Ramazan Bayramında Nereye Gidelim Diyenlere Özel 11 Rota

Ramazan Bayramında Nereye Gidelim Diyenlere Özel 11 Rota

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 08 Mayıs 2019
 • Son Güncellenme: 10 Mart 2024
Ramazan Bayramında Nereye Gidelim Diyenlere Özel 11 Rota

Bu yıl Ramazan Bayramı 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlıyor. Arife gününün salı olmasını ve bayramın cuma günü bitmesini fırsat bilenler tüm haftayı bağlayarak kendilerine 9 günlük bir tatil fırsatı yarattılar bile. İzinler alındı tamam da peki istikamet neresi olacak? Cevap bu yazımızda saklı. Bodrum'dan Mardin’e, Artvin’den Ayvalık'a, Fethiye'den Van’a oradan da Bozcaada'ya kadar işte efsane bayram rotaları. #ÖnceTürkiyeyiKeşfet

{ad:0}

Mardin 

Mardin

Medeniyetlerin beşiği, tarihin gizli tanığı. Sahip olduğu kültürel değerleri, tarihi dokusu, sıcakkanlı insanlarıyla Mardin’i hala keşfetmediyseniz şimdi tam zamanı. Tarihi kalenin eteklerinde kurulmuş olan kent bünyesinde barındırdığı taş evleri, tarihi medreseleri, camileri ve kiliseleriyle adeta bir kültür turizmi sunuyor ziyaretçilerine. Mardin gezi rehberi  sayfamıza göz atarak Mardin hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

{search:mardin-otelleri,Mardin Otelleri}

Ayder / Rize 

Rize

Karadeniz’in enfes doğasına sahip bir yer. Yaylaların kralı denilince ilk akla gelen yer olan Ayder’de; doğanın kucağında, bol oksijene doymak, enfes Karadeniz yemeklerini tatmak ve iliklerinize kadar huzuru hissetmek istiyorsanız istikamet Rize’ye bağlı Ayder Yaylası. 

{search:rize-otelleri,Rize Otelleri}

Artvin 

Artvin

Karadeniz’in bir diğer popüler noktası da doğuda yer alan Artvin. Şavşat, Borçka ya da Artvin merkez. Her bir köşesi ayrı güzel her bir noktası keşfedilesi Artvin tatilinde eğer ayarlayabilirseniz T.C. kimlik kartınızla Gürcistan’a da geçebilirsiniz. Ama önce Artvin’i, Karagöl’ü ve diğer tüm güzellikleri keşfedin, enfes mutfağından Laz böreğini, karalahana sarmasını, turşu kavurmasını, hamsili ekmeğini, kuymağını ve daha nice lezzetini tadın. 

{search:artvin-otelleri,Artvin Otelleri}

Mini GAP Turu 

harran

Gaziantep ve Şanlıurfa’yı içine alan ve bizim mini GAP turu dediğimiz bu iki yer için önce Gaziantep’e gidebilir, ilk 4 günü burada geçirebilirsiniz. Sonraki 4 günde de Şanlıurfa’yı keşfedip tatilinizi bitirebilirsiniz. Her iki destinasyon için 4 gün oldukça yeterli bir süre. Gaziantep’te başta Zeugma Müzesi ve diğer kent müzelerini görmeden, Şanlıurfa’da Halfeti, Göbeklitepe ve Harran evlerini görmeden ayrılmayın.

{search:gaziantep-otelleri,Gaziantep Otelleri}

Van 

Van

Van’ı keşfetmenin tam zamanı. Havaların ısındığı, rengarenk çiçeklerin açtığı bu dönemde Van’ı keşfetmeye Vangölü Ekspresi’yle gitmek sizce de harika bir fikir değil mi? Sıcakkanlı insanları, Van restoranları tarafından. sunulan enfes lezzetleri, Akdamar Kilisesi gibi gezilip görülecek yerleriyle, bölgeye özgü kedisiyle Van her mevsim güzel bu mevsim bir başka güzel. 

{search:van-otelleri,Van Otelleri}

 Nemrut /Adıyaman  

Nemrut

Yerleşimin yüzyıllarca önceye dayanan Adıyaman’ın tarihi değeri yüksek yeri olan Nemrut Dağı Kahta ilçesinde misafirlerini bekliyor. Çok eski bir yerleşim alanı olan ve günümüze taşıdığı tarihi eserleri ile bozulmamış doğasını gözler önüne seren Nemrut, antik dünyanın küçük ancak güçlü ülkesi Kommagene Krallığı’ndan günümüze kadar gelen bir tarihe ev sahipliği yapıyor. Dünyanın sekizinci harikası olarak görülen bu nokta, ölmeden önce mutlaka görmeniz gerekenler listesinde ilk onda yer almalı. Ayrıca dünyanın en bilinen ilk horoskopu da buradadır. Nemrut Dağı hikayesi hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

{search:adiyaman-otelleri,Adıyaman Otelleri}

Kaş / Antalya

Kaş

Biraz da Akdeniz'e doğru inelim ve rotamızı Antalya’nın en güzel noktalarından biri olan Kaş’a çevirelim. Dünyanın önemli dalış merkezlerinden birisi olan Kaş’ta dalmak istemezseniz günübirlik tekne turlarıyla denizin tadını çıkarabilirsiniz. Schengen vizeniz varsa pasaportunuzu yanınıza alın belki Meis’e geçmek isteyebilirsiniz. Meis’i tercih etmezseniz başta Kaputaş Plajı olmak üzere benzer güzergahtaki Demre, Kalkan, Kekova’yı mutlaka görün. Kaş’ın küçük bir çarşısı, keyifli balık restoranları ve merkezde sıralanan pub'ları akşam eğlenceleri için oldukça ideal. Burada pansiyonlar küçük oteller hizmet veriyor. Biraz daha butik bir tesis arıyorsanız Çukurbağ Yarımadası’nı tercih edebilirsiniz.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}

Bozcaada / Çanakkale 

Bozcaada

Bu mevsimde ülkemizin her köşe bir başka güzel tıpkı Bozcaada gibi. Bu zamanda ada havası ayrı güzel oluyor. Eğer siz de henüz Bozcaada'nın tadını çıkaramayanlardansanız, Bozcaada plajlarında serin sulara dalmanın, adanın benzersiz güzelliklerini keşfetmenin ve buranın leziz kurabiyeleri ile domates reçelini denemenin keyfini yaşamak için acele edin ve adadan hemen yerinizi ayırtın. 

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Fethiye / Muğla 

FEthiye

Tatilde yerinde duramayanlar için en doğru adres Fethiye. Bir gün tekne turu, bir gün tüplü dalış, bir gün Fethiye koyları, bir gün yamaç paraşütü diye diye dolu dolu en az 5 gün geçirirsiniz. Fethiye’ye alternatif Ölüdeniz bölgesini de kesinlikle tavsiye ederiz. Doğayla iç içe vakit geçirmeyi sevenler için, Ramazan Bayramı tatilini bölgede kamp yaparak değerlendirmek harika bir fikir olabilir. Fethiye'nin eşsiz kamp alanlarını keşfetmek isterseniz, çevredeki kamp yerleri hakkında detaylı bilgiler sunan Fethiye kamp alanları yazımıza mutlaka göz atın

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Bodrum / Muğla 

Bodrum

Bodrum’suz bir bayram tatilini hayal bile edemiyoruz. Sadece ülkemizden değil, dünyanın dört bir noktasından gelen insanların tercihi olan Bodrum, beyaz badanalı evleri, tertemiz plajları, doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakıyor ve tabii ki Bodrum koyları, eşsiz manzaralarıyla ziyaretçilerini büyülerken, tabii ki enfes Ege mutfağı da 'Keşke buradan hiç ayrılmasak' dedirtmeye devam ediyor.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Girne / Kıbrıs

Lefkoşa

Her ne kadar mottomuz ‘Önce Türkiye’yi Keşfet’ olsa da yavru vatan Kıbrıs’ı da ayrı bir severiz. Adanın sıcakkanlı insanları, zengin tarihi, çeşitli kültürü ve lüks otelleriyle dikkat çekerken, Kıbrıs gece hayatı ile de tatilcilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Kıbrıs, sunduğu bu bambaşka deneyim ile her ziyaretçinin kalbinde özel bir yer ediniyor

{search:girne-otelleri,Girne Otelleri}