Dünyanın sayılı miraslarına ev sahipliği yapan Nevşehir, doğal ve kültürel zenginlikleri ile Orta Anadolu’nun turizm merkezi konumunda…
Kapadokya: Hiç şüphesiz ki Kapadokya, Nevşehir gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından. Kapadokya ve peri bacaları, Nevşehir'e geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında geliyor.
Temenni Tepesi: Ürgüp sınırları içerisinde yer alan Temenni Tepesi, bölgenin tam merkezinde yükselen bir tepenin üzerinde konumlanıyor. Temenni Tepesi'nde bir şeyler içip soluklanabileceğiniz çok sayıda kafe bulunuyor. Ancak Temenni Tepesi'ni özel kılan şey; tüm peri bacalarını kapsayan ve Kayseri'ye kadar uzanan o uçsuz bucaksız manzarası. Özellikle gün batımında Temenni Tepesi'nin manzarasına doyum olmuyor.
Göreme Açık Hava Müzesi: Sadece Nevşehir'in değil, ülkemizin de en önemli tarihi varlıklarından biri olan Göreme Açık Hava Müzesi, Göreme'de bulunan bir kaya yerleşim bölgesi. Tarihi M.S. 4. yüzyıla dayanıyor ve 13. yüzyıla kadar yerleşik bir manastır hayatı sürmüş burada. Kayalara oyulmuş olması, Göreme Açık Hava Müzesi'nin günümüze kadar ulaşabilmesinin birincil nedeni. Çok sayıda manastır, kilise, şapel ve yemekhane gibi farklı bölümlere ev sahipliği yapan Göreme Açık Hava Müzesi, belki de 1 tam gününüzü ayırmanız gereken bir yer.
Derinkuyu Yeraltı Şehri: Nevşehir'in bilinen en büyük yeraltı şehri olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, Nevşehir gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken mekanlardan biri. Derinkuyu'da olduğu bilinen misyoner okulunun bile yerinin hala daha tespit edilememiş olması, Derinkuyu Yeraltı Şehri ile ilgili hala daha pek çok şeyin çözülemediğine işaret ediyor. 8 katlı olan ve 85 metre derinlikte bulunan Derinkuyu Yeraltı Şehri, bir kiliseye, çok sayıda ahır, mezar odası ve mutfak gibi ilginç bölümlere ev sahipliği yapıyor.
Kaymaklı Yeraltı Şehri: Binlerce yıl önce kayalara oyulmuş 8 katlı devasa bir yeraltı şehri olan Kaymaklı Yeraltı şehri, Nevşehir gezilecek yerler arasında bulunan en mistik mekanlardan biri. Elbette ki Derinkuyu ile kıyaslandığında daha küçük bir yeraltı şehri Kaymaklı. Henüz tespit edilmemiş ancak Kaymaklı'nın Derinkuyu ile bağlantı kurduğu düşünülen tünellerin varlığından söz ediliyor.
Ihlara Vadisi: Burası, Nevşehir gezilecek yerler listesinin en büyüleyici yerlerinden biri. O bozkır görüntüsünün altında öyle bir tarihi doku barındırıyor ki Ihlara Vadisi, hayran kalmamak mümkün değil. Binlerce yıl önce yüzlerce kiliseye ev sahipliği yapan Ihlara Vadisi'nde, günümüzde çok az kilise gezilebilir durumda. Ancak Ihlara Vadisi'nin, Nevşehir seyahatiniz sırasında en unutulmaz yerlerden biri olacağını garanti ediyoruz.
Zelve Vadisi: Binlerce yıl öncesine açılan sihirli bir kapı olarak nitelendirilen Zelve Vadisi, Kapadokya'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olması dolayısıyla, Nevşehir gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalı.
Nevşehir Müzesi: Nevşehir Müzesi'ni gezmek için önce Kapadokya'daki tüm bu saydığımız tarihi mekanları bitirmiş olmanızı öneriyoruz. Zira binlerce yıllık bu yerleşim yerlerine ait gözünüzde canlanan tüm detayları Nevşehir Müzesi'nde bulacaksınız. Nevşehir Müzesi'nde tüm bunların yanı sıra Osmanlı dönemi eserleri de sergileniyor.
Hacı Bektaş Veli Müzesi: Ruhani havası ve ilginç mimarisi ile dikkat çeken Hacı Bektaş Veli Müzesi, ünü tüm dünyaya yayılmış Hacı Bektaş Veli'nin türbesi olarak bilinen bir külliye aslında. Ancak günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açan Hacı Bektaş Veli Müzesi'nde, bir dönem burada yaşamış, eğitim almış ve ibadet etmiş insanların dünyasına misafir olabilirsiniz.
Özkonak Yeraltı Şehri: Eğer yeterli vaktiniz varsa, Özkonak Yeraltı Şehri'ni de Nevşehir gezilecek yerler listenize dahil etmenizi tavsiye ediyoruz. Diğer yeraltı şehirlerden farklı olarak Özkonak'ta, katlar arası iletişim mümkün kılınmış. Bununla birlikte sürgülü taşlar ve su kuyusu da, Özkonak Yeraltı Şehri'nin daha sonra yapıldığını düşündüren unsurlar.
Nevşehir seyahatiniz sırasında nerede konaklama yapacağınızı düşünüyorsanız, sitemiz üzerinde yer alan Nevşehir otellerini inceleyebilir ve Nevşehir otel fiyatları arasında karşılaştırma yaparak tercihte bulunabilirsiniz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.
gaye gönülal - 23 Ağustos 2020, Pazar 21:09
merhabalar, balkanderesinde kanalizasyon çalışmaaı yapıldı ve sorun çözüldü. Vadiyi yürüyüşlerde ve salomon un sponsor olduğu uluslararası ultra trail parkurlarında da kullanıyoruz. bu açıklamayı değiştirirseniz spor severler ve rehberler olarak seviniriz.
Kemal Türkoğlu - 23 Ağustos 2020, Pazar 18:55
Giriş otopark 10 TL vadi girişi kişi başı 45 TL para tuzağı tamamen turizm ne hallerde 4 başı boş kafasına göre takılıyor maalesef
Serhat İnceoğlu - 15 Ağustos 2020, Cumartesi 22:06
Yav sıkıcı diyorsunuz da Nevşehir'in olayı bu kayalar,denizmi bekliyorsunuz
Ali Emre - 25 Nisan 2019, Perşembe 20:57
Güzel bir yer. Okulca gideceğiz, sunumumda da yardımcı olacak inşallah. Fotoğraflarda da zaten güzel gözüküyor.
Ömer OK - 18 Mart 2019, Pazartesi 15:39
Kapadokya'nın neresinde hangi il sınırlarında burası? Ihlara Vadisi'ni coğrafyada yazıyorum Kapadokya diye bir il yok. Nevşehir il sınırlarını taradım orada da yok.
Melissabah - 2 Ocak 2019, Çarsamba 17:24
Vallahi de çok kötü. Ben hiç de beğenmedim. Bence çok daha iyi geliştirmelisiniz.
hakan çevik - 19 Haziran 2018, Salı 10:07
İnsanın hayatı boyunca görmesi gerektiği yerlerden bir yer, dünyanın harikalar diyarında sıralamada ilk 5'e girer diyorum.
Murad Bayramov - 3 Temmuz 2017, Pazartesi 13:24
Çok sevdim. Mutlaka gelmeliyim.
ibrahim kodal - 9 Mayıs 2017, Salı 23:18
Osmanlı zamanında yaptırılan en büyük cami. Külliyesi ve hamamı Nevşehir'in merkezinde dimdik ayakta İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış.
oğuzhan tarım - 23 Ekim 2016, Pazar 20:20
Ben gitmiştim, çok güzel, gitmenizi tavsiye ederim.
Salih Akkuzu - 19 Eylül 2016, Pazartesi 22:23
Manzara süper.
Derya kuru - 21 Temmuz 2016, Perşembe 13:39
Damsa piknik yerinde suyun kenarı güzel ama çocukların eğlenebileceği yer yok. Parkı bir tane var ama kötü. Buraya park, vb. şeylerin yapılmasını öneriyorum.
Özkan Hacıoğlu - 7 Mayıs 2016, Cumartesi 15:27
Kaymaklı sonrası gezdiğim yeraltı şehri yine beni büyüledi. Can korkusu insanlara akıl almaz şeyler yaptırmış. Kaymaklı'dan temel farkı burası alta doğru derinleşen ve çok katlı bir yapı. Tek sorun, kapıda işini sevmeyen güvenlik görevlileri ve çalışanlar. Bugüne kadar bu zihniyette insanları hiçbir müze, vb. yer girişinde görmedim. Müze Kart geçerli, tek seferlik giriş 25 TL.
Özkan Hacıoğlu - 7 Mayıs 2016, Cumartesi 14:04
İnsanların sabrını ve azmini hayretle gözlemleyeceğiniz bir yer. Tıpkı bir karınca yuvası gibi, ucu bucağı yok gibi bir yapılanma. Kapalı alan korkunuz varsa biraz bunaltıcı olabilir ancak aslen oldukça güvenli. Oklar yönlendiriyor. Müze Kart geçerli, tek seferlik giriş 25 TL.
mehmet - 1 Mart 2016, Salı 19:54
Kapadokya Ihlara Vadisi'ne hiç gitmedim ama merak ediyorum.
sinan gultekin - 16 Şubat 2016, Salı 03:17
Ürgüp çok güzel bir memleket. Hani insanın durumu iyi olsa orada yaşanılır ama çok güzel.
ardadeniz - 19 Ekim 2015, Pazartesi 19:57
Çok müthiş bir yer, tavsiye ederim.
Yusuf GÖMBEL - 16 Temmuz 2015, Perşembe 23:18
Sabah 06.00 saatlerinde uçan balonların manzarasıyla tepeden yürüyüşe başlayıp, egzotik alanlardan geçerek yaklaşık bir-bir buçuk saatlik bir yürüyüş sonunda vadi sonu Çavuşin'e gelip, sabah kahvaltısını da açık havada yapıp yürüyüşü sonlandırabilirsiniz. Bu sizin için unutamayacağınız bir anı olur.
efe gezer - 16 Aralık 2014, Salı 13:27
Kapadokya bugünkü görüntüsüne milyonlarca yıl süren oluşumlar neticesinde kavuşmuştur ve bu oluşum halen devam etmektedir. İnsanoğlu da bu benzersiz coğrafyada barınma ihtiyacını gidermek için kayaları oyarak evler, yapılar inşa etmişlerdir. Kapadokya evleri genellikle vadi yamaçlarına yapılmıştır. Evlerin yapımında oyma işlemi ile birlikte bölgede çıkarılan, ilk çıktığında yumuşaklığı nedeniyle işlemesi kolay olan .. Devamını Göster
caglayan akdogdu - 4 Kasım 2014, Salı 09:22
Biz orada kamp yapmak istiyoruz, iki arkadaş bisikletle geleceğiz.
kaan han - 7 Ekim 2014, Salı 14:37
Manzarası ve kumda kahvesi ile dinlenilebilecek bir mekan.
adem çiftçi - 15 Haziran 2014, Pazar 14:45
Derinkuyu Yeraltı Şehri kadar büyük değil ama güzel bir yer, havalandırma çukuruna hayran kalmamak mümkün değil. Hiç nefessiz kalmıyorsunuz.
adem çiftçi - 15 Haziran 2014, Pazar 14:41
Küçük bir yer ama güzel gizli çıkış yerinden inmek çok maharet gerektirmekte.
yalcin - 9 Haziran 2014, Pazartesi 13:46
Görmek gezmek isterim.
muhlız - 10 Mart 2014, Pazartesi 13:43
Çok güzel.
batuhan akca - 18 Şubat 2014, Salı 18:20
Beğendim.
didem akkül - 6 Şubat 2014, Perşembe 09:10
Çook sıkıcı.
selen soyder - 22 Kasım 2013, Cuma 14:43
Çok sıkıcı.
Özlem Borhan - 22 Ekim 2013, Salı 12:29
Kapadokya'nın en etkiliyeci yerlerinden biri. İlk girişte yemyeşil ağaçlar sizi karşılayacak. Dolaştıkça gördüğünüz kiliseler, peri bacaları sizi geçmişe götürecek.
Özlem Borhan - 22 Ekim 2013, Salı 12:24
Kapadokya'da mutlaka görülmesi gereken bir yer. Yoğun bir talep var, giriş sırasını beklemek istemiyorsanız müze kartı temin etmenizi öneririm.
Özlem Borhan - 22 Ekim 2013, Salı 12:23
Kapadokya'ya bir de buradan bakın. Eşsiz, etkileyici bir görsel sizi bekliyor.
Selim - 19 Ekim 2013, Cumartesi 19:21
Buraya gittim. Gerçekten büyüleyici bir güzellikte..
Editor - 20 Kasım 2012, Salı 16:34
Şarap eşliğinde gün batımını izleyebileceğiniz özel bir nokta. Temenni Tepesi'nde yer alan kafede patatesli gözlemenin ve kumda Türk kahvesinin tadına bakmanızı öneririm.
Zeynep Hüvel Keleş - 19 Kasım 2012, Pazartesi 17:05
Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinin en büyük yeraltı şehri. Yaklaşık 90 metre derinliğe sahip ve 4000 yıllık bir geçmişi olan yapının 8 katı geziye açık; fakat toplamda 12 kattan oluştuğu biliniyor. Aynı zamanda gezilebilen kısım tüm yeraltı şehrinin yalnızca yüzde 5'i. Yapı, Şaraphane, okul, kilise, mutfak, ahır, su kuyuları gibi pek çok bölümden oluşuyor. Kapadokya bölgesindeki diğer yeralti şehirleriyle.. Devamını Göster
Tülin Kılıç - 19 Kasım 2012, Pazartesi 15:49
Kapadokya'nın güzelliğine güzellik, rengine renk katan yerlerden biri de Ihlara Vadisi'dir. Göğe kadar uzanan ağaçlar, gürül gürül akan su sesi, huzur kokan bir atmosfer ve doğanın kucağında benzersiz yürüyüş yolları adım attığınız andan itibaren büyüleyecek sizi. Ihlara Vadisi, şehrin karmaşasından, gürültüsünden çekip alacak ve bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak size.
Tülin Kılıç - 19 Kasım 2012, Pazartesi 15:43
Kapadokya gezinizde görülmesi gereken yerlerin başında gelir Derinkuyu Yeraltı Şehri. 8 katlı olan şehrin her katı ayrı güzelliği ve farklı kullanım alanı ile etkiliyor gördüğünüz andan itibaren. Gezerken yanınızda mutlaka bir rehber olmasını öneririm çünkü bilmeden gezmek, bu mucizevi güzelliğe haksızlık olur. Binlerce yıl öncesine yolculuk yapıp, bu eşsiz coğrafyanın ruhuna daha yakından dokunabilmek için Derinkuy.. Devamını Göster
Editor - 19 Kasım 2012, Pazartesi 15:28
Sadece 2 güne sığdırdığımız Kapadokya tatilinde, "iyi ki uğradık" dediğimiz yerlerden. Hatta gezimize ilk buradan başladık ve adeta büyülendik. Fotoğraf çekmek için harika bir nokta. Özellikle de sonbahar mevsiminde mükemmel renkler yakalayabilirsiniz. Bol bol zaman ayırın. Yürüyüş yapın.
Tülin Kılıç - 19 Kasım 2012, Pazartesi 15:23
Kapadokya gezimizde en etkilendiğimiz yerlerden biri oldu 'Paşabağ Rahipler Vadisi'. Sislerin ardındaki peri bacalarını, yeşil - sarı karışımı ağaçları gördüğümüz anda farklı bir dünyaya adım attığımızı anladık. Gizemli havası, manzarası sonsuzluk hissi veriyor ve o sonsuzlukta kaybolmak istiyorsunuz. Peri bacaları, binlerce yıl öncesinden günümüze gelebilmiş mucizevi yapılar adeta.
doğa kalyoncu - 9 Aralık 2011, Cuma 10:42
Çok teşekkür ederim ki ödevime yardım ettiniz :)
39 Kullanıcı Yorumu