Tatilde Size Eşlik Edecek 10 Sürükleyici Kitap

Tatilde Size Eşlik Edecek 10 Sürükleyici Kitap

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 21 Ağustos 2017
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tatilde Size Eşlik Edecek 10 Sürükleyici Kitap
Bildiğiniz üzere senenin en uzun tatillerinden biri olan Kurban Bayramı’na çok kısa bir zaman kaldı. Hepimizin heyecanla beklediği tatilde kimimiz aile ziyareti yaparken, kimimiz ise bütün bir yaz hayalini kurduğu o seyahate çıkabilecek. Siz seyahatiniz için bütün hazırlıklarınızı yapadurun, bir yandan da yola koyulmadan önce yıllardır ertelediğiniz ya da son zamanlarda okumak istediğiniz kitapların listesine bir göz atmayı ihmal etmeyin. Bin bir güçlükle seçtiğimiz bu eserler içerisinden okumak istediklerinizi şimdiden seçmeye başlayabilirsiniz. Çünkü belki de bu tatil, bir türlü fırsat bulamadığınız bu kitaplara zaman ayırmak için en mükemmel zamandır. Ne dersiniz?
1 – Simyacı / Paulo Coelho simyacı kitap

{ad:0}
Simyacı, Paulo Coelho’nun 1988 yılından günümüze gelene kadar defalarca kez okunmuş, önerilmiş, dilden dile çevrilmiş en ünlü romanlarından biridir. Kitap İspanya’da yaşayan, okumayı ve yeni yerler keşfetmeyi çok seven çoban Santiaogo’nun günün birinde bir rüya görerek Mısır’a hazine aramak için çıktığı yolculukla başlayan bir dizi hikayeden oluşuyor. Yaşamımıza adeta kılavuzluk edecek olan eseri okurken, kendi içinize yönelmeye başladığınızı kısa sürede fark edeceksiniz.
2 – Kırlangıç Dönümü / Sinan Sülün kırlangıç dönümü


2015 yılında yayımlanan ve henüz taze sayılabilecek kitaplardan biri olan Kırlangıç Dönümü, öyle yüreklere dokunan bir hikaye anlatıyor ki Sinan Sülün’ün kalemine hayran kalmamak elde değil. Hapisten çıkan Ali’nin yaşadıkları, kendine has kişiliği, kırılgan ve yumuşak yüreği ile Verda’ya duyduğu sevgi birleşince kitabın son sayfasını çevirirken adeta sizin yakınınız oluverdiklerini hissediyorsunuz. Kalbinizde yer edecek bir aşk hikayesi olduğu kadar politik bir roman olarak da nitelendirebileceğimiz Kırlangıç Dönümü’nü okumak için kısacası çok fazla nedeniniz var.
3 – Masumiyet Müzesi / Orhan Pamuk masumiyet müzesi


Dünyaca ünlü Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un günün birinde mutlaka okumanız gereken eserlerinden biridir Masumiyet Müzesi. Sevdiği kıza (Füsun) ait olan her şeyi müze haline getiren Kemal’in aşkını anlatan roman, insana ister istemez “Günümüzde böyle aşklar var mı?” dedirtiyor. Üstelik kitapta bahsi geçen ve Beyoğlu’nda yer alan Masumiyet Müzesi’ni ziyaret edebilir ve hikayenin ruhunu daha içten yaşama fırsatı bulabilirsiniz.
4 – Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler / Elena Favilli, Francesca Cavallo asi kızlara uykudan önce hikayeler


Baskı yılı 2017 yılı olan kitap, yaşamları ve duruşlarıyla gelecek nesillere ilham veren güçlü kadınların hikayelerini ele alıyor. Kısa öyküler halinde bize tarihte iz bırakmış bu kadınların yaşanmışlıklarına tanık olma fırsatı sunan kitabı kadın, erkek, çocuk ya da büyük fark etmenden herkesin mutlaka okuması gerekiyor. Üstelik eser bugün birbirinden farklı illüstrasyonlarla renklendirilerek baskıya sunulmuş ve bu duruşuyla minik okurların da kalbini fethetmeye başlamış bile.
5 – Fareler ve İnsanlar / John Steinbeck fareler ve insanlar


Realist edebiyatın önemli temsilcilerinden Nobel ödüllü yazar John Steinbeck’in önemli eserlerinden biri olan Fareler ve İnsanlar, içlerinden birinin saf olduğu iki arkadaşın çiftlik kurma hayali ile çıktığı yolda başlarına gelen olayları konu alıyor. Oldukça duygusal bir yönünün olduğu yadsınamaz bir gerçek olan bu roman aynı zamanda MEB’in 100 Temel Eser dizisinde yer alıyor ve bir de sinema filmi bulunuyor.
6 – Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi / Bill Bryson hemen her şeyin kısa tarihi


Dünya genelinde uzun bir süre en çok satanlar listesinde yer alan Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi’nin yazarı Bill Bryson, bilim dünyasına dair daha önce hiç duymadığınız ve belki de hep merak ettiğiniz her şeyi sürükleyici bir dille anlatmayı seçmiş. Kitabı okumaya devam ettiğiniz her dakika yeni şeyler öğrenmenin hazzını yaşayacak ve her bir sayfada daha çok keyif aldığınızı fark edeceksiniz.
7 – Mahalladen Arkadaşlar – Liseden Arkadaşlar / Selçuk Aydemir liseden arkadaşlar


Listemize biraz daha eğlenceli bir seriyle devam ediyoruz. “İşler Güçler” ve “Kardeş Payı” gibi dizilerin senaristi Selçuk Aydemir’in kaleme aldığı bu iki kitap, senaristin ilk kitapları arasında yer alıyor. Çocukluğuna dair, önce mahallede sonra ise lisede yaşadığı anıları kendine has komik ve eğlenceli üslubuyla anlatan yazar, tam da bir tatil gününde saatlerce elinizden bırakmadan okumak isteyeceğiniz eserler ortaya koymuş. Eğer serinin ilk kitabı olan ve 2015 yılında basılan Mahalleden Arkadaşlar’ı okuduysanız, 2017 yılında çıkan yeni kitabını okumak için mükemmel zamanlama, bizden söylemesi.
8 – İlber Ortaylı Seyahatnamesi / İlber Ortaylı ilber ortaylı seyahatnamesi


Ülkemizin önemli tarihçilerinden biri olan İlber Ortaylı aynı zamanda 50 yıldır gezen bir seyyah. 2017 basımlı Seyahatnamesi’nde de profesörün seyyah kimliğini görme şansı buluyoruz. Gezdiği, gözlemlediği ve yaşadığı yerlerden yola çıkarak yazdığı kitap hem okumayı hem de gezmeyi seven herkesin ilgisini çekeceğe benziyor. Siz de insanlığın yaşamış ve yaşamakta olduğu coğrafyalara ilgi duyuyorsanız, bu kitabı en kısa sürede okumalısınız.
9 – İt Gözü / Deniz Tarsus it gözü


Kendine has bir yazı dili olan Deniz Tarsus’un 2015 yılında basılan öykü kitabı İt Gözü, yazara Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü getirmiş. Hikayelerinde fantastik unsurlar barındıran Tarsus, bu kitabında Anadolu’ya ve köy kültürüne başka bir yönden yaklaşıyor. Sözü daha fazla uzatmadan şüphesiz etkileyici bir dile sahip olan yazarın öykülerine doğru kısa bir yolculuğa çıkmanızı şiddetle önerdiğimizi belirtmek isteriz.
10 – Oğullar ve Rencide Ruhlar / Alper Canıgüz oğullar ve rencide ruhlar


Alper Canıgüz eğlenceli bir üslupla yazdığı polisiye, fantastik hatta kimi zaman psikolojik çözümlemelere yer verdiği romanı Oğullar ve Rencide Ruhlar’ı, 5 yaşında zıpır bir çocuk olan Alper Kamu’nun ağzından kaleme almış. Okuyucuda farklı bir tat bırakan kitap, başkarakterimizin başından geçen olayların sürükleyici bir dille anlatıyor.

Yorumlar

Zehra Hasır 
06.09.2017
Yazar Fuat Sevimay'ın kaleminden oldukça ilginç ve sürükleyici Kapalıçarşı adlı romanı da okumanızı tavsiye ederim.
GÜLŞEN OLCAY 
22.08.2017
Bu aralar en son okuduğum kitap Fareler ve İnsanlar oldu. Bu kadar yalın ama bu kadar etkileyici başka bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Tek kelime ile muhteşem..