Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 06 Eylül 2022
 • Son Güncellenme: 18 Nisan 2024
Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

Özellikle bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi piknik, gerçek bir klasik. Hem ekonomik olması hem de ülkemizin en güzel yeşillik alanlarında doğayla vakit geçirme fırsatı sunması bunun en önemli nedenlerinden. Harika manzaralara karşı istediğiniz gibi eğlenebilir, doğanın ve tertemiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

{ad:0}

Tek başına piknik yapmanın keyfi bir başka olsa da kabul edelim ki güzel anıları paylaşabileceğimiz insanlar oldukça değerli. Bu yüzden piknikte yapılacak aktiviteler içeriğimizi hazırlarken aileyle, sevgiliyle ve arkadaşlarla piknikte ne yapılır konusunda gruplamalar yaptık. Bu sayede kendinize uygun aktivite ve oyunları daha kolay bulabilirsiniz.

Aktivite ve oyunlar önemli olsa da temel ihtiyaçlarınızı unuttuğunuz bir piknik kabusa dönüşebilir. Bunu önlemek için pikniğe çıkmadan önce Piknik Malzemeleri Listesi yazımıza göz atabilirsiniz.

Piknikte Yapılacak Birbirinden Eğlenceli Aktiviteler

Piknikte aktiviteleri kişiden kişiye elbette farklılık gösterebilir. Fakat yaptığınız aktivite veya oynadığınız oyun ne olursa olsun, sevdiğiniz müziklerin çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde arka planda çalması ortak bir keyiftir diye düşünüyoruz. Bu yüzden pikniğiniz için güzel bir çalma listesi yapmayı ihmal etmeyin.

Arkadaşla Yapılacak Piknik Aktiviteleri

Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

  • Top Sporları: Kadın, erkek veya karma bir arkadaş grubu hiç fark etmez; yorucu olmayan güzel bir maç herkesi dinlendirebilir. Özellikle çimlik alanda oynaması zevkli futbol ve voleybol gibi aktiviteleri düşünebilirsiniz.
  • Halat Çekme: Eğer topun çantanızda fazla yer kapladığından şikayetçiyseniz maalesef haklısınız. Taşıması bazen rahatsız edici olabilir fakat bir halatı kolayca katlayıp çantanıza atabilirsiniz. Adı pek akla gelmese de en güzel piknik oyunları içinde olduğunu söyleyebiliriz. Hem komik ve eğlenceli anlar da yaşayabilirsiniz.
  • Uzun Eşek:Bu aktivite önerimiz biraz daha erkek arkadaş gruplarına hitap ediyor desek pek de yanılmış olmayız. Özellikle çocukluktan gelen bir arkadaşlığa sahipseniz, bu oyun beraberinde güzel anıları da getirebilir.
  • Araba Yarışı ve Drone: Uzaktan kumandalı arabalarla çimde birkaç tur atmaya ne dersiniz? Arkadaş grubunuzla bu aktiviteyi gerçekleştirmek oldukça zevkli olacaktır. Eğer teknolojik araçları seviyorsanız bir drone kullanabilirsiniz. Kamerası sayesinde gökyüzünden manzaraların nasıl gözüktüğüne bakabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  • Uçurtma: Özellikle bahar pikniklerinin en keyifli aktivitelerinden biri uçurtma olabilir. Kendinizi de uçurtmayla birlikte rüzgara bırakıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Küçük çocukların da merak edip yanınıza gelmesi ve onların mutluluğunu izlemek bile başlı başına bir huzur kaynağı olabilir.

Sevgiliyle Yapılacak Romantik Piknik Aktiviteleri

Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

  • Anın Tadını Çıkarın: Sevgiliyle piknikte yapılacak aktiviteler denince en güzeli ve doğalı bu olabilir. Belki çantanıza güzel bir şarap vebirkaç çeşit peynir atıp güzel sohbetler eşliğinde vakit geçirebilirsiniz. Arka planda kısık seste çalan sakin bir müzik, yaz rüzgarları ve güneşin son ışıkları da üstüne eklenince kulağa mükemmel geliyor.
  • Fotoğraf Çekmek: Sevgiyi ölümsüzleştirmenin çok güzel yolları var ve fotoğraf da bunlardan biri. Sevdiğiniz kişi kendisini sizin açınızdan da görebilir, geriye dönüp bakınca o günü ve o anı size hatırlatacak güzel fotoğraflar hatıra olarak kalır. Sonrasında bir çerçeveye, albüme veya buzdolabınıza da o güzel anın hatırasını asabilirsiniz.
  • Boyama Kitapları: Eğer bu aktivitenin çocuklara yönelik olduğunu düşünüyorsanız bir daha deneyin deriz. Rahat çimlerde otururken aranızda nereyi ne renge boyayacağınızı tartışmak bile fazlasıyla keyifli olabilir. Hem kuru boyaların sayfaları renklendirirken verdiği his de adeta terapi gibi gelebilir.
  • Origami ve Puzzle Yapmak: Sevgiliyle piknik aktiviteleri gerçekten ayrı bir yere sahip oluyor. El işi aktiviteleri de bu anları ölümsüzleştirmenin bir diğer yolu. Elbette açık bir alanda 2000 parça puzzle yapmak zor olabilir fakat daha küçük alternatiflere yönelebilirsiniz. Sonrasında bir derginin veya mukavvanın arasına koyarak evinize kadar zarar görmeden götürebilirsiniz. Ayrıca boş kağıtlardan çiçek, kedi, penguen gibi origamiler yapıp birbirinize vermek de güzel bir hediye olacaktır. Yanınızda kağıda ek olarak sadece bir makas bulundurmanız yeterli.
  • Uzanın: Sevdiğimiz o özel insanla paylaşacak çok fazla şeyimiz var, hiç şüphesiz. Fakat eğer iki insan sessizlik paylaşabiliyorsa bu son derece özel bir şeydir. O yüzden kendinizi anın güzelliğine bırakıp bir ağaç gölgesinde, yemyeşil çimlerde uzanarak kuşların üstünüzden geçişini veya ağaçların dallarında olan esintiyi izleyebilirsiniz.

Aileyle Yapılacak Piknik Aktiviteleri

Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

  • Mangal: Ailecek yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri mangal. Bazı piknik alanlarında veya tesis olan yerlerde mangal alanları da bulunmakta. Bir mangal şefi, servis şefi, müzik uzmanı ve keyif yapmakla meşgul büyük abiyi ya da ablayı da listeye eklediğimizde kadro tamamdır.
  • Denize Girmek: Eğer evin çocuğu sizseniz ve yemekler henüz hazır değilse şöyle bir denize girerek işlerden kaçabilirsiniz. Döndüğünüzde de yemek hazır olur. Tabi şaka bir yana aileyle denize girip yüzmek gibisi yok; şakalar, kahkahalar, alışılmadık olaylar akışından güzel anılar biriktirebilirsiniz.
  • Badminton: Eğer hava rüzgarlıysa bu aktiviteyi yapamazsınız fakat değilse de tadından yenmez. Hem koşmanız gereken yorucu bir aktivite değil hem de topa vurmanın hissi, havadan oynaması düşünülünce son derece keyifli. Kolay bir oyun olduğu için anne ve babanız da rahatlıkla alışabilir. Ayrıca raketler sırta da asılıp bir çanta gibi taşınabildiği için top kadar yer de kaplamaz.
  • Samimi Sohbetler: İş hayatınız yoğunsa, farklı şehirde yaşıyorsanız veya üniversite okuyorsanız ailenizle geçirdiğiniz vakit kısıtlı olabilir. Açık hava ve yemyeşil doğa içerisinde güzel sohbetler ederek, gelecek planlarınızdan konuşarak ve ailenizi dinleyerek keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bazen bu konuşmalar insana zamanın nasıl geçtiğini bile unutturabiliyor.
  • Hamak:Yemekten sonra biraz kestirmek isterseniz iki ağaç arasına hamak kurabilirsiniz. Özellikle aile pikniklerinin sabah erkenden başlayıp akşam son güneş ışıklarında kadar sürdüğünü düşünürsek iyi olabilir.

Birbirinden Eğlenceli Piknik Oyunları

Piknikte Yapılabilecek Aktiviteler ve Oynanacak Oyunlar

Doğada oynanan oyunlar düşünülünce masa oyunlarının büyük bir çoğunluğu akla gelebilir. Doğada tadı çıkan, açık havada oynaması bir başka keyifli piknik oyunları neler diye soracak olursanız, gelin eğlenceli piknik oyunlarında bir göz atalım.

  • Jenga: Jenga hiç şüphesiz biraz gergin bir oyun. Acaba şimdi düşecek mi, yanlış parçaya mı odaklanıyorum yoksa tüm parçalar baştan mı yanlış dizildi gibi sorular, her sıra size geldiğinde aklınızı kurcalar durur. Fakat hamlenizi yapıp şeklin yıkılmadığını gördüğünüzde içinizi saran rahatlama hissi de paha biçilmez. Jenga oyunu aileyle, sevgiliyle ve arkadaşlar arasında rahatlıkla oynanabilir. Fakat bizce arkadaş ortamında tadı bir başka oluyor.
  • Dama: Dama tarihi kökene sahip değerli bir masa oyunu. Anlaması ve oynaması gayet kolay fakat gerçek anlamda ustalaşması da bir o kadar zor. En fazla iki kişiyle oynandığını da ekleyelim. Sevgilinizle piknik yaparken dama oynayarak eğlenebilirsiniz.
  • Tavla: Türk kültüründe tavlanın yeri çok özel, hiç tartışmasız. Oyun oynamakta dirsek çürütmüş babaya karşı biraz tat bozucu olabiliyor çünkü hepimizin bildiği gibi oyun esnasında gelen zarların güzelliğine kapılıp oyun icabı moral bozmaya yönelik konuşabiliyorlar. Ama olsun, tavlada babayı yenmek de babaya yenilmek de zevkli. Ailecek bir turnuva yapabilir, heyecanın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Satranç: Satranç özellikle ezberlemiş açılımlar ve savunma teknikleri olmadan çok daha zevkli. Bu yüzden harika bir satranç bilginizin olmasına gerek yok, hatta oyunu daha ilginç bile kılabilir. Hem sakin hem de düşündürücü bir oyun olduğundan arkadaşlarınızla veya sevgilinizle oynayabilirsiniz. Fakat iki kişiyle oynandığı için kalabalık bir arkadaş grubunuz varsa dikkatiniz çabuk dağılabilir. Bu gibi bir durumda sevgiliyle oynamak daha ideal diye düşünüyoruz.
  • Kart: İskambil kartlarıyla oynayabileceğiniz çok fazla oyun var. Batak, iskambil, papaz kaçtı, blöf, 51 veya 21 gibi oyunları arkadaşlarınızla oynayıp eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Özellikle samimi bir arkadaş grubunuz varsa, kart oynarken edilen muhabbetlerin tadına da doyum olmaz.
  • Katil Kim?: Katil kim oyunu da arkadaş arasında oynanabilen basit ve ilgi çekici bir oyun. İnternetten veya bazı oyun kutularından daha öncesinden hazırlanmış bir senaryoyu arkadaşlarınıza okuyorsunuz ve onlar da cinayeti veya olayı çözmeye çalışıyorlar. Siz de onların sorduğu sorulara sadece evet, hayır veya önemli değil gibi cevaplar vererek yönlendiriyorsunuz.
  • Kızma Birader: Klasik formatında 4 kişiye kadar oynanabilen kızma birader, klasik ve zevkli bir kutu oyunu. Dilerseniz ailenizle dilerseniz de arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Fakat zarların denk gelmemesinden ötürü bazen isminin hakkını veren oyun, arkadaşlarla daha rahat ve zevkli olabiliyor.

Sıcak havaların en güzel etkinliklerinden biri olan piknik; sevdiklerinizle beraber unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayan harika bir fırsat. Birbirinden eğlenceli aktivite çeşitliliğiyle vakit geçirmek için birçok imkana sahipsiniz. Ve tek yapmanız gereken malzemeleri ayarlayıp arabaya atlamak. Ayrıca öyle şehir dışından uzaklara gitmenize de gerek yok. İstanbul’un En Güzel Piknik Alanları yazımızda derlediğimiz doğa güzelliklerinden size en uygun olanını seçebilirsiniz.

Benzer Yazılar