İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 25 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 26 Ocak 2024
İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Son yıllarda ülkemizde, özellikle İstanbul’da artan nüfusla birlikte büyük şehirlerde farklı konseptlerde açılan kafe ve restoranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Yenilenen alışkanlıklarla birlikte insanlara tüm gün bir "ev" olma yolunda giden bu kitapçılar aynı zamanda güzel kahve ve tatlılarıyla hizmet etmekte birbirleriyle yarışıyor durumda. Hadi gelin, İstanbul’da bulunan, hem güzel kitap koleksiyonu ile haşır neşir olabileceğimiz, hem de kitabınız eşliğinde kahve ve tatlı şımarıklığını yapabileceğimiz yerlere göz atalım.

{ad:0}

Penguen Kitabevi/Süreyya Plajı

İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Kaynak: Penguen Kitabevi

Son yıllarda İstanbul’da birçok şube açan okul kitaplarından, çocuk kitaplarına, güncel romanlardan, klasiklere kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Penguen kitabevinin birçok şubesinde bu keyfi yakalamak isteyeceğinize eminim. Maltepe Süreyya Plajı ve Kadıköy Suadiye şubeleri bizim favorilerimizden.

Açık Adres: Yalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No :201/B, 34400 Maltepe/İstanbul

Telefon: 0539 454 87 92

{search:maltepe-otelleri,Maltepe Otelleri}

İstanbul Belediye Kitapçısı, Karaköy/Kadıköy

İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Kaynak: İstanbul Belediye Kitapçısı

İstanbul Belediyesine ait olan ve İstanbul’da sekiz adet şubesi ile hem kitap severleri, hem de dinlenmek isteyenlere sunduğu tatlarla farkındalık yaratan İstanbul Belediye kitapçısı, bulunduğu konumlar nedeniyle de insanlar tarafından tercih edilen kitabevi&kafe konsepti olan yerler arasında. Karaköy ve Kadıköy vapur iskelelerinin üst katında bulunan şubelerine bir gün mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.

Karaköy Açık Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Rıhtım Cd, Kadıköy İskelesi Üstü No:17, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Kadıköy Açık Adres: Caferağa, Rıhtım Cad. Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi İçi, 34716 Kadıköy/İstanbul. Telefon: (0216) 418 92 40

{search:karakoy-otelleri,Karaköy Otelleri}

Türk-Alman Kitabevi/Tünel

İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Kaynak: Türk-Alman Kitabevi

Beyoğlu İstiklal Caddesi denilince kitap severlerin en sevdiği noktalardan biri olan Türk-Alman Kitabevi, sessiz ve sakin ortamı nedeniyle ders çalışabileceğiniz, kitap okuyabileceğiniz aynı zamanda kitap koleksiyonlarına da ücretsiz bakabileceğiniz ve özellikle Almanca kaynaklı kitaplar satın alabileceğiniz, güzel kahvelerini yudumlarken sakin ve huzurlu zaman geçirebileceğiniz bir kitabevi.

Açık Adres: Şahkulu, İstiklal Cd. No:237, 34431 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0212) 293 77 31

{search:beyoglu-otelleri,Beyoğlu Otelleri}

Filbooks/Karaköy

İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Kaynak: Filbooks

Karaköy’ün kalabalıklığından kaçmak isteyenler için önerebileceğimiz Filbooks, iç mekan tasarımı ile kendisini diğer kitapçılardan hemen ayırıyor. Kitap koleksiyonun yanı sıra zaman zaman yazar etkinlikleri, söyleşiler, atölyeler de burada gerçekleştiriliyor. Dış mekanı her zaman kalabalık olduğu için iç mekanda sakin ve sessizce kitabınızı okuyup, lezzetli kahvelerinden yudumlayabilirsiniz.

Açık Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Ali Paşa Değirmeni Sk. No:1, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0212) 243 19 94

Minoa Books/Beşiktaş

İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

Kaynak: Minoa Books

Kitabevi&kafe konseptinin belki de en güzel örneği olan Minoa, Dünyanın her yerinden getirdiği kitap koleksiyonun yanı sıra, yerli yazarların kitaplarına da ev sahipliği yapıyor. Yabancı dilde kitap arayanların özellikle tercih ettiği bu tatlı kitapçı, lezzetli yemek ve tatlılarıyla da Akaretler’de varlığını yıllardır sürdürüyor. Ek olarak Minoa Village adında geçtiğimiz günlerde büyük ve oldukça ferah bir mekan daha açtı Beşiktaş’ta.

Açık Adres: Vişnezade, Süleyman Seba Cd. No:52/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Telefon: (0212) 236 94 52

{search:besiktas-otelleri,Beşiktaş Otelleri}

Yeniköy Kitapçısı/Yeniköy

Istanbul'un en güzel kitap kafeleri

Kaynak: Yeniköy Kitapçısı

Yolu Yeniköy’e düşenler için huzur dolu bir ortamı ve ufak bahçesi bulunan Yeniköy Kitapçısı, tam anlamıyla bir semt kitapçısı. Zincir kitabevlerinde bulamayacağınız ev ortamı atmosferi burada buram buram hissediliyor. Ufak menüsü ile tam bir ev ortamı sunan kafede ikinci el kitaplar da satılmaktadır. Soğuk havalarda kitabınızı alıp bir yürüyüş sonrası kahve ve ev keki eşliğinde güzel zaman geçirilecek kafelerden birisi.

Açık Adres: Yeniköy, Keresteci Zühtü Sk. No:15, 34464 Sarıyer/İstanbul

Telefon: (0212) 243 38 77

Nail Kitabevi Cafe/Kuzguncuk


İstanbul'un En Güzel Kitap Kafeleri

19. yüzyıldan kalma bir binada hizmet veren Nail Kitabevi, eski zamanların atmosferi içinde kitap okumanıza olanak tanıyor. Çeşitli eserler, okuma köşeleri ve kafeterya sunan bu samimi mekân, çeşitli söyleşi ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Kuzguncuk'ta olması da ayrı bir değer.

Açık Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul

Telefon: (0216) 391 10 70

İstanbul Kütüphanelerini de keşfedin!

Benzer Yazılar