Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 14 Eylül 2021
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş'ı anarken en çok burnunuzda tüten denizin güzelliği oluyor ki gerçekten de bu renkte, bu durulukta deniz öyle her yerde yok! Akdeniz, Kaş'ta deniz,cilalı bir turkuaz renge dönüşüyor ve bırakın yüzmeyi insan bu güzelliğin fotoğrafını çekerken bile gülümseyerek poz veriyor. Denizin dibi irili ufaklı çakıllardan oluştuğu için suyu hiç bulanmıyor, hep aynı şeffaflıkta karşınıza çıkıyor.

{ad:0}

Ailenizle, arkadaşlarınızla veya tek başınıza keyfini çıkarabileceğiniz Antalya Kaş plajları için birçok seçeneğiniz var. Gelin Kaş'ın çevresinde şöyle bir dolaşalım ve muhteşem sahillerinde biraz ıslanalım.

Kaş'ta Nerelerde Denize Girilir?

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

İster şahsi arabanızla veya yürüyerek isterseniz de toplu taşıma aracı kullanarak ulaşabileceğiniz Antalya Kaş plajlarını sizin için listeledik. Gelin merkeze en yakın plajlardan başlayarak kaşın en güzel plajlarına beraber bakalım.

  • Küçükçakıl Plajı
  • Asmaaltı Plajı
  • Büyükçakıl Plajı
  • İnceboğaz Halk Plajı-Kadınlar Plajı
  • Hidayet Koyu
  • Limanağzı
  • Akçagerme Halk Plajı
  • Kaputaş Plajı
  • Seyrek (Seyret) Çakıl Plajı
  • Patara Plajı

Küçükçakıl Plajı 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Merkezde konumlanan bu plajı görünce yere kaç havlu serilir, bu denize aynı anda kaç kişi girebilir hesabı yapabilirsiniz. Çünkü zemini çakıllardan oluşan bu plaj, Antalya Kaş plajları arasında görebileceğiniz en ufak plajlardan biri olabilir. Girişi ücretsiz olan Küçükçakıl Plajı’nda havlunuzu serip istediğiniz kadar denizin keyfini çıkarabilirsiniz.Eğer şemsiye ve şezlong gibi donanımlar isterseniz hemen yanında bulunan Çınarlar Plajı ve Derya Plajını da tercih edebilirsiniz.Küçükçakıl plajı, tertemiz, soğuk ve ilk giriş kısmı hariç derin bir denize sahip.

Küçükçakıl Plajı’na Nasıl Gidilir?: Kaş merkez’de olması sebebiyle yürüyerek gidebilirsiniz. Derya Beach’in hemen yanında, Kaş Valilik binasının az ilerisinde yer alıyor.

Asmaaltı Plajı

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş’ın en güzel plajları arasında yer alan Asmaaltı Plajı,kışın restaurant yazın ise ahşap platforma konulan şemsiye ve şezlonglar ile plaja dönüşüyor. Merkezden uzaklaşmadan deniz keyfi yapmak isterseniz burası limanın paralelinde kalıyor. Asmaaltı'nı bir akşam birası eşliğinde gün batımı izlemek için de tercih edebilirsiniz. Yemeklerini tatmak isterseniz balığı ve mezeleri ortalama fiyatlarda deneyimleyebilirsiniz. Fakat çok tercih edilmesi nedeniyle kalabalık bir plaj olduğunu bilmenizde fayda var. Ama deniz nasıl diyorsanız bildiğiniz o turkuazdan, rüzgarı da tatlı tatlı esiyor. Girişi ücretsiz olan bu plaja merkeze yakın olması sebebiyle ister kendi aracınız ile isterseniz de toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Büyükçakıl Plajı 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Küçükçakıl'ın bir de büyük olanı var ki Kaş'ı çok uzun süredir tanıyanlar ve hep gelenler uğramadan gitmezler. Denizi diğer plajlara göre biraz daha dalgalı, yer altı kaynakları karıştığı için daha soğuk ve hem içinde hem de sahilinde büyük taşlı. Sırtını dağa yaslamış plajın güneş battı batacak manzarasını ise Kaş'a gelen herkes bir kez de olsa keşke görebilse ve bu coğrafyanın o güzel enerjisini hissedebilse! Plajdaki işletmelerin pahalı olmadığını, balık sofralarının ayrı bir neşesi olduğunu ve girişi ücretsiz olan bu plajın şezlonglarını ise ücretli olarak kullanabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim. Deniz her daim dalgalı ve soğuk, çocuklu aileler için pek uygun bir plaj değil. Giriş çakıllı bu nedenle hassasiyeti olanlar için deniz ayakkabısı şart!

Büyükçakıl Plajı’na Nasıl Gidilir?: Kaş merkezden yarım saatlik yürüyüşle gidebilirsiniz ya da Kaş belediyesi veya Carreforusa marketi karşısından kalkan minibüslerle 10 dakikalık bir mesafe sonrası Kaş Büyükçakıl plajına ulaşabilirsiniz. Binmeden önce minibüsün gidiş-dönüş saatlerine bakmanızda fayda var. Kaş minibüs saatleri duraklarda güncel olarak asılmakta.

İnceboğaz Halk Plajı – Kadınlar Plajı

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş’ın en güzel plajlarından biri de İnceboğaz Halk Plajı! Harika bir denize sahip olan İnceboğaz Halk Plajını’da listenize alabilirsiniz.Plajın hemen yanında Belediye’nin açtığı Kadınlar Plajı var. Kadınlar Plajı, hem denizi hem de işletmesinin iyi olması açısından kadınlar tarafından çok tercih ediliyor. Plajın girişinde ücretsiz kullanabileceğiniz otopark var. Ayrıca ağaçlık olan bir bölümü var ki, burada şemsiyesiz de gölgelenebilirsiniz Plajın içindeki tesisin menüsünde çok seçenek olmasa bile ortalama fiyatlara atıştırmalık bir şeyler bulabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye hem kadınlar plajında hem de İnceboğaz Halk Plajı’nda kiralayabilirsiniz.. Plaj ve deniz çakıl taşlı, su çok soğuk değil, içini görebileceğiniz kadar duru. İnceboğaz, Belediye Halk Plajı olarak da tanınıyor. Merkezden bu plaja yürürken yarımadanın her iki tarafında –ki burası yarımadanın en ince tarafı oluyor- biri açık denize bakan diğeri ise marina manzaralı koy olan iki plajla karşılaşıyorsunuz.

İnceboğaz Halk Plajı’na gitmek için Kaş merkezden Çukurbağ yolunu takip ederek 10 dakikada yürüyebilirsiniz ya da dolmuşa binip plajın önünde inebilirsiniz. Plaja giriş ücretsizdir.

Hidayet Koyu 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Hidayet Koy’u zeytin ağaçlarıyla çevrili ve suyun altı da en az üstü kadar güzel olduğundan denize dalıp çıkanın yüzü gülüyor. En büyük dezavantajı ise denize girilecek yerin oldukça dar olması ve kalabalık varsa denize girenlerin sıraya girip beklemesi. Hidayet Koyu Plajı çakıllı ve sonradan doldurulmuş olmasına rağmen Antalya Kaş plajları arasında harika bir denize sahip! Hidayet Koyu Plajı giriş ücreti aslında yok fakat koyu işleten Blanca Beach’den şemsiye ve şezlong kiralamak isterseniz  Menüdeki yiyecek içecek fiyatları ise Kaş ortalama fiyatlarının biraz üstünde kalıyor.

Peki Hidayet Koyu’na nasıl gidilir?

Çukurbağ Yarımadası yolu üzerindeki plaja Kaş merkezden araçla 5 dakikada ulaşabilirsiniz.Aracınız yoksa sık aralıklarla Kaş merkezden kalkan dolmuşlarla da 10 dakika içerisinde gidebilirsiniz.

Limanağzı 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş'ın merkezinden tekneyle geçilen Limanağzı havuz gibi bir deniz bulabileceğiniz, işletmelerinde yiyip içip sakinliğin tadına varabileceğiniz, Kaş'ta güneşin en fazla kaldığı kısacası Kaş’ın en güzel plajlarından biri. Üstelik çocuklu aileler için de oldukça uygun. Koyda konaklamak için bungalov ve oteller mevcut. Günübirlik gidiyorsanız koydaki 3 işletmeden birini tercih edebilirsiniz. Bunlar Delos Beach,, Nuri'nin Yeri ve Bilal'in Yeri. İşletme ücretleri ise sırasıyla; Delos Beach şemsiye ve şezlong kiralama kişi başı 60 TL, Nuri’nin Yeri plaja giriş minimum harcama limiti kişi başı 80 TL, Bilal’in Yeri şezlong ücreti kişi başı 50 TL şeklindedir. Geneli ahşap platformlardaki şezlong ve şemsiyelerle düzenlenmiş plajlardan yemek ve içmek için belirli bir tutar harcadığınızda ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Limanağzı'nın aynı zamanda meşhur Likya Yolu'na girişi olan ve yürüyüş yapmak isteyenlerin de tercih ettiği bir yer olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Limanağzı Plajı’na nasıl gidilir?: Karadan ulaşımı tercih etmek isterseniz ilk önce Kaş merkezden Limanağzı tabelası yönünde 3 km yürüdükten sonra Büyük Çakıl Plajı’na ulaşmanız gerekmektedir. Sonra Büyükçakıl Mahallesi’nden patika yolu takip edip halatlı kısımdan iniş yaparak koya ulaşabilirsiniz. Karadan ulaşım yerine merkezden kalkan küçük tekneleri tercih edebilirsiniz. Yarım saatte bir kalkan tekneler ile gidiş dönüş ücreti 20 TL ödeyerek plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Akçagerme Halk Plajı 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş'ın merkezine 4 km uzaklıktaki Akçagerme en çok da çocuklu ailelerin tercih ettiği yerlerden. Çünkü denizi diğer plajlara göre daha sığ, üstelik dalgasız ve Kaş'ın her yerinde olduğu gibi tertemiz. Ayrıca çocukların çok eğlendiği bir su parkı dahil olmak üzere spor yapılabilecek tesisleri de var. 200 metre uzayıp giden plajın zemini küçük çakıl taşlarından oluşuyor.  Aileler için ayrıca localar da mevcut.  Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin uygulama alanı olan plajda yeme içme oldukça makul fiyatlarda. Ama öyle bol seçenekli bir menü bulamayabilirsiniz. Genel olarak basit ve atıştırmalık yiyecekler mevcut.

Akçagerme Plajı’na Nasıl Gidilir?: Kaş merkezden kalkan minibüslerle yaklaşık 10-15 dakikalık bir mesafe sonrası Akçagerme plajına ulaşabilirsiniz. Çok sıcak olmayan bir günde Kalkan yoluna doğru yapacağınız yarım saatlik bir yürüyüşle de bu plaja ulaşabilirsiniz.

Kaputaş Plajı

 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaş'a gelince Kaş’ın en güzel plajı olan Kaputaş'a uğramak bir plaj ritüeli. Buraya gelmenin biraz külfetli olduğunu, hele hele araçla geliyorsanız park etmek için erkenden gelmeniz gerektiğinin altını çizmeliyiz ki hüsrana uğramayın. Aracınız yoksa Kaş – Kaputaş arası ortalama 20 km ve merkezden kalkan dolmuşlarla da gelmeniz pekala mümkün. Diyelim ki geldiniz, plaja girmek için neredeyse 190 basamak aşağı inmeniz gerekiyor ki bunun bir de dönüşü olduğu düşününce oldukça yorucu! Ama aşağıda sizi bekleyen denizin nasıl bir şey olduğunu biliyorsanız bunları pek de önemsemeyeceksiniz. Kaputaş plajının denizi genel olarak dalgalı, kum ve çakıl karışımı. Çocuklar için çok uygun değil fakat aile gözetiminde çocuklarınızla denize girebilirsiniz.

Kaputaş Plajı’nın bir diğer adı da Kanyonağzı Plajı. Altın sarısı kumları, minik çakılları ve mavinin en tatlı tonlarının oynaştığı deniziyle hakikaten de plajların baş tacı. Sit alanı olan plajın denizi aniden derinleşebiliyor ve oldukça da dalgalı.

Kaputaş Plajı Nerede, Kaputaş Plajı’na Nasıl Gidilir?: Kaputaş Plajı esasında Kalkan beldesine bağlı. Kaş merkez eski ufak otogardan Kalkan’a giden minibüslerle Kaputaş plajı’na gidebilirsiniz. Kaputaş minibüs saatleri sezona göre değişiyor, Kaş merkezde bulunan eski otogara giderek önceden Kaputaş minibüs saatlerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Genel olarak saatte bir var. Kaş-Kaputaş arası yaklaşık olarak yarım saat sürüyor. Kaputaş plajı girişi önünde minibüsten inerek, Kaputaş plajı merdivenlerini inmeniz gerekiyor plaja ulaşmak için.

Seyrek (Seyret) Çakıl Plajı 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Kaputaş'tan dönerken çok yakınındaki bu plaja da uğramak istersiniz belki. Bu yol üstü plajı da Kaş merkeze 14 km mesafede ve elbette ki burada da deniz çok güzel. Yoldan geçerken çatısı sazlı localarıyla dikkatiniz çeken plajı belediye işletiyor ve localarda makul fiyatlara kiralanabiliyor. Suyu soğuk, Kaputaş'a göre daha sakin; içindeki tesiste ise duş, WC ve karnınızı doyurabileceğiniz bir şeyler bulabiliyorsunuz. Bu plajın çakılları ayaklarınızı daha bir acıtıyor, bu yüzden mutlaka deniz ayakkabısıyla yürümenizi öneririz. Deniz ayakkabısı Kaş'ta hangi plaja giderseniz gidin çok işinize yarayacaktır.

Kaş halk plajları dahilinde olan Sayrek Çakıl Plajı’na giriş ücreti yok. Kaş merkeze 14 km olan Seyrek Plajı’na kendi arabanız ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Patara Plajı 

Kaş'ın Birbirinden Güzel Plajları

Antalya Kaş plajları arasında en çok bilinen Patara Plajı, Kaş'ın çakıllı plajlarına hiç benzemiyor. Zaten bir Kaş plajı desek de Kalkan ve Fethiye de en az Kaş kadar bu sahiplenmeyi hak ediyor. Patara'nın Kaş'a uzaklığı yaklaşık 43 km. 14 Km'lik sahil şeridiyle dünyanın en uzun plajlarından olan Patara'nın gönüllerdeki yeri ayrı olsa da çok kalabalık, güneşe karşı çok korunmasız ve sanki kaplumbağaların evine izinsiz girilmiş gibi bir his uyandırıyor. Patara'da dinlenmiyorsunuz sadece denize girmiş ve güneşlenmiş oluyorsunuz. Plaj doğallığının korunması açısından 08:30 – 19:00 saatlerinde arasında açık. 

Patara plajına nasıl gidilir?

Kendi aracınız ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Patara Plajı’na Antalya üzerinden de Kaş üzerinden de toplu taşıma veya Fethiye üzerinden tur otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Gimişken Patara Antik Kenti'ni de gezmenizi tavsiye ederiz.

Önemli Not: Kaş koyları ve plajları genel olarak kayalık, çakıllı ve taşlı. Kum girişi olan plaj benim bildiğim bir tek Patara plajı’nda mevcut. O yüzden Kaş’a gelirken hassasiyeti olanlar deniz ayakkabısı getirmeli.

Kaş'ta Nerede Kalınır? Yaz rotalarının vazgeçilmezi Kaş, konaklama seçenekleri açısından da oldukça geniş bir yelpazede imkanlar sunuyor. Siz de zevkinize ve bütçenize uygun konaklama imkanlarını Nerekal.com üzerinden inceleyebilirsiniz. Ayrıca son dönemlerde çokça tercih edilen villa kiralama seçeneğini de özellikle Kaş için konaklama alternatifleriniz arasına almanızı öneririz. 

İster apart ister villa kiralama olsun aradığınız türden bir tesisi mutlaka bulabileceğiniz bu güzel tatil beldesindeki otelleri dilerseniz bir de Neredekal.com kullanıcılarının deneyimleri gözünden inceleyelim. İşte kullanıcılar tarafından tam puana layık görülmüş birkaç tesis;

  • Hem konumu hem de manzarası ile sıkça tercih edilen bir tesis; Loft Suites Kalkan

{product:40938}

  • Doğa ile iç içe otantik bir tesis; Kaş Doğa Park Hotel

{product:19385}

  • Özel plajı ve manzarası ile beğenileri kazanan bir tesis; Kaşköy Hotel

{product:28247}