Anneler Günü Hediye Önerileri: Unutulmaz Bir Gezi Planı

Anneler Günü Hediye Önerileri: Unutulmaz Bir Gezi Planı

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 20 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Anneler Günü Hediye Önerileri: Unutulmaz Bir Gezi Planı

Her gününüze anlam katan anneleriniz için bu sene farklı bir hediyeye imza atabilirsiniz. Bu sene Anneler Günü’ne özel hediyeler bakmak yerine, annenizle keyifli bir yolculuğa çıkmanın tam vakti. Heyecan ve macera dolu bir Anneler Günü için, Türkiye’nin farklı noktalarında çeşitli aktivitelere dahil olabilirsiniz. Mayıs ayında hangi aktiviteler yapılır, annemle neleri deneyimleyebilirim diyorsanız işte cevabı...

{ad:0}

Annenizle Balon Turuna Katılın

Balon turuna katılın

Türkiye’nin birçok noktasında sıcak hava balonları ile farklı bir deneyim yaşamanız mümkün. Ülkemizde sıcak hava balonları denildiğinde akla ilk gelen yer Kapadokya oluyor. Annenizle sıcak hava balonlarının tadını çıkarmak için sadece Kapadokya seçeneği bulunmuyor. Bunun yanı sıra Pamukkale, Frig Vadisi, Ahlat ve Göller Yöresi’nde de sıcak hava balonlarına binebilirsiniz. Balon turu için size en yakın konumdaki şehri seçmek işinizi kolaylaştıracaktır. Annenizle Frig Vadisi’nde balon turuna katılmak isterseniz Ülkemizdeki Fring Vadisi sayfamızı rehber olarak alabilirsiniz.

Annenizi Pamukkale’ye Götürün

pamukkaleye götürün.

Türkiye’de traverten denildiğinde akla ilk gelen yer Pamukkale oluyor. Bunun yanı sıra ülkemizin farklı noktalarında da travertenleri ziyaret edebilirsiniz. Annenizle keyifli bir kaçamak yapmak istiyorsanız bulunduğunuz şehre en yakın travertenlerden başlayabilirsiniz. Eğlenceli bir gezi planı düşünüyorsanız birbirine yakın şehirleri ve travertenleri gezmek en iyisi. Pamukkale’nin dışında hangi travertenleri ziyaret edebiliriz diyenler için Van- Başkale harika bir alternatif olabilir. Buna ek olarak Ağrı-Diyadin, Erzincan-Otlukbeli Gölü, Erzurum-Hölenk, Hadim-Aksazak, Hadim-Yerköprü, Sındırgı- Hisaralan, Cihanbeyli-Bolluk Gölü, Bolu-Akkale, Sivas-Sıcakçermik bölgelerinde yer alan travertenleri de ziyaret edebilirsiniz.

Annenizle Kaplıcaların Şifasına Bakın

kaplıcalara gidin

Anneler Günü’nde, annenizin tüm yorgunluğunu almak istiyorsanız rotanızı kaplıcalara çevirebilirsiniz. Kısıtlı bir tatil ya da gezi planı yapıyorsanız, size en yakın şehirdeki kaplıcaları tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır. Ülkemizin kaplıcaları ile meşhur bölgelerinin başında Afyonkarahisar Sandıklı, Ankara Kızılcahamam, Balıkesir Gönen ve Yalova Termal Kaplıcaları yer alıyor. Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşıyorsanız Yalova’daki kaplıcaları tercih ederek günübirlik bir kaçamak yapabilirsiniz. Kaplıcalara karar vermeden önce şifasını merak ediyorsanız Ülkemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Geliyor adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bakir Koylarda Tatil Yapın

bakir koylarda tatil yapın

Denizi, koyları ve yüzmeyi seven anneler için en güzel hediyelerden biri de deniz tatili olacaktır. Mayıs ayında Türkiye'nin pek çok noktasındaki denizler, koylar yüzülebilecek sıcaklığa ulaşıyor. Datça'dan Fethiye'ye, İstanbul Prens Adalarından Çanakkale'ye kadar yurdun dört bir yanında koylar ve denizler var. Erkenden konaklama, ulaşım gibi planlamalarınızı yapıp annenize güzel bir tatil sunabilirsiniz.

Annenizle Peribacalarını Ziyaret Edin

Peribacalarını Ziyaret Edin

Türkiye’de peri bacaları ile ünlü olan Nevşehir, her yıl binlerce ziyaretçinin ilgisi ile karşılaşıyor. Peri bacaları denildiğinde herkesin aklına Nevşehir gelse de görüntüsü, oluşumu ve renkleriyle sizi kendine çeken pek çok peribacası oluşumu bulunuyor. Türkiye’nin farklı noktalarında yer alan peribacalarını annenizle keşfetmeye hazır mısınız? Ülkemizin meşhur peribacalarını Manisa-Kule, Van- Başkale, Erzurum- Narman, Afyonkarahisar- Frig Vadisi, Bolu- Saben, Aksaray- Selimiye şeklinde sıralayabiliriz. Size en yakın şehirdeki peribacalarını ziyaret ederek annenizle keyifli bir geziyi geride bırakabilirsiniz. Ülkemizdeki Peribacaları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Keşif Rehberimize göz atmayı unutmayın.

Annenizle Şehre Yakın Sakin Yerleri Ziyaret Edin

şehre yakın sakin yerler

Doğayla iç içe olmayı seven bir anneniz varsa, onu mutlu etmeniz oldukça kolay. Şehrin gürültüsünü arkanızda bırakmak için Anneler Günü’ne özel bir rota oluşturabilirsiniz. Şehre yakın rota önerilerimiz ise şöyle:

  • İstanbul ve çevresinde yaşayanlar Sapanca, Abant ve Aydos Ormanı’nda sakin bir günü geride bırakabilir. İstanbul’a yakın günübirlik rotaları ziyaret ederek annenize unutulmaz bir hediye verebilirsiniz. Annenizle doğanın kalbinde olmaya karar verdiyseniz piknik, barbekü, ATV turu, bisiklet turu ve trekking gibi aktiviteleri listenize ekleyebilirsiniz.
  • Aydos Ormanı’na gitmeyi düşünüyorsanız, bölgeye dair tüm detaylara Aydos Ormanı Hakkında Her Şey adlı yazımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Anneler Günü’nün gelişini fırsat bilerek, çoktan ısınmaya başlayan İzmir denizine doğru yol alabilirsiniz. Bölgeye gitmişken İzmir gezilecek yerleri keşfetmenin tam zamanı!
  • Ankara ve çevresinde yaşayanlar için Anneler Günü’ne özel tarihi rotalar bulmak mümkün. Şehre yakın bir konumda gezi planı yapmayı düşünüyorsanız Ankara’ya yakın günübirlik rotalar yazımıza göz atabilirsiniz.

Hayatını, bize daha iyi bir gelecek sunmak için planlayan annelerimizin her günü çok özel. Bu Anneler Günü’nde annelerimizi daha değerli hissettirmek adına, onlara güzel bir gün armağan etmeyi unutmayalım. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun!