Gerçek Bir Seyahat Tutkununa Alabileceğiniz 10 Yılbaşı Hediyesi

Gerçek Bir Seyahat Tutkununa Alabileceğiniz 10 Yılbaşı Hediyesi

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 18 Aralık 2019
 • Son Güncellenme: 20 Kasım 2023
Gerçek Bir Seyahat Tutkununa Alabileceğiniz 10 Yılbaşı Hediyesi

Yılın en keyifli zamanı yaklaşıyor. Işıl ışıl mağazaları, süslenen çam ağaçları, planlanan organizasyonlar ve tabi ki sürpriz hediyeleri ile yılbaşı ruhu şimdiden hepimizi sardı. Fakat henüz sevdiklerine ne hediye alacağına karar veremeyenler hala kara kara düşünüyor. Bir seyahatsevere hediye almanın çok da kolay olmadığını bildiğimiz için size karar vermenizde yardımcı olabilecek bir liste hazırlamak istedik. O halde seyahatseverleri mutlu edebilecek yılbaşı hediye alternatiflerine göz atmadan kararınızı vermeyin.

{ad:0}

Kolay Taşınabilir Su Matarası 

Su matarası bir gezginin çantasında mutlaka bulunmalı. Aksi takdirde her susadığında yeni bir şişe su alması ve gün boyu bu şişeyi yanında taşıması hem çok maliyetli hem de yorucu olabilir. Bu yüzden biz kolay taşınabilir bir matara almanız taraftarıyız. Kolay taşınabilir derken kastettiğimiz kendisi çok hafif olan ve katlanabilir su mataraları elbette. Böylece seyahatseverler hem ağır yük taşımaz hem de matarasını gün içinde su içilebilen çeşmelerden doldurup ekstra para harcamak zorunda kalmaz.

Powerbank

Günümüzde hepimiz akıllı telefon, fotoğraf makinesi gibi çeşitli taşınabilir cihazlar kullanıyoruz. Haliyle gün içerisinde bu cihazların şarjlarının azalması ya da bitmesi ile şarj etme ihtiyacı duyuyoruz. Bir gezgini de en çok zorlayan şey telefonunu ya da kamerasının şarj edebileceği bir yer aramak ve cihazı şarj olana kadar beklemektir. Bu yüzden ona seyahati boyunca rahatlıkla kullanabileceği bir şarj bankası alabilirsiniz.

Seyahat Cüzdanı 

Özellikle yurt dışı gezilerinde yanımızda pasaport, kimlik, kart veya belge taşımak durumunda olabiliyoruz. İşte tüm bu gereçlerin bir arada durabileceği portatif bir çanta hiç şüphesiz gezi esnasında en işe yarayacak şeydir. İçerisine kartların, kimliğin, pasaportun hatta minik bir defter ve kalemin sığabileceği seyahat cüzdanları bunun için oldukça idealdir. Bize sorarsanız bir gezginin çantasında işte bu cüzdanlardan mutlaka olmalı. 

Priz Dönüştürücü 

Dünya genelinde ülkelerde farklı tipte prizler kullanılıyor. Tabi bu nedenle yurt dışı seyahatlerinde cihaz şarj edebilmek için en ihtiyaç duyulan şey gidilen bölgeni prizine uygun bir adaptör oluyor. Bunun için ise ihtiyacınız olan şey priz dönüştürücüler. Gideceğiniz ülkenin prizine uygun doğru dönüştürücüyü almak için öncelikle hangi tipte priz kullandıklarını araştırmalısınız. Seyahat tutkunu sevdiklerinize ise bu dönüştürücülerden birkaç alternatif alarak mutlu edebilirsiniz.

Boyun Yastığı 

Fırsatını bulduğu an yollara düşenler çok iyi bilirler ki seyahat boyunca nerede uyuduğunuza çok da dikkat etme şansınız bulunmuyor. Otobüste, uçakta ya da havalimanında uzun saatler geçirmek zorunda olanların tek ihtiyaçları olan şey şöyle biraz da olsa dinlenebilmektir. İşte tam da bu aşamada boyun yastığı imdatlarına yetişerek onlara ihtiyaçları olan konforu verecektir. O halde bu yılbaşında gezgin arkadaşınıza boyun yastığı almaya ne dersiniz?

Seyahatle İlgili Aksesuarlar 

Seyahat tutkunları yaşamlarının her alanında özgür ruhlarıyla tanınırlar. Bu sebeple onları tekdüzelikten uzak giyim tarzlarından bile ayırt edebilirsiniz. Bir seyahatseveri en mutlu edecek hediyelerden biri de onu farklı kılacak bir aksesuardır. Bu uçak şeklinde bir kolye, üzerinde seyahat hakkında sözlerin yer aldığı bir tişört, çanta, telefon kılıfı ya da hep yanında taşımak isteyeceği bir pusula olabilir.

Çok Amaçlı Çakı 

Çok amaçlı çakı kesinlikle günü kurtaracak hediyelerden biridir. Şişe ya da konserve açacağı, bıçak, makas gibi bir seyahatte ihtiyaç duyulabilecek tüm gereçlerin bir arada bulunduğu bu alet sayesinde kişiler hem ihtiyaçları olabilecek şeyleri unutmuyor hem birden fazla gereci yanında taşımak zorunda kalmıyor. Çok amaçlı çakı daha çok kampçılar için alınsa da bize göre her türden seyahat için ihtiyaç duyulan gereçlerden biri.

Yağmurluk 

Dünyanın neresine giderseniz gidin, hatta mevsimlerden ne olursa olsun günün birinde yağmurlu bir sabaha uyanma olasılığınız her zaman vardır. Seyahatiniz sırasında yağmura yakalanmak ise günlük planlarınızda değişiklik yapmanıza dahi sebep olabilir. İşte bunu öngörerek seyahatsever yakınınıza asla yanında ayırmak istemeyeceği bir yağmurluk hediye edebilirsiniz. Böylece ne zaman yağmur yağsa sizi anımsayacaktır.

Seyahat Kumbarası 

Şimdi “Seyahat kumbarası da ne?” diyeceksiniz. Hemen anlatalım. Bu kumbara aslında seyahat için para biriktirmek amacıyla kullanılacak bir kumbara. Yani günlük hayattaki ihtiyaçlar için asla dokunulmamalı hatta mümkünse kolay açılabilir olmamalı. Böylece kişiler para sıkıntısı çekmek yerine önceden para biriktirmeye başlayarak hayalindeki seyahati gerçekleştirebiliyor. Siz de sevdiklerinize bir seyahat kumbarası hediye ederek bu alışkanlığı kazanmalarını sağlayabilirsiniz.

Valiz Kılıfı 

Hem aksesuar hem de koruma amaçlı kullanılan valiz kılıfları her daim seyehatseverlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Özellikle havalimanlarında zarar görebilen valizleri ve içerisindeki değerli eşyaları koruma amacıyla herkesin sahip olması gereken kılıflar, bize göre bir seyahatsevere verilebilecek en kullanışlı hediyelerden biri.

Yılbaşında seyahat etmek isteyenler için önerebileceğimiz bir blog yazımız da var elbette: Yeni Yılı Karşılayacağınız 11 Unutulmaz Yılbaşı Rotası

Benzer Yazılar