Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 08 Eylül 2021
 • Son Güncellenme: 12 Kasım 2023
Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Son yıllarda, özellikle büyükşehirlerde yaşayan insanlar tarafından tercih edilen ve popüler tatil noktalarından biri olan Bozcaada, her sene yeni açılan gastronomi noktaları ile ön plana çıkıyor. Adada yerli halkın yaşamasının yanı sıra, tası tarağı toplayıp İstanbul’dan gelen ve adada işletme açan yeni adalılarda artık giderek artıyor. Hal böyle olunca tatilinizde yeme & içme anlamında gitmek isteyeceğiniz mekanlar fazlalaşıyor. Her daim güzel hatıralarınıza katkı sağlayan bu mekanların dokusu, dekorasyonu, hikayesi ne kadar önemliyse, lezzetleri de bir o kadar ön plana çıkıyor. Bu blog yazımızda Bozcaada'nın en iyi kahvecilerini konu alıyoruz.

{ad:0}

Adaya son gidişimden bu yana bir hayli zaman geçti. Son ziyaretimde gördüğüm kadarıyla çok fazla yeme & içme mekanı açılmış. Hepsi birbirinden güzel ve renkli dekorasyonu ile ön plana çıkarken, dekorasyonunun yanı sıra lezzetleriyle de ön planda olmaları için emek veriyorlar.

Denize gitmeden önce şöyle bir ada sokaklarında turlayıp, kahvaltı sonrası kahve içmek mi istediniz? Ya da çok sıcak bir günde serinlemek için soğuk bir kahve mi almak isterdiniz? Yahut akşam gürültülü sokakları bırakıp, sakin ve sessiz bir sokakta bir Türk kahvesi yudumlamak mı?

Türk kahvesi yapan yerlerin yanı sıra, üçüncü nesil kaliteli kahveciler tüm adayı sarmış durumda. Adanın sokaklarında kaybolurken, aşağıdaki mekanlarda birer yorgunluk kahvesi içmeye ne dersiniz?

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Çınaraltı Kafe

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Alaybey mahallesinde, Bozcaada’nın en eski ve klasik kafelerinden birisi olan bu açık hava kafesi Çınaraltı Kafe adada ilk tercih edilen noktalardan birisi. Herkes tarafından tercih edilmesi nedeniyle günün her saati oldukça kalabalık. Burayı adanın atmosferi için tercih edebilirsiniz.

Madamın Kahvesi

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Adada yeni bir marka olan bu tatlı mı tatlı Madamın Kahvesi, Rum mahallesi tarafında, sakin bir sokakta yer alıyor. Birbirinden farklı Türk kahvesi çeşitleri yanı sıra leziz bademli & tereyağlı kurabiyesini de mutlaka tatmalısınız. Ada esintisi adında özel bir karışım Türk kahvesi var. Bunun yanı sıra damla sakızlı kahvesini mutlaka denemelisiniz. 250 gr’lık tatlı paketleri ile de sevdiklerinize hediye götürebilirsiniz. Bozcaada’ya gidemeyenler için internetten satışları olduğu gibi, Kadıköy’ün Moda semtinde de şubeleri mevcut.

Kahverengi Roastery

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Nişantaşı’nda faaliyet gösteren ve nitelikli kahve çekirdeklerinden yaptıkları kahve çeşitleri ile İstanbul’da bilinen Kahverengi, Çanakkale şubesi ardından, Bozcaada’da faaliyete geçmiş ve kısa sürede oldukça popüler bir mekan haline gelmiş. Rum mahallesinde, meyhaneler arasında olan bu ufak dükkan, tatil için gelen insanlar tarafından ilk tercih edilen kahve dükkanlarından birisi.

Uğurlu Dükkan

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Türk mahallesinde, Çiçek Pastanesi’nin hemen karşısında hem butik otel hem de çok güzel bir kafe olarak faaliyet gösteren Uğurlu Dükkan, Sapanca’daki başarılı girişimlerinden sonra Bozcaada’da faaliyet göstermeye başlamışlar. Altı odalı bir butik otel olmasının yanında hemen alt katta birbirinden güzel el yapımı seramik kupalar, tabaklar ve adaya özgü hediyelik eşyalar bulabileceğiniz bir de kafeye sahip. Kendilerinin yaptığı birbirinden enfes tatlılarını tadarken, bir yandan da kahve menüsündeki seçeneklerle sizi oldukça tatmin edecek.

Kahve Arası

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Adanın yenilerinden sayılacak Kahve Arası, Rum mahallesinde tatlı mı tatlı dekorasyonu ile hemen kendisini fark ettiriyor. Türk kahvesi yanında, dünyanın farklı yerlerinden gelen çekirdeklerden hazırlanmış kahveleri günün her saatinde tadabilirsiniz. Ada sokaklarında kaybolurken, yorgunluk kahvesini burada içmek iyi olacaktır.

Çiçek Pastanesi

Adanın belki de en meşhur lokasyonlarından biri, Çiçek Pastanesi. Hem çok lezzetli kurabiyeler yiyebilir hem de damla sakızlı kahveler içebilirsiniz. Deniz, kum, güneş derken akşam saatlerinde burada sohbetler uzayıp gidebiliyor.

Piu Kafe

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Kalenin karşısında, henüz bu yaz açılan bir kafe, Piu Kafe. Taş bir binada hizmet veren bu kafe, sade dekorasyonu ile kendine hayran bıraktırdığı kadar, sıcak yaz günlerinde yaptıkları lezzetli soğuk kahvelerle de adından söz ettireceğe benziyor.

Bozcaadalı Veli Dede

Bozcaada'nın En İyi Kahvecileri

Yıllardır adada faaliyet gösteren bir işletme olan Veli Dede, torunlar tarafından işletiliyor ve adada birkaç farklı yerde faaliyet gösteriyor. Geniş kahve menüsü ve Türk mahallesindeki konumu ile ada atmosferini yaşayacağınız güzel bir kafe. Lezzetli kurabiyelerinden de kahve yanına mutlaka almanızı tavsiye ederim. 

Bozcaada'ya dair daha kapsamlı bilgi edinmek isteyenleri Bozcaada Gezi Rehberi sayfamıza alabiliriz. 

Yorumlar

Aylin Subaşı 
10.09.2021
Çok güzel liste! Elinize sağlık.
Arzu Aksaya 
10.09.2021
Kahve bahane, Bozcaada ve yazı şahane! Elinize sağlık?
ELIF UZER 
10.09.2021
Yıllar oldu Bozcaada'ya gitmeyeli, yeniden keşfetmenin zamanı gelmiş. Bakalım yorgunluk kahvesi nerede nasip olacak.
Fatih ahen 
10.09.2021
Adada gidilecek mekanlari cok guzel ozetlemissiniz. Ada haritasini guncellemks oldunuz.bayadir planlarimin arasinda var fakat pandemiden dolayi organize olamadik. Gittigimde piu cafeyi deneyecegim. Tesekkurler