Hafta Sonu Tatil Önerisi: Cide

Hafta Sonu Tatil Önerisi: Cide

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 01 Nisan 2015
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
Hafta Sonu Tatil Önerisi: Cide

Misafirperver Anadolu kültürünü en iyi şekilde yaşayabileceğiniz yerlerden biri Cide. Kastamonu’nun bu güzide ilçesi, Karadeniz’in dillere destan doğal güzelliklerinin en iyi örneklerini teşkil ediyor. Lezzetli mutfağı, upuzun sahil şeridi, yemyeşil ormanları ve Küre Dağları’nın ihtişamlı manzarası ile Cide, adeta bir masal diyarı tadında. Şehir hayatının bedenimizde yarattığı yorgunluğu, gelin bu hafta sonu Karadeniz’in bağrında atalım üzerimizden. İşte hafta sonu tatil önerisi: Cide.

{ad:0}

Kendi Tatil Planını Kendin Yap

1) Cuma öğlen saatlerinde atlayın aracınıza. İstanbul’dan Cide’ye yaklaşık 7 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor olacak. Kendi aracınızla Cide’ye ulaşmak için İzmitAdapazarıBoluMengenBartınAmasraKurucaşile asfaltını takip edin. Ankara’dan gelecekseniz eğer, ÇankırıIlgaz yolunu takip etmeniz gerekiyor. Cide’ye otobüs ile de ulaşabilmeniz mümkün. Herhangi bir otobüs firmasıyla Kastamonu’ya gelebilir ve buradan Cide’ye giden minibüsleri kullanabilirsiniz. Kastamonu – Cide arası minibüsle yaklaşık 4 saat sürüyor. Ancak biz, aracınız yoksa güvendiğiniz bir firmadan kiralamanızı tavsiye ediyoruz.

 cideye nasil gidilir

2) Cide konaklama bakımından pek çok alternatif konaklama seçeneğine sahip olan bir şehir. Cide otelleri arasından size en uygun olanını seçebilir ve konaklama yapabilirsiniz. Sahil kenarındaki otellerden birini tercih ederseniz, hafta sonu tatiliniz daha keyifli geçecektir elbette. :)

 cidede kalinacak yerler

3) Akşam otelinize yerleştikten sonra biraz civarı turlayın. Tesis yetkilisinden çevre hakkında birkaç bilgi edinin. Sabah uyandıktan sonra otelinizde güzel bir kahvaltı yapın. Sonrasında ise Rıfat Ilgaz’ın doğup, büyüdüğü ve şu an müze olarak kullanılan Rıfat Ilgaz Müzesi’ni ziyaret edin.

rifat ilgaz muzesi

4) Müze gezinizin ardından, güzelliği ile dillere destan olan Gideros Koyu'na doğru yola çıkın. Kumsalda kısa yürüyüşler yapın, çay bahçelerinden birine oturun ve manzaranın tadını çıkarın. Bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

gideros koyu

5) Gideros Koyu’nu gördükten sonra öğle yemeği için Cide Merkez’e geri dönün ve meşhur Has Bahçe’ye gidin. Mekan biraz kıyıda köşede bir yerde bulunuyor. Bulmakta biraz zorlanabilirsiniz, şimdiden söyleyelim. :) Mantı ve etli ekmek yemenizi de şiddetle tavsiye ediyoruz. 

gideros koyu

6) Lezzetli bir öğle yemeğinin ardından Küre Dağları Milli Parkı'na doğru yola çıkın. Kışın yollar sisle kaplı olduğundan kendinizi adeta bir fanusun içinde hissediyorsunuz. Ancak baharda böyle bir durumla karşılaşmayacağınızı umuyoruz. Şanslıysanız Karadeniz’in bol oksijenli havasını ciğerlerinize doldurabilirsiniz. :) Doğada hafif bir trekking yapın ve bol bol fotoğraf çekin. Yalnız, karanlık bastırmadan otelinize dönecek şekilde ayarlayın kendinizi.

 küre daglari milli parki

7) Otelinize döndükten sonra güzel bir akşam yemeği yiyin ve zamanınızın kalan kısmını dilediğiniz şekilde değerlendirin. Sabah erkenden kalkın ve güzel bir Pazar kahvaltısı yapın. Kahvaltının ardından otelinizden ayrılın ve aracınızla Karakadı Köyü’ne doğru yola çıkın. Aracınızı köyün merkezinde bırakın ve 15 dakikalık bir yürüyüşle Sökü Tepesi’ne gidin. Sökü Tepesi, Karadeniz iklimi ile Akdeniz ikliminin bir bıçak gibi birbirinden ayrıldığı yer. Buradan Küre Dağları’nın ihtişamı tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriliyor. Birkaç kare fotoğraf çektikten sonra buradan ayrılın. 

loc vadisi

8) Karadeniz’in tüm doğal güzelliklerini bir bütün halinde yaşayacağınız Cide’ye, doğasever 3-4 kişilik arkadaş grubunuzla gitmenizi tavsiye ediyoruz.

cide manzaralari

9) Önemli hatırlatmalar; Yola çıkmadan Cide hava durumunu mutlaka kontrol edin. Yol asfalt da olsa, Cide yolu gerçekten de kötü durumda. Buna göre önleminizi alın. Cide konaklama için bir plan oluşturun, Yağmurluğunuz mutlaka yanınızda olsun. Rahat ayakkabılar tercih edin. Son olarak, fotoğraf makinenizi ve yedek pillerini yanınıza almayı sakın unutmayın. Şimdiden keyifli bir hafta sonu tatili geçirmenizi dileriz. :)

Yorumlar

Yucel yasar 
04.06.2016
Cide İnebolu üzeri gerçekten çok güzel. Yolların bozuk olması bence çok iyi. Yoksa bütün dünya buraya akın ederdi.
AHMET KOÇ 
06.04.2015
Geçen yıl Eylül ayında ailemle birlikte özel aracımla çıktığım Karadeniz turunda Cide yol güzergahım üzerindeydi. Çok beğendim. Herkese tavsiye ederim. Bu bölgeler tabir caizse keşfedilmemiş cennetler gibi. Bu arada Karadeniz turu yapacak olanlara şiddetli bir tavsiyede bulunayım: Mutlaka sahil yolundan gidin. Tabiatıyla, güzellikleriyle gerçek Karadeniz\'i ancak bu şekilde görebilirsiniz. Geçen yıl İstanbul\'dan hareket ettim, bir gece Amasra\'da, bir gece Sinop\'ta, bir gece Ordu\'da, bir gece Trabzon\'da, bir gece Rize\'de konakladım. Sabah yola çıkıp, saat 12:00\'ye kadar yolculuk, otele yerleşme, öğleden sonra da o bölgeyi gezme şeklinde bir program uyguladık. Çok güzel hatıralarım var o bölgeyle ilgili artık. Dönüşü Tokat ve Çorum üzerinden yaptık. Tokat\'ta Mahperi Hatun Kervansarayı ve Ballıca Mağarası, Çorum\'da İncesu Kanyonu muhakkak görülmesi gereken yerler. Bu arada, sözüm gezginlere; önce güzel ülkemizi, Türkiye’mizi gezin. Bence dünyanın hiçbir ülkesi Türkiye kadar güzel değil.
tokay ceritoğlu 
02.04.2015
Evet, Cide gerçekten görülmesi gereken bir doğa harikası, turizm potansiyeli iyi yönetilebilirse Amasra gibi öne çıkar, fazla söze gerek yok, anlatılması gerekenler ayrıntılı şekilde açıklanmış, artık ver elini Cide demenin zamanı.
Ahmet Danışman 
02.04.2015
Amasra - Cide sahil yolu sayılmayacak kadar çok virajla kaplı, inişli-çıkışlı, inlerle cinlerin top oynadığı bir acayip parkur. Özellikle acemi şoförler için çok tehlikeli ve yorucu olacağı garanti... Çocuklu aileler mutlaka bulantı hapı, kusmalara karşı naylon torba, kraker, su gibi acil malzemeleri yanına almalı... Pek çok yerde mobil telefonların çekmediğini de hatırlatırım... Ama Gideros Koyu\'nu görmek tüm bu eziyete değer doğrusu... İyi seyahatler...
Benzer Yazılar