En Güzel Fethiye Koyları: Fethiye'de Denize Girilecek En Güzel Koylar

En Güzel Fethiye Koyları: Fethiye'de Denize Girilecek En Güzel Koylar

Paylaş
Ecem Ağma Esken  
Eklenme: 17 Temmuz 2023
 • Son Güncellenme: 20 Kasım 2023
En Güzel Fethiye Koyları: Fethiye'de Denize Girilecek En Güzel Koylar

Kışın rehavetini üzerinizden atmaya başladıysanız ardından gelen yaz aylarının tadını çıkarmaya hazırsınız demektir. Zor geçen bir yılın ardından hak edilmiş bu tatilin hakkını vermek için araştırmalara başladığınızdan eminiz. “Önümüzdeki yolculuğun bir sonu olduğunu bilmek güzel. Nihayetinde önemli olan yolculuğun kendisi.” diyen Ursula K. Le Guin gibi bizler de tatilinin her anını hissederek yaşayabileceğiniz Fethiye’nin en güzel koyları için güzel bir bavul hazırlayalım istedik. Fethiye’nin masmavi denizinde rüya gibi bir tatil yaşamak için siz de bizimle bu yolculuğa çıkmalısınız. Gelin Fethiye’nin koyları ve denizlerini birlikte keşfedelim.

{ad:0}

{search:fethiye-otelleri,Fethiye Otelleri}

Kabak Koyu 

Fethiye’nin en popüler koyları arasında olan Kabak Koyu, Time’s Dergisi’nin “Türkiye’deki 6 gizli tatil cenneti” listesinde de bulunuyor. Çakıl taşlarıyla bezeli bir kumsalı ve cam gibi berrak denizi olan bu koy, Ölüdeniz üzerinden tekneyle, Fethiye merkezindeki dolmuşlara binerek ya da arabanızla ulaşabileceğiniz bir konumdadır. Araçla gidenlerin araçlarını park ettikten sonra bir süre aşağıya yürüyerek denize ulaşabileceklerini belirtmek gerek. Zeytin ağaçları arasından göz kırpan ve olağanüstü güzelliğiyle büyüleyen denizi dalgalı olduğu için aileler tarafından pek tercih edilmiyor. Sit alanı olduğu için de etrafta işletme ve oteller görmeniz mümkün değil. Koy  çevresinde yeme içme ihtiyaçları için bir bakkal mevcut. Fakat garantiye almak için deniz malzemeleri ve yiyecek ihtiyacınızı önceden karşılayarak yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Hatta buraya kadar gelmişken kamp yapmanızı ve Kabak Koyu’nu bir de yıldızların altında keşfetmenizi öneririz. 

{search:dalaman-otelleri,Dalaman Otelleri}

Katrancı Koyu 

Katrancı Koyu

Katrancı Koyu, deniz kenarında kamp yapma fikri için en ideal noktalardan biridir. İki ayrı plajı olan ama ikisi de aynı özelliklere sahip olan bu koy, çevresindeki dalgakıran sayesinde dingin ve berrak bir denize sahip. Fethiye merkezine 16 km olmakla birlikte Katrancı Koyu’na özel aracınızla ya da şehir minibüslerini kullanarak gelebilirsiniz. Kamp alanına geldiğinizde yaklaşık 2,5 km’yi ise yürüyerek geçmeniz gerekiyor. Buradaki kamp alanına giriş yaparak konaklayabilir ve hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Eğer bu alanı kullanmayacaksanız ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Fethiye’nin en sakin koyları arasında sayılabilecek bu koy pamuk gibi yumuşacık kumlu plajı ve durgun denizinin güzelliğiyle sizleri bekliyor.  

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Kelebekler Vadisi 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, adını buradaki eşine rastlanması mümkün olmayan yaklaşık 100 tür kelebekten ve en önemli türlerden biri olan Kaplan kelebeğinin varlığından alıyor. Fethiye’de fotoğraf çektireceğiniz yerler listesinin de başında gelen Kelebekler Vadisi, kuş bakışı bakıldığında harika güzelliğiyle büyülüyor. Ulaşımın sadece deniz yoluyla yapılabildiği Kelebekler Vadisi, yüksek kayalıklar ardına gizlenen bir saklı cenneti andırıyor. Kamp yapmak için uygun olan bu koy, birinci derece sit alanı olduğu için otel ve lüks yaşam yerleşimine tamamen kapalıdır. Plajından şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bu koy küçük işletmeleriyle geriye kalan yeme –içme, duş ve tuvalet ihtiyaçları için de hizmet veriyor.

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Turunç Pınarı Koyu 

Turunç Pınarı Koyu

Turunç Pınarı Koyu, ağaçlar arasında saklanmış ve neredeyse Fethiye’nin bilinmeyen koyları arasında sayılabilecek güzide bir yer. Turunç ağaçlarının etrafında konumlanan bu koy, tüm gizemliliği ve eşsiz güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor. Gözlerden uzak bir alanda kendini masmavi denizin koynuna bırakmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Tatilini doğa ile baş başa, dinlenerek ve eğlenerek geçirmek isteyenlerdenseniz burayı tercih edebilirsiniz. Koya ulaşımın sadece deniz yoluyla yapılmasından dolayı, plaja ait tesisten yiyecek – içecek, duş ve giyinme kabini gibi ihtiyaçlarınızı belirli bir ücret karşılığında giderebilirsiniz. Ama yine de kişisel ve önemli ihtiyaçlarınızı mutlaka yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.

Ölüdeniz Koyu

Ölüdeniz

Fethiye’nin en güzel koyları arasında ilk sıralarda yer alan Ölüdeniz, her yıl yüzlerce turist ağırlıyor. Fethiye denince akla gelen muhteşem manzaralı Ölüdeniz bu şehrin ikonik değerlerinden biri. Turkuazın benzersiz renginin beyaz kumsalla buluşmasına şahitlik ettikten sonra burayı unutamayacağınıza emin olabilirsiniz. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Ölüdeniz, ülkemiz için önemli Belcekız ve Ölüdeniz Lagün Plajı’na da ev sahipliği yapıyor. Oldukça geniş bir alana yayılan bu koyda, gün boyu güneşlenebilir, denizin tadını çıkarabilir, su sporlarını deneyebilir ya da yamaç paraşütü yaparak adrenaline doyabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralayabildiğiniz koyun plajlarında harika bir tatil yapacağınıza emin olabilirsiniz.

Kuleli Koyu

Fethiye Kuleli Koyu

Tatil tercihini Fethiye’den yana kullanan ama fazla kalabalıktan uzak yerlerde bir koy arayanlardansanız, Kuleli Koyu tam size göre. Çakıllı ve nispeten kumlu bir plaja sahip olan koy, yeşil ve mavinin bir arada harika bir atmosfer yaratmasıyla büyülüyor. Uçsuz bucaksız orman manzarasını izleyebileceğiniz bir lükse sahip oluyorsunuz. Doğa ile iç içe huzurlu vakit geçirebileceğiniz bu koy içerisinde küçük bir işletme bulunuyor. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir ve ihtiyacınız olan birçok şeye ulaşabilirsiniz. Çoğu Fethiye koyları arabayla gidilebilecek uzaklıkta olmakla birlikte burası da ulaşıma açık bir yerdir. Özel araç, toplu taşıma ya da tekneyle ulaşım sağlayabilirsiniz. 

{search:koycegiz-otelleri,Köyceğiz Otelleri}

Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu

Koylar ve plajlar cenneti Fethiye’nin tek doğal olmayan alanı Aksazlar Koyu, sonradan eklenen bembeyaz kumları ve mükemmel düzeniyle burayı görülesi kılıyor. Fethiye’ye yakınlığından dolayı da popüler plajlardan biri olan Akyazlar Koyu, dalgasız deniziyle de tercih sebebi. Koy içinde bulunan işletmeden şezlong ve şemsiye temin ederek istediğiniz kadar vakit geçirebilir, masmavi denizinde yüzebilir, kitabınızı okuyabilir ya da işletmenin leziz yemeklerinden tadabilirsiniz.

Küçük Boncuklu Koyu

Küçük Boncuklu Koyu

Fethiye’nin en küçük koylarından biri olan Küçük Boncuklu Koyu, happy hour saatleri ve aktiviteleriyle en çok tercih edilen plajlar arasında. Tertemiz denizi, asırlık ağaçlar arasındaki aktivite alanları ve kolay ulaşımı sayesinde harika bir tatil yaşatıyor. Burada plaj voleybolu oynayanlarla maç yapabilir, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilir ya da masmavi denizin serin sularında doyasıya vakit geçirebilirsiniz. 

{search:mentese-otelleri,Menteşe Otelleri}

Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu, bazı yerleri çakıl bazı yerleri ise kum olan bir plaja sahiptir. Orman içinden yolları denize çıkan plaj, size mavinin en güzel tonlarını sunuyor. Tüm günü burada geçirmekle kalmayıp konaklamak isteyeceğiniz bu yerde, kamp yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Çadırınız ve ihtiyaç duyacağınız malzemeleriniz yanınızdaysa bu koyu bir de gece gözüyle görmenizi tavsiye ederiz. 

Cennet Koyu

Cennet Koyu

Adı gibi gizli bir cennet olan Cennet Koyu, mavinin her tonuyla misafirlerine görsel bir şov hediye ediyor. Bakir ve ulaşıma kapalı olan bu koya tekneyle ya da tepeden aşağı inerek ulaşabilirsiniz. Zorlu bir parkurun sonunda yaşadığınız çileye değecek bu plajda tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Kum ve çakılla karışık sahiliyle mavinin buluştuğu alanda isterseniz çadırınızı kurarak kamp yapabilirsiniz. Sahilde işletme olmadığı için yeme – içme ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Onun dışında bölgede bir tane olan Camping’in duş, WC ya da restoran hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

{search:milas-otelleri,Milas Otelleri}

Darboğaz Koyu

Darboğaz Koyu

Kendinizi havuz gibi denizinin serin sularına bırakmak isteyeceğiniz Darboğaz Koyu, Fethiye’nin küçük ama sezonda kalabalık olan plajlarından biridir. Karayolu ile bağlantısı olmayan bu koya, yürüyerek ulaşmanız gerekiyor. Bu da yeme –içme ve şemsiye gibi malzemeleri yanınızda getirmeniz anlamına geliyor. Dar ve küçük bir alana sahip olduğu için herhangi bir işletmesi yok ama buna rağmen en popüler yerlerden biridir. Kayalıkların arasındaki müthiş manzarasıyla hayran bırakan bu koyun havuz gibi denizinde gün boyu yüzebilir, kitabınızı okuyabilir ya da güneşlenerek anın tadını çıkarabilirsiniz. Burada işletme olmadığı ve tamamen doğal bir yer olduğu için dönüşte çöplerinizi mutlaka toplayarak yanınıza almanızı rica ederiz. 

{search:kavaklidere-otelleri,Kavaklıdere Otelleri}

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, insan gözünün görebileceği en güzel koylardan biridir. Cam gibi denizinden görünen balıklarla turkuaz rengindeki en güzel tonların arasında yüzebilme şansını yaşarsınız. Tatilinizin en güzel anlarını oluşturabilirsiniz. Kara yolu ulaşımı ve plajı olmayan bu koy, sadece tekneyle gidilebilecek bir lokasyondadır. Bu nedenle de aslında bir nevi tekne turu sonrası denize girme fırsatı sunuyor. Harika vakit geçireceğiniz bu koyu mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu

Buz gibi sularda yüzmeyi sevenlere harika bir haberimiz var. Yazın sıcağından bunaldıysanız ve kendinizi buz gibi soğuk sulara bırakmak istiyorsanız Fethiye’nin en güzel koyları arasında olan Soğuk Su Koyu’na mutlaka gitmelisiniz. Kayaların içinden çıkan çivi gibi soğuk kaynak sularının denizle buluşması sonrası ortaya çıkan bu atmosfer, yaz sıcaklarını biraz da olsa bastırıyor. Oldukça bakir olan bu koy karayoluna kapalı olduğu için yarım saatlik bir yürüyüş yolu sonrasında ulaşabileceğiniz bir konumda. Günübirlik tekne turlarıyla da buraya gelebilirsiniz. Camping ya da tesisi olmayan bu yere gelmeden öne mutlaka temel ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızı tavsiye ederiz.

Antik Kentlerle Dolu Bir Şehir: Muğla içeriğimizi de keşfedin!

{search:ortaca-otelleri,Ortaca Otelleri}