Motosikletle Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Rotalar

Motosikletle Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Rotalar

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 06 Nisan 2016
 • Son Güncellenme: 04 Mart 2024
Motosikletle Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Rotalar

Motosiklet ve sırt çantası ile özdeşleşen harika rotalar bulunuyor Türkiye’de. Hele bir de ülkemizin güzelim yollarını da işin içine katarsak, bu rotalar unutulmaz birer deneyim olarak yer ediniyor hafızalarımızda. Evet, belki bir motosikletiniz olmayabilir. Ancak 3 günlüğüne işinizi görecek bir motosiklet kiralayarak, siz de bu maceraya adınızı yazdırabilirsiniz. Daha önce hiç motosikletle şehir dışına çıkmadıysanız, sizin için seçtiğimiz rotaları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Zira çoğu kısa mesafeli ya da kısa sürede ulaşabileceğiniz yerlerden oluşuyor. İşte İstanbul'a yakın motosikletle gezilebilecek rotalar.

{ad:0}

Kandıra 

kandıra

İstanbul’a 129 km mesafede olan Kandıra’ya, araçla yaklaşık 1 buçuk saatte ulaşabiliyorsunuz. Motosikletle birlikte hızınıza bağlı olarak bu süreyi kısaltabilirsiniz. Kandıra, İstanbulluların en çok tercih ettikleri hafta sonu rotalarından biri. Siz de dilerseniz hafta sonu için, dilerseniz de günübirlik olarak Kandıra’ya doğru macera dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 

{search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}

Acarlar Longozu

 acarlar longozu

İğneada Longozu’ndan sonra en büyük ve tek parça olan ikinci su basar ormanı olan Acarlar Longozu, Sakarya’nın saklı kalmış güzelliklerinden biri. İstanbul’a 200 km mesafede olan Acarlar Longozu, oldukça konforlu bir otoyola sahip. İstanbul’dan çıktığınızda, Sakarya sapağına 1 buçuk saat gibi kısa bir sürede varabilirsiniz. Elbette ki bayram günlerini tercih etmediyseniz. Acarlar Longozu’na giriş ücretsiz ve otopark ücreti de yok. 

{search:igneada-otelleri,İğneada Otelleri}

Kıyıköy

kıyıköy

Motosikletle seyahat etmenin en güzel taraflarından biri de, dilediğiniz an gördüğünüz manzaranın fotoğrafını çekebiliyor olmak. İstanbul’dan Kıyıköy’e giderken kat edeceğiniz 160 km’lik yol boyunca karşınıza çıkacak tüm bu güzelliklerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Mesela Saray ilçesine geldiğinizde bir çay molası verip, kalan 40 km’yi keyifli keyifli gidebilirsiniz. 2 gün Kıyıköy’ün güzelliklerini keşfettikten sonra İstanbul’a dönüş yolunu tercih edebilirsiniz. 

{search:kiyikoy-otelleri,Kıyıköy Otelleri}

Mürefte 

mürefte

Motosiklet tutkunlarının en çok sevdiği rotalardan biri olan Mürefte, eşsiz manzaraları ve virajlı yolları ile motosiklet gezginlerinin en keyif aldıkları yollardan biri. Daha doğrusu Tekirdağ’a doğru uzanan neredeyse tüm rotalar bu özellikleri taşıyor. İstanbul’a 200 km mesafede yer alan Mürefte, macera dolu bir yolculuğun yanında, sakinleştirici bir etkiye de sahip. İdeal bir hafta sonu rotası olan Mürefte, motosikletle gidebileceğiniz harika rotalardan biri.

{search:sarkoy-otelleri,Şarköy Otelleri}

Yedigöller

 yedigöller

Hafta sonlarının yegane kaçış rotalarından biri olan Yedigöller, motosikletle rahatlıkla gidebileceğiniz adreslerden biri aynı zamanda. İstanbul’dan Bolu’ya 270 km gayet stabil bir yol izliyorsunuz, ancak kalan son 42 km’lik yol toprak ve çakıldan oluştuğu için dikkatli olmakta fayda var. Bahar ve yaz aylarında tercih ederseniz, yağmur ve sis gibi etkenlere de takılmazsınız. Sonrasında ise müthiş bir huzur sizi bekliyor olacak.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Sivrice

 sivrice

Sivrice, turizmin henüz yeni yeni gelişmeye başladığı bir yer. Dolayısıyla ortalık bir hayli tenha. Birkaç pansiyon ve salaş balıkçı lokantaları mevcut. İstanbul’dan Assos’a yaklaşık 450 km’lik bir yol var. Buradan Babakale’ye doğru 9 km daha gittiğinizde karşınıza Bektaş Köyü çıkacak. Bektaş Köyü’nün içinden 3 km denize doğru indiğinizde Sivrice Koyu’na varmış olacaksınız. Menziliniz ne çok kısa ne de çok uzunsa, Sivrice sizin için ideal bir rota. Assos otelleri arasında bulunan Sivrice otellerinde konaklamanızı gerçekleştirebilirsiniz. 

{search:sivrice-otelleri,Sivrice Otelleri}

Ayvalık 

ayvalık

İstanbul’a yaklaşık 441 km mesafede olan Ayvalık, motosiklet tutkunlarının en çok tercih ettiği rotalardan biri. Çünkü Kuzey Ege, motosiklet gezileri için oldukça güzel manzaralar sunuyor. Eğer kendinize güveniyorsanız, Kuzey Ege’yi baştan sona motosikletle gezebilir ve son olarak Ayvalık’ta 3-4 günlüğüne güzel bir tatil yapabilirsiniz. 

{search:ayvalik-otelleri,Ayvalık Otelleri}

Amasra 

amasra

Amasra’da sırf balık ve salata yiyebilmek için bile yollara düşebilirsiniz. Bunun için ise İstanbul’dan yaklaşık 456 km yol kat etmeniz gerekiyor elbette. Ancak Amasra’nın huzur dolu atmosferini yaşamak için kesinlikle buna değer. Kendinizi olabildiğince özgür hissedeceğiniz yemyeşil yollar ise işin bonus kısmı. 

{search:amasra-otelleri,Amasra Otelleri}

Foça 

foça

Gittikçe İstanbul’dan uzaklaştığımızın farkındayız ancak Foça da motosiklet tutkunlarının sevdiği rotalardan. İstanbul’dan yaklaşık 509 km mesafede bulunan Foça, aslında gözünüzü korkutacak kadar uzak değil. Şöyle ki, İstanbul’dan feribotla Bandırma’ya geçebilir ve Gönen yolu üzerinden Ayvalık’a ulaşabilirsiniz. Dilerseniz burada Foça otelleri arasından birini tercih ederek, 1 gece konaklayıp, sabahında sahil yolundan, eşsiz manzaralar eşliğinde Foça’ya varabilir ve burada da unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kendine Güvenen Bonusu: Olimpos 

olimpos

Oldukça zorlu ama bir o kadar da unutulmaz bir tecrübe olacağı kanaatindeyiz. Biraz abarttık galiba. Neticede 1000 km’yi aşkın bir yolculuk söz konusu. Ancak tek başınıza değil elbette. Öncesinde İstanbul’dan feribotla klasik Bandırma’ya gelebilirsiniz. Buradan Kuşadası’na gelip 1 ya da 2 gece konaklama yapabilirsiniz. Kuşadası otelleri sayfamızı inceleyerek size en uygun oteli bulabilirsiniz. Sonrasında ise Kaş, oradan da ver elini Olimpos. Kendine güvenen beri gelsin. 

Yorumlar

Özkan Hacıoğlu 
06.04.2016
Daha bu sabah iki yıl önce sattığım motosikletimi ne kadar özlediğimi ve ısınan havalarla beraber içimdeki aşkın depreştiğini söyledim arkadaşıma. İşin daha da ilginci, kullandığınız ilk fotoğraftaki motosiklet de benim şu an almak istediğim... Bu bir mesaj olabilir. :) Bence gerçekten çok doğru güzergahlar. Elinize sağlık.
Benzer Yazılar