Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 19 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler
Güzel bir sonbahar manzarasını yaşarken İstanbul’da olmak, her köşesi romantizm kokan bu şehirde sonbaharı doyasıya yaşamak kim istemez. Bu büyük metropolde trafiğin içinde olsanız bile ağaçlarla çevrelenmiş yollar size kendinizi romantik bir atmosferde hissettirebilir. Sonbaharı en romantik şekilde geçirebileceğiniz İstanbul şehrinde, gidebileceğiniz özel yerleri sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. İstanbul’da sonbaharda gidilecek en romantik yerleri keşfetmeye hazırsanız başlıyoruz.

1- İlk Kiminle Çıkarsan Onunla Evleneceğine İnanılan: Galata Kulesi

Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

{ad:0} Galata Kulesi İstanbul’da sevgilinize olan aşkınızı gösterebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Birçok insan Galata Kulesi’ne ilk kez kiminle birlikte çıkarsa o kişiyle evleneceği inanışındadır. Bu inanıştan haberdar olmayan sevgilinize bu efsaneyi anlatarak romantik bir atmosferde İstanbul manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Galata Kulesi’nden sararmış yaprakları ve şehrin tüm güzel manzarasını görebilirsiniz. Bir diğer rivayete göre de Kız Kulesi ve Galata Kulesi birbirlerine karşı imkansız bir aşk duyuyorlar fakat aradaki boğaz nedeniyle kavuşmaları imkansızdır. Bu kadar çok duyguyu ve umutları üzerinde barındıran bu tarihi ve eşsiz kuleye sevgilinizle gitmeniz çok anlamlı olacaktır diye düşünüyoruz.

2- İstanbul’un Sembolü: Kız Kulesi

Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

Kız Kulesi İstanbul’u ziyaret edenlerin, İstanbulluların seyrederek rahatladığı, dertlerini, mutluluklarını düşündükleri çok anlamlı bir yapı. Sonbaharda Kız Kulesi’nde olup İstanbul’u seyredebiliyor olmak farklı bir romantizme kapılmanızı sağlayabilir. Köklü tarihiyle İstanbul’un en önemli sembollerinden biri olan Kız Kulesi birçok evlenme teklifi seremonisine de ev sahipliği yapıyor. Herkes Kız Kulesi’ne hayran fakat çoğu insan sadece uzaktan izliyor ya da vapurla yanından geçip gidiyor. Bu güzel yapıyı sonbahar mevsiminde sevgilinizle ziyaret etmeniz romantik anlar yaşamanızı sağlayabilir. Şu an restorasyonu devam eden Kız Kulesi'ni ziyaret edemiyorsunuz fakar Salacak Sahil'inden tarihi yarımada manzarasını görmenizi, gün batımına tanıklık etmenizi tavsiye ederiz.

3- Evlenmek İsteyen Çiftler İçin: Pierre Loti Tepesi

Galata Kulesi’nin rivayeti gibi, Pierre Loti Tepesi’ne çıkan çiftler de mutlaka evlenirmiş. Bu iki İstanbul harikasına ziyaretlerinizi sevgilinizle yapmanız bu nedenle daha da anlam kazanabilir. Hikaye aslında Pierre Loti gizlice aşk yaşayan iki sevgilinin buluşma noktası olarak başlar. Aziyade ve Pierre Loti büyük bir aşk yaşarlar fakat Pierre Loti bir süre sonra ülkesine geri dönmek durumunda kalır. Yine de Aziyade’yi sevmekten hiç vazgeçmez. Yıllar sonra İstanbul’a döndüğünde Aziyade’nin öldüğünü öğrenir ve çok acı çeker. Bu tepede onların acı dolu aşkının hatırları ile anılır.Bu tepede, sonbaharın rahatlatıcı rüzgarları ve belki de hafifçe çiseleyen yağmurunun altında sevgilinizle olduğunuzu hayal edebiliyor musunuz?

4- Verimli ve Keyifli Zaman Geçirmeyi Dileyenlere: Atatürk Arboretumu

Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

Atatürk Arboretumu, şehrin karmaşasından uzak ve doğayla kucaklaşabileceğiniz bir alan vaadediyor. Muazzam bir gölete sahip olan Atatürk Arboretumu, sonbahar mevsiminde binbir renge bürünmüş yaprakların görüntüsü yanında tertemiz ve ferah yürüyüş yollarında sevgilinizle el ele vakit geçirebileceğiniz bir yer. Mis gibi sonbahar havasını içinize çekerken böyle bir ortamda yürüyüş yapmak romantik anlar yaşamanızı sağlayacak. Bazı sevimli hayvanlara da rastlayabileceğiniz Atatürk Arboretumu'na özellikle kasım ayında gitmenizi öneriyoruz. Harika fotoğraf manzaraları eşliğinde burada geçirdiğiniz vaktin her anını gülümseyerek yaşayacaksınız.

5- İstanbul’un Romantik Adaları

İstanbul’un en sevilen ve en huzur veren yerlerinden biri de adalardır. Hem adaların hem de ada insanlarının güzelliği adeta sizi kendisine çeker. Hele ki mevsimlerden sonbaharsa adanın güzel bitki örtüsüyle buluşmuş yağmurun yarattığı toprak kokusu sizi büyüler. Sevgilinizle böyle huzur dolu bir ortamda romantizmin doruklarına ulaşabilirsiniz. Romantik akşam yemeklerinizi adalardan herhangi birinde deniz manzarası eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz. Büyükada’da çiftlerin konaklaması için özel olarak dizayn edilmiş bir çok romantik ada oteli bulunuyor. Büyükada Otellerine Neredekal.com üzerinden inceleyebilir, bütçe ve zevkinize göre tesis rezervasyonu yapabilirsiniz. Birbirinden güzel Adalar otelleri güzelliğiyle içinizi ısıtacak. {search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}

6- Tarihi Miras: Yerebatan Sarnıcı

Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

Yeni restorasyonuyla daha da güzelleşen Yerebatan Sarnıcı, beraber keşfetmek ve gezmekten keyif alan sevgililer için eşsiz bir seçim olabilir. İstanbul’da ve sonbaharda kapalı bir alan içerisinde olmak sizi yağmurlu havadan biraz olsun alıkoyacak ve güzel bir yer keşfetmiş olacaksınız. Buranın ışıklandırması ve atmosferini beraber gözlemliyor olmak size romantik anlar yaşatabilir. İçerisinde birçok hikaye barındıran Yerebatan Sarnıcı, her açıdan büyüleyici bir yer. Yerebatan Sarnıcı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Yerebatan Sarnıcı hakkında detaylı olarak yazdığımız yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

7- Haftasonu Gezisi İçin: Ağva

Birçok İstanbullu hafta sonu tatillerini şehrin kalabalığından uzaklaşarak geçirmekten yana kullanıyor. Dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için Ağva da oldukça popüler bir seçenek. Ağva Otelleri de hafta sonu misafir ağırlamak konusunda oldukça fazla alternatif sunmakta ve ideal bir sonbahar kaçış noktası olarak değerlendirebileceğiniz bir yer. Sevgilinizle Ağva’da romantik birkaç gün geçirmeyi isterseniz, yemyeşil bir bitki örtüsüne ve masmavi denize sahip olan Ağva, tarihi çok eskilere dayanan bir yer olmasıyla beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Sonbaharda ferah ve rüzgarlı bir havada güzel bir hafta sonunun tadını Ağva'da çıkartabilirsiniz. {search:agva-otelleri,Ağva Otelleri}

8- Aşk ve Romantizmi Hissedeceğiniz Rüya Gibi Bir Yer: İstanbul Kelebek Çiftliği

Sonbaharda İstanbul’da Sevgiliyle Gidilecek Romantik Yerler

Kelebekler bir açıdan da aşkın ve mutluluğun sembolü olarak görülen canlılar. İlişkinizin en başında karnınızda uçuşan kelebekler gibi bir hissiyatta olacağınız cennet gibi bir yer, İstanbul Kelebek Çiftliği. Bu güzel atmosferi sevgilinizle beraber deneyimlemek size ve ilişkinize çok iyi gelecek. Farklı deneyim arayanlara, birbirinden güzel ve farklı türde binlerce kelebeği yakından görmek için İstanbul Kelebek Çiftliği’ne sonbaharda yolunuzu düşürmenizi tavsiye ederiz.

İstanbul’da romantik yerler gezinizi İstanbul Romantik Otelleri ile taçlandırabilirsiniz. Bu güzel gezi keyifli olduğu kadar yorucu da olabilir. Konforlu bir konaklama bu romantik gezinin üzerine çok iyi gelecektir.

Aşk dolu seyahatler dileriz.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}