2024 Vizesiz Gidilebilen Ülkeler Rehberi

2024 Vizesiz Gidilebilen Ülkeler Rehberi

Paylaş
Ecem Ağma Esken  
Eklenme: 05 Ağustos 2022
 • Son Güncellenme: 05 Ocak 2024
2024 Vizesiz Gidilebilen Ülkeler Rehberi

Havalar ısınıyor, yaz ayları her gün biraz daha yaklaşıyor. Haliyle de yazın rehavetine kapılanları için “Bu yaz tatile nereye gitsek?” soruları düşündürmeye başladı bile… Tatil planlarını yurt dışı üzerinden yapanlar ise vize işlemleriyle uğraşmamak için 2024 vizesiz gidilen ülkeler arasından tercih yapmayı planlıyor. Siz de bir farklılık yapıp bu sene vizesiz tatil yapılabilen ülkeleri ziyaret etmek istiyorsanız sizin için tüm detaylarıyla hazırladığımız yurt dışı seyahat rehberini gelin birlikte inceleyelim.

{ad:0}

Vizesiz Seyahat Ne Demek?

Vize Nedir ve Ne İşe Yarar

Vizesiz seyahat, yalnızca sahip olduğunuz pasaport veya kimlik belgesi ile seyahat edebileceğiniz anlamına gelir yani bu durumda gideceğiniz ülke sizden vize talep etmez. Böylece ülkeye girişte konsolosluk ve benzeri aracı kurumlarda sıra beklemeden ve evrak peşinde koşmadan yolculuğa çıkabilirsiniz. Vizesiz seyahat ederken yanınızda yalnızca biletinizi, bavulunuz ve kimlik belgesi veya pasaportunuzu yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır.

Pasaportla ilgili aklınıza takılan sorular varsa Pasaport İçin Gerekli Belgeler yazımızı inceleyerek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte vize istemeyen ülkelere ziyaretinizi gerçekleştirmek için hangi ülkeye hangi pasaportla girebileceğinizi de bilmeniz gerekiyor.

Vizesiz Ülkelere Nasıl Seyahat Edilir?

Vizesiz Gidilen Ülkeler

Vizesiz seyahat, evrak hazırlama ve başvuru gibi zahmetli süreçleri ortadan kaldırarak seyahat etmeyi çok daha keyifli bir hale getirir. Vize işlemleri için ekstra ücret ödemenize ya da uzun süreli başvuru süreçlerini beklemenize gerek kalmaz. Sadece pasaportunuzu ve biletinizi alıp, valizinizi hazırlayarak hemen yola çıkabilirsiniz. Böylece hem zaman hem de para tasarrufu sağlamış olursunuz. 

  • Türkiye’den vizesiz seyahat ederken öncelikle yurt dışına çıkış formunu doldurarak imzalamalı ve seyahatiniz boyunca bu belgeyi yanınızda bulundurmalısınız.
  • 150 TL olan yurt dışı çıkış harcını ödemelisiniz. 2024 yılı için yılı için yurt dışı çıkış harcına henüz zam yapılmamıştır.
  • Yanınızda en az 6 ay geçerli pasaportunuzu bulundurmalısınız. Seyahat edeceğiniz ülke pasaportunuzun o ülkede konaklayacağınız süre boyunca geçerli olmasını isteyecektir. Eğer pasaportunuz yanınızda ise ülkeye girişte kimlik belgenize ihtiyacınız yoktur fakat güvenlik sebeplerinden ötürü kimliğinizi yanınızda bulundurmanızda yarar var.
  • Gümrük görevlileri; gidiş-dönüş bileti, otel rezervasyonu ve özel sağlık sigortanızı görmek isteyecektir bu nedenle ilgili belgeleri ve maddi yeterliliğinizi kanıtlayan belgelerin çıktısını veya bir dijital kopyasını yanınızda bulundurmalısınız.

Vizesiz seyahat izinlerinin alınması için genellikle iki yol var: çevrim içi vize ve sınır vizesi. Çevrim içi vize, ziyaret etmeyi planladığınız ülkenin belirli bir internet sitesi üzerinden kolayca başvurabileceğiniz bir vize türü. Bu yöntem, genellikle hızlı ve basit bir süreçtir ve vizenizin onayı birkaç gün içinde e-posta yoluyla size ulaşıyor. Öte yandan, sınır vizesini ülkeye vardığınız, sınır kapısından alabilirsiniz. Bu yöntem, esneklik sağladığı için özellikle ani planlanan seyahatler için ideal bir seçenek. Her iki durumda da seyahat izni süresine uymanız önemli. Süreyi aşmanız durumunda, her ülkenin kendine özgü yaptırımları var. Bu yüzden, seyahatinizi planlarken bu kuralları göz önünde bulundurmanız ve bu süre sonunda ülkeden çıkış yapmanız gerekiyor.

Vizesiz Seyahat Süresi Kaç Gündür?

Vizesiz Gidilen Ülkeler

Vizesiz seyahat edebileceğiniz sürenin ne kadar olduğu ülkeden ülkeye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Genellikle, ülkeler vizesiz seyahat için en az 15 gün, en fazla 90 gün süre tanır. Bu süreler bazı durumlarda, ihtiyaç duyulduğunda uzatılabilir böylece seyahatinizi daha esnek bir şekilde planlayabilirsiniz.

Pasaportsuz ve Vizesiz Gidebileceğiniz Ülkeler

Vizesiz Gidilen Ülkeler

Yurt dışına tatile gitmek istiyor fakat işlemler için uğraşacak vaktiniz mi yok? O halde pasaportsuz ve vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. Bu seyahatler için ihtiyacınız olan tek şey; T.C kimliğiniz ve ülkeye giriş yapmak için bir bilet. T.C. vatandaşlarının vizesiz ve pasaportsuz giriş yapabileceği ülkeler; Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Eğer pasaportsuz ve vizesiz seyahat edebileceğiniz bir ülke arıyorsanız bu ülkeleri rotanıza ekleyebilirsiniz.  

  • Azerbaycan: Kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’ı merak ediyor ve seyahat planı yapıyorsanız, 90 günü aşmamak koşuluyla bu ülkeye biyometrik T.C kimliğinizle giriş yapabilirsiniz. 
  • Gürcistan: Komşu ülkelerimizden bir olan Gürcistan'da en kolay gidilen ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkeyi de 90 günü aşmamak üzere biyometrik T.C kimliğinizle rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Hatta bu ülkeye gitmişken Batum’u da mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz. Batum hakkında bilinmesi gerekenler yazımızı inceleyebilirsiniz. 
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti: Kimlikle gidilen ülkeler arasında tabii ki bir de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  var. Sıcacık havası ve unutulmaz eğlenceleriyle tam bir yaz tatili adresi olan bu ülkeye maksimum 90 gün kalmak şartıyla giriş yapabilirsiniz. Bu ülkede de biyometrik T.C kimliğiniz olması şartı aranıyor. Eğer 90 gün üzerinde konaklayacaksanız pasaportla giriş yapmanız gerekiyor. Kıbrıs’a gitmeden önce bilinmesi gerekenler yazımız eşliğinde tatilinizi planlayabilirsiniz. 
  • Moldova: 2019 yılında yapılan anlaşma itibariyle gezmeye doyamayacağınız Moldova’ya ziyaretler pasaportsuz ve vizesiz yapılabiliyor. Biyometrik T.C kimlik kartınızla bu ülkeye giriş yapabilir ve tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. 
  • Ukrayna: Tarihi yerleri ve gece hayatıyla dikkat çeken Ukrayna’da sadece kimlikle ziyaret edebileceğiniz ülkeler arasında bulunuyor.

Pasaport ile Vizesiz Gidebileceğiniz Ülkeler

Vizesiz Gidilen Ülkeler

Sadece pasaportla gidilebilen ülkeler arasında gerçekleştireceğiniz ziyaretlere ise vizesiz seyahat deniyor. Ülkeler arasında yapılan muafiyet anlaşmaları sonucunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 100’e yakın ülkeye vizesiz girebiliyorsunuz. Bu ülkelere gidebilmek için evrak toplama derdi yaşamaz, vize ücreti ödemesiniz. Hatta “Başvurum reddedilir mi acaba?” tedirginliği bile yaşamazsınız. Çünkü bu ülkelere pasaportunuzla giriş yapmanız yeterlidir. Hatta bazı ülkelere pasaportsuz ve vizesiz bir şekilde kimlikle de giriş yapabilirsiniz.

Eğer bir pasaportunuz varsa vize işlemleriyle uğraşmadan birçok ülkeyi vizesiz ziyarete gidebilirsiniz. Bazı ülkeler için ise kapıda ya da online vize seçeneğini kullanarak anında vize izninizi alarak gezi planı yapabilirsiniz. Güncellenmiş vizesiz gidilebilen ülkeler 2024 yılında hangileri gelin birlikte sırasıyla inceleyelim. 

Afrika Ülkeleri

Vizesiz Afrika Ülkeleri

Bordo (umumi) pasaport sahipleri için Afrika kıtasındaki bazı ülkelere vizesiz giriş imkânı da bulunuyor. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Afrika ülkeleri için listemize göz atabilirsiniz.

  • Bostvana: Afrika ülkelerinden biri olan Bostvana’yı görmek isterseniz sadece bordo pasaportunuzla 90 günlük vize alabilirsiniz.
  • Chibuti: Afrika ülkesi olan Chibuti için online başvuru yaparak 90 günlük vizesiz geçiş hakkı alabilirsiniz.
  • Esvatini: Bu afrika ülkesine vizesiz geçiş süreniz en fazla 30 gündür. Bu süre boyunca ülkeyi dilediğinizce gezebilirsiniz.
  • Fas: Otantik ülkelerden biri olan Fas’ta maksimum 90 gün vizesiz konaklayabilirsiniz. Ülkenin her karışını keşfetmeden önce Renkler Ülkesi Fas yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
  • Güney Afrika Cumhuriyeti: Ülkeyi ziyaret etmek isteyenler kapıda vize izni alarak ülkeye 90 günlük giriş hakkı alabilirler.
  • Kenya: Online başvuru yoluyla kolaylıkla izin alabileceğiniz Kenya’ya 90 günlük gezi planı oluşturabilirsiniz.
  • Madagaskar: Hint Okyanus’unda bir ada olan Madagaskar’ı gezmek için sınır kapısında 30 günlük vize alabilirsiniz. Ayrıca, Macera ve Huzurun Adası: Madagaskar içeriğimizle de detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • Mauritius: Afrika ülkelerinden biri olan Mauritius, 30 günlük vize hakkı sunuyor.
  • Mozambik: Kapıda ve online vize başvurusu ile 90 günlük giriş hakkı veren ülkeye, umumi (bordo) pasaportunuzu kullanarak giriş yapabilirsiniz.
  • Sao Tome ve Principe: Vizesiz ziyaret edebileceğiniz bu ülkeye umumi (bordo) pasaportunuz ile 15 günlük tatil planlayabilirsiniz.
  • Senegal: Kapıda vize ile giriş yapabileceğiniz Senegal, misafirlerine 90 günlük ziyaret fırsatı sunuyor.
  • Seyşeller: Harika manzarasıyla hayran bırakan Seyşeller, umumi (bordo) pasaporta 90 günlük vizesiz giriş hakkı veriyor. Gitmeden önce 150 Egzotik Adalı Bir Büyü: Seyşeller yazısını inceleyebilirsiniz.
  • Sudan: Bu ülkeye seyahat etmek isteyenler umumi (bordo) pasaport ile kapıda 30 günlük vize alarak giriş yapabiliyor.
  • Tanzanya: Farklı bir ülkeye tatil planı yapanlar için Tanzanya, kapıda vize seçeneği ile 90 günlük vize veriyor. Rotanızı oluştururken Katıksız Afrika Tanzanya yazısına göz atabilirsiniz.
  • Togo: İlginç bir tatil deneyimi yaşatacak olan ülke, kara sınır kapısı ya da havaalanında vize veriyor.
  • Tunus: Akdeniz ülkelerinden biri olan Tunus, mavi beyaz evleriyle büyülüyor. Vizesiz 90 gün seyahat edebileceğiniz ülkeye gitmeden önce, Akdeniz’in Gizemli Güzeli ‘Tunus’ içerimizi tavsiye ederiz.
  • Uganda: Kapıda vize veren ülke en fazla 90 günlük seyahat izni veriyor.
  • Zambiya: Kapıda ve online vize seçeneklerinden birini değerlendirerek 30 günlük izin alabilirsiniz. 

Uzak Asya Ülkeleri

Vizesiz Uzak Asya Ülkeleri

Vizesiz veya kapıda vize/online vize uygulamaları ile seyahat edilebilen ülkeler ise şu şekilde: 

  • Brunei: Ülkeye seyahat eden ziyaretçiler; giriş, çıkış ve transit geçişlerde ilk giriş tarihinden itibaren 30 gün vizeden muaf oluyor.
  • Doğu Timor: Kapıda vize alabileceğiniz ülkede 30 gün boyunca vizesiz bir şekilde turist olarak gezebiliyorsunuz. Bu ülkeden vizesiz geçişi sınır kapısında talep edebiliyorsunuz.
  • Filipinler: Eşsiz güzellikteki manzarasıyla dikkat çeken Filipinler’de vizesiz 30 gün gezebilirsiniz.
  • Güney Kore: En çok merak edilen ülkelerden biri olan Güney Kore’yi 90 günlük vizesiz geçişle gezebilirsiniz.
  • Hong Kong: En güzel Asya ülkelerinden biri olan Hong Kong’ta vizesiz olarak en fazla 90 gün konaklayabilirsiniz. Ayrıca Hoş Kokular Diyarı: Hong Kong yazısıyla gezi planı yapabilirsiniz.
  • Japonya: Türkiye ile Japonya arasındaki “Vize Muafiyet Anlaşması” gereğince, turizm veya iş ziyareti amacıyla Japonya’ya seyahat edecek olan T.C. vatandaşları, 3 ay süre ile vizeden muaftır.
  • Kamboçya: Online ya da kapıda vize başvurusu ile 30 günlük vize izni alabilir ve ülkeyi keyfinizce gezebilirsiniz.
  • Laos: Online ya da kapıda vize hakkı tanıyan Laos için gezi planı hazırlayabilirsiniz.
  • Makao: Vizesiz ziyaret edebileceğiniz ülkelerden biri olan Makao, size 30 günlük vizesiz geçiş hakkı sunuyor.
  • Maldivler: Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan Maldivler, ziyaretçilerine kapıda vize seçeneği ile 30 günlük konaklama fırsatı sunuyor.
  • Malezya: Vizesiz 90 gün konaklayabileceğiniz Malezya, size harika bir tatil fırsatı sunuyor.
  • Moğolistan: Farklı yerleri görmek isteyenler için güzel bir gezi planı olan Moğolistan, 30 günlük vizesiz giriş hakkı sunuyor.
  • Singapur: Vizesiz gidilen ülkelerden olan Singapur, vizesiz 30 gün seyahat hakkı veriyor. Planlarınızı yaparken Singapur’da Görülmesi Gereken Yerler listemizi inceleyebilirsiniz.
  • Sri Lanka: Kapıda ya da online olarak kolaylıkla vize alabileceğiniz bu ülke, 30 günlük seyahat izni veriyor.
  • Tayland: Vizesiz giriş yapılabilen ülkelerden olan Tayland, 30 günlük vizesiz bir tatille eşsiz bir deneyim yaşatıyor.
  • Tayvan: Asya ülkelerinden olan Tayvan, ziyaretçilere 30 günü geçmemek koşuluyla online ve kapıda vize seçeneği sunuyor.

Asya Ülkeleri

Vizesiz Asya Ülkeleri

Seyahat planınızı yaparken, vizesiz veya kapıda vize ya da online vize başvurusu ile girebileceğiniz Asya ülkelerinin listesini inceleyebilir ve bu renkli kıtayı keşfetmeye başlayabilirsiniz.

  • Bahreyn: Vizesiz giriş yapılabilen ülkelerden olan Bahreyn’e sınır kapısında 15 günlük vize alabilirsiniz. Online başvuru yapmanız halinde işlemleri tamamlayabilirsiniz.
  • Endonezya: En güzel Asya ülkelerinden biri olan Endonezya’da 30 günlü vizesiz giriş ile tatilinizi yapabilirsiniz.
  • Ermenistan: Umumi (bordo) pasaportunuzla ister online başvuruyla isterseniz de kapıdan geçişte 21 günlük vizesiz geçiş yapabilirsiniz. Eğer havayoluyla giderseniz 120 günlük vizesiz geçiş hakkı da alabilirsiniz. Diğer pasaport sahipleri vize almak zorundadır.
  • Irak: Bu ülkeye giriş yapmak isterseniz kapıda vize imkanıyla 10 günlük gezi planı oluşturabilirsiniz. Sadece umumi (bordo) pasaportunuzla üçüncü bir ülkeye uğramadan Bağdat, Basra, Necef ve Musul’u gezebilirsiniz.
  • İran: Ülkeye giriş yapabilmek için maksimum 90 günlük vizesiz giriş imkanınızı kullanabilirsiniz.
  • Katar: Umumi (bordo) pasaportunuzla 180 günde 90 günlük vizesiz giriş yapabilirsiniz.
  • Kazakistan: Kazakistan'ı ziyaret etmek için umumi (bordo) pasaportunuzu kullanarak 30 günlük vizesiz geçiş hakkınızı kullanabilirsiniz.
  • Kırgızistan: Kazakistan'a 30 günlük vize muafiyeti hakkı alarak ziyarette bulunabilirsiniz.
  • Kuveyt: Kapıda vize hakkı tanıyan ülke ziyaretçilerine 30 günlük vize muafiyeti sağlıyor.
  • Lübnan: 180 günde 90 günlük vizesiz geçiş hakkınızı kullanabilir ve toprak kokan bu otantik ülkeyi doyasıya gezebilirsiniz.
  • Özbekistan: Bu ülkeye umumi (bordo) pasaportunuzu kullanarak 30 günlük giriş yapabilirsiniz.
  • Suriye: Komşu ülkelerimizden biri olan Suriye, vizesiz olarak 90 günlük giriş izni veriyor.
  • Tacikistan: Online ya da kapıda vize seçeneğini değerlendirebileceğiniz ülkeye 30 günlük giriş yapabiliyorsunuz.
  • Ürdün: Harika bir tatil planı olan Ürdün, vizesiz 90 gün giriş izni veriyor.

Avrupa Ülkeleri (Balkan Ülkeleri)

Vizesiz Balkan Ülkeleri

Özgür yaşam stili ve modern yapısı ile turistlerin uğrak noktalarından biri olan Avrupa ülkeleri, kültürel geziler yapılabilen ve eğlenceli vakit geçirilebilen yerler. Vizesiz giriş yapabileceğin Avrupa ülkelerini sizin için listeledik.

  • Andorra: Avrupa kıtasında bulunan ülkeye, umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizesiz seyahat edebiliyor.
  • Arnavutluk: Balkan ülkelerinden biri olan Arnavutluk’a umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 gün süreyle vizesiz seyahat edebiliyor.
  • Belarus: Bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen umumi (bordo) pasaport sahipleri 30 günlük vize alabilir. Belarus’taki 1 yıl içindeki toplam kalış süresi ise 90 günü geçmemelidir.
  • Bosna - Hersek: Bu ülkeyi gezmek isteyenler umumi (bordo) pasaport ve 90 günlük vize ile muaf olabilir. Gitmeden önce Bosna Hersek’in Denize Ulaşılabilen Tek Noktası Neum hakkındaki yazıyı da okumanızı tavsiye ederiz.
  • Karadağ: Bu ülkeye 180 gün içinde maksimum 90 gün süreyle vizesiz giriş sağlayabilirsiniz. Gezi planınızı yaparken Vizesiz Tatil Cenneti: Karadağ yazımızı inceleyebilirsiniz.
  • Kosova: Vizesiz gidilebilen Kosova için 90 günlük vize muafiyeti alabilirsiniz. Kış aylarında giderseniz Brezoviça kayak merkezinde tatil yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Makedonya: Bu ülkeye gezi planı yapmak isterseniz 90 günlük gezi planı oluşturabilirsiniz.
  • Moldova: Avrupa ülkelerinden biri olan Moldova, misafirlerine vizesiz 90 günlük seyahat hakkı veriyor.
  • Sırbistan: Daha önce sadece kimlikle girilen ülke, 2019’dan beri pasaportla giriş şartı arıyor. Sırbistan’a 90 günü aşmadan vizesiz giriş yapabilirsiniz.,

Kuzey Amerika Ülkeleri

Vizesiz Kuzey Amerika Ülkeleri

Doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ilgi uyandıran Kuzey Amerika kıtası ülkeleri arasında vizesiz veya sadece kapıda vize/online vize başvurusu yaparak gidilebilenleri senin için listeledik.

  • Bahamalar: Eşsiz güzellikte sahili bulunan Bahamalar’a umumi (bordo) pasaport sahipleri vizesiz girebiliyor. Eğer sınır kapısında sadece turizm için orada olduğunuzu kanıtlayabilirseniz 8 aya kadar burada kalabilirsiniz. Gitmeden önce Bahamalar’da gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.
  • Barbados: Kuzey Amerika ülkesi Barbados’a umumi (bordo) pasaport sahipleri 3-6 ay arasında vize alabilir.
  • Belize: Kuzey Amerika’da konumlanan ülkeye umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 gün vizeden muaftır.
  • Britanya Virjin Adaları: Bu ülkeye seyahat etmek isteyenler 30 gün vizeden muaf olabiliyor.
  • Dominika: Bu ülke umumi (bordo) pasaport sahiplerine 21 gün vizesiz giriş hakkı tanıyor. Bu süre boyunca ülkeyi rahatlıkla gezebiliyorsunuz.
  • Dominik Cumhuriyeti: Ülkeye giriş yapmadan önce sınır kapısında 30 dolar ödemeniz halinde ülkeye 30 günlük vizesiz giriş yapabilirsiniz.
  • El Salvador: Umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 güne kadar bu ülkede vizesiz bir şekilde gezi yapabiliyor.
  • Guatemala: Bu ülkeye gitmek isteyenler 90 günlük vize muafiyetini kullanarak gezi planı oluşturabilirler.
  • Haiti: Kapıda vize izni veren ülkeye maksimum 90 günlük giriş yapabilirsiniz.
  • Honduras: Kuzey Amerika’daki bu ülkeye vizesiz olarak 90 günlük giriş yapabilir ve ülkeyi turist olarak gezebilirsiniz.
  • Jamaika: Kuzey Amerika ülkelerinden olan Jamaika’da umumi (bordo) pasaportunuzla 90 gün vizesiz seyahat edebilirsiniz.
  • Kosta Rika: Bu ülkeye umumi (bordo) pasaportla 180 günde kullanılmak üzere 90 günlük vize muafiyeti hakkı tanınıyor.
  • Nikaragua: Umumi (bordo) pasaportunuz ile 90 günlük giriş hakkı elde edebilir ve istediğiniz şekilde gezebilirsiniz.
  • Panama: Kuzey Amerika ülkesi olan Panama, misafirlerine umumi (bordo) pasaportla 180 günlük giriş fırsatı sunuyor.
  • Saint Kitts (Saint Chiristoper) ve Nevis Adaları: Bu ülkeye gezi planı yapmak isteyenler 90 günlük vizesiz giriş haklarını kullanabiliyor.
  • Saint Lucia: 180 günlük vizesiz giriş hakkı sunan ülkeyi umumi (bordo) pasaportunuz ile rahatlıkla gezebilirsiniz.
  • Saint Vincent ve Grenadinler: Umumi (bordo) pasaport ile giriş yapabileceğiniz ülke 30 günlük vizesiz giriş sağlıyor.
  • Turcs ve Caicos: Vizesiz 90 günlük giriş hakkı veren ülkeye umumi (bordo) pasaport ile giriş yapabilirsiniz.

Güney Amerika Ülkeleri

Vizesiz Güney Amerika Ülkeleri

  • Arjantin: Ülkeyi ziyaret etmek isteyen umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 gün süre ile vizesiz seyahat edebiliyor.
  • Bolivya: Güney Amerika ülkesi olan Bolivya’ya umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 gün vizesiz giriş hakkına sahiptir. 
  • Brezilya: Güney Amerika’nın en çok ziyaret edilen ülkesine 90 günlük vizesiz giriş hakkı alabilirsiniz.
  • Ekvador: Güney Amerika ülkesi olan Ekvador’a turistik geziler için 90 günlük vizesiz giriş yapabilirsiniz.
  • Kolombiya: Güney Amerika ülkesi olan Kolombiya’da vizesiz olarak 90 gün konaklayabilir ve turist olarak gezebilirsiniz.
  • Paraguay: Güney Amerika ülkesi olan Paraguay’a umumi (bordo) pasaportunuz ile 90 günlük vizesiz giriş yapabilirsiniz.,
  • Peru: Vizesiz giriş yapabileceğiniz Peru, misafirlerine 90 günlük vizesiz giriş hakkı veriyor.
  • Şili: Egzotik ülkelerden biri olan Şili, 90 günlük vizesiz seyahat hakkı veriyor.
  • Trinidad ve Tobago: Vizesiz olarak 30 gün seyahat edebileceğiniz ülke, değişiklik arayanlar için güzel bir seçenek.
  • Uruguay: Güney Amerika ülkesi olan Uruguay, umumi (bordo) pasaport ile 90 günlük vizesiz giriş veriyor.
  • Venezuela: En çok ziyaret edilen Güney Amerika ülkelerinden olan Venezuela’ya umumi (bordo) pasaport ile 90 gün giriş izni alabilirsiniz.

Okyanusya Kıtası Ülkeleri

Vizesiz Okyanusya Kıtası Ülkeleri

  • Bağımsız Samoa: Umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 gün süre ile vizeden muaf oluyor. 
  • Fiji: Okyanusya ülkesi olan Fiji’de doyasıya vakit geçirmeniz için 90 günlük vizesiz giriş hakkınızı kullanabilirsiniz. Gezi planı yapmak için ise Fiji Adalarında Gezilecek Yerler içeriğinden faydalanabilirsiniz.
  • Solomon Adaları: Yazın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bu ülke toplamda 90 günlük vizesiz giriş izni veriyor.
  • Tonga: Kapıda vize veren ülke 31 günlük giriş hakkı tanıyor.
  • Vanuatu: Vizesiz gidilebilen ülkeye umumi (bordo) pasaport ile en fazla 90 günlük ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.