Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 25 Ağustos 2020
 • Son Güncellenme: 20 Nisan 2024
Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Yaz tatili denilince herkesin aklına ya Akdeniz’e inmek ya da Ege kıyılarına gitmek geliyor. Ancak tatil için o kadar uzaklaşmaya da gerek yok diyenler ise rotasını Marmara Bölgesi’nin popüler tatil beldelerine çeviriyor. Stratejik konumu sayesinde iki farklı denize kıyısı olan Marmara Bölgesi’nin denize girilecek yerler bakımından zengin olması da tercih edilmesinde etkili bir faktör oluyor. Marmara Bölgesi’ndeki tatil beldeleri de hem kuzeyde hem de bölgenin güneyinde toplanmış durumda. İşte bu yaz en az birini keşfetmenizi tavsiye ettiğimiz Marmara’nın en popüler 10 tatil beldesi.

{ad:0}

Marmara Adası

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Balıkesir tatil beldeleri yönünden ülkemizin en şanslı illerinden biri. İl merkezinin denize kıyısı yok ama ilçelerinin birçoğu harika plajlara, tarihi dokuya sahip yapılara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Balıkesir'e bağlı olan bu Marmara Adası, aynı zamanda Marmara Denizi'ndeki adaların da en büyüğü. Marmara Adası’na İstanbul’dan yaz sezonunda feribot seferleri düzenlendiği için burası hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

{search:marmara-adasi-otelleri,Marmara Adası Otelleri} 

Bolayır

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Çanakkale’nin tarihi değeri yüksek ilçesi Gelibolu’ya bağlı bir tatil beldesi Bolayır. Her daim rüzgar alan denizi ile sörf tutkunlarının uğrak yerleri arasında bulunuyor. Tatil ve dinlence için de hem İstanbullular hem de çevre illerde yaşayan birçok kişi Bolayır’ı sakinliğinden dolayı tercih ediyor. Yazlıkçıların çoğunluğu oluşturduğu beldede hem küçük oteller hem de günlük kiralık daireler oldukça revaçta.

{search:gelibolu-otelleri,Gelibolu Otelleri} 

Avşa Adası

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Avşa Adası, Balıkesir’in Marmara Adalar Belediyesi’ne bağlı ünlü bir tatil bölgesi olarak öne çıkıyor. Avşa Adası’nın gezilecek yerleri arasında merkezin dışında adanın tertemiz koylarını mutlaka görmenizi ve bu koylarda yüzmenizi tavsiye ederiz. Adada konaklama için tercih edebileceğiniz pek çok otel olup merkezde daha çok apartlar ve pansiyonlar hizmet veriyor diyebiliriz. Koyların ve merkezin dışında Avşa Adası’nda ziyaret edebileceğiniz ve denizine bayılacağınız bir yer daha var. Orası da merkezden araçla sadece 10 dakikada ulaşabileceğiniz Yiğitler tatil beldesi. Burası Avşa’nın merkezine göre daha sakin oluyor. Yiğitler, aslında küçük bir köy ve burada 4 tane de otel var.

{search:avsa-adasi-otelleri,Avşa Adası Otelleri} 

Mürefte

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Marmara’da bağları, bağbozumları ve şaraplarıyla ünlü bir yer Mürefte. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı olan Mürefte, İstanbul’a 3 saat, Tekirdağ'a 48 km uzaklıkta konumlanıyor. Şaraplarıyla öne çıkan bu beldede ayrıca ülkemizin en büyük şarap müzesi de bulunuyor. Bölgeye has üzüm kimliği ile öne çıkan Mürefte, bağbozumu dönemlerinde mutlaka gezi listenizde yer almanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden.

{search:murefte-otelleri,Mürefte Otelleri} 

Erdek

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Ülkemizin ilk tatil ve turizm bölgelerinden bir olan Erdek, yaz sezonunda halen popülerliğini korumaya devam ediyor. Bölgede çok sayıda pansiyon ve apart otel bulunuyor ve bölgede hizmet veren tüm oteller ekonomik konaklama fiyatlarıyla öne çıkıyor. Erdek ve çevresinde farklı yerler keşfetmek isterseniz de Kapıdağ Yarımadası’nda bulunan ve yapımı 18. yüzyıla tarihlenen Kirazlı (Kızlar) Manastırı’nı öncelikli olarak görebilirsiniz. Kızlar Manastırı o dönemlerde bölgede yaşayan Ortodoks Hristiyanlar tarafından hac yerine dönüştürülmüş bir kompleks. Ayrıca; Ocaklar, Turanlar, Narlı, Tatlısu da görebileceğiniz diğer noktalar arasında sıralanıyor.

{search:erdek-otelleri,Erdek Otelleri} 

İğneada

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada, ülkemizin doğal güzellikleri ve yaşayan ekosistemi ile öne çıkan bölgelerinde sadece biri. Ev sahipliği yaptığı longoz ormanları (subasar ormanları) ile bilinen İğneada’daki tatilinizde size sadece doğa ve kuşlar eşlik eder. Buraya geldiğinizde sizleri longoz ormanlarında uzun ve keyifli bir yürüyüşün beklediğini de hemen hatırlatalım. İğneada, İstanbul'a 224 km. mesafede olup buraya araçla yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. İğneada’nın merkezinde ve çevresinde farklı konaklama alternatifleri de bulunuyor. İğneada’ya yaklaşık 7 km uzaklıkta konumlanan Limanköy'de küçük ve ekonomik fiyatlara sahip pansiyonlar var. Farklı bir yer keşfetmek isterseniz de Demirköy'de, ormanın içinde bulunan Sislioba Kalesi'ni, tarihi dökümhaneyi ve Dupnisa Mağarası'nı gezebilirsiniz.

{search:igneada-otelleri,İğneada Otelleri} 

Tirilye

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Marmara Bölgesi’nin en sevilen tatil yerlerinde biri de Tirilye olsa gerek. Hem doğanın sesini dinleyebileceğiniz bir huzura sahip hem de tarihi dokuyu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir geçmişe. Sadece hafta sonu için bile gitmeye değer yerlerden biri olan Tirilye’de tarihi kiliseleri ve eski Rum yapılarını gezebilir, otantik kahvehanelerinde kahvenizi yudumlayabilir, güneşi balığa eşlik eden rakı ile sonsuz maviliklere bakarak batırabilirsiniz.

{search:tirilye-otelleri,Tirilye Otelleri} 

Erikli

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

İstanbul'a 250 km, Keşan'a 38 km uzaklıkta konumlanan Erikli, Saros Körfezi'nin tertemiz ve berrak sularından nasibini almış bir yer. Son zamanlarda adını burada düzenlenen rock festivali ile duyuran Erikli, İstanbul'a yakın olmasından dolayı hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlere güzel bir alternatif sunuyor. Erikli’ye gelen tatilciler gün içinde kumluk plajda denize girip güneşleniyor, akşamları ise kafe ve eğlence mekanlarını tercih ediyor. Beldede ekonomik konaklama için ise pansiyon ve küçük otel alternatifleri mevcut.

{search:erikli-otelleri,Erikli Otelleri} 

Kıyıköy

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Kıyıköy, Marmara Bölgesi’nde yer alan ve adından da anlaşılacağı gibi tertemiz denizi ve upuzun altın sarısı kumlarıyla öne çıkan tatil beldelerinden biri. Karadeniz’e kıyısı olan beldede hem dinlenebilir hem de denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kıyıköy’de konaklama için tercih edebileceğiniz tesis türlerinin başında pansiyonlar geliyor. Bu pansiyonlar ekonomik konaklama fiyatlarıyla gelen tatilcilerin de tercihi oluyor. Marmara sahillerindeki bu güzel beldede tatilcilerin bir diğer konaklama tercihi de bölgenin özellikle kıyı kesiminde çoğunlukta bulunan kamp alanları oluyor. Doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız, sabahları su akıntısının rahatlatıcı sesi eşliğinde uyanmak istiyorsanız kamp alanlarına da göz atmayı unutmayın!

{search:kiyikoy-otelleri,Kıyıköy Otelleri}

Kumbağ / Tekirdağ

Marmara'nın En Popüler 10 Tatil Beldesi

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ, bölge coğrafyasının en popüler tatil beldelerinden biri. Özellikle yaz sezonunda Tekirdağlıların ve çevre ilçelerde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği Kumbağ tatil beldesi mavi bayraklı plaja da sahip. Mavi bayraklı denizi kadar plajları da tertemiz olan Kumbağ’a öyle uzun uzun yol tepmeden aracınızla yalnızca 2 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. Kumbağ tatilinizde doğa yürüyüşleri yapabilir ve Kumbağ’a yaklaşık yarım saatlik mesafede konumlanan Uçmak Dere de yamaç paraşütü yapanları izleyebilirsiniz.

{search:kumbag-otelleri,Kumbağ Otelleri}

Tatile gidilecek yerler bakımından zengin olan Marmara kıyıları, yolda çok fazla vakit kaybetmeden haftasonu kaçamağı yapmak isteyenler için denemeniz gereken bir alternatif. Daha fazla konaklama seçeneği için, Marmara Bölgesi Otelleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.