5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Paylaş
Deniz Altungül  
Eklenme: 12 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Sosyal medyada yılda birkaç kez tatil yapanları veya uzuuuuun bir tatile çıkanları görüp bunu nasıl başardıklarını merak ediyor musunuz? Yıl boyunca biriken tüm paranızla sadece birkaç gün süren bir tatil yapmak yerine, tatilinizi fiyat avantajı sunan dönemlerde planlayabilir, ödeme kolaylıklarından faydalanabilir ve avantajlı fiyatlarla daha sık veya uzun süren tatiller yapabilirsiniz. Bu yazımızda avantajlı fiyatlarla tatil planlaması yapmanız için ihtiyacınız olan ipuçlarını derledik. Sizi fazla bekletmeyelim ve fiyat avantajlarıyla tatil yapmak için olmazsa olmaz unsurları hemen özet geçelim:

{ad:0}
  • Tatil planının temel hatlarını oluşturun.
  • Erken rezervasyonun tüm avantajlarını keşfedin.
  • %50’ye varan erken rezervasyon indirimlerini takip edin.
  • Bütçenize uygun ödeme kolaylıklarından yararlanın.
  • Size en uygun oteli keşfedin!

Şimdi, erken rezervasyondan yararlanarak avantajlı fiyatlarla tatil planlaması nasıl yapılır, daha ayrıntılı bir şekilde keşfetme zamanı!

Tatil Planının Temel Adımlarını Not Edin

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Avantajlı fiyatlarla tatil yapmak herkesin hayali. Aslında bu hayali gerçekleştirmek oldukça kolay olsa da tatil planını oluştururken detaycı yaklaşmanız da şart! İşte, ekonomik tatil için plan yaparken izlemeniz gereken adımlar:

1. Tatil tarihlerinizi belirleyin: Tatil tarihinizi belirlemek avantajlı fiyatlarla bir tatil planlamak için ilk adım. Tatil tarihinizi önceden belirlemeniz, tatile dair geri kalan tüm detayları planlamanızı kolaylaştıracak.

2. Tatile gideceğiniz bölgeyi seçin: Tatilden beklentilerinizi, tatil bütçenizi ve tatile ayıracağınız zamanı biliyorsanız tatil bölgesini seçmek için hazırsınız demektir! Eğer aklınızda herhangi bir tatil bölgesi yoksa ve "Türkiye’de avantajlı fiyatlarla tatil nerede yapılır?" yapılır sorunun yanıtını arıyorsanız size bu doğrultuda birkaç ipucu verebiliriz. Mesela henüz keşfedilmemiş, bütçe dostu tatil yerlerinde tatil yapmayı tercih edebilirsiniz. İsteğiniz popüler destinasyonlarda tatil yapmak ise erken rezervasyon ile bu da hayal değil; onu da belirtelim.

3. Tatile gideceğiniz oteli araştırın: Tatil bölgenizi belirledikten sonra avantajlı fiyatları belirlemek için bölgedeki otelleri araştırmaya başlayabilirsiniz. Bölgede bulunan otellerin oda ve hizmet seçeneklerini detaylı bir şekilde inceleyerek planladığınız tatile en uygun oteli keşfedebilirsiniz.

4. Tatile gideceğiniz oteli seçin: Eğer aradığınız o oteli bulduysanız henüz avantajlı tatil dönemindeyken, avantajlı fiyatlarla keyifli bir tatil için erken rezervasyon seçeneklerini öğrenmek için otel ile iletişime geçebilir ya da çeşitli tatil sitelerinden oteller hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu arada, konaklayacağınız otel için ayırdığınız bütçeye sadık kalabilmek için, her şey dahil tatil fırsatlarını değerlendirebileceğinizi de hatırlatalım.

5. Erken rezervasyon firmasını seçin: Seçtiğiniz otel için en avantajlı fiyatı ve ödeme avantajını sunan firmayı seçmeniz, daha az ödeyerek daha çok tatil yapabilmek için en önemli bir adım.

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

6. İptal ücreti alıp almadıklarını sorun: Avantajlı fiyatlarla geçirmek istediğiniz tatilinizden zarar etmemek için herhangi bir aksiliği de göz önünde bulundurmalı, seçtiğiniz erken rezervasyon firmanızdan "rezervasyon iptali" seçeneklerini öğrenmelisiniz.

7. Garanti fiyat uygulamaları: Avantajlı fiyatlarla tatil yapmanın pek bilinmeyen etkenlerden biri de acentelerin oteller ile yaptıkları garanti oda anlaşmasıdır. Erken rezervasyon dönemlerinde, tur firmalarının aynı otel odalarını birbirinden farklı fiyatlarla sunduğunu aklınızda tutarak acentelerin indirim yüzdelerini karşılaştırabilirsiniz.

8. Erken rezervasyon yapın: Avantajlı fiyatlarla tatil yapmak isteyenlerin erken rezervasyon dönemlerini takip etmesi sıklıkla önerilir. Erken rezervasyon dönemlerinde %35’e varan indirimler veya peşin fiyatına 9 taksit seçenekleri gibi avantajlı ödeme kolaylıklarından faydalanarak, tatil bütçenizi daha kontrollü bir şekilde kullanabilirsiniz.

9. Erken rezervasyon sigortası yaptırın: Herhangi bir erteleme ve iptal durumunda tatil bütçenizi korumak için erken rezervasyon sigorta seçeneklerinizi öğrenmeniz oldukça önemli. Tatiliniz için erken rezervasyon güvence paketi alarak, tatilinizi iptal etme durumunda koşulsuz bir şekilde ücret idade hakkınızı kullanabilirsiniz.

Erken Rezervasyonun Avantajlarını Öğrenin

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Erken rezervasyon, adından da anlaşılabileceği gibi, tur şirketlerinin erken ödeme koşuluyla sundukları fiyat avantajlarına deniyor. Erken rezervasyonda en avantajlı dönem sonbahar aylarına denk geliyor ve erken rezervasyon fırsatları yıl boyunca aylık bazda farklı indirim oranlarıyla devam ediyor. Örneğin, mayıs ayında tatil planı yapacaksanız yine yaz ve sonbahar dönemleri için erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmanız mümkün. Tatil planı yaparken otelinizi ne kadar erken belirlerseniz o kadar iyi fiyat avantajı yakalayabilirsiniz.

Peki, erken rezervasyon nasıl yapılır? Bunun için izlemeniz gereken yol, aslında, normalde yaptığınız otel rezervasyonu ile aynı. Fakat bahsettiğimiz gibi, söz konusu erken rezervasyonsa, rezervasyonu tatil döneminden önce yapmak işin alametifarikası! Bu arada istek ve ihtiyaçlarınıza en uygun oteli bulmanız konusunda size hemen yardımcı olabiliriz! Yurt içi erken rezervasyon otellerini keşfetmek için erken rezervasyon otelleri listemize göz atabilirsiniz.

İdirimli otellerde erken rezervasyon yaptırarak tatil bütçenizi daha kontrollü bir şekilde kullanırken tatilinizi daha detaylı ve garanti bir şekilde planlayabilirsiniz. Tatil yapacağınız tarihi önceden belirleyerek zamanınızı verimli bir şekilde kullanabilir, son dakika çıkılan tatillere ödenen yüksek fiyatlar yerine avantajlı fiyatlar ve ödeme kolaylıkları ile tatile çıkabilir, daha konforlu ve hizmet seçeneği geniş otelleri keşfedebilir, tatil iptali ve erteleme durumunda haklarınızdan faydalanabilirsiniz.

%50’ye Varan Erken Rezervasyon İndirimlerini Takip Edin

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Bu konuyu erken rezervasyon ve ödeme kolaylıkları bakımından iddialı oranlarla hizmet veren Jolly Tur ekibiyle konuştuk. Jolly Tur, yıl boyunca sunduğu fiyat avantajlarıyla tatil planı yapanlara geniş bir yelpazede seçim yapma şansı sunuyor. Bunu nasıl başardıklarını bilmiyoruz; ancak Jolly Tur otellerine baktığımızda, %50’ye varan indirimli erken rezervasyon otellerini, ödeme kolaylıklarıyla satın almak mümkün! Yazımızın devamında Jolly Tur’un avantajlı fiyatlarla sunduğu 5 otel önerisini de bulabilirsiniz.

Ödeme Kolaylıklarından Faydalanın

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Erken rezervasyon biz tatilseverlere indirimler sunarken, bunu bir de ödeme kolaylıklarından faydalanarak satın aldığımızda çok daha avantajlı bir tatil olanı yapmış oluyoruz. Ödeme kolaylıklarından faydalanmak için tatilinizi kredi kartıyla satın almalı, bankanız ve tatilinizi satın aldığınız tur şirketi arasındaki anlaşmaları incelemelisiniz. Peki, nedir bu ödeme avantajları?

Uzun taksit imkânları: Tatilinizi ne kadar uzun süreli taksite bölerseniz ödemelerinizi o kadar az miktarlarla ödersiniz. Cebinizden ne kadar az peşin para çıkarsa nakit akışınızı düzenlemek, paranızı değerlendirmek o kadar kolay olur.

Taksit erteleme imkânları: Taksit erteleme imkânları da yine paranızı değerlendirmek, farklı ihtiyaçlarınız için ödemelerinizi planlamak için size yardımcı olacak bir kolaylık.

Erken Rezervasyon ve Ödeme Kolaylığıyla Keşfedebileceğiniz 7 Otel

5 Maddede, Daha Az Ödeyerek, Avantajlı Fiyatlarla Tatil Yapmanın Yolları

Yaz tatili planda kalmasın ve hayata geçsin istiyorsanız sizin için önerdiğimiz otellere göz atmanın ve hatta erken rezervasyon için aksiyon almanın tam zamanı!

1. Crystal Palace Luxury Resort & Spa

Senenin yorgunluğunu en hızlı şekilde atmanıza yardımcı olacak Crystal Palace Luxury Resort & Spa, Antalya Side’de yer alıyor. 22.000 metrekare bir alana yayılan bu tesisin özel plajında kızgın kumların ve Antalya denizinin tadını çıkarabilir ya da tercihinizi otelin açık ya da kapalı yüzme havuzlarından yana kullanabilirsiniz. Ayrıca plaj voleybolundan masa tenisine kadar pek çok sporu yapmaya imkân veren bu tesisteki spa salonu sayesinde günün tatlı yorgunluğunu da en dinlendirici şekilde atabilirsiniz. 

2. Pegasos Club Hotel Alanya

Gideceğiniz otelde kendinizi evinizde gibi hissetmek istiyorsanız Pegasos Club Hotel Alanya’yı tercih edebilirsiniz. Otel müşterilerine özel kumsalında bulunan ağaçlar sayesinde mavi ve yeşili de buluşturan bu otelde dilerseniz yazın tadını havuzda da çıkarabilirsiniz! Çocuk oyun parkında çocuklarınız eğlenceli vakit geçirirken siz de Alanya’nın o güzel denizinde sörf ya da dalış gibi sporlarla ilgilenebilirsiniz. 

3. Club Marco Polo

Kemer Çamyuva Mevkii’nde bulunan Club Marco Polo’ya adım attığınız andan itibaren unutulmaz bir tatilin sizi beklediğini anlayacaksınız! Özel plajı, kademeli derinleşen havuzu, işinin ehli animasyon ekibi gibi pek çok özelliğe sahip bu otel, dikkat çekici mimarisi ve özenli dekorasyonu ile de kalbinizi çalma konusunda oldukça iddialı. 

4. Emelda Sun Club

Tatilin bitmesini kimse istemez, ama söz konusu Kemer’in güzel otellerinden biri olan Emelda Sun Club ise zamanın durmasını bile dileyebilirsiniz! Otel misafirlerine özel plajı, çevresi palmiyelerle süslenmiş havuzu, çocukların ayrılmak istemeyeceği eğlenceli çocuk kulübü ve çok daha fazlası ile bu otel, sevdiğiniz oteller listesinde yer alabilecek bir aile oteli! 

5. Crystal Prestige Elite

Kemer’in Göynük'te, yeşil ve mavinin buluştuğu bir konumunda yer alan Crystal Prestige Elite oldukça geniş bir alana inşa edilmiş ama buna rağmen butik bir otelden alabileceğiniz hizmet memnuniyetini size sunabilecek bir alternatif. Mavi bayraklı plajı ile denizin tadını doyasıya çıkarmanızı sağlayacak bu otelde dilerseniz aqua parkta da eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. 

6. Doubletree by Hilton Bodrum Işıl Club Resort

Gözde tatil lokasyonlarından biri olan Bodrum’da mavinin huzurunda, yeşilin dinginliğinde konforlu bir tatil yapmak istiyorsanız tercihinizi Doubletree by Hilton Bodrum Işıl Club Resort’tan yana kullanabilirsiniz. Deniz sporlarından çocuklar için oyun parkına kadar pek çok imkân sunan bu otel, Bodrum’daki favorilerinizden biri haline gelebilir.

7. Sueno Hotels Beach Side

Denize sıfır konumda olan ve kum plajında, Side’nin denizinin tadını çıkarmanızı sağlayacak Sueno Hotels Beach Side, aqua park’ları sayesinde havuzda daha fazla eğlenmenizi sağlıyor. Dilerseniz oldukça ferah bir şekilde dizayn edilmiş kapalı yüzme havuzunda da zaman geçirebileceğiniz bu otelde organize edilen konserlerle de tatilinizi daha keyifli kılmanız mümkün. Ayrıca çocuklar için açık ve kapalı oyun alanları, bu oteli ailece tatil yapabileceğiniz bir alternatif olarak değerlendirebileceğinizin altını çizer nitelikte. 

Daha az ödeyerek avantajlı bir tatil yapmanın sırlarını sizinle paylaştık. Erken rezervasyonu, konaklayacağınız yere ulaşımı ve hatta gideceğiniz destinasyondaki mekânları keşfi de içine alacak şekilde, "Tatil planı nasıl yapılır?" sorusuna daha geniş kapsamlı bir cevap arıyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz!

Benzer Yazılar
14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıp Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
10.03.2024
2024 İzmir Sahur Mekanları
2024 İzmir Sahur Mekanları
Seyhan Ahen 
19.04.2022
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tuğçe Gülçiçek 
06.03.2024