Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Mısır Vizesi Kalktı mı? Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Mısır Vizesi Kalktı mı? Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 15 Temmuz 2023
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Mısır Vizesi Kalktı mı? Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Gizemli tarihiyle Kuzey Afrika’nın en turistik destinasyonu olan Mısır, yeni vize uygulamalarıyla artık bize komşu kapısı kadar yakın! Komşu kapısı demişken mesafe uzak ama önceden alınmış bir vizeniz yoksa sınırdan girerken kapı vizesi alabiliyorsunuz. Mısır seyahati planlıyor ve Mısır vizesi kalktı mı, Mısır vizesi nasıl alınır konularında bilgi sahibi olmak istiyorsanız rehber niteliğindeki bu yazımızda tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

{ad:0}

Mısır Vizesi Kalktı mı?

Mısır, Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkeler arasında yer alıyor ve Mısır’a gitmek istiyorsanız vize almanız gerekiyor. Fakat seyahat öncesinde vize alma şartı kaldırılmış olup, 15 Nisan 2023 tarihi itibarıyla geçerlilik kazanan kapı vizesi uygulaması da var. Ülkeye pasaportunuzla gidebiliyor, vizenizi giriş kapısındaki vize başvuru merkezlerinden ya da göçmenlik bürolarından alabiliyorsunuz. Fakat şunu da hatırlatalım ki sınır memurlarının inisiyatifiyle ilerleyen kapı vizesi sürecinde güvenlik önlemleri öne sürülerek vize alamayanlar da olabiliyor. Gezinizi garantiye almak istiyorsanız, gitmeden önce Mısır Konsolosluğu’na başvurarak vize talebinde bulunmanızda fayda var.

Hangi Renk Pasaportlar Mısır Vizesinden Muaf?

Mısır vizesi sadece umuma mahsus bordo pasaportlardan isteniyor. Diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahiplerinden 90 güne kadar vize istenmiyor. Bu pasaportlara sahip kişiler vize ücreti de ödemiyor. 

Mısır Kapı Vizesi Kimlere Veriliyor?

Mısır Vizesi Kimlere Veriliyor?

Ülkeye yapacağınız 15 – 90 günlük turistik ziyaretler için geçerli Mısır kapı vizesinden yaş sınırı olmaksızın tüm Türk vatandaşları yararlanabiliyor.

Dilerseniz, vizesiz ülkeler listesini de keşfedebilirsiniz.

Mısır Kapı Vizesi Nasıl Alınıyor?

Mısır kapıda vize uygulaması için gereken evrakları bir dosya halinde hazırlayıp yanınıza almayı unutmayın. Mısır kapı vizesi için istenen belgeler şöyle:

  • Seyahat bitiş tarihinizden sonra da 6 ay geçerliliğini koruyan pasaportunuz. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 boş sayfasının olması da önemli.
  • Otel rezervasyonu, uçak bileti, seyahat sigortası ve banka hesapları gibi maddi kaynaklarınızı belgeleyen evraklar. Bu arada yanınızdaki nakdin 2.000 USD ya da kredi kartı limitinizin yüksek olması da Mısır’a giriş için bir kriter.
  • Vize Başvuru Formu (Bu form sınır kapısındaki yetkililer tarafından veriliyor ve sizin doldurmanız gerekiyor.)
  • Mısır kapı vizesi uygulamasında ülkenin Sina bölgesi dışında kalan Kahire ve İskenderiye bölgelerine yapacağınız ziyaretlerde 25 USD vize ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu tutar gideceğiniz tarihe göre değişkenlik de gösterebiliyor. Yanınızda USD yoksa ücreti Mısır para birimi ya da EURO olarak da ödeyebiliyorsunuz. 
  • Mısır kapı vizesi için evrakları teslim edip ücreti de ödedikten sonra başvurunuz görevli memur tarafından anında değerlendirilip "Onay" ya da "Ret" verilebiliyor. Onay aldığınız takdirde pasaportunuza giriş mühürleri vuruluyor. Alacağınız kapı vizesiyle Mısır’da 15 – 90 gün aralığında kalabiliyorsunuz. Kalış süresi ve tekli – çoklu giriş hakkı da tümüyle görevli memurun inisiyatifinde. Ama kapı vizelerinde çoğunlukla tek girişli vize verildiğini de ayrıca belirtmiş olalım. 
  • Mısır’ın Kızıldeniz kıyısında konumlanan ve dünyanın da ilk 3 dalış merkezinden biri olan Sharm El Sheikh şehrine girişler ise vizesiz. Türk vatandaşları bu şehre vizesiz olarak da girebiliyor.

Mısır Kapı Vizesinin Süresini Uzatmak İçin Ne Yapmalısınız?

Kapıda verilen vize süresini yeterli bulmuyorsanız, daha uzun soluklu bir keşif için Mısır Göçmenlik İdaresi şubelerine başvurabilirsiniz. Bu kurumlar ülkenin her şehrinde mevcut.

Konsolosluktan Mısır Vizesi Nasıl Alınıyor? 

Mısır vizesini vize merkezleri aracılığıyla alabilir, merkezlerin acente hizmet ücretlerini ödemek istemezseniz konsolosluğa randevu alarak bizzat kendiniz başvurabilirsiniz. Mısır vizesi için gereken evrakları bir dosya içinde eksiksiz bir şekilde sunmanız gerekiyor.

Mısır vizesi için konsolosluktan istenen belgeler ise şöyle;

  • Seyahat bitiş tarihinizden sonra da 6 ay geçerli pasaportunuz. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 sayfasının boş olması gerekiyor. 
  • Pasaportunuzun kimlik bilgilerinin olduğu sayfalarının fotokopisi
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)
  • Otel rezervasyonu, uçak bileti ve seyahat sigortası 
  • Seyahat amacınızı ve kalış sürenizi belirteceğiniz şahsi dilekçe (Bu dilekçede istediğiniz vize türünü de belirtiyorsunuz.)

Eğer öğrenci iseniz;

  • Öğrenci belgesi ve banka hesap özeti (öğrencinin kendine ait bir kazancı yoksa sponsor kişinin hesap özeti sunuluyor. Sponsor demek banka hesabında yeterli para olmayan öğrencilerin yanı sıra, işsiz ya da çalıştığı halde yeterli geliri olmayan kişilerin birinci ya da ikinci derece yakınlarının maddi desteği demek. Sponsorun ev tapusu, araba ruhsatı veya banka hesap dökümleri Mısır vizesi almanızı kolaylaştırıyor.)
  • Mısır vize başvurunuzda konsolosluk veya elçiliğe parmak izi ibrazı da isteniyor. 
  • Mısır vize ücreti Temmuz 2023 tarihi itibariyle 25 USD olup bu tutarı da yatırmanız gerekiyor.

Mısır Vize Türleri Neler?

Mısır Vize Türleri Nelerdir?

Mısır vizesi, ülkeye giriş amacınız ve kalmak istediğiniz süreye göre farklılıklar gösteriyor.

Eğer kalış süreniz 90 günü aşmayacaksa;

  • C Tipi Vize (Kısa süreli olup turistik, sportif ve kültürel faaliyet için yapılan vize başvurularında bu vizeyi seçebilirsiniz.)
  • Turistik Vize
  • Ticari Vize (İş ve fuar ziyaretlerini kapsayan bu vizeyi alabilmek için davet mektubunuzun olması gerekiyor.)
  • Aile, Akraba Ziyareti Vizesi (Bu vizeyi alabilmek için gideceğiniz aileden ya da akrabadan davet mektubunuzun olması gerekiyor.)
  • Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferans Katılım Vizesi (Sizi çağıran kurumun davet mektubu olması gerekiyor.)
  • Kısa süreli Öğrenim ve Staj Vizesi (Eğitim için gidilen kurumun davet mektubunu sunmanız gerekiyor.)
  • Mısır’da 90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız D tipi vize talebinde bulunabilirsiniz. Bu vizeyi alabilmek için de davet mektubu sunmanız gerekiyor. Mısır üzerinden başka bir ülkeye geçmek için alınan transit vize ise Türk vatandaşlarından istenmiyor.

Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkıyor?

Mısır vize başvurusu için en uygun zamanlama seyahat tarihinizin 1,5 - 2 ay öncesidir. Çünkü Mısır vizesi resmi tatil, bayram ya da turizmin yoğun olduğu zamanlarda beklediğinizden daha geç sonuçlanabiliyor. Eğer "Ret" yanıtı alırsanız bir dilekçe yazarak duruma itiraz edebiliyorsunuz.

Mısır Vizesi İçin Başvuru Merkezleri

Mısır İstanbul Başkonsolosluğu

Adres : Cevdet Paşa Caddesi No: 12 Bebek – Beşiktaş / İstanbul

Telefon : 0212 324 21 33 – 0212 324 21 60

Çalışma Saatleri : Pazartesi – Cuma günleri 09:00 – 16:00 saatleri arası 

Yetki Alanındaki Şehirler : İstanbul Avrupa – Anadolu yakası, Kocaeli, Kırklareli, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Bolu, Çanakkale, Afyon, Aydın, Denizli, Gümüşhane, Bilecik, Giresun, İzmir, Balıkesir, Kastamonu, Sinop, Artvin 

Konum: İstanbul Mısır Arap Başkonsolosluğu 

Mısır Ankara Büyükelçiliği

Adres : Atatürk Bulvarı, Remzi Oğuz Arık Sokak No:126   Kavaklıdere / Ankara

Telefon : 0312 426 10 26

Çalışma Saatleri : Pazartesi – Cuma günleri 09:00 – 17:00 saatleri arası 

Yetki Alanındaki Şehirler : Ankara, Konya, Eskişehir, Yozgat, Amasya, Çankırı, Aksaray

Konum: Ankara Mısır Büyükelçiliği

Mısır'da Gezilecek Yerler 

Mısır Nil Nehri

Mısır’ın hemen hemen her şehri farklı bir gizem, farklı bir macera. Ülkede kalış sürenize bağlı olarak ve görmek istediğiniz yerleri önceliklendirerek kendinize özel bir rota oluşturabilirsiniz. Gelin, küçük küçük cümlelerle Mısır’ın şehirlerinde görmeniz gereken neler var bir göz atalım:

Kahire

Hem Mısır’ın başkenti hem de Afrika’nın en büyük şehri olan Kahire, dünyanın 7 harikasından biri olan Keops Piramiti’nin de ev sahibi. Keops Mısır’daki piramitlerin en büyüğü olup, Kahire’nin Giza bölgesi de piramit açısından oldukça kalabalık. Ayrıca Büyük Giza Sfenksi de mutlaka görün, bol fotoğraf çekin diyeceğimiz Kahire rotalarından biri. 1858 yılında kurulmuş olan Mısır Müzesi de mest edici 120 bin eseriyle mutlaka görülmeli. Kahire’nin eski şehir olarak adlandırılan bölgeleri UNESCO Dünya Mirasları içinde bulunuyor. 

Sharm El Sheikh

UNESCO’nun dünyanın en güzel şehirlerinden biri seçtiği Sharm El Sheikh aynı zamanda eşi benzeri az bulunan bir dalış merkezidir.  Eminiz ki en renkli en muhteşem mercan resiflerini ve balık türlerini de Kızıldeniz’in bu gizli dünyasında göreceksiniz. Sina Yarımadası’nın güney ucundaki Sharm El Sheikh dalış alanları Ras Muhammad Ulusal Parkı alanında yer alıyor. 

Luksor

Dünyanın en büyük, en gizemli Açık hava müzesi Mısır’ın Luksor şehrinde bulunuyor. Bu şehir Arap dünyası için özel olup ismi de Arapça "Mücevher" anlamına geliyor. Her yanından tarih fışkıran ülkede Meşhur Luksor Tapınağı ve Krallar Vadisi de bu şehrin sınırları içinde. 

Nil Nehri

Felucca denilen teknelerle bir nehir turuna çıkıp, Mısır’ın en popüler danslarından olan Tennure’yi izleyebilirsiniz. Mutlaka yapmaya çalışın.

Türkiye - Mısır Uçak Yolculuğu Kaç Saat Sürüyor?

İstanbul’dan Mısır’a aktarmasız uçuşlarla gitmek istediğiniz şehre göre farklılar gösterse de ortalama 2 saatte ulaşılabiliyor. 

2023 Aralık Mısır Para Birimi ile TL Karşılaştırılması:

  • 1 Mısır Lirası = 0,94 Türk Lirası

Bu yazı Temmuz 2023 yılındaki resmi verilere göre hazırlanmıştır. En yeni güncellemelerden haberdar olabilmek için https://www.mfa.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.