Antalya denilince akla gelen Antik kentler arasında olan Phaselis Antik Kenti, coğrafi konumu itibarıyla geçmiş zamanda önemli liman kentleri arasında gösterilmektedir. Dillere destan manzarasından ilginç rivayetlere kadar, bu liman kentine doğru bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?
Phaselis Antik Kenti Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Antalya'da yer alan antik şehirler arasında Phaselis'in özel bir yere sahip olmasının nedeni kentin üç ayrı limanının bulunmasıdır. Phaselis Antik Kenti'ni gezerken siz de orta ve güney limanı birbirine bağlayan sütunlu liman caddesi üzerinde ilerleyerek şehrin kalıntılarını ve eşsiz manzarasını seyre dalabilirsiniz.
Phaselis Antik Kenti Gezilecek Yerler
![Phaselis Antik Kenti Hakkında Her Şey]()
Antalya Gezilecek Yerler içinde önemi bir yere sahip olan Phaselis Antik Kenti'nde başta sütunlu liman caddesi olmak üzere caddenin deniz bölgesinde kalan tiyatro, Agoralar, tepede bulunan akropol, Roma Hamamı, Hadrianus ve su kemerleri bu bölgeye yapacağınız ziyarette görmeniz, gezmeniz gereken noktalar arasında başta gelmektedir. Şehrin günümüze kadar ulaşan en anıtsal yapısı ise hiç şüphe yok ki su kemerleri. Bu kemerler sayesinde şehrin ihtiyaç duyduğu temiz suyun bölgenin kuzeyinde yer alan tepedeki kaynaktan getirildiği bilinmektedir.
Phaselis Plajları
Üç koyun kenarına kurulu olan Phaselis Antik Kenti sadece antik şehir kalıntılarından ibaret değil. Bölgedeki piknik alanları ve bu üç koyda kurulu Phaselis Antik Kenti plajları da denizin tadını çıkarmanızı sağlayacaktır. Dolayısıyla bölgeye yapacağınız ziyaretlerde hava şartlarının elverişli olması durumunda mayolarınızı da yanınızda taşımanız tavsiye edilir.
Bulunamamış Tapınak
![Phaselis Antik Kenti Hakkında Her Şey]()
Şehrin baş tanrıçası, tarihçilerin ifadelerine göre, savaş ve bilgelik tanrıçası olan Athena'dır. Ancak günümüzde Phaselis Antik Kenti'nin pek çok önemli yapısıyla birlikte Athena Tapınağı'nın da ormanlarla kaplı akropol tepesinde bulunduğu düşünülmektedir.
Phaselis Antik Kenti Efsanesi
Phaselis Antik Kenti'nin kuruluşu, bir şehir efsanesine dayanmaktadır. Bu efsaneye göre Lacios'un liderliğini yürüttüğü kolonilerin bölgeye ulaştığında karşılarına çıkan Cylabros isimli çobana bölgede bir şehir kurmak istediklerini söyledikleri rivayet edilir. Koloni, çobana bu toprakların bedeli olarak arpa ekmeği veya kurutulmuş balık teklif eder; çoban ise kurutulmuş balığı tercih eder. Bunun ardından her yıl, Cylabros'a kurutulmuş balık verilerek şehrin bedeli ''ödenir''.
Phaselis Antik Kenti Nerede?
![Phaselis Antik Kenti Hakkında Her Şey]()
Phaselis Antik Kenti, Antalya ili sınırları içinde yer almaktadır. Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde bulunan antik şehrin kuzeyinde Gökdere Vadisi, batısında Çandır Vadisi, güneyinde ise İç Adalar bulunmaktadır.
Phaselis Antik Kenti Ziyaret Saatleri
Phaselis Antik Kenti, haftanın her günü ziyarete açık olup yaz döneminde 08.00 – 19.30, kış döneminde ise 08.30 – 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Phaselis Giriş Ücreti 2022 yılı için 55 TL olarak belirlenmiştir ve ziyaretlerde Müzekart geçerlidir.
Antalya'da Nerede Kalınır?
![Phaselis Antik Kenti Hakkında Her Şey]()
Siz de Phaselis Antik Kenti ve bölgedeki diğer antik şehirleri ziyaret etmek için Antalya'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, Antalya otelleri listemiz ile seyahatinize dönük konaklama tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.