20'li Yaşlarda Yapılması Gereken Şeyler

20'li Yaşlarda Yapılması Gereken Şeyler

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 15 Mart 2016
 • Son Güncellenme: 30 Ocak 2024
20'li Yaşlarda Yapılması Gereken Şeyler

Belki hepsi değil ama en azından yarısından çoğunu gerçekleştirmiş olmak önemli. Çünkü hayatın en güzel zamanlarının yaşandığı 20’li yaşlar, asla bir daha geri gelmeyecek. Hayatın karmaşasına henüz karışılmayan ama o karmaşaya bir adım kala dediğimiz zamanlardır 20’li yaşlar. Özellikle 25, köprüden önce son çıkış dediğimiz bir yaş dilimi. Nitekim bir zaman gelecek ve bu saydığımız şeylere ne vakit ne de enerji bulabileceksiniz. Olayı fazla mı dramatize ettik ne? O kadar da değil canım. Ama siz yine de hayatı dolu dolu geçirmeye çalışın. 20’li yaşlarınızın tadını çıkarın. 30 dediğimiz şey göz açıp kapayınca kadar… 20'li yaşlarda yapılması gerekenler listemizi sizin için derledik. 

{ad:0}

Güney Amerika Turu 

 Olayın maddi boyutunu bir kenara bırakalım lütfen. Bunu yapabilmek için çok zengin olmaya gerek olmadığını kanıtlayan orta kesim insanlar var. Güney Amerika’ya gitmek için 1 ya da 1 buçuk yıl para biriktirebilirsiniz. Zaten 20’li yaşlarda böyle bir maceraya atılacaksanız, lüks kavramını ortadan kaldırmanız gerekiyor. Uçak biletinizi hallettikten sonra, maksimum 600 Dolar’a 3 ülkeden oluşan bir Güney Amerika turu yapabilirsiniz. CouchSurfing, Airbnb ya da hosteller sırf siz daha ekonomik konaklama yapın diye varlar. Bunun dışında Güney Amerika ülkeleri zaten bir hayli ucuz. Bahaneleri bir kenara bırakın ve 20’li yaşlar bitmeden bir Güney Amerika turu yapın.

Tek Başına Seyahat 

Bu kesinlikle yaşamanız gereken bir deneyim. 20’li yaşlarınızda bu tecrübeyi edinirseniz, hayatınıza çok şey katmış olacaksınız. İhtiyacınız olan tek şey biraz cesaret. Bu işi başarabilen pek çok blogger bu konuda size ilham kaynağı olabilir. Belki de işe onları takip ederek başlayabilirsiniz. Kendinizi tanımak, gerçekten ne yapmak istediğinizi görmek ve hayata karşı daha güçlü bir duruş elde etmek için herkesin ömründe bir kez de olsa tek başına seyahate çıkması gerektiği inancındayız. Çevrenizdeki baskıcı faktörleri bir kenara itin. Siz 20’li yaşlarını yaşayan yetişkin bireylersiniz artık. Size ilham vermesi için Yalnız Başına Seyahat Etmenin Bir İnsana Öğrettiği 10 Şey içeriğimizi okuyun mutlaka.

Rio Karnavalı Deneyimi 

Bitmeyen sokak partileri, samba okullarının kıyasıya mücadelesi ve geçitleri, karnaval baloları, akıl almaz bir görsel şölen… Her yılın Şubat ayında, Paskalya öncesi kutlanan Rio Karnavalı, 1 milyondan fazla turistin Brezilya’ya akın etmesini sağlıyor. Dünyanın en büyük ve en renkli karnavalı olan Rio Karnavalı, herkese nasip olabilecek bir şey değil. Biraz pahalıya kaçan bir şey olduğunun farkındayız. Yüksek gelirli ailelere mensup olan 20’li yaşlar bu deneyimi daha rahat edinebilir elbette. Belki önceden para biriktirip, gerekli rezervasyonları yılbaşı öncesinden halledebilirseniz, siz de bu renkli dünyaya adım atabilirsiniz. Yine de bu dönemde her şeyin pahalı olduğunu hatırlatmamıza gerek yoktur herhalde. 

Motosikletle Kuzey Ege 

 Aynı yaş grubunuzla motosikletle gideceğiniz bir kuzey Ege gezisi, 20’li yaşlarınızda yapmanız gereken en güzel şeylerden biri. Mesela rotanız Saroz Körfezi ya da Assos uygun oteller olabilir. Kendinize güveniyorsanız Ayvalık’a kadar da uzanabilirsiniz. Yaşayacağınız adrenalin ve eğlencenin yanı sıra, muhteşem bir yol deneyimi de olacak bu sizler için. Yaş kemale erdiğinde, geriye dönüp baktığınızda, "ne güzel günlerdi" diye eskileri yad edeceğiniz dostlarınızla bu yolculuğa çıkmanız önemli. Güneşin ay çiçeği tarlalarına vurduğu harika fotoğraflar sizin en sağlam delilleriniz olacak bu günlere dair. Bunu yapın arkadaşlar.

Trenle Avrupa Gezisi

20'li yaşlarda yapılması gerekenler içerisinde ilk sırayı, Trenle Avrupa seyahatine çıkmak alıyor. Çünkü Interrail diye bir gerçek var. Sırf 20’li yaşlardaki bireyler Avrupa’yı daha ucuza keşfetsin diye yapılmış müthiş bir icat Interrail. Biletler çok pahalı olmamakla birlikte, kimi zaman trende uyuyacağınız için tahmin ettiğinizden daha az maliyetli olacağından kuşkunuz olmasın. İsterseniz tek başınıza, isterseniz yakın bir arkadaşınızla, isterseniz de 3-4 kişilik bir arkadaş grubunuzla bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler ise bir sırt çantası ve uyku tulumu.

Yat Turu 

Deniz, güneş ve kızlar… Hu huu! Tamam abartmayalım. Yat turundan kastımız elbette bu değil ama buna yakın şeyler. Yakın bir arkadaş grubunuzu ikna edin ve bir yat kiralayın. Bütçenize göre süresini belirleyin. Sonrasında o koy senin bu koy benim dolaşın durun. Diğerlerinin aksine yat turu biraz daha sakin bir aktivite. 25-29 yaş arasına biraz daha uygun olabilir. Neticede onlar iş hayatına girmiş ve koskoca beyaz yakalı bireyler olmuşlar. Onlar daha rahat yapabilirler. 20’li yaşların son demlerinde yapılacak en güzel şeylerden biri yat turu. 

Arabayla Yunanistan 

Neden olmasın? "Road trip"in en güzel hali. Gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra atla arabaya, sür Yunanistan’a. Yanınızda gülmekten tüm kaslarınızı gevşeten arkadaşlarınız varsa bir de, hayatınız boyunca asla unutmayacağınız bir seyahate imza atmış olursunuz. İsterseniz Yunanistan’ın ünlü şehirlerini, isterseniz de sürekli karşınıza çıkan Yunan Adalarını keşfe çıkabilirsiniz. Eğer 4 kişiyle giderseniz, masraflarınızı bölüşmüş olacağınızdan çok da imkansız gelmesin size. 2 kişi gidecek olursanız da, arabada uyuma seçeneğini devreye sokabilirsiniz. 

Doğu Ekspresi ile Kars 

20'li yaşlarda yapılması gerekenler içerisinde en sıra dışı deneyimlerden biri Doğu Ekspresi. 24,5 saatlik bir terapi gibi adeta. Ülkemizin en güzel manzaralarını gözler önüne seren muhteşem bir yolculuk. Sonrasında yapacağınız 2 günlük bir Kars turu ise, lezzetli bir yemeğin üzerine yenilen tatlı gibi. Üstelik oldukça ekonomik bir seyahat. Geçmişte sizler için hazırladığımız Doğu Ekspresi Hakkında Merak Edilen Her Şey yazısını inceleyebilir ve bu eşsiz deneyim hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Çabuk, 20’li yaşlar bitmeden!

Dünya Kupası Seyahati 

Derin bir iç çekiş sesi mi o? Evet, biliyoruz bu herkesin hayali ama bir o kadar da ateş pahası. 2018 Dünya Kupası'na Rusya ev sahipliği yapmıştı bu arada. İçine düştüğümüz şu ironiye bakın. En azından dünyanın bir ucu değildi ama o dönemde hem uçak biletleri hem de otel fiyatları bir hayli tavan yapmıştı. Maç biletlerini henüz hesaba katmadık bile. Önümüzdeki turnuva için belki şimdiden para biriktirirseniz bir şansınız olabilir. Sonuçta 20’li yaşlarınızda bundan daha büyük bir deneyim yaşayamazsınız. Hepi topu bu yaşlarda en fazla 2 Dünya Kupası göreceğinizi düşünürsek, Milli Piyango biletlerine abanın deriz. 

Otostopla Olimpos 

Herhalde 20’li yaşlarınızda bundan daha hesaplı bir seyahat olamaz diye düşünüyoruz. Belki diğer maddeleri gerçekleştirmek için illa 20’li yaşlarında olmak gerekmediğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak otostopla bir yerden bir yere gitmek genç yaşlarda tadına varılabilecek bir şey. Bu yaşlarda otostopla gidilecek rotalar arasında ise Olimpos en çok tercih edileni. Tabi küçük bir uyarıda bulunmadan geçmeyelim; Akdeniz’e adım attığınız an hızınız kesilecektir. Nedense o bölgede otostopçu çok fazla olmasına rağmen, duran araba sayısı bir hayli az. Saatlerinizi yol kenarlarında geçirmeye hazır olun.

Kabak Koyu’nda Kamp 

Son yılların gözde kamp rotalarından biri olan Kabak Koyu, 20’li yaş gençler arasında da son derece popüler. Fethiye’nin akıllara durgunluk veren doğasında, birkaç günlüğüne de olsa özgürce yaşamak her gencin yaşaması gereken bir deneyim. Kendinizi dış dünyadan tamamıyla izole edebileceğiniz Kabak Koyu, her yaştan insanı kucaklıyor elbette. Ancak 20’li yaşlarda buranın tadını çıkarmak oldukça farklı hissettirecektir. Ayrıca ulaşımı zor bir coğrafya. Bunu da hesaba katmak lazım. 

Likya Yolu’nda Trekking 

Fethiye’den Antalya’ya uzanan dünyanın en uzun yürüyüş yolu Likya. 3 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Likya Yolu, sizi unutulmaz bir yolculuğa sürükleyecek. Bir yandan doğanın tüm güzellikleri önünüze serilecek, bir yandan da doğanın kendisiyle mücadele etmek durumunda kalacaksınız. Eğer 20’li yaşlarınızdaysanız ve henüz hiçbir maceraya adınızı yazdırmamışsanız, Likya Yolu harika bir başlangıç olabilir. Tüm herkes hayatında bir kez olsun rotasını Likya Yolu’nun coğrafyasına çevirmeli. Hele ki 20’li yaşlar bu yolculuk için en ideal zamanlar.

Listeye bir de farklı noktadan bakmak isteyenler için Ölmeden Önce Dünya Üzerinde Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Muhteşem Yer başlıklı blog yazısını da öneriyoruz. 

Yorumlar

Hiç 
30.06.2019
20'li yaşlardaki zenginlerin diye konuyu değiştirin bence.
Pınar Ünlü 
28.06.2019
Yaş ne olursa olsun yapılabilecek güzellikte ve heyecanda aktiviteler. Okurken bile heyecanlandım. :) Ne güzel fikriler, paylaşımlar. Harikasınız.
Commentator Engin 
28.06.2019
30'dan sonra ne yapmak lazım?
Beytullah Ceviz 
27.06.2019
Umarım çok yaşlanmadan gerçekleştiririz. :)
Doğan KONURALP 
27.06.2019
20’li yaşların enerjisi ve duyguları ile başka bir anlam taşıyacağı muhakkak.
Daha fazla yorum gör
Benzer Yazılar
14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıp Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
10.03.2024
2024 İzmir Sahur Mekanları
2024 İzmir Sahur Mekanları
Seyhan Ahen 
19.04.2022
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tuğçe Gülçiçek 
06.03.2024