Kaliteli Şarabın İstanbuldaki 10 Adresi

Kaliteli Şarabın İstanbuldaki 10 Adresi

Paylaş
Tülin Kılıç  
Eklenme: 26 Ağustos 2013
 • Son Güncellenme: 13 Nisan 2024
Kaliteli Şarabın İstanbuldaki 10 Adresi

Sonbaharın yaklaşması ile birlikte buz gibi biranın, rakının, kokteyllerin yerini şarap alacak yine. Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi olan şarap; dökülen yaprakları, çıtır çıtır yanan şömineyi, karla kaplanan İstanbul’u, yağmuru, film izlemeyi ve kitap okumayı çağrıştırıyor sanki bize. Tarihi, insanlık tarihi kadar eski olan şarap, Antik Çağ'dan günümüze önemini hep korumuştur. Özellikle son yıllarda İstanbul’un en özel köşelerinde, birbirinden güzel şarap evleri, ya da şarabın baş tacı olduğu mekanlar açılmıştır. Gelin hep birlikte bu mekanları inceleyelim ve sonbahara hazırlıksız yakalanmayalım. : )

{ad:0}

Sensus Şarap Evi

Günün her saati cıvıl cıvıl olan Beyoğlu Kuledibi’nde hizmet veriyor Sensus Şarap & Kahve Galata. Bir mahzeni andıran mekanda 400 fazla şarap çeşidi içinde kendinizi kaybedeceksiniz. Şarabınızın yanına peynir çeşitlerinden almak istiyorsanız peynir bölümünden dilediğiniz peyniri ve raftan da şarabınızı seçip, barda keyif yapabilirsiniz. İlginç ve özel dekorasyonu, birbirinden leziz şarap ve peynir çeşitleri ile müptelası olacağınız bir yer burası. 

Hazzo Pulo

Sensus Şarap & Kahve Galata

İstanbul’un tarih kokan semti Beyoğlu’nda yer alır tramvay sesini duyabileceğiniz ve kendinizi bir masalın içinde hissedeceğiniz Hazzo Pulo Restaurant & Şarap Evi. Özgün tatları, zengin şarap çeşitleri ile 150 yıllık bir tarihin içinde hizmet verir bu ince ruhlu mekan. Özellikle uzun ve karlar altındaki kış gecelerinin sıcak buluşma noktasıdır. Peynir ve meze çeşitleri, taptaze deniz ürünleri, ´İtalya´n ve İskandinav mutfağından özgün tatların yanı sıra Anadolu mutfağından bilinmedik lezzetleriyle fark yaratıyor bu özel mekan. Türkiye'den ve dünyadan seçkin şarap türleriyle zengin bir menüye sahip olan Hazzo Pulo Restaurant ve Şarap Evi’nde; Hazzo Pulo special ve kaymaklı dut tatlısını denemenizi öneririz.

Viktor Levi Şarapevi

Moda’nın rengine renk, güzelliğine güzellik katan Viktor Levi, binlerce yıllık şarap geleneğinin İstanbul’daki temsilcisi gibidir adeta. Tarihi mekanda, yenilenmiş yüzü ile hizmet veren bu özel mekan zengin şarap menüsü ile dikkat çekiyor. 2 katlı bir köşkte hizmet veren şarap evi terasa ve geniş bir bahçeye sahiptir. Dünya mutfağından da örnekler sunan Victor Levi’de vişne şarabını ve karışık peynir tabağını denemenizi öneririz.

Vintro Şarap Evi 

Beyoğlu’na adını kazımış olan Tarihi Pano Şarap Evi’nin, Anadolu Yakası’ndaki şubesidir Vintro Şarap Evi. Suadiye’de yer alan mekan şık dekorasyonu, zengin menüsü ve leziz şarapları ile gönlünüzü fethedecek. İstanbul’un nabzının attığı Beyoğlu’nda 1898’den beri hizmet veren meşhur Pano Şarap Evi, aynı aşçısı ve aynı lezzetleri ile bu kez Suadiye’de Vintro’ya taşındı. Koyu sohbetinize ve enfes yemeklere en güzel şekilde eşlik edecek onlarca çeşit şaraptan birini seçip, sohbeti daha da koyulaştırabilirsiniz.

Moda Teras

 

Kav Şarap Evi

Moda’nın en özel mekanlarından olan Moda Teras’ta, Adalar manzarası eşliğinde şarabınızı yudumlamak ayrı bir keyif verecek size. Hele ki, kar yağıyorsa ve havada biraz melankoli baş gösterdiyse soluğu Moda Teras’ta alın ve şarabınızı açtırıp, zengin yemeklerle süslü menüsündeki yemeklerden birini seçip, manzaranın keyfini çıkarın.

Leb-i Derya Richmond

Sizi İstiklal Caddesi’nin karmaşasından, koşturmacasından çekip, sakinliğe götürecek bir mekandır Leb-i Derya Richmond. Büyüleyen bir İstanbul manzarasına ev sahipliği yapan mekan dünya mutfaklarından izler taşır. Geniş bir şarap menüsü olan mekanda, dilediğiniz şarabı seçip, karışık peynir tabağı ile masanızı süsleyebilirsiniz. İstiklal Caddesi’nin merkezinde olmanıza rağmen çok uzaklarda hissettiren bu eşsiz mekanda şarabın tadı daha bir güzel gelecek size.

Beylerbeyi Villa Bosphorus

Leb-i Derya

Denizin, yeşilin, Boğaz manzarasının tam ortasında yer alan Beylerbeyi Villa Bosphorus, denize sıfır şarap keyfi yapmak isteyenlerin uğrak adreslerinden biridir. Günlük taptaze balık çeşitleri ve mezelerle süslü zengin bir menüye sahip olan Villa Bosphorus’ta, Boğaz manzarası eşliğinde şarabınızı yudumlamak ayrı bir keyif verecek size.

Kav Şarap Butik Teşvikiye 

Birbirinden leziz ve özel şaraba ev sahipliği yapan Kav Şarap Butikleri dört büyük şehirde şarapseverlere hizmet veriyor. Kav Butikler, Kavaklıdere Şarapları A.Ş.’nin Türkiye’de şarap kültürüne hizmet etmek için başlattığı bir projedir. Mahzen şarapları, yabancı ve yerli şaraplardan oluşan geniş bir şarap menüsüne sahip olan butikte ‘Kocabağ Cabernet Sauvignon’ şarabını denemenizi öneririz. Her köşesi tarih kokan Teşvikiye’de şarabınızı yudumlayıp, soluklanabileceğiniz özel bir mekandır Kav Butik.

Que Tal Tapas Bar & Cafe

Tünel’de 1800’lü yıllardan kalma tarihi bir binada hizmet veren Que Tal Tapas Bar & Cafe, İstanbullulara ‘’tapas’’ kültürünü yaşatan samimi bir ortamdır. Damak tadınızı kışkırtacak kadar güzel olan sıcak şarabı enfestir. Özellikle kış aylarında ilaç gibi gelir. Zengin şarap menüsünden istediğinizi seçip, tapas seçenekleri ile de masanızı süsleyebilirsiniz.

İsis

 

Villa Bosphorus

Kadıköy’ün en renkli mekanlarından biri olan İsis Cafe, şarapseverlerin Kadıköy’deki adreslerinden biridir. Şirinlikte sınır tanımayan bu mekanın kış bahçesinde oturup, kendi yaptıkları sıcak şarabın tadına mutlaka bakmalısınız. Özellikle yağmur ve kar yağarken ve fonda hafif bir müzik çalıyorken bu şirin bahçede oturup, kitabınızı okuyup, şarabınızı yudumlayabilirsiniz. İstanbul’da sonbahar ve kış aylarının hakkını vermek, uzayan gecelerde sık sık yapılan arkadaş sohbetlerine lezzet katmak ve dışarıda hava buz gibiyken içinizi ısıtmak istiyorsanız, önerdiğimiz mekanlardaki birbirinden özel ve güzel şarapları denemeyi ihmal etmeyin.

Yorumlar

Yosun Erdemli 
12.09.2013
Sayenizde Hazzo Pulo'yu keşfettik. Çok teşekkürler.
cafer varol 
28.08.2013
Bu mekanların misafiri hep biz olurduk. Yağmur klüp, Çeşme klüp ve son durakta sabahı eder eve öyle giderdik. Ama şimdi resimlerle oyalanıyoruz. Yaş 77 oldu. Akşamları bir duble rakı ile oyalanıyorum. Şarap, dost sohbetleriyle içilerek sabah ettirir. Herkese bol neşeli, sağlıklı ömür dilerim.