Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Anneler Günü Özel: Anne Evinde Gibi Hissedeceğiniz Oteller

Anneler Günü Özel: Anne Evinde Gibi Hissedeceğiniz Oteller

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 20 Nisan 2022 - 11:03
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024 - 07:52
Anneler Günü Özel: Anne Evinde Gibi Hissedeceğiniz Oteller

Çok geniş bir tanımı var anneliğin, öyle birkaç küçük kelimeyi ardı ardına dizip noktayla bitirmek çok zor. Biz en kısasından diyelim ki annelerin kod adı melek, ayaklarının altı da cennet! Ve onlar sağ oldukça, kaç yaşında olursak olalım biz hala çocuğuz demek! Ellerinden yanacıklarından öpmek, bir hediye alıp gönlünü hoş etmek 365 günün sadece birine mahsus olmasa da, anneler gününde annenizi biraz daha mutlu edebileceğiniz öneriler sunacağız size. Mesela onu alıp biraz kaçırmaya, şöyle baş başa kalabileceğiniz bir otele götürmeye ne dersiniz? Belki dizlerinde yatar, elinden tutarken çocukluğunuza geri dönersiniz. Hem annelerin istediği hediye de değil, sadece sizinle daha fazla zaman geçirebilmek!

{ad:0}

Anneler Günü İçin Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anneler Günü, yılın en özel günlerinden biri ve bu günü unutulmaz kılmak için mükemmel bir otel seçimi büyük önem taşıyor. Annenize sadece bir kaçamak değil, aynı zamanda sevginizi ve takdirinizi gösteren bir deneyim sunmak istiyorsanız, otel seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar var. Bu yazıda, Anneler Günü için ideal oteli seçerken dikkate almanız gereken temel unsurları, annenizin bu özel günü tam anlamıyla keyif içinde geçirebilmesi için sizlere sunuyoruz.

Sıcak ve Konforlu Bir Ortam 

Anne evindeki sıcaklığı ve rahatlığı arayanlar için, geleneksel mobilyalar ve sıcak renklerle dekore edilmiş otellerden bahsedin. Örneğin, şömineli lobiler, el yapımı yatak örtüleri ve aile fotoğrafları ile süslenmiş odalar gibi detaylar ön plana çıkarılabilir.

Ev Yapımı Lezzetler

Anne yemeğini özleyen misafirler için, otel restoranlarının ev yapımı tarifleri ve yerel ürünlerle hazırlanan menülerine yer verin. Sabah kahvaltılarında ev yapımı reçeller, organik ürünler ve yerel lezzetlerin sunulduğu otelleri öne çıkarın.

Sıcak ve Samimi Hizmet

Personelin misafirperverliği ve samimiyeti, anne evinde hissetmeyi sağlayan en önemli faktörlerden biridir. Personelin isimleriyle misafirleri karşıladığı, kişisel ilgi gösterdiği ve her misafirle özel bir bağ kurduğu otelleri tanıtın.

Rahatlatıcı Spa ve Dinlenme Alanları

Anne evindeki gibi rahatlamayı ve yenilenmeyi sağlayan spa merkezleri ve dinlenme alanlarına sahip otelleri vurgulayın. Özellikle doğal çevre içinde, huzurlu bahçeler ve sakinleştirici manzaralar sunan otellere odaklanın.

Aile Odaklı Aktiviteler ve Olanaklar

Çocuklu aileler için uygun olanaklar sunan otelleri listeleyin. Çocuk oyun alanları, aile aktiviteleri ve çocuk dostu menüler sunan oteller, aileler için ideal seçenekler olacaktır.

Kültürel ve Tarihi Özellikler

Yerel kültür ve tarihi yansıtan, eski bir aile evini otel olarak kullanan veya tarihi dokuya sahip butik otelleri tanıtın. Bu tür oteller, ziyaretçilere daha otantik ve kişisel bir deneyim sunabilir.

Konum ve Ulaşım Kolaylığı

Merkezi konumda, kolay ulaşılabilir ve çevredeki turistik yerlere yakın otelleri öne çıkarın. Böylece misafirler, rahat bir konaklamanın yanı sıra çevreyi keşfetme fırsatı da bulabilirler.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda çeşitli önerilerimizi de sizlerle paylaşıyoruz.

Oruçoğlu Termal Resort

Afyonkarahisar’ın 29 yıllık geçmişiyle en eski termal otellerinden biri olan Oruçoğlu Termal Resort, gücünü suyunun şifasından, güler yüzlü personelinden ve kusursuz hizmet anlayışından alan bir otel. Beş yıldızlı otelin romatizmal, ortopedik, nörolojik hastalıklara iyi gelen termal suları tüm annelerin yorgunluğunu alacak kadar hünerli. Üstelik bu sihirli sudan sadece ortak kullanımlı havuzlarda değil, odanızdaki size özel hamamlarda da yararlanabiliyorsunuz. Yöresel ve dünya mutfağından sunumlar yapan restoranındaki lezzetleri ise tıpkı anne yemeği gibi lezzetli buluyor, mükellef sofralara oturabiliyorsunuz. Odalarındaki konfor ve sanki ilk konaklayan sizmişsiniz hissi veren hijyeniyle ev gibi huzurlu bir ortam sunan otelin SPA hizmeti ise anneniz için başlı başına bir hediye. Bu güzel konaklamaya Karahisar Kalesi’nin gölgesinde Afyonkarahisar şehir turu da ekleyebilir, adı Uzun Çarşı olarak anılsa da kısacık çarşısında yöresel alışverişler yapabilirsiniz. Afyonkarahisar Gezilecek Yerler listemize Keşif Rehberi’nden bakarak annenizle unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. {product:1485}

Cappadocia Cave Suites

Peribacaları, vadileri ve UNESCO’nun çok sevdiği tarihi hazineleriyle ülkemizin en büyülü yerlerinin başında geliyor Kapadokya. Üstelik bu büyüye mağara odalarıyla otantik bir konaklama deneyimi katan otelleri de dahil. Annenizi bir masalın içine sokmak ve yönetmen olup ona sultan rolünü oynatmak istiyorsanız Kapadokya Otelleri içerisinde Göreme’deki Cappadocia Cave Suites bu masalın sahnesi olmaya aday! {product:655}

Otelin taş odalarından birinde konaklarken Göreme’nin uçan balonlarını ve eşsiz doğa manzarasını izleyerek çayınızı yudumlayabiliyorsunuz. Hititlerden bu yana süregelen bir kültürü, içinde bulunduğumuz modern yüzyılla harmanlayan otelde büyüleneceğiniz sadece konfor da değil; nefis yemekler ve bölge bağlarından enfes şaraplar da sizi bekliyor. Tabii sultanın mutluluğu da bu konaklamanın bonusu! Kapadokya Gezilecek Yerler’i de listeye eklediğinizde unutulmaz anlar yaşayacağınız bir tatil olacağını iddia ediyoruz.

Richmond Nua Wellness & SPA

Bu sefer rota yeşilli mavili harika bir göl, gölü gölgeleyen harika bir orman, pencereleri ormana ve göle bakan harika bir otel! Burası Sapanca Richmond Nua Wellness & SPA. 15 yaş üzeri misafirleri ağırlayan ve her ağırladığı misafire de kral – kraliçe gibi davranan otel annenizi biraz olsun şımartabilmek için ideal. Nua’nın her detayı düşünülmüş ve her türlü konfor açısından donanımlı SPA’sı ‘keşke hiç bitmese’ denilen bu tatilin en can alıcı yeri. Isısı 40 ila 100 derece arasında değişen termal sularla eşsiz bir ruh – beden terapisi sunan otelde annenizle birlikte arınıp yenilenebiliyor, aromatik masajlarla yeni enerjiler biriktirebiliyorsunuz. Gerek orman yürüyüşlerinde, gerekse göl kıyısında ördekleri izlerken mis gibi oksijen soluyacağınız tesiste yemekler de en az doğa kadar sağlıklı. Türk ve dünya mutfağının en özel yemeklerini en özel sunumlarla yiyeceğiniz Richmond Nua Wellness & SPA, Sapanca Otelleri içerisinde en özeli ve annenizin hiç unutamayacağı bir adres olmaya aday! {product:1560}

Pera Palas

1895 yılında inşa edilen Beyoğlu Tepebaşı’ndaki bu otelde kimler kalmamış ki! En başta sevgili Atamız burayı 1917 yılından itibaren birçok kez evi gibi kullanmış ve her geldiğinde de 101 numaralı odada kalmış. Dünyanın en ünlü polisiye yazarlarından Agatha Christie ise 1926 – 1932 yılları arasında birçok kez burada konaklamış ve ‘’Doğu Ekspresinde Cinayet’’ romanını da 411 no’lu odada yazmış. İsmet İnönü, Şah Rıza Pehlevi, Yugoslavya Devlet Başkanı Tito, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Jacqueline Kennedy, Mata Hari ve nicesi… Annenize çok özel bir tatil ya da bir gün hediye etmek istiyorsanız işte siz çok özel bir konaklama. Hem anneciğinizin II. Kraliçe Elizabeth’den eksiği ne ki? {product:49269}

The Museum Hotel

Hem tarihi zenginliği, hem de mutfaktaki el lezzetiyle mutlaka gezilmesi gereken yerlerden Antakya. Sağınız solunuz sürprizli ve bizce biraz da gizemli olan şehirde annenizi gezdirecek bir keşif rotası yaptıysanız, konaklamak için de bu keşfin bir parçası olacak The Museum Hotel Antakya oteli tercih edebilirsiniz. Çünkü bu otelin zemini dünyanın en eski şehirlerinden olan Antalya’nın da kadim tarihi. Dünyanın şimdiye kadar bulunmuş en eski ve tek parça mozaiğinin bulunduğu otel adeta bir zaman tüneli. Otelde odanıza giderken Eski Roma ve Ortaçağ kalıntılarının üzerinden geçiyor, odanıza ulaştığınızda ise lüks ve konforlu bir dekorasyonla karşılanıyorsunuz. Tarihi keşiflerden hoşlanan ve lezzeti önemseyen bir anneniz varsa Antakya Gezilecek Yerler bakımından size çok şey vadediyor. Zira dünyanın en eski mozaiklerini izleyerek kahve içeceğiniz kaç otel var ki! {product:43918}