10 Adımda Son Dakika Tatil Planlama Rehberi

10 Adımda Son Dakika Tatil Planlama Rehberi

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 15 Ağustos 2017
 • Son Güncellenme: 30 Ocak 2024
10 Adımda Son Dakika Tatil Planlama Rehberi

Hayatını planlı yaşamak istemeyenler için spontan tatiller her zaman daha zevkli ve eğlencelidi. Bazen hiç hesapta yokken ortaya atılan bir fikirle yapılacak olan tatil düşüncesi oldukça ilgi çekicidir fakat spontan işlerde bazen önemli noktaları gözden kaçırabiliriz. İşte bu noktada bizler de sizler için tatil planlama hakkında güzel bir rehber hazırladık.

{ad:0}

Tabii akılları kurcalayan başka sorular da var. "Tatile gitsek mi, nereye gitsek, tatil nasıl planlanır, her yer çok kalabalık olur, evde de oturmak istemiyorum" gibi düşüncüler silsilesi kafamızda dolanıp durur. Öncelikle şöyle derin bir nefes alalım ve arkamıza yaslanalım. Tatil planlarken nelere dikkat etmeli, işte tam da bu noktaya parmak bastık. Size öyle bir rehber hazırladık ki, son dakika tatil planı nasıl yapılır konusunda bu yazımızı okuduğunuzda kafanızda hiçbir soru işareti kalmayacak.

1- Gideceğiniz Lokasyonu Bugünden Tezi Yok Belirleyin

son dakika bayram tatili

Sakin olun dedik ama o kadar da rahat olmayın. Erken rezarvasyon fırsatlarını kaçırdığınızı düşünüyorsanız bu yalnızca önünüzdeki tatil için geçerli olacaktır. Yumurta kapıya dayandı diye düşünüyor ve siz hala gideceğiniz lokasyona karar veremediyseniz elinizi çabuk tutsanız iyi olur. Bunun için öncelikle kendinize şu soruyu sorun; dinlenmek mi istiyorum, yoksa eğlenmek mi istiyorum? Her ikisini de istiyor olabilirsiniz. O halde size harika bir önerimiz var: Cunda Adası tam da istediğiniz gibi. İster eğlenin ister sükun dolu bir tatil geçirin, burada ihtiyacınız olan her şey var. {search:cunda-otelleri,Cunda Otelleri}

2- Daha Çok Kalabalık Olmayacak Yerleri Tercih Edin

son dakika bayram tatili

Tercihini "eğlenmek istiyorum"dan yana kullanacaklar bu adımı atlayabilirler. Ancak asıl maksadı dinlenmek olanlar için birkaç tavsiyemiz olacak. Her tatil bölgesi kalabalıktır algısını öncelikle yıkmamız gerekiyor. Evet, tatil beldelerinin %90'ı çok kalabalık oluyor. Ama %10'luk bir kesim de var. Mesela Datça'nın Ovabükü mevkii bu %10'luk kesimin içine giriyor. Zira buranın kapasitesi belli. Tüm pansiyonlar dolu olsa bile asla bunalmazsınız çünkü oldukça büyük bir koy ve her pansiyonun yeterli düzeyde şezlongu var. Assos Kadırga Koyu da bu kesime girebilir. Assos Otelleri sayfamızdan ootel fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Ovabükü güneyde kalıyor tabi ama rotanızı biraz Kuzey Ege'ye döndürdünüz mü, dinlenmemek için hiçbir sebebiniz yok. {search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

3- Çabuk! Rezervasyon İçin Kolları Sıvayın

son dakika bayram tatili

Bu noktada biraz acele etmeniz gerekiyor. Yoksa gideceğiniz yerde başınızı sokacak yer bulamayabilirsiniz ki bu en büyük sorununuz olacaktır. Neyseki Neredekal.com yanınızda. İlk olarak yapacağınız şey şu: Neredekal.com'a giriyorsunuz ve gitmek istediğiniz bölgenin ismini yazıyorsunuz. Önünüzde bir sürü otel sıralanıyor. Sağ üst tarafta yer alan "Sıralama Kriterleri" üzerine geliyorsunuz. Buradan popülerliğe, fiyata ve puana göre otelleri sıralıyorsunuz. Kriterlerinize ve bütçenize uygun oteli buldunuz diyelim. Hemen hızlıca oteli arıyorsunuz ve rezervasyonunuzu yaptırıyorsunuz. Biz yine de ufak bir lokasyon önerisiyle gelelim. Son dakikada uygun fiyatlı ve ulaşımı kolay bir yer arıyorsanız Avşa Adası’nı seçebilirsiniz. Belki de sonrasında bize teşekkür edersiniz. Avşa Adası Otelleri listesini Neredekal.com üzerinden görüntüleyebilirsiniz. {search:avsa-adasi-otelleri,Avşa Adası Otelleri}

4- Ne Olur Ne Olmaz Çadırınızı Yanınıza Alın

son dakika bayram tatili

Oldu da gönlünüze göre bir otel bulamadınız, bulduğunuz oteller de ya dolu ya da bulunduğunuz zaman dilimi dolayısıyla da çok fazla ücret istiyor. Belki de deneysel takılmak istediniz, gittiğim yerde başımı sokacak bir yer bulurum illa ki dediniz ama işler planladığınız gitmedi. Bu nedenle çantanızın bir yerine ufak da olsa bir çadır sığdırın. Bu arada, kamp alanları da hınca hınç dolu olabilir ancak çadır kurmak için bir kamp alanına ihtiyacınız yok. İsterseniz plaj dibine de çadırınızı kurabilirsiniz neticede. Yine de güvenli bir yer arayışı içerisinde olursanız, Türkiye’nin En İyi 18 Kamp Yerleri’ne bakmanızda fayda var. Bizden söylemesi.

5- Ucuz Uçak Bileti mi? Yok Öyle Bir Şey!

son dakika bayram tatili

Yani var da, son dakika uçak biletlerinin ne kadar pahalı olduğunu görünce zaten siz de vazgeçeceksiniz. Hatta çoğu kişi sırf bu yüzden tatile gitmekten bile vazgeçebiliyor. O kadar da değil tabi. Bir kere hemen hemen tüm otobüs firmaları ek sefer çıkarıyor. Yani siz ucuz bilet bulma konusunda da birçok sıkıntı yaşayacaksınız. Ama… Kendi aracınız varsa ne mutlu size. Kalabalık bir arkadaş grubuysanız da, masrafları bölüşerek güvenilir bir firmadan araba da kiralayabilirsiniz. Her türlü uçak biletinden daha ekonomik olacaktır. Hiçbiri olmadıysa otostop çekin, yollar araç dolu olacak nasıl olsa. :) Yani anlayacağınız, siz yeter ki gitmek isteyin, gördüğünüz üzere her türlü yolu var.

Ha bir de tatil için ne zaman yola çıkılmalı diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu yazıyı okuduktan sonra, neden olmasın?

6- Mekanlar Dahil Hiçbir Yere Rezervasyonsuz Gitmeyin

son dakika bayram tatili

Eğer tercihinizi daha sakin bölgelerden yana kullandıysanız bu adımı atlayabilirsiniz. Aksi takdirde tatilinizin tadı kaçar. Bir akşam güzel bir restoranda yemek yemek isteyebilirsiniz. Dolayısıyla birkaç gün öncesinden gitmek istediğiniz restorana mutlaka rezervasyon yaptırın. Hatta yapabiliyorsanız, tüm bahsettiğimiz adımları geçtiyseniz hemen şimdi yapın. Sadece restoran olarak düşünmeyin. Beach clublar için de geçerli bu söylediğimiz. Sezonunda bir yere gidiyorsanız eğer rezervasyonsuz hiçbir mekana adım atmayın.

7- Alışverişleriniz İçin Bilindik Marketlere Yönelin

son dakika bayram tatili

Gitmiş olduğunuz tatil bölgesinde bölge esnafı da kendine göre bir fiyat güncellemesi yapacaktır. Dolayısıyla bu durum bütçe açısından sizi zorlayabilir. Ne yazık ki biz de bu durumdan çok sıkılıyoruz ancak böyle gelmiş böyle giden bir düzen var. Siz de ona göre gardınızı alacak ve olabildiğince yerel marketlerden alışveriş yapmamaya çalışacaksınız. Alışverişlerinizi olabildiğince bilindik marketlerden yapmaya özen gösterin.

8- Şezlong Yarışına Girmemek İçin Bunları Yapın

son dakika bayram tatili

Saat sabah 5'te kalkın ve havlunuzu şezlongun üzeri… Şaka tabi ki, bunu yapmayın. Sakin bir bölge seçtiyseniz zaten bu konuda pek fazla stres yaşamayacaksınızdır. Ancak tercihinizi kalabalık olacağını bildiğiniz bir yerden yana yaptıysanız öncelikle otel seçiminizi de buna göre yapmış olduğunuzu umuyoruz. Misafir kapasitesine yetecek düzeyde şezlongu olan bir otel tercih edin. Beach clublara giderken mutlaka rezervasyonlu gidin. Halk plajına gideceksiniz erken kalkıp, gitmelisiniz.

9- Gittiğiniz Yerde Ulaşımınızı Yürüyerek ya da Bisikletle Sağlayabilin

son dakika bayram tatili

En nihayetinde tercih meselesi tabi ama böyle yerler sizi daha az yorar, hatta hiç yormaz. Çünkü özellikle Bodrum ve Çeşme gibi yerlerde insan ve araç kalabalığı sizi bir hayli yoracaktır. Elbette ki oralarda da seçeceğiniz lokasyonun önemi oldukça büyük. Bu konuda kalacağınız otel ile iletişime geçebilirsiniz. Denize, merkeze yürüyerek gidilebilen, etrafı bisikletle keşfedebileceğiniz bir yer sizi daha mutlu edecektir. Bazı otellerin bisiklet kiralama hizmetleri de mevcut, otelinize bu hizmetin olup olmadığını sorabilirsiniz. Hatta biz sizler için Doğanın İçinden Geçen 12 Bisiklet Rotası’nı da derledik, dilerseniz bir göz atın. Bakarsınız harika bir tatil fikri de ortaya çıkabilir.

10- Olası Trafik Sorunlarına Karşın 1 Gün Erken Yola Çıkın

10 Adımda Son Dakika Tatil Planlama Rehberi

Tatil 10 gün olabilir ya da 3 gün, hiç fark etmez. Siz tadında bırakın ve bir gün önceden yola çıkın. Bize güvenin, o son bir gün, tatil boyunca depoladığınız enerjiyi alıp götürecek sizden. Tatilin son günü valizinizi boşaltabilir, çamaşır yıkayabilir, kısacası hafif olmak koşuluyla ev işlerinizi yapabilirsiniz. Akşam da isterseniz kahveniz elinizde harika tatil anlarınızın kritiğini arkadaşlarınızla yapabilirsiniz. İsterseniz de Tatil Dönüşü İş Sendromunu Atlatmanın 10 Yolu başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Bonus: Neredekal.com Ailesi Her Zaman Yanınızda

Harika bir tatil olsun, e son dakika planladık bütçe açısından da biraz ekonomik olsun diyorsanız sizler için derlediğimiz Ekonomik Seyahat Etmenin İpuçları’na bakabilirsiniz. Oteller sayfamızdan bütçenize uygun otelleri listeleyebilirsiniz. Hatta İstanbul ve çevresinde ekonomik kaçış rotalarına göz atıp beğendiğiniz lokasyona göre de listeleme yapabilirsiniz.

Yorumlar

Özcan Korgan 
20.06.2019
Geçen hafta Ayvalık bölgesi iş gezisindeydim. Her zaman kaldığım yer dışında bu sefer Cunda Adası’nda Cunda Adalı Otel'de kalmak istedim. Sahipleri Cengiz Bey ve eşinin sıcak ve olağanüstü Anadolu misafirperverliğiyle oldukça memnun kaldık. Hem ekonomik hem aile sıcaklığı ve hem de hijyen. Özellikle çocukluğumuzun o saf temizlik sabun kokusunu odanızın her köşesinde hissedebiliyorsunuz.Tekrar teşekkürler, en kısa sürede görüşmek üzere.
tokay ceritoğlu 
17.08.2017
Bayram tatilleri anlatıldığı gibi programlı olmadığı zaman maddi ve manevi çileye dönüşebiliyor. Zamanı kısıtlı olan gençlere yer açmak ve sorun yaşamamak için emekli kesimin daha sakin zamanlarda geziye çıkması ve bayramlarda evinde oturması daha akılcı.
Benzer Yazılar
14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıp Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
10.03.2024
2024 İzmir Sahur Mekanları
2024 İzmir Sahur Mekanları
Seyhan Ahen 
19.04.2022
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tuğçe Gülçiçek 
06.03.2024