Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 07 Temmuz 2022
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Yaz mevsiminin gelmesi ile yoğun çalışma programına ara verip ailesi ile birlikte vakit geçirmek isteyen tatil severler için ekonomik bir tatil yapmak en önemli kriterlerin başında geliyor. Kalabalık aile olunca herkesin ihtiyaçlarına cevap verecek ve aynı zamanda cep yakmayacak, aile ile gidilecek tatil yerleri merak edilen konular arasında. Çocuk için tatil yerleri yanı sıra her yaştan herkese hitap edecek aile tatil yerlerini sizler için bu yazımızda derledik. İşte en iyi aile otellerini bulabileceğiniz, çocuklarla ailecek gidebileceğiniz Türkiye’nin en ekonomik tatil beldeleri!

{ad:0}

Ailece Ucuz Tatil Yapmak İçin Neler Yapılabilir?

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Ailecek ucuz tatil yapmanın birçok püf noktası var. Gelin isterseniz önümüzdeki tatil planlarınızı bu noktalara dikkat ederek beraber planlayalım.

  • Tatiliniz için ana ulaşımı uçakla yapacağınız bir yere gidecekseniz, uygun uçak biletleri kampanyalarını takip ederek ekonomik fiyatlarla uçak bileti satın alabilir, tatilinizin ilk adımında tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunun için havayollarının kampanyalı dönemlerini takip edebilir, mil ile uçuş avantajlarından yararlanabilir, yüksek sezon öncesi veya sonrasındaki tarihlere uçak bileti alarak ekonomik bir tatilin başlangıcını yapabilirsiniz.
  • Erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak aylar öncesinden tatil planınızı oluşturabilirsiniz.Ucuz tatil yapmanın en önemli püf noktalarından biri oteller veya turlar için erken rezervasyon fırsatlarını takip etmektir.
  • Tatiliniz sırasında araç kiralayacaksanız, zaman zaman araç kiralama firmalarının kampanyalarını takip ederek araç kiralama sitelerinin uyguladığı indirim fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Satın aldığınız uçak bileti firmalarının da bu hizmeti verdiğini ve kampanya indirim kodları sağlayabildiklerini hatırlatalım.
  • Tatilinizi yüksek sezonda değil de sezon başlangıcında veya sezon bitimine yakın yapmanızda ailecek ucuz tatil yapmak için tasarruf sağlayacağınız adımlardan bir tanesi.
  • Daha kalabalık aileler için olan apart oteller hem aileyi bir arada tutan hem de ekonomik anlamda sizi yormayacak uygun oteller arasında oluyor. Apart otel veya apart daire kiralayarak masraflarınızı minimum seviyede tutabilir, kendi yemeğinizi kendiniz yaparak tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Villa kiralama seçeneklerini gözden geçirerek 3-4 odası olan, çocuklar için uygun oyun alanı ve bahçesi olan, önünde havuzu olan villa konaklama tatil türünü tercih ederek ekonomik konaklama seçenekli Villa Tatili fikrini gözden geçirebilirsiniz. En iyi villa tatili için Neredekal.com’u tercih edebilirsiniz.
  • Uygun fiyatlı aile otellerine yönelerek tatilinizi daha ekonomik fiyatlarla gerçekleştirebilirsiniz. Ailecek ucuz tatil için Aile dostu oteller listemizi inceleyebilirsiniz.

Ailece Ucuz Tatil Yapmak İsteyenler İçin Tatil Yeri Önerileri

1- Ayvalık

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Ekonomik tatil yerleri denilince akla ilk gelen yerlerden birisi Ayvalık. Özellikle ailecek tatile gidecekler için İstanbul’a yakın olması ile tercih edilen Ayvalık Sarımsaklı beldesi, hem ekonomik tatilin adresi hem de ailecek gidilecek tatil beldeleri arasında en fazla konaklama türüne sahip olması ile tercih ediliyor. Sarımsaklı Otelleri sayfamızı ziyaret ederek, bütçenize uygun Ayvalık ekonomik tatil tesislerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Ayvalık aile tatil yerleri tavsiyesi söz konusu olunca mutlaka değerlendirilmesi gereken şirin bir tatil beldesidir. Ayvalık gezilecek yerler de düşünüldüğünde, ailenizle geçireceğiniz mutlu anları Ayvalık’tan yana kullanmak isteyebilirsiniz. Ayvalık Sarımsaklı Tesis önerimiz ise Sarımsaklı Musho Hotel olacaktır.

2- Akçay

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Çocuk için tatil yerleri arayışında olanlar için Edremit’te bulunan Akçay beldesi oldukça uygun olacaktır. İstanbul’a yakın olması nedeniyle tercih edilen, ailecek daha sakin bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir tatil beldesi olan Akçay, gerek plajları, gerekse her bütçeye hitap eden konaklama tesisleri bakımından oldukça zengindir. Muhafazakar aile tatil yerleri içerisinde de en çok tercih edilen Akçay’da konaklama önerimiz daha izole ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için Palmiye otel olacaktır. 

3- Ören

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Burhaniye’nin turistik beldeleri arasında en popüler noktalarından biri olan Ören, Türkiye’de yıllardır aile tatil yerleri arasında tercih edilmektedir. Özellikle Ören apart otelleri bakımından oldukça zengindir. Burhaniye Plajlarında çocuklarıyla beraber unutulmaz bir tatil geçirmek isteyen, Kaz dağlarının yemyeşil görüntüsü ile Ege’nin masmavi birlikteliğinde ailecek tatil yapmak isteyenlere Burhaniye Ören bölgesi tavsiyemizdir. Burhaniye Otelleri arasından bütçe ve ailenizin zevklerine göre olan bir tesis tercih edebilirsiniz. Bizim önerimiz Ören Bonn Apart Otel olacaktır. 

4- Altınoluk

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Ucuz tatile nereye gidilir? diye soracak olursanız, son yıllarda İstanbul’dan göçen insanlarla popülasyonu bir hayli artmış olan Altınoluk yaz sezonunda muhafazakar aile tatil yerleri arasında en çok tercih edilen bölgeler arasındadır. Aile ile tatile gidecek olanların çekincelerini giderecek birçok farklı türde Altınoluk Otelleri mevcuttur. Denize olan yakınlığı, apart otel konsepti ve muhafazakar görüşteki insanlar için düzenlenen otelleri ile Altınoluk ailecek tatil tavsiyeleri arayanlara önerebileceğimiz yerlerin başında geliyor. Altınoluk’ta ailecek gidebileceğiniz otel tavsiyemiz ise Bacahan Hotel.

5- Avşa Adası

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Özellikle İstanbul’da yaşayanların hafta sonu veya birkaç günlüğüne kaçamak yaptıkları Avşa Adası, kısa süreli tatiller için ideal ekonomik tatil yeridir. Genelde aile ve çocukları ile tatil yapmayı tercih edenlerin gözde yeri Avşa Adası’na İstanbul veya Erdek’ten deniz otobüsü seferleriyle gidebilirsiniz. Nezih, sakin ve ekonomik bir tatil arayanlara Avşa Adası ilaç gibi gelecektir. Avşa Adası’nda otel önerimiz ise Avşa Maren Otel olacaktır. 

6- Didim

Ailece Uygun Fiyatlı Tatil İçin Öneriler ve Tatil Yerleri

Ege denizinin en güzel koylarına sahip bölgesi olan Didim, ailecek tatile gitmek isteyenler için oldukça geniş konaklama türüne sahip bir bölgedir. Didim Gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir tatil beldesi olduğu için dilerseniz Didim Apart Otelleri’nde ya da Didim pansiyonlarını Neredekal.com üzerinden inceleyebilir, çocuk için tatil yerleri önerimiz olan Didim’de bütçenize ve ailenize en uygun konaklama seçeneklerini daha uzun bir tatil deneyimi için tercih edebilirsiniz. Didim erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak tatilinizi ekonomik hale getirebilirsiniz. Didim Otelleri içerisinde tavsiyemiz Mutlu Apart Hotel olacaktır. 

Son olarak çocukla tatile gittiğinizde bavulunuza koymanız gerekenleri derlediğimiz Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler adlı yazımızı okumadan tatil bavulunuzu hazırlamayın! Sizin de bu yaz planlarınızda daha ekonomik bir tatil planınız varsa, bizle sevdiğiniz ekonomik tatil destinasyonlarını yorumlarda paylaşmayı unutmayın!