Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 16 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Van'ın En İyi Yemek Mekanları
Gözünüze ve gönlünüze hitap eden, birbirinden lezzetli et, sebze yemekleri ve hamur işlerine ev sahipliği yapan Van, ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Geleneksel mutfağıyla fark yaratan Van’da tattığınız birçok lezzet için defalarca buraya gelmek isteyebilirsiniz. Özellikle mercimekli kavurmalı virik çorbasının eşsiz lezzetine bayılacaksınız. Birbirinden çeşitli çorba, et yemekleri ve daha nicesi olan Van’da, nerede ne yenir sorusunun cevabını arıyor olabilirsiniz. Van’da keşfedilmeyi bekleyen yemek çeşitlerini ve Van'ın yöresel yemeklerini yiyebileceğiniz mekanları bu yazımızda sizler için derledik.

Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

{ad:0} Van’da birçok kahvaltı mekanın adının “sütçü” kelimesi ile başladığını görebilirsiniz. Kahvaltıya sütçü denilen Van’da, yöresel lezzetleri keşfedeceğiniz yerlerin başında Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu geliyor. Burada klasik bir kahvaltıdan öteye geçmenizi sağlayan, dillere destan Van kahvaltısını tadabilirsiniz. Özellikle Van usulü cacık, keçi tereyağı, manda kaymağı, otlu peynir çeşitleri, sıcak çörek ve bal sofraların olmazsa olmazı kabul edilen lezzetlerin başında geliyor. Kahvaltı için Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu’nu seçtiyseniz mekanın en meşhur reçeli olan ceviz reçelini tatmadan dönmeyin.

Aşiyan Ev Yemekleri

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Yolunuz Van’a düştüğünde bölgeye özgü yöresel lezzetleri nerede yiyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Aşiyan Ev Yemekleri’ni ziyaret ederek Van’ın yöresele lezzetlerinde tam yerinde yiyebilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm Van yemeklerinin yanı sıra bilindik tatları da burada bulabilirsiniz. Aşiyan Ev Yemekleri’nin en meşhur yemeklerinden olan perde pilavını ve içli köftesini mutlaka deneyin. Aynı zamanda Van’ın meşhur lezzetlerinden biri olan keledoş yemeğinin tadına da bakmayı unutmayın.

Mevlana Kebap

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Hazır rotanızı doğuya çevirmişken bölgenin en meşhur kebapçılarını ziyaret etmeden gitmek olmaz. Van’ın en sık ziyaret edilen kebapçılardan biri olan Mevlana Kebap, gözünüze midenize hitap eden sunumlarıyla dikkat çekiyor. Mevlana Kebap için yola çıktığınızda, bu isimde pek çok kebapçının karşınıza çıkacağını bilmiyor olabilirsiniz. Doğru Mevlana Kebapçısı için, camında “başka şubemiz yoktur” yazan mizahi mekanı bulmanız gerekiyor. Sunumuyla sizi kendine çeken Mevlana Kebap’çısında tüm kebaplar sıcacık pidenin üzerinde servis ediliyor. Burada etin ve sıcak pidenin eşsiz uyumuna hayran olacaksınız. {product:16421}

Tandırvan Balık Evi

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Doğuda da balık yemek isterseniz rotanızı Tandırvan Balık Evi’ne çevirebilirsiniz. Van’ın en lezzetli duraklarından biri olan bu balık evi, aynı zamanda farklı sunumuyla da dikkat çekiyor. Ete ve kebaba ara verip, Van’ın Van Gölü’nde yetişen alabalıklarını tatmak isterseniz en doğru adres Tandırvan Balık Evi. Balığınızı yerken yanında servis edilen Van’a özgü bulgur pilavını da tatmayı unutmayın.

Kervansaray Restaurant

Anadolu mutfağının en lezzetli yemeklerini hazırlayan Kervansaray Restaurant, Van gezisinde mola verebileceğiniz eşsiz yerlerden biri. Birden fazla yemek türünü tek yerde denemek istiyorsanız Kervansaray Restaurant harika bir fırsat. Van’a özgü birçok et, balık ve hamur işini bu mekanda bulabilirsiniz. Özellikle taze balıkları, nefis pideleri, beyti kebabı ve tavuk yemeklerine bayılabilirsiniz.

Birkoç Kavurma

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Yolunuz Van’a düştüyse bölgenin meşhur kavurmasının tadına bakmanız gerekiyor. Kendine özgü tadı ve kokusuyla sizi kendine çeken kavurmayı yedikten sonra defalarca buraya gelmek isteyeceksiniz. Sıcacık ve dumanı üstünde servis edilen Van kavurmasının, sonunda kalan yağa pidenizi banmaktan, bölgeye özgü yöresel tatları, salata ve mezeleri de eş geçemeyeceğiniz bir deneyim sunacak. {product:26206}

Lobby Terrace

Van’da kahvaltıyı ve lezzetli et yemeklerini tattıktan sonra tatlı bir mola vermek istiyorsanız, Lobby Terrace’yi ziyaret edebilirsiniz. Keyifli ve sıcacık terasıyla ön plana çıkan bu kafede, Van gezisine kısa bir ara için harika bir yer. Ahşap ve taş görünümün birleştiği mekâada, özellikle soğuk kış günleri için güzel bir mola. Canlı müzik ve eğlencenin de düzenlendiği Lobby Terrace’de pek çok tatlı ve içecek türünü bulmanız mümkün.

Kahve Deryası

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Van’a özgü lezzetlerin tadına baktıktan sonra bol köpüklü bir mola vermek istemez misiniz? Dünyaca ünlü birçok sıcak ve soğuk kahve seçeneğini Kahve Deryası’nda bulabilirsiniz. Ayrıca gözünüze hitap eden pek çok tatlı çeşidi de burada mevcut. Mekanın ön plana çıkan lezzetlerinden biri olan kızarmış dondurmanın kadayıfla olan uyumunu mutlaka deneyimlemelisiniz.

Son olarak Van’a gelmişken ''Van’da Nereye gidilir?'',''Van’da Gezilecek Yerler Nereler?'' diye merak ediyorsanız, Van Gezi Rehberi’mizi inceleyerek Van seyahatinizi eşsiz kılabilirsiniz.

{product:43635}

Van’da Nerede Kalınır?

Van'ın En İyi Yemek Mekanları

Turizmin yavaş yavaş geliştiği Van’da her bütçeye ve zevke hitap eden otel olduğunu söyleyebiliriz. Van Otelleri’ni incelemeniz için Neredekal.com Van Otelleri listesine göz atabilir, rezervasyonunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. {search:van-otelleri,Van Otelleri}
Benzer Yazılar
14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıp Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
10.03.2024
2024 İzmir Sahur Mekanları
2024 İzmir Sahur Mekanları
Seyhan Ahen 
19.04.2022
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tuğçe Gülçiçek 
06.03.2024