Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Avrupa'nın En İyi 15 Şehri Ödüllerinde Birinci, İstanbul!

Avrupa'nın En İyi 15 Şehri Ödüllerinde Birinci, İstanbul!

Paylaş
Esra Serbes  
Eklenme: 14 Temmuz 2023
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Avrupa'nın En İyi 15 Şehri Ödüllerinde Birinci, İstanbul!

Amerika bazlı en popüler seyahat dergilerinden biri olan Travel + Leisure, 2023 "Dünyanın En İyileri" ödülleri için oylamalarını tamamladı. Dünyanın en iyileri kategorileri arasında dünyanın dört bir yanında havalimanları, şehirler, oteller ve hava yolu şirketleri yarıştı.

{ad:0}

Oylamalar ise Travel + Leisure okuyucusu seyahat severler tarafından yapıldı. Derginin okurları en iyi şehir ödüllerinde oy kullanırken şehirlerin gezilecek turistik yerleri, kültür ve tarihi yapıları, yemekleri, alışveriş ve sıcakkanlılıkları gibi çeşitli özellikleri göz önünde bulundurdu. İstanbul'da bu listede 90 küsür ortalamaya sahip olarak "Avrupa'nın En İyi 15 Şehri" listesinin birincisi oldu!

Okurseverler tarafından pek çok olumlu yorum alan İstanbul'da ise en çok sevilen tarihi yerler arasında Kapalı Çarşı, Sultanahmet Cami ve İstanbul Boğazı öne çıktı. En iyiler listesinde Türkiye yalnızca şehirler listesinde yer almıyor, aynı zamanda "Dünyanın En İyi Oteli" unvanını kazanan İstanbul'da bulunan Four Seasons oteli de okurlar tarafından "Dünyanın En İyi Oteli" ödülüne layık görüldü!

İstanbul'un Öne Çıkan Özellikleri

Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği bir şehir olan İstanbul, dünya üzerinde iki kıtanın tek bir yerde birleştiği eşsiz bir şehir. Şehir tarih boyunca birçok farklı imparatorluğa ev sahipliği yapmış olsa da en uzun dönemini Osmanlı İmparatorluğu ile geçirmiş. Günümüzde Türkiye'nin en kalabalık ve en popüler şehri olan İstanbul, yıl içerisinde yerli ve yabancı milyonlarca turist ağırlıyor. İstanbul'un bu kadar popüler olmasının birkaç farklı nedeni var tabii. Başlı başına dikkat çeken özelliklerinden bazıları ise şunlar: 

Tarihi Yapılar

İstanbul'un her yerinde bir tarihi yapıya rastlamak mümkün. Hem de yalnızca Osmanlı ve Türk kültürünü değil, Bizans, Roma ve çok daha eski antik devletlerin zamanında inşa edilen yapılar da günümüzde hala ayakta duruyor.

Müzeler

İstanbul'a gelen turistlerin en sık uğradığı yerler tabii ki eşsiz İstanbul müzeleri. Tarihe ve tarihsel olaylara, eşyalara ve kalıntılara merakınız varsa İstanbul'da bulunan müzeleri mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Canlı hayat

Her ne kadar başkent olmasa da, İstanbul Türkiye'nin en kalabalık ve en popüler kenti. Bu sayede de eğlence hayatının kalbi İstanbul'da atıyor diyebiliriz. İstanbul'da her gün kesintisiz müzik ve konser bulmak mümkün. 

İstanbul Boğazı

Şehrin ne kadar pek çok ikonik yapısı olsa da, İstanbul denince akla gelen ilk yerlerden biri İstanbul Boğazı. Boğaz manzarasında yemek yemek, tekne turlarıyla karşı kıtaya geçmek ve hatta masmavi sularında martıları beslemek sizlere eşsiz bir deneyim sunuyor. 

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Avrupa'nın En İyi 15 Şehri

  • Floransa
  • Roma
  • Lizbon
  • Porto
  • Sevilla
  • Lübliyana
  • San Sebastian
  • Prag
  • Barselona
  • Salzburg
  • Edinburg
  • Madrid
  • Bordo
  • Viyana

Dünyanın En İyi Oteli

Four Seasons Otel Sultanahmet

Travel + Leisure dergisinin oylamasında yer alan “Dünyanın En İyi Oteli” kategorisinin zirvesinde de İstanbul’da yer alan bir otel bulunuyor! Four Seasons Otel, okuyuculardan aldığı tam notla derginin bu kategorisinde zirveye yerleşti. Sultanahmet’te yer alan Four Seasons Otel’in rezervasyon bilgileri ve detaylar için Neredekal.com'u ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul’da Keşfedilecek Rotalar

Avrupa’nın en iyisi seçilen İstanbul’da yapabileceklerinizin, keşfedeceklerinizin sınırı yok. Neredekal olarak beğeni ve gezi anlayışında farklılık olan seyyahlar için hazırladığımız içeriklerin bazılarını listeliyoruz:

Travel + Leisure Dergisi

New York merkezli bir seyahat dergisi olan Travel + Leisure, ayda bir yayımlanıyor. Derginin 4.8 milyonu aşkın okuyucusunun olduğu ifade ediliyor… 1937 yılında U.S. Camera and Travel ismiyle yayımlanmaya başlayan dergi, 1971 yılında Travel + Leisure ismiyle yayın hayatını sürdürmeye devam etti. Dergide ağırlıklı olarak sanatçılar, tasarımcılar ve gazetecilerin yazdığı, seyahat temalı makaleler ve seyahat fotoğrafçılığı konusunda detaylı içerikler yer alıyor. 1995 yılından bu yana her yıl verilen “Dünyanın En İyi Ödülleri” ise havaalanları, şehirler, oteller, yolcu gemileri ve adalar gibi farklı turistik ögelerin değerlendirildiği bir okuyucu anketidir. Bu anket dergi okurlarının verdiği oylar neticesinde değerlendirildiği için büyük öneme sahiptir.