İnanç turizminde ülkemizin önde gelen şehirlerinden olan Konya'da gezilecek pek çok tarihi eser ve doğal güzellik yer alıyor.
Camiler: Konya'daki gezinize camileri dolaşarak başlayabilirsiniz. Sultan Selim Camii, Kadı Mürsel Camii, Şemsi Tebrizi Camii ve Türbesi, Kapu Camii, Aziziye Camii ve Eşrefoğlu Camii Konya'nın en çok gezilen camileri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Medreseler: İnce Minareli Medrese, Karatay Medresesi, Sırçalı Medrese Konya'da ziyaret edebileceğiniz medreseler. Bu medreselerin hemen hepsi Selçuklu döneminden kalma eserler.
Türbeler: Konya denince akla ilk gelen yerlerden türbeler. Özellikle inanç turiziminin en geliştiği şehirlerden biri olan Konya'da ziyaret edebileceğiniz pek çok türbe var. Mevlana Türbesi, Pir Sultan Abdal Türbesi, Tavsubaba Türbesi, Sultanlar Türbesi, Gömeç Hatun Türbesi, Nasrettin Hoca Türbesi ise bu türbeler içinde çok ziyaret edilenler.
Kilise ve Manastırlar: Konya yalnızca İslam eserlerinin değil; farklı dinlerin de varlık gösterdiği bir yer. Aya Elena Kilisesi, Ak Manastır ve Sille Aya Elena Kilisesi Konya'da Hristiyanlığa ait eserlerin en önemlileri.
Müzeler: Konya'nın tarihine ışık tutan müzeler, Konya geziniz sırasında en keyifli duraklarınızdan olacak. Konya Mevlana Müzesi, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Konya Atatürk Evi Müzesi, Konya Ereğli Müzesi ve Koyunoğlu Müzesi Konya'da gezebileceğiniz müzelerden.
Antik Kentler ve Örenyerleri: Kilistra Antik Kenti ve Sille Köyü Konya'da gezebileceğiniz antik kentler ve ören yerleri arasında yer alıyor.
Mağaralar: Konya, mağara turizminin geliştiği illerimizden biri. Şehirde pek çok turistik mağara bulunuyor. Eğer sizin de mağaralara ilginiz varsa Körükini Mağarası, Balatini Mağarası, İnbaşı Mağarası, Güvercinlik Mağarası, Tınaztepe Mağarası, Yerköprü Mağarası'nı gezmenizi tavsiye ediyoruz.
Göller: Konya tarihi yapıları ile olduğu kadar doğal güzellikleri ile de meşhur bir yer. Her mevsim farklı güzellikler sunan Beyşehir Gölü Milli Parkı, Meke Gölü, Obruk Gölü, Tuz Gölü ve Akşehir Gölü'nü görmeniz seyahat önerilerimiz arasında.
Eğer Konya'ya tepeden bakmak ve eşsiz bir seyir alanında vakit geçirmek isterseniz Alaaddin Tepesi'ni, doğa ile iç içe yemyeşil bir ortamda dinlenmek isterseniz Meram Bağları'nı, Türkiye'deki tek çölü görmek isterseniz de Karapınar Çölü'ne gitmenizi tavsiye ediyoruz.
Esma alpkaya - 27 Mart 2020, Cuma 08:37
Buraya gitmek için mutlaka özel aracınızın olması gerekiyor. Toplu taşıma ile kavşağa kadar gidiliyor, kavşaktan yürümek gerekiyor.
fatih mert - 26 Eylül 2019, Perşembe 13:02
Daha fazla fotoğraf yok mu? Çok detaylı bilgi vermişsiniz maşallah. Kısa yorum da yapılmıyor, son cümleyi o yüzden yazdım.
leyla lar - 13 Mart 2019, Çarsamba 16:39
Çok güzel.
İnci - 24 Şubat 2019, Pazar 18:27
Anlatım ötesi bir sinerji ve müthiş bir mistisizm... "Gel...ne olursan ol, gel..." İçine girdiğinizde, Hz.Mevlana'nın bu sözünün hala ve tüm canlılığıyla yaşadığını hissediyorsunuz. Yolunda giderken dahi attığınız adımlara bakıp bu sözü hatırlıyor ve düşünüyorsunuz. Umarım bir gün herkesin yolu düşer.
Sedat kesmepalıdı - 9 Temmuz 2017, Pazar 08:30
Sabah saat 06:00'da geldik. Mevlana hazretleri türbesine. Yazık ki ziyaret edemedik. Çünkü kapıları kapalı. Çok üzüldük. Bu büyük zaatların mezarları 7/24 açık olması lazım. Lütfen devlet büyüğümüz Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan Bey bu mevzuyu çözer inşallah. Rabbim güç kuvvet verir, inşallah.
Sıla kokulu - 8 Temmuz 2017, Cumartesi 12:16
Bu zamana kadar Konya'nın Ilgın ilçesinde yaşadım Karapınar 30 dakikalık bir mesafede olmasına rağmen ilk defa duydum, bu sene gitmek isterim.
nilüfer arıkan - 6 Temmuz 2017, Perşembe 01:01
Bu gün gidip gördüğüm bu muhteşem camiyi herkesin gidip görmesini tavsiye ederim... Benim için en ilginç gelen caminin orta yerindeki boşluk ve görevi oldu.
Mahir Cakil - 31 Mayıs 2017, Çarsamba 10:46
Ben Kayseriliyim. Kayseri'den Mevlana Hazretlerini ziyaret için yaşlı annemi getirdim fakat umduğumu bulamadım. Neden derseniz, arabamı park ettiğim bir yerde sorunla karşılaştım, bir tuvalet olmayışından ileride bir cami var, caminin yanında araba park edecek yer yok. Yaşlı annemi yalnız da bırakamıyorum ve maalesef Kültür Merkezi içerisinde de tuvalet yok, lavabo yok. Sadece açık bir şadırvan ve abdest alacak herk.. Devamını Göster
MİRA ESER - 23 Mart 2017, Perşembe 19:33
Bayıldım, çok güzel bir yer. :) :) :)
Burak Gökkaya - 1 Mart 2017, Çarsamba 23:55
Dünyadaki en temiz, en berrak suya sahip bir yer. Burası gerçekten çok harika. Orada bir taşın üzerine oturup saatlerce üç bin yıl öncesini düşünün. :)
AYHAN BAŞPINAR - 22 Eylül 2016, Perşembe 12:13
Olağanüstü bir yapı, asırlardır o direk sütunların ayakta kalması giriş kapısının işlemesi derken nesini anlatayım. Mutlaka görülmesi gereken bir eser. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Haci Murat - 17 Eylül 2016, Cumartesi 01:41
Taşa ve ahşaba vurulan medeniyet mührü, Selçuklu!
Şevket Köksalan - 21 Ağustos 2016, Pazar 21:32
Kesinlikle görülmesi gereken muhteşem bir cami, mimarisi ve içerisindeki işlemeler özenle yapılmış, büyüleyici.
my - 8 Haziran 2016, Çarsamba 11:02
Muhteşem doğal güzelliği ile sıcakkanlı Anadolu insanın bir arada olduğu saklı cennet.
Şükrü yozgatlı - 25 Mart 2016, Cuma 15:30
Görmeye değer bir eser. At figürü dağın yamacına işlenmiş. Çok güzel lakin başak, bereket anıtı diye bir anıt da var. Aslan başları üzerine basmış bir tanrı. Velhasıl güzel bir yer. Turizme açılıp tanıtılması gereken bir yer.
fatma altinpinar - 10 Şubat 2016, Çarsamba 21:50
Meke Gölü'nün bu haline çok üzüldüm. Ben Meke Gölü'nü uçakla Kıbrıs'a giderken gördüğümde mükemmeldi. Şimdi çöp haline gelmiş, nasıl? Aynı hale gelmesi için ne yapmalıyız da nasıl kurtarmalıyız ki eski halini alsın?
Rüya Hayal - 19 Ocak 2016, Salı 17:24
Çok güzel bir yer. Cidden mükemmel görünüyor... :)(:
AHMET DIGRAK - 31 Aralık 2015, Perşembe 16:21
Burayı çok sevdim ama çok kirli. Temiz olsa sevinirim.
Aytaç Kayhan - 2 Aralık 2015, Çarsamba 19:20
Bence Obruk Yaylası çok süper.
selim - 14 Ekim 2015, Çarsamba 22:40
Boşa harcanmış vakit, ayrıca yürüme parkuru bayanlar ve çocuklar için elverişsiz ve güvensiz. İşletmesi özel Müzekart, vs. geçmiyor. Ücreti uygun ama bence gezen insanlara üzerine para vermek gerekir.
osman ÖZÜDOĞRU - 3 Mayıs 2015, Pazar 01:41
Bir Hotamışlı olarak çok üzücü bir durum. Şu anda tamamen yok olmuş, çöl durumunda. Halbuki duyduklarımız bir kuş cenneti olduğu. Bizler göremedik, yetişemedik. Ne yazık ki Türkiye için büyük kayıp.
ipek - 13 Nisan 2015, Pazartesi 18:37
Kısa ve net. Çok teşekkür ederim.
yusuf yiğit - 7 Şubat 2015, Cumartesi 13:03
Kubad-ı abad sarayı Yenşarbademli'de değil, Beyşehir Gölyaka(Hoyran) köyündedir. Düzeltilmesi dileğiyle...
bilal42 - 15 Ocak 2015, Perşembe 22:41
Kubad ıabad sarayı Isparta Yensarbademlide degiil Konya Beysehir Golyaka kasabSındadır Beysehir Golune bitisik bir mevkiye sahiptir.
ali şenyurt - 11 Ocak 2015, Pazar 18:14
Yukarıdaki resim Kumluketir'den bir görüntü. 1960'lı yıllarda kum fırtınasının sebep olduğu bir oluşum. Şiddetli rüzgarın taşıdığı kumlar, bazalt kayaların etrafında birikmiş, yer yer küçük kumul tepecikler oluşmuştur.
eda özer - 13 Haziran 2014, Cuma 15:43
Güzelmiş.
yunus başaran (ortalamam 98,3) - 7 Mayıs 2014, Çarsamba 21:18
Fotoğraf yok, lütfen koyun. Teşekkürler.
Tuğçe ŞAHAN - 18 Nisan 2014, Cuma 14:12
Biraz tuhaf bir isim ama kesin anlamı büyüktür.
ece gündoğdu - 10 Aralık 2013, Salı 16:37
Çok güzel.
zeynep - 8 Aralık 2013, Pazar 14:20
145 metre derinliğinde.
hamide ak - 1 Aralık 2013, Pazar 11:37
Gidelim, bakalım bari.
hasbiye - 12 Kasım 2013, Salı 00:53
Kendi arabasıyla Akşehir'e varan bir kadın(lar) gece hangi otel motel pansiyon-nerede kalabilir? Bir defasında Karadeniz'e gittik.(Çamlıhemşin yolunu gündüz gidelim diye) Arsin'den Pazar'a kadar nereye baktıysak gece kalacak yer bulamadık. Hangi otele baksak "size göre değil" diyorlardı. :)) Peki ama Akşehir'de .. Devamını Göster
Mehmet KILINÇASLAN - 22 Ekim 2013, Salı 17:14
Sayın Habibe Hanım, Sille ile ilgili düşünceleriniz için teşekkür ederim. Fakat size şunu belirtmek isterim ki, Sille tarih boyunca hiç köy olmamıştır. 1882 yılında kurulan Türkiye'nin ilk belde belediyeliklerindendir. 1900'lü yıların başlarında 18500-22500 'e kadar çıkmış olan nüfusu ile 18 köyün bağlı bulunduğu bir yerleşim birimidir. Teşekkür ederim.
Serkan Turan - 14 Temmuz 2013, Pazar 16:06
iftar için gittiğimiz önceden rezervasyon yaptırdıgımız yerin önceden tatlı konulması münasebetiyle arılar basmış masayı değiştirin dediğimizde masa bu begenirseniz diyen kendini bilmez başka yere geçelim dediğim ailemin yanında alaycı bir şekilde güle güle deyip sırıtmanın hesabını verecektir.
aysu tatlısu - 23 Mayıs 2013, Perşembe 13:59
Evet ama ben Konya'ya hiç gitmedim.
35 Kullanıcı Yorumu