Bodrum'da Kalabalıktan Uzak 8 Rota

Bodrum'da Kalabalıktan Uzak 8 Rota

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 23 Haziran 2015
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bodrum'da Kalabalıktan Uzak 8 Rota
Bodrum denilince akla tatil, sıcak, deniz, kum, güneş, plajlar, bolca eğlence ve ünlüler ve magazin haberleri gelir. O nedenle de Bodrum her zaman kalabalık ve gürültülü bir tatil köyü izlenimi verir. Oysaki Bodrum’u avucunun içi gibi bilenler için Bodrum sakin yerleri de olan bir tatil beldesidir. Bodrum'u bize göre özel yapan şey de işte bu oluyor. Tatil için Bodrum sakin yerleri seçerek istediğiniz zaman keyifli bir tatil yaparken istediğiniz zaman kalabalığa karışabilirsiniz. Bodrum bu özelliği ile kendi zevkinize göre tatil yapma imkanından daha fazlasını size sunuyor.

Bodrum Yarımadası sürprizlerle dolu bir yer. Kalabalık bir koyu arkanızda bırakıp bir tepeden aşağı salındığınızda, tam karşınızda kimseciklerin olmadığı masmavi, tertemiz bir koy aniden karşınıza çıkar ve sizi selamlar. Bodrum sakin yerleri listesinde yer alan bu güzelliğe inanamazsınız ve çekimine kapılıp kendininizi bir anda orada buluverirsiniz... Aşık olacağınız 8 rotayı tanımaya başladıktan sonra rezarvasyon yapmak için size özel hazırladığımız Bodrum Otelleri listesine göz atmayı unutmayın.

{ad:0} {search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

1 – Kadıkalesi

kadıkalesi

Kadıkalesi nerede sorusunun cevabı oldukça basit. Bodrum Yarımadası'nın en batı ucunda bulunan Kadıkalesi, Ege'deki Yunan adalarını selamlayan bir köy olup Turgutreis ile Gümüşlük arasında doğa harikası bir yerdir. Portakal ve limon bahçelerinin yanı sıra binlerce yıllık ağaçların yaşamını sürdürdüğü bu alanda huzurlu bir tatil yapmak baha biçilemez olacaktır. Berrak bir deniz, harika adalar manzarası ve antik kalıntıları ile Kadıkalesi'ni keşfetmeye mutlaka gitmelisiniz.

Kadıkalesi ulaşım konusunda oldukça basit seçeneklere sahiptir. Turgutreis'e 3 km ve Gümüşlük'e 2 km mesafede olan Kadıkalesi’ne ulaşım için yürüyüş yolu, dolmuş ya da bisiklet seçeneklerini kullanabilirsiniz. Sahilin hemen arkasında yer alan küçük yerleşim yerinden temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz de mümkün. Sakinliği ile kendine çeken Kadıkalesi, akşamları ise adeta bir dans pistidir. Biraz eğlenmek isterseniz çevrede yer alan bar ve cluplerde dansın ritmine kendinizi kaptırabilirsiniz.

İnsanların hafta sonlarını Kadıkalesi’nde geçirmesinin bir nedeni de tam bu noktada gerçekleşen muazzam gün batımıdır. Haftanın yorgunluğunu atacağınız saatleri değerlendirmek için Kadıkalesi Otellerini inceleyebilirsiniz. {product:1423} 2 - Karaincir karaincir

Burası adını, bir zamanlar bölgede çokça yetişen siyah incirden almış. Karaincir Koyu'nun geniş ve uzunca kumsalı, kumsal boyunca yer alan otelleri, restoranları ve suyun üzerinde güneşlenmek üzere kurulu küçük iskeleleri sakinliği seven tatilcilerin favori noktalarından.

Karaincir nerede diye soracak olursanız Datça beldesine bağlı bu koy, Muğla ve Bodrum’un en güzel ilçelerinden biridir. Bodrum’a 16 km uzaklıkta olan bu ilçede Karaincir nasıl gidilir diye merak edenleri aydınlatan bir cevap oluyor. Özel aracı ile gelecek olanlar için yarım saatlik bir yolculuktan sonra ulaşılan Karaincir, suyu soğuk olsa da tertemiz plajları için tatil yapılan yerlerden biridir. Bol oksijeni ve sessizliği ile şehrin stresinden uzaklaşmak için Karaincir’e yapacağınız bir hafta sonu kaçamağı yeni haftaya enerjik başlamanızı sağlayacaktır. Karaincir Koyu'nun denizi oldukça temiz olup suyu biraz soğuktur. Bodrum’a 16 kilometre mesafede bulunan Karaincir Otellerini inceleyebilirsiniz. 3 – Güllük Güllük

Mandalya Körfezi ve Asin Koyu çevresinde kurulmuş; sahili, balıkçıları, kahveleri ve lokantaları ile sevimli bir balıkçı köyü olan Güllük, deniz kenarında, az gürültülü ve biraz daha sakin bir tatil isteyenlere hitap ediyor. Burası ayrıca Hermiyas efsanesinin de geçtiği yer olarak biliniyor. Efsanenin anısına dikilen orijinal heykel bugün Efes Müzesi'nde sergilenirken, simgesel olarak yerine konulan heykel ise Güllük sahilinde ziyaretine gelenleri karşılıyor.

Bodrum Merkez'e 42 km. olan Güllük otelleri, ulaşımda toplu taşıma ile hizmet sağlıyor. Sahilden hemen sonra yükselen tepelerde sıralandıkları için harika bir deniz manzarasına sahip olan Güllük, yaz sezonu boyunca aktif bir şekilde ziyaretçileri ağırlıyor. Huzurlu bir tatil hayal edenlerin tercihi olan Güllük, yürüyüş yapmak için bir sahil şeridine sahiptir. Sevdikleriniz ile birer kahve eşliğinde günün tadını çıkarabilir ya da küçük teknelerle gezintiye çıkabilirsiniz.

{product:32620} 4 – Koyunbaba Koyunbaba

Yalıkavak rotasında fakat Gümüşlük'e daha yakın olan Koyunbaba, belki de Bodrum‘un en güzel denizlerinden birine sahip ve neredeyse hiç keşfedilmemiş sakin noktalarından biridir. Kamp sandalyelerinizi alarak burada deniz ve doğanın tadını aynı anda çıkarmanız mümkün. Turizmden kaçarak saklanmış olan bu koy tarihi taş ocakları, kale ve taş kalıntılarıyla ünlü bir belde olduğu için oldukça sakin bir lokasyona sahip. Bodrum Merkez'e 35 km ve Milas Bodrum Havalimanına ise 65 km. mesafede yer alan bu beldedeki Koyunbaba Otellerini inceleyebilirsiniz. {product:16981} 5 – Kıyıkışlacık Kıyıkışlacık

Kıyıkışlacık nerede diye merak edenler için basit bir anlatım ile Kıyıkışlacık, Milas ilçesine bağlı, Güllük Körfezi sahil şeridinde ve Güllük beldesinin tam karşısında kalan bir beldedir. Üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımadanın ortasında yer alan Kıyıkışlacık’ın en önemli özelliklerinden biri dünyaca ünlü İasos Antik Kenti'nin bu köyün içinde yer alıyor olmasıdır. Adeta büyüleyici bir atmosfere ev sahipliği yapan Kıyıkışlacık, minik kasaba görüntüsü ile sakin bir tatil hayal edenlerin uğrak noktası oluyor. Milas'a 28 km. mesafede yer alan Kıyıkışlacık Otelleriniinceleyebilirsiniz. {product:33541} 6 – Mazı Mazı

Gökova sahilinde yer alan Mazı Köyü, cam gibi berrak bir denizi, yapılaşmaya uğramamış ve ve henüz bozulmamış toprakları, turizmin gelip de yok edemediği yemyeşil bir doğası, anıt ağaçları ve anıt kayaları ile Bodrum'un yanı başında başında yer alan en bakir bir koylardan biridir. Mazı’ya gitmişken el emeği halıları ile ünlü bu köyde kadınların tezgahlarda nasıl halı dokuduklarını da izlemeden olmaz. Binbir emek ile her birinin ayrı hikayesi olan halıları ve el emeği tüm işleri görmenizi tavsiye ederim. El işleri kadar yemekleri de bir o kadar lezzetli olan Mazı’daki restoranlara da mutlaka bir şans vermelisiniz. Mazı nerede sorusunu açıklamak gerekirse Milas Bodrum Havalimanı'na 50 km ve Güvercinlik'e ise 30 km uzaklıktaki Mazı sahili ve Mazı Otelleri sessiz sakin bir tatil arayanları bekliyor. {product:32392} 7 – Boğaziçi Boğaziçi

Tam bir balıkçı köyü olan Boğaziçi hem Bodrum'un keyfini sürmek isteyenlerin hem sakinlik arayanların hem de güzel bir deniz keşfetmek isteyenlerin ilk adresi. Yöre halkının samimiyeti ve misafirperverliğine hayran kalacağınız Boğaziçi, bu beldeye vardığınız ilk andan itibaren evinizdeymiş hissi yaratıyor.

Doğası ve denizi ile ünlü Boğaziçi’ni keşfe çıkmak isteyenler için ayrıca köyün içerisinde yer alan antik kent de meraklılarını bekliyor. Tarih kokan ve her detayından etkileneceğiniz bu köyde huzurlu saatler geçireceğinize emin olabilirsiniz. Ayrıca yemek konusunda da iddialı olan ve harika balık lokantalarının bulunduğu Boğaziçi'nde taze balık ve mezelerin tadı damağınızda kalacak. Bodrum'a 30 km ve Milas'a 25 km. mesafedeki bu beldeyi ziyaret etmek için Boğaziçi Otellerini inceleyebilirsiniz.

8 - Bodrum Tuzla BodrumTuzla

Burası Tuzla Kuş Cenneti ve flamingo kuşları ile ünlü bir doğa harikasıdır. Tuzla'nın körfeze bağlandığı dar boğazın ağzında konumlanmış dalyan, meraklılarına görsel bir şov sunuyor. Çeşitli kuş türlerine rastlayabileceğiniz Tuzla’da sadece flamingolar değil allı turnadan karabataklara, yaban kazlarından mekelere kadar birçok çeşide rastlayabilirsiniz. Kuşların meskeni olan Boğaziçi aynı zamanda balıkçıların da uğrak yeridir. Burada en az 1 gün konaklayarak doğanın her anına şahitlik etmenizi tavsiye ederim.

Bodrum Merkez'e 30 dakika mesafede bulunan Bodrum Tuzla Otelleriniinceleyebilirsiniz.

{product:33322}

Yorumlar

Bilal Yıldız 
15.06.2021
Koyunbaba hariç hepsini gezme fırsatım oldu.Yarımadanın tüm güzelliklerini gördüm diyebilirim,hatta Kisse bükü'ne kadar karadan gittmiştim yıllar önce.
Yalçın yıldırım  
03.08.2018
Merhaba arkadaşlar. Eşimle birlikte Bodrum'a gitmeyi düşünüyoruz. Sizden ricam aradığımız özellik denizi sıcak ve temiz, merkezden uzak, yeşilliklerin içinde, sahili kum olan bir yer istiyoruz. Bildiğiniz böyle güzel bir yer varsa bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. İyi günler.
Editor 
01.03.2016
Gökçe Hanım merhaba, Haziran ayında Bodrum sıcak olur, ancak Ağustos ayı gibi bunaltıcı bir hava olacağını düşünmüyorum. Genelde çocuklu aileler, Ortakent Yahşi'yi tercih ediyor, hem denize yakın oteller var hem plajı oldukça uzun. Club müzik çalan yerlere oranla, çocuklu aile için daha uygun. Yine aynı şekilde Bitez'i tercih edebilirsiniz. Bitez'in denizi Otakent'e göre biraz daha ılıktır, Ortakent genelde suyunun soğukluğu ile bilinir. Şimdiden iyi tatiller dilerim.
Gökçe Çeker  
29.02.2016
Merhabalar. Öncelikle emeğinize sağlık, çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. Biz bu sene eşim ve bebeğim ile Haziran ayında Bodrum'da tatil yapmayı düşünüyoruz ama emin olamadık. Haziran ayında yeterince sıcak olur mu, bebeğimiz o zaman henüz 6 aylık olacağı için denizi sıcak, temiz, dalgasız ve çok derin olmayan bir yer tercih etmek zorundayız. Önerebileceğini bir yer var mıdır acaba?
Özkan Hacıoğlu 
24.06.2015
Bana, neden her yıl Bodrum'a gidiyorsun diye soranlara göstereceğim referans değerinde bir yazı. Elinize sağlık. :)
Daha fazla yorum gör
Benzer Yazılar