Batı Karadeniz Turu Nasıl Yapılır, Nerelere Gidilir?

Batı Karadeniz Turu Nasıl Yapılır, Nerelere Gidilir?

Paylaş
Neşe Akkoyun  
Eklenme: 18 Ekim 2011
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Batı Karadeniz Turu Nasıl Yapılır, Nerelere Gidilir?

Son zamanlarda ilgi çeken Batı Karadeniz turu ile tüm bölgeyi gezmek yerine, kısıtlı tatilinizi batı bölgesine ayırarak gezebiliyorsunuz. Sizler için hazırladığımız Batı Karadeniz Turu içeriğimizi okuyabilir, planladığınız tatiliniz için rotanızı belirleyebilirsiniz. 

{ad:0}

Batı Karadeniz Turları

Batı Karadeniz turlarını kısaca çoğu tur şirketinin sunduğu bir paket olarak tanımlayabiliriz. Bu turlar sizin ulaşımınızı sağlayarak Batı Karadeniz Bölgesi’ne götürüyor, konaklamanızla ilgileniyor ve gittiğiniz yerde belirli bir süre gezmenize olanak sağlıyor. Bazı şirketler size önemli yerleri ayrılan süre içerisinde gezdiriyor da. Bu tür turların genellikle Ankara veya İstanbul’dan başlayarak hizmet verdiklerini de ekleyelim. Eğer göz atmak isterseniz yerel acentelere uğrayabilirsiniz. 

Batı Karadeniz Turunda Nerelere Gidilir? 

Eğer tur şirketlerinden bağımsız olarak kendi Karadeniz rotanızı kendiniz belirlemek isterseniz, masalsı bir yolculuğun sizleri beklediğini söyleyebiliriz. Yolların güzelliği de düşünülünce araçla seyahat etmek gerçekten de çok keyifli oluyor. Yanınızda bir de sevdikleriniz varsa tadından yenmez. İşte Karşınızda Batı Karadeniz’in eşsiz benzersiz güzellikleri.

Bartın

Ilıman deniz iklimini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Bartın, ziyaretçilerini Batı Karadeniz kıyılarının manzarasıyla, doğal güzelliklerle ve köklü tarihiyle buluşturuyor. Bartın genel olarak küçük bir yer olsa da gerçekten de masalsı güzellikte. İklimi dolayısıyla yazlar sıcak geçiyor. Fakat akşamları rüzgar estiğinde üşüyebilirsiniz. Kış aylarında ise serin ve sert rüzgarlar esince çok soğuk oluyor, bunun haricinde İç Anadolu’ya benzer bir havası var. Eğer yazın ziyaret ederseniz denize girmesi de bir hayli keyifli. Bartın’ı tur planınız içine eklerseniz bir günde gezebilirsiniz. Özellikle ağırlıklı olarak yaylalarda yürüyüş yapmak ve fotoğraf çekmek için vakit ayırmanızı tavsiye ederiz. Eğer burada konaklamak isterseniz de Bartın Otelleri sayfamızdan sizin için en uygun konaklama tesislerini keşfedebilirsiniz. 

{search:bartın-otelleri,Bartın Otelleri}

Amasra

Amasra’nın sahip olduğu manzaralara ve doğal güzelliklere üç bin yılı aşan tarihini de eklediğinizde ortaya çok otantik bir atmosfer çıkıyor. Karadeniz Bölgesi coğrafi konumu yüzünden zaten pek düz değil, Amasra da küçük ve dar bir yere kurulduğundan bu atmosferi her adımınızda hissedebiliyorsunuz. Bölgenin yapısı böyle olduğu için tarihi boyunca Amasra’yı kontrolü altına alan tüm uygarlıklar kendisinden öncekinin yapılarını yıkmak zorunda kalmış. Günümüzde hala eski uygarlıkların izlerine rastlayabiliyorsunuz. Amasra Kalesi bunlardan biri ve gittiğinizde gezmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Eğer Amasra hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızdaki Batı Karadeniz'in İncisi: Amasra'nın Tüm Güzelliklerini Keşfedin içeriğimizi de okuyabilirsiniz. Eğer Amasra’da konaklamak isterseniz de Amasra Otelleri sayfamızdan seçeneklerinizi görebilirsiniz.

{search:amasra-otelleri,Amasra Otelleri}

Safranbolu

Karabük’ün ve belki de Batı Karadeniz’in en popüler ilçesi Safranbolu, adını hepimizin duyduğu muhteşem bir yer. Tarihi atmosferini ve doğal güzelliklerini kaliteli hizmet anlayışıyla birleştiren Safranbolu, genel olarak bir açık hava müzesi gibi de değerlendirilebilir. Tarihi Osmanlı evlerinin süslediği sokaklarda yürüyüşler yaparken sürekli bir sağınıza bir solunuza bakarak etkilenebiliyorsunuz. Safranbolu Evleri’nin yer aldığı bölgede fotoğraf çekmek de çok keyifli oluyor bu yüzden yedek pillerinizi yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Yorulduğunuzdaysa sokaktaki restoranlardan birine oturup organik ürünler eşliğinde kahvaltı edebilir veya atıştırmalıklar yiyebilirsiniz. Genel olarak küçük bir yer olsa da vaktinize tamamen değeceğini düşünüyoruz. Eğer zamanınız kalırsa ve mağaralardan hoşlanıyorsanız Safranbolu Bulak Mencilis Mağarası’nı da görmenizi tavsiye ederiz. Eğer burada konaklamak isterseniz en güzel tesisleri keşfetmek için Safranbolu Otelleri sayfamıza da bakabilirsiniz. 

{search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Karabük

Batı Karadeniz’in en güzel yerlerinden Karabük, kafa dinlemek için bir tatil arayanlara harika bir seçenek. Eğer kış veya bahar aylarında ziyaret etmeyi düşünüyorsanız karasal iklim özelliklerinden ötürü son derece yağışlı olduğunu şimdiden belirtelim. Ama Karadeniz’de yağmuru yaşamak da orayı gezmenin bir parçası desek pek de yanılmış olmayız, hem çok güzel yağıyor hem de sık sık gökkuşağı görebiliyorsunuz. Hava listemizin geri kalanındaki yerler kadar soğuk da olmuyor, bu bir avantaj olarak sayılabilir. Karabük’te yağmur eşliğinde yürüyüşler yapmak ve fotoğraflar çekmek son derece keyifli. Ayrıca kahvaltı mekanları da bir hali popüler, organik Karadeniz ürünlerini tatmak için güzel bir fırsat olabilir. Safranbolu’ya olan yakınlığı da düşünülünce kesinlikle planınızın bir parçası olmayı hak ediyor. Eğer Karabük’te konaklamak isterseniz sayfamızdaki Karabük Otelleri kısmından seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz. 

{search:karabuk-otelleri,Karabuk Otelleri}

Bolu

Batı Karadeniz bölgesinin yıldızı Bolu, doğa manzaraları denince göz yaşartıcı güzellikleriyle öne çıkan adeta masaldan fırlamış gibi hissettiren harika bir yer. Tur planınızda buraya vakit ayırmanızı ve Abant Gölü’nün güzelliğine kendi gözlerinizle şahit olmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Havanın güzel olduğu bir günde Abant’ın etrafında yürüyüşler yapıp manzarasını izlemek kadar güzeli yok. Fakat Bolu elbette sadece bununla sınırlı değil, aynı zamanda dünyada benzerine az rastlanan longoz ormanını da Yedigöller Milli Parkı’nda görebilirsiniz. Son derece özel olan bu doğa harikasına şahitlik etmek bile Bolu’yu gezmek için başlıca bir sebep oluyorken kayak aktivitesini de eklediğimizde tadından yenmiyor. Bolu, Batı Karadeniz tur planınızın içinde olsun ya da olmasın kesinlikle görmeye ve özel vakit ayırmaya değecek bir yer. Eğer burada konaklamaya karar verirseniz Karadeniz’in eşsiz manzaralarını ziyaretçileriyle buluşturan en kaliteli tesisleri Bolu Otelleri sayfamıza bakarak keşfedebilirsiniz. Sayfamızda aynı zamanda kayak otellerinin olduğunu da ekleyelim. 

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Ilgaz

Kış vakti Ilgaz’ı ziyaret ederseniz tam anlamıyla masalsı bir tatil yaşayabilirsiniz. Yılın bu zamanlarında karla kaplı manzaraların süslediği doğa adeta insanı büyülüyor. Genel olarak kayak turizmiyle ön plana çıkan Ilgaz gerçekten de kayağın adresi. Hal böyle olunca konaklama seçenekleri ve işletmeler de kaliteli oluyor. Eğer yanınızda kayak yapmaya elverişli malzemeler yoksa bile kiralayabiliyorsunuz. Sırf Ilgaz’da bir kayak tatiliyle final yapmak için bile tüm Karadeniz turunuza kış sezonunda çıkmak isteyebilirsiniz. Kayak yapılan en popüler yer hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Ilgaz Dağı Milli Parkı adlı yazımız da işinize yarayabilir. Eğer kayak tatilinizi yaptıktan sonra konaklayabileceğiniz kaliteli kayak otellerini keşfetmek isterseniz Ilgaz Otelleri sayfamıza da göz atabilirsiniz. 

{search:kastamonu-otelleri,Kastamonu Otelleri}

Yorumlar

Mehmet K. 
10.12.2014
Uçakla gidebilirsiniz, viraj az olur o zaman.
Demet d 
12.05.2014
Haziran ayında özel aracımla İstanbul'dan Artvin'e Karadeniz turu yapmak istiyorum. Bana bir rota belirleyebilir misiniz? Tarihi ve turistik yerleri merak ediyorum. Ayrıca virajın az olduğu yerlerden önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.