150 Egzotik Adalı Bir Büyü: Seyşeller

150 Egzotik Adalı Bir Büyü: Seyşeller

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 06 Nisan 2011
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
150 Egzotik Adalı Bir Büyü: Seyşeller

Balayı için gidilecek en iyi rotalar arasında gösterilen Seyşeller, Afrika'nın doğusunda 115'ten fazla adadan oluşan bir cumhuriyettir.

İngilizce, Fransızca ve Seyşeller Kreolü olmak üzere üç resmi dile sahip olan Seyşeller'in başkenti Mahe Adası'ndaki Victoria'dır. Bozulmamış bir doğaya sahip olan Seyşeller'i görmek istiyorsanız gitmek için mayıs ve kasım aylarını tercih etmenizde fayda var.

Seyşeller'de hangi adaya gitseniz sizi farklı bir doku karşılar. Bir ada, balta girmemiş ormanlara; bir diğeri hiçbir yerde göremeyeceğiniz çoğunlukta deniz kuşlarına, bir başka ada ise dünyanın en büyük deniz kaplumbağası rezervine sahiptir. Yıl içinde binlerce dalgıç adaları sarmalayan mercan kayalıklarını görmek için Seyşeller'e doğru yola çıkar. 115'e yakın ada çevresinde 150 tür balık bekler sizi!

{ad:0}

Seyşeller'de sosyal hayat ise alışılmışın dışında bir şekilde ilerler. Evlilik kurumunun pek yaygın olmadığı bu adalarda, aynı evi paylaşan çift, çocukları olduktan sonra farklı aşklara doğru yol alabilir.

Anaerkil bir toplumun hâkim olduğu Seyşeller'de kadınlar ev hayatında daha çok söz hakkına sahiptir. Aynı zamanda çocukların bakımından ve ailenin geçiminden de sorumludur. Ancak anne ve baba evli değil ise, çocukların korunması sorumluluğu babaya geçer!

Seyşeller

Afrika kültürünün etkisi altında kalan Seyşeller, Hint, Avrupa, Arap kültürlerinden gelmiş hareketli bir müziğe sahiptir. Hint Okyanusu'nun en iyi mutfağı unvanını da elinde bulundurur. Balık ve pilavın başlıca yemek olduğu Seyşeller mutfağı geniş bir deniz ürünleri yelpazesine sahiptir.

Tropikal adalar daha çok dinlenmek ve keşfetmek için tercih edilirken, Seyşeller'de bolca aktivitenin bulunması da cezbedici bir etken. Su sporları için bulunmaz bir cennet olan Seyşeller'de; Mahe, Praslin ve La Digue'de balık tutabilir; su kayağı, rüzgâr sörfü, kano gibi birçok aktiviteye dâhil olabilirsiniz.

Yıl içinde 180 bine yakın turist ağırlayan Seyşeller'in sıradaki ziyaretçileri siz olmak istemez misiniz?