Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 12 Temmuz 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arkeolojik tarihi, yakın geçmişi ve coğrafi olarak bir ada olması nedeniyle gezilecek yerler bakımından çok fazla alternatif sunmaktadır. Kıbrıs tatilinizi sadece deniz tatili olarak düşünürseniz biraz eksik olmuş olabilir. Denize girmek için birçok güzel koy ve tesisin bulunduğu Kuzey Kıbrıs’ın ayrıca Afrodit’in doğduğu şehir olduğunu da unutmayalım. Yaz ve kış mevsiminde özellikle Türkiye vatandaşlarının yurt dışı tatil planlarının başında yer alan Kuzey Kıbrıs hakkındaki detayları bu yazımızda sizler için sıraladık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne tatil planı yapmadan önce bu yazımızı okumanızda fayda var.

{ad:0}

Kuzey Kıbrıs Vize İstiyor mu? Kıbrıs’a Gidiş Şartları Nelerdir?

Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye vatandaşlarını çipli kimlik kartları ile kabul ediyor. Herhangi bir evrak ya da vize istemi bulunmamakta. Uçağa bindikten sonra verilen bir formun doldurulması isteniyor ve havaalanında verilen kart ile giriş yapılıyor. Eğer pasaportunuz ile giriş yapmak isterseniz, pasaporta vurulan damga başka ülkelere girişte size sorun yaşatabilir. Özellikle Yunanistan kesinlikle kabul etmiyor.

Kıbrıs’a Hangi Aylarda Gidilir?

Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Daha çok yaz tatilleri için tercih edilse de, aşırı sıcaklardan hoşlanmayanlar için Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ve hatta Kasım aylarında gezmek çok daha keyiflidir. Sıcak severler için yaz aylarının daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Otellerin birçoğunda casino bulunmaktadır. Bu nedenle yaz kış demeden her zaman turist çeken Kuzey Kıbrıs, ayrıca kış aylarının da çok soğuk olmaması ve yaza göre oluşan sakinlik nedeniyle özellikle tercih edilmektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta Hangi Para Birimi Kullanılıyor?

Kuzey Kıbrıs’ta para birimi olarak Türk Lirası kullanıyorlar.

Kuzey Kıbrıs Hangi Dili Konuşuyor?

Konuştukları dil ise Türkçedir. Fakat şiveleri biraz farklı olabiliyor.

Kuzey Kıbrıs’ta Araç Kiralanabilir mi?

Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs’ı gezmek için araç kiralamak en güzel alternatiflerden biridir. Türkiye Cumhuriyeti ehliyeti orada kabul görmektedir fakat yıllarca İngiltere sömürgesi olan Kuzey Kıbrıs’ın trafik akışı soldandır yani Türkiye’ye göre trafik tersten akmaktadır.

Kuzey Kıbrıs’ta Hangi Elektrik Priz Çeşidi Kullanılıyor?

İngilizlerden kalma bir diğer alışkanlık ise prizlerin 3 girişli olmasıdır. Otellerde genelde Türkiye’de kullanılan prizlerden bulunsa bile, yanınızda priz dönüştürücü götürmek isteyebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs’ta Nereler Gezilir?

Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs çok büyük bir yerleşime sahip olmasa da gezilecek çok güzel yerleri bulunur.

  • Girne Kalesi

    M.S. 7. yy’da ilk kez yapıldığı düşünülen kale yıllar boyunca birkaç kuşatma ve fetih geçirmiş fakat yapılan yenilemeler ile günümüze kadar ulaşmıştır.
  • Girne Limanı

    1400’lü yıllarda Cenevizlilerin yaptığı bu liman, günümüzde birçok restoranın bulunduğu ve en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

{search:girne-otelleri,Girne Otelleri}

  • Bellapais Manastırı

    12. yy’da gotik tarzda inşa edilmiş olan bu manastırın konumu Girne’nin yüksek bir tepesinde olduğu için harika bir deniz manzarası bulunuyor.

  • Aziz Hilarian Kalesi ve Kilisesi 

    12. yy’ın başlarında yapılan bu kale, Kuzey Kıbrısta bulunan 3 kaleden biri ve en güzelidir. Kaleden Girne’yi izleyebilirsiniz.
  • Bufavento Kalesi 

    Kuzey Kıbrıs’ta bulunan bir diğer kaledir. Bizanslılar tarafından Lion Castle (Arslan Kalesi), İtalyanlar tarafından ise Buffavento ile ‘Lioutes’ (‘Rüzgarlardan Korkmayan / Rüzgarlara Baş Eğmeyen’) olarak bilinmekte olan bu kaleye Türkler tarafından ‘Yüz bir Evler Kalesi’, ‘Kutsovendis Kalesi’ ve ‘Kraliçe Kalesi’ adlarıyla da bilinmektedir.
  • Karaoğlanoğlu Şehitliği 

    Kıbrıs Harekâtı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından yapılan bu şehitliğe Kıbrıs Harekatı’nda Kıbrıs’a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri alayının komutanı olan Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun ismi verilmiştir.
  • Çıkartma Plajı 

    20 Temmuz 1974 sabahında Kıbrıs Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler adaya bu plajından çıkarma yaptıkları için bu adı almıştır.
  • Batık Gemi Müzesi/Girne Batığı

    Bulunan batık gemide yapılan araştırmalar sonucunda yaklaşık tarih M.Ö. 390lı olarak verilmektedir. İçerisinde bulunan eşyalar ile birlikte müzede sergilenmektedir.
  • Mavi Köşk

    1957 yılında yapılan köşk, İtalyan asıllı bir silah tüccarı olan Rum Paulo’nun evidir. Nereden bakarsanız bakın görünmeyen bu köşkün bahçesinden, tüm şehir görünmektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta Nerede Kalınır?

Kuzey Kıbrıs’a Tatile Gitmeden Evvel Bilinmesi Gerekenler

Bütçe dostu olan aylar yaz dönemi dışında olan aylardır. Genellikle Eylül itibariyle Kıbrıs otelleri indirim yapmaya başlarlar. Hatta Kıbrıs erken rezervasyon otelleri ile aylar öncesinden çok iyi fiyata konaklama tesisini ayarlayabilirsiniz. Önerimiz uçak dahil tur paketlerinden satın alarak tatil bütçenizi her şey dahil konsepti ile daha uygun hala getirerek, ekonomik bir tatil planlayabilirsiniz. Neredekal.com’ dan en uygun fiyatlı Kıbrıs Otelleri listemizi inceleyerek, kendi zevkinize ve bütçenize göre Kıbrıs tesislerini inceleyebilirsiniz.

{search:kibris-otelleri,Kıbrıs Otelleri}

Benzer Yazılar
14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıp Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
10.03.2024
2024 İzmir Sahur Mekanları
2024 İzmir Sahur Mekanları
Seyhan Ahen 
19.04.2022
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tuğçe Gülçiçek 
06.03.2024