Pokut Yaylası, Fırtına ve Hala derelerinin oluşturduğu vadiler arasında yer alıyor. Doğa yürüyüşü sevenler için keyifli trekking aktivitelerine olanak tanıyor. Ayrıca eşsiz ahşap evlerinin tarihi yapısı ile de oldukça dikkat çekiyor. Bu özel yapılardan oluşan çeşitli pansiyonlarda konaklayabiliyorsunuz. Pokut Yaylası Gezi Rehberi'mizi Keşif Rehberi sayfasından okuyabilirsiniz.
Suyun akışı, gelinlerin tüllerine benzediği için buraya Gelintülü Şelalesi ismini koymuşlar. Ormanın içinden şöyle nazlı nazlı akan bir suya denk gelirseniz bilin ki Gelintülü Şelalesi'nin yanındasınız. Uzaktan çekilmiş fotoğrafına baktığınızda gerçekten de tülü andırdığını göreceksiniz. Manzarası ile sizi kendisine hayran bırakıyor. Tam tamına 15 metre yükseklikten dökülüyor. Bundan mütevellit Türkiye'nin de en uzun şelalelerinden biri. Temiz havasını bol bol içinize çekin. Şehirlerde böylesini bulmak imkansız.
Çevreyi gözetlemek ve güvenliği sağlamak için inşa edilen Zil Kalesi'nin beşinci veya altıncı yüzyılda yaptırıldığı düşünülüyor. Dağların arasında bulunan bu görkemli kale yeşil ile bütünleşerek harika bir manzarayı bizlere sunuyor. Ayrıca kaleden çıkan iki el topunu ise Trabzon Müzesi'nde görebilirsiniz. Hem tarih hem doğa, insan başka ne ister ki!
Özellikle tırmanışçıların çok sık gelip gittiği bir yer olan Galer Düzü’nde, ne yazık ki boğa güreşleri de gerçekleştiriliyor. Bu doğa harikası yer, umuyoruz ki hayvanların incinmediği geleneklere gelecekte kucak açar. Sizler ise bu doğanın güzelliğini kucaklamak için ziyaret edebilirsiniz.
Ayder Yaylası sadece doğal güzelliği ile değil kaplıcaları ile de birçok kişinin ilgisini çekiyor. Şifalanmak isteyen binlerce kişi, her yıl buranın iyi gelen sıcak sularına kendilerini atıyor. Ayder Kaplıcaları'nın içinde bulunduğu zengin minerallerin pek çok rahatsızlığa şifalı geldiği düşünülüyor. Hem kaplıca keyfi yapmak hem de yaylayı görmek için daha fazla beklemeye gerek yok. Ayder Yaylası'nda başka neler yapılır diye merak ediyorsanız size bu yazımızı okumanızı öneririz.
Gito olarak da bilinen bu yayla, oldukça etkileyici bir doğal alan olarak karşımıza çıkıyor. Karadeniz ile ilgili yerlerden bahsederken tekrara düşebiliyor insan ama her bir köşesi gerçekten harika. Her tarafı yeşilin bambaşka tonu. Anlatmak bazen yetersiz kalıyor. O nedenle gidip görmelisiniz. Kito Yaylası da listenizde olsun. Buraya gelirken Zilkale'ye de uğrayabilirsiniz. Rize'nin etkileyici diğer yaylaları için Karadeniz Yaylaları Rotamıza da bakabilirsiniz.
Yukarı Kavron Yaylasının sol tarafındaki vadiyi takip ederek buraya ulaşabilirsiniz. Artvin'in Yusufeli ilçesinde bulunduğunu hatırlatayım. Olgunlar Mahallesi’nden ortalama 5-6 saat içinde yürüyerek buraya varabiliyorsunuz. Adından da anlaşılacağı gibi sıra göller içindeki en büyük göl. Yol uzun olduğu için tedarikli olmayı unutmayın.
Üç adet gölden ulaşan bu sıra gölleri, özellikle doğa fotoğrafçılarının uğrak noktalarından birisi. Rize Çiçekli Yaylası'na 6 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Temmuz ve ağustos aylarında burayı ziyaret edebilirsiniz. Karşınıza ayı çıkabileceği ihtimalini de aklınızdan çıkarmayın. Özellikle ayıların yavrularını aşağılara indirme zamanı ise dikkat etmekte fayda var.
Kavrun Vadisi, Aşağı ve Yukarı olarak ikiye ayrılıyor. İkisi arasında üç kilometrelik bir mesafe var. Ayder Yaylası'ndan 10 kilometrelik toprak yolu yürüyerek Kavrun Yaylası'na varabilirsiniz. Aşağı Kavrun Yaylası, önemli buzul vadilerinden biri olarak geçiyor. Ahşap ve taş malzemenin hakim olduğu mahallelerde konaklama imkanı bulunmuyor. Yukarı Kavrun Yaylası'na doğru gelirken Galer Düzü ve Aşağı Kavrun Yaylası'ndan da geçeceksiniz. Yaz dönemi de olsa buralara gelirken kalın bir şeyler yanınıza almayı unutmayın. Aşağı Kavrun'un aksine Yukarı Kavrun Yaylası'nda konaklayabileceğiniz pansiyonlar bulunuyor.
Kaçkarlar özellikle yaz aylarında ziyaret için biçilmiş bir gezi rotası. Siz de Karadeniz planları yaparken Kaçkarlar için Rize Otelleri ihtiyacınızı Neredekal.com üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.