili mesire alanlarıyla özellikle hafta sonları Bolu sakinleri ve turistler tarafından yoğun bir ilgiyle ziyaret edilmektedir. Doğayla iç içe keyifli anlar yaşamak isteyenler için ideal bir noktadır! Gölköy Barajı'na gitmeden önce piknik için gerekli tüm malzemeleri yanınıza almayı unutmayın.

Bolu Gölköy Barajı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Her gün açık olan Gölköy Barajı’nı akşam saatleri haricinde ziyaret edebilirsiniz. Huzurlu ve sakin bir atmosferde günün yorgunluğunu atabileceğiniz Gölköy Barajı'nın 2023 giriş ücretlerini aşağıda bulabilirsiniz.

  Giriş Ücreti 
Motorsiklet  5 TL 
Otomobil  20 TL 
Otobüs  250 TL 
Konvoy  500 TL
Otobüs  600 TL

Bolu Gölköy Barajı’na Nasıl Gidilir?

Gölköy Barajı'nı ziyaret etmek için toplu taşıma araçlarını kullanma imkanınız da bulunmuyor. Bolu Gölköy Barajı'na kendi aracınızla veya şehir merkezinden araç kiralayarak D100 veya Ahmet Baysal Bulvarı üzerinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Her bir piknik alanı, yeşillikler içinde saklı doğal hazineleriyle adeta birer cennet köşesi gibi. Abant Gölü'nden Gölcük Tabiat Parkı'na kadar uzanan bu güzelliklerle dolu topraklarda, şehrin stresinden uzaklaşıp huzur dolu bir kaçamak yapabilirsiniz. Doğanın kucaklayıcı güzelliği eşliğinde geçireceğiniz zaman, unutulmaz anılarla dolu bir deneyim sunacaktır. Bolu'nun bu huzur veren köşelerinde, doğanın tadını çıkararak kendinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir kaçamak yaşatabilirsiniz.

{search:bolu-pansiyonlari,Bolu Pansiyonları}