Mevsimin Tadını Çıkarın: Sonbaharda Yapılacak En İyi 5 Aktivite

Mevsimin Tadını Çıkarın: Sonbaharda Yapılacak En İyi 5 Aktivite

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 26 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Mevsimin Tadını Çıkarın: Sonbaharda Yapılacak En İyi 5 Aktivite

İnsanın içinde uyandırdığı duygular sayesinde pek çok şiire ve şarkıya da konu olmuş Eylül ayı geldi. Sonbaharın gelmesiyle etrafa hakim olan sarı ve kırmızı renkler, romantik bir atmosfer yaratıyor. Penceremize düşen yağmur damlaları eşliğinde güzel bir kahve içmek, kısık sesli bir şarkı açıp kendimizi dinlemek her ne kadar güzel olsa da, bu güzel ve serin havaların tadını daha farklı aktivitelerle çıkarmaya ne dersiniz? Bir Eylül akşamı dışında yollarınızın hiç kesişmediği rotaları ve sonbaharda ne yapılır sorusunun cevabını, dilerseniz gelin hep beraber inceleyelim.

{ad:0}

Sonbaharda Yapılacak En Güzel Aktiviteler

Sonbahar, renklerin dans ettiği, huzurun ve serin havanın hakim olduğu bir mevsim. Bu eşsiz dönemde yapılacak en güzel aktiviteler ise doğanın bu muhteşem değişimine tanıklık etmekle başlar. 

Sevdiklerinizle Eylül Ekinoksunu İzleyin

Takvim 23 Eylül’ü işaret ettiğinde, güneş ışınlarının ekvator çizgisine dik bir açı ile vurmasının sonucunda sonbahar ekinoksu yaşanır. Ekinoks, gece ve gündüz süresinin eşit olması anlamına gelmektedir. Bu olayın gerçekleştiği gün, doğa üzerinde muhteşem bir manzara ortaya çıkar. Bu manzaranın tadını en güzel şekilde çıkarabileceğiniz yerleri öğrenmek istiyorsanız Sonbahar Ekinoksu'nu Anlamlı Kılan Türkiye'den 10 Yer adlı içeriğimizi mutlaka okumalısınız.

Doğada Kamp Yapın

Sonbaharda yapılacaklar listesinin vazgeçilmez bir parçası olan doğa kampı, sizlere yıldızların altında ve doğayla baş başa bir deneyim fırsatı sunuyor. Ülkemiz dağcılık ve kamp alanı açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Bir hafta sonunuzu şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve doğanın renk geçişlerini keşfetmek için ayırmaya ne dersiniz? Örneğin Bolu’da bulunan Yedigöller Milli Parkı kamp yapmak için eşsiz bir seçenek. Ancak sonbahar mevsiminde kamp yapmak için daha çeşitli ekipmanlara ihtiyacınız olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Dilerseniz bu konuda faydalı bilgiler edinmek için Sonbahar ve Kış Kampı İçin Gerekli Malzemeler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla Bisiklet Turu Düzenleyin

Güneşli günlerin yerini serin ve ferah bir hava aldı. Bu güzel havaların tadını arkadaşlarınızla bir bisiklet turu düzenleyerek çıkartmak, sonbahar aktiviteleri arasında oldukça iyi bir seçenek. Öncelikle yapmanız gereken şey rotanızı belirlemek, şehirde mi yoksa doğanın içinde mi bisiklet sürmek istiyorsunuz bunu düşünmelisiniz. Eğer kararsız kaldıysanız Doğanın İçinden Geçen 12 Bisiklet Rotası adlı içeriğimizi okumanızı öneririz. Bisiklet turunuzu başlattığınızda arkadaşlarınızla beraber yol şarkıları söyleyerek ve yeni yerler keşfederek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Şehrinizdeki Müzeleri Keşfedin

Sonbaharda hava bazen yağışlı olabiliyor. Bu havalarda iç mekan aktivitelerini tercih etmek günübirlik geziler açısından çok daha mantıklı. Sonbaharda yapılacak aktiviteler arasında güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkan müze gezileri, her yaştan ve her kesimden insan için oldukça zevkli bir hale gelebilir. Sevdiklerinizle beraber yaptığınız müze gezilerinde hem tarihi mekanları keşfedebilir hem de kültürel açıdan verimli vakit geçirebilirsiniz. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız sizler için girişi ücretsiz olan müzeleri derlediğimiz Ücretsiz Gezebileceğiniz İstanbul Müzeleri adlı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Hafta sonu Tatilinizi Bungalov Evlerde Geçirin

Yepyeni bir konaklama deneyimi sağlayan bungalov evler, sonbahar trendlerinden biri. Şehrin karmaşasından uzak, doğa içinde huzur bulabileceğiniz konumlarda yer alan bungalov evler ailenizle zaman geçirmek açısından oldukça uygun bir alternatif. Doğada bulunan bungalov evlerinin verandasında sonbaharda doğayı gözlemleyerek huzurlu bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Balayı tatilinizi bir bungalov evde geçirmeyi planlıyorsanız Balayını Geçirmek İsteyeceğiniz 10 Romantik Bungalov Önerisi adlı içeriğimize mutlaka göz atmanızı öneririz.

Sonbaharda Nereye Gidilir?

Mevsimin Tadını Çıkarın: Sonbaharda Yapılacak En İyi 5 Aktivite

Çoğu kişinin favori mevsimi sonbahar, gezip görebileceğiniz pek çok yere şans vermek için harika bir zaman. Ülkemizin doğa alanları ve tatil yerleri sonbahar zamanlarında muhteşem manzaralara sahip oluyor. Fakat sonbahar sezonu yaz kadar tatil odaklı olmayabiliyor, özellikle de çalışanlar için. Bu yüzden tatil rotanızı İstanbul yakınlarında isterseniz Her Bütçeye Uygun olarak derlediğimiz İstanbul’a Yakın Bungalov Evler yazımızdan en güzel bungalov evleri keşfedip sonbahar manzaraları eşliğinde harika bir tatil yapabilirsiniz. {search:bungalov,Bungalov Evleri}

Eğer biraz daha uzaklara gitmek isterseniz Kapadokya’nın keyfi de sonbaharda bir başka oluyor. Hava balonlarıyla turuncu güneşin batışını izlemek yaz mevsimine göre daha keyifli diyebiliriz. Sonbahar için Kapadokya’ya gitmeyi düşünürseniz, Kapadokya Otelleri sayfamızdan zevkinize uygun konaklama seçeneklerini keşfedebilirsiniz.

{search:rize-otelleri,Rize Otelleri}

Ülkemiz sonbahar mevsiminde ziyaret edilecek epey fazla rotaya sahip. Eğer sonbaharda keşfedebileceğiniz pek çok yer hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Sonbaharda Keşfedebileceğiniz Alternatif Gezi Rotaları adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.