Eski İstanbul denilen nokta tam da burası aslında. İlçenin batısı ve kuzeyi tarihi surlarla çevrili olup şehrin en turistik yerleri arasında ilk sıralarındaki yerini kurumaya devam ediyor.
Sultanahmet: Fatih'in en hareketli, en popüler, en mistik ve daha saymakla bitmeyecek enlerine sahip semtlerinin başında Sultanahmet geliyor. Sultanahmet Meydanı her mevsim yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir semt hatta İstanbul'un en çok ziyaret edilen semti. Yerli ve yabancı turistlerin merak ettiği Sultanahmet Meydanı'nda tarihi ile ünlü görkemli eserler hala yoğun bir ilgi görüyor. Sultanahmet Cami'nin mistik atmosferine karıştıktan sonra hemen Ayasofya Müzesi'ni gezebilirsiniz. Ardından Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve Binbirdirek Sarnıcı ziyaret edeceğiniz noktalar arasında mutlaka yerini almalı. Sultanahmet Meydanı'nda yer alan III. Ahmet Çeşmesi ve Yılanlı Sütun da sizi etkileyen yapıtlar arasında olacağına eminiz.
Müzeler: Fatih'in hemen hemen her semtinde bir müze meraklılarına kapılarını açıyor. Eğer eski ve tarihi değeri yüksek eserlere ilginiz varsa bölgenin müzelerini muhakkak ziyaret etmelisiniz. Çemberlitaş'ta yer alan Basın Müzesi Kütüphanesi, 1865 yılında inşa edilen tarihi binasıyla keyifli bir gezi olabilir sizler için. Osman Hamdi Bey Yokuşu'nda yer alan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi, Sultanahmet'teki Aya İrini Müzesi, Eminönü'ndeki İstanbul Tekel Müzesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Müzesi bir diğer tercihiniz olabilir.
Soğukçeşme Sokağı: Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı arasında yer alan Soğukçeşme Sokağı, 12 tarihi eve sahip bir nokta. 12 tarihi evin yanı sıra sokakta bir de Türk çeşmesi bulunuyor. Soğukçeşme Sokağı'nı gezerken daha pek çok detay dikkatinizi çekecek. Bu arada sokağın trafiğe kapalı olması da gezginler için büyük bir avantaj yaratıyor.
Aya Kiryaki Kilisesi: Fatih'in her semti gibi Kumkapı'da da tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor. Semtin en önemli yapısı ise Aya Kiryaki Kilisesi. Bu tarihi kilise birçok yangından ve depremden etkilenmiş, yıkılmış ve 1895 yılında yaşanan depremin ardından tekrar yapılarak son şeklini yani günümüzdeki halini almıştır. Aya Kiryaki Kilisesi de Fatih gezi listenizde yerini alacak yapılar arasında olmalı.
Aya Nikola Kilisesi: Samatya semtinde yer alan Aya Nikola Kilisesi hem dış mimarisi hem de iç dekorasyonuyla beğeninizi kazanacak bir yapıt. Küçükmustafapaşa Mahallesi, Abdülezelpaşa Caddesi'nde bulunan Aya Nikola Kilisesi mistik atmosferiyle zamanın nasıl geçtiği hissettirmeyecek keyifli bir gezi noktası olacak sizlere.
Fatih'in diğer tarihi mekanları arasında Haseki Sultan Cami, Eski İmaret Cami, Küçük Ayasofya Cami, Edirnekapı Cami, Zeyrek Sarnıcı, Nuruosmaniye Kütüphanesi, Fethiye Cami ve Laleli Cami de Fatih gezi listelerinde yerlini alabilecek noktalar arasında.
Mari Saraf - 24 Ağustos 2020, Pazartesi 09:34
Geldim ziyaret etmek istedim p.tesi saat 9.30 a kadar beklerim kapıyı çaldım acan yok çevreden bakım yapıp kapatıldığı söylendi daha fazla bilgi lütfen ya da sayfayı güncellemenizi dilerim üzgünüm..
Mehmet savut - 1 Ağustos 2020, Cumartesi 00:45
Gül caminin altindaki mahsene 1965 yılında girdim bizansin en büyük sığınağı 500bin kişilik bir ucu ayakabidan Ayasofya çıkıyor yolları çok geniş ve yüksek tam bir yeraltı şehri daha fazla detaylara giremem kültür bakanlığı neden ilg8lenmiyor anlamış değilim
baran bahadır - 10 Temmuz 2020, Cuma 12:08
güzel
Tugce uzman - 19 Şubat 2020, Çarsamba 00:52
Burası eskiden bize aitmiş dedelerimize verilmiş. Babaannem anlatırdı. Ne yazık ki içler acısı bir yere dönüşmüş. Her yer döküntü. Tarih silindi artık. Başkalarının elinde.
Nevzat Çetin - 26 Ekim 2019, Cumartesi 23:57
Küçükken Koca Mustafa Paşa pazarına giderken türbenin yanından geçer ve türbeyi mutlaka ziyaret ederdim. Sümbül Efendi Hazretleri'nin mezarının içindeki ağaç beni her seferinde etkiler uzun uzun bu ağaca bakardım. Sanki bu ağaç Sümbül Efendi ile bütünleşmiş gibiydi. Allah şefaatine bizleri de nail etsin inşallah. Ortamın ve insanların bu kadar bozulduğu bu zamanda bu mübarekler bize insan olmayı bir nebze olsun hatı.. Devamını Göster
SELMAN KAYACI - 11 Ekim 2019, Cuma 17:27
Çok güzel bir kütüphane. personel güler yüzlü. Kütüphanede sınırsız Wi-Fi ve çay var. Ancak kapıda zile basıp güvenlik kapıyı açar ve içeri girebilirseniz...
Celal Gunay - 9 Eylül 2019, Pazartesi 18:32
16 Mart Şehitler Caddesi'nden Bozdoğan Kemeri'ne çıkıp gezebilirsiniz. Hürrem Sultan'ın çıplak ayakla gezdiği gibi.
Kanan pektas - 27 Ağustos 2019, Salı 23:29
Giriş ücreti ne kadar ve yeriniz nerede? Soyunma odalarınız ayrımı? Sadece yıkanma ücreti ne kadar?
Zafer Daver Öneran - 29 Mayıs 2019, Çarsamba 17:12
Buradaki açıklamada Selçuk sultanın Fatihin halası olduğu belirtiliyor. Yani Sultan 2. Murat'ın kız kardeşi ve Çelebi Mehmet'in kızı; ama cami tanıtımında I.Mehmet (Çelebi Mehmet'in)kızı yazısı var. Türkçe ve İngilizce olarak. Böyle olunca yaşam süreci dikkate alındığında biraz gerçekçilik kayboluyor. Aslolan halası ise düzeltme yapılmalı. Cami imamı ile görüştüm yeni atandığını ve yazıya dikkat etmediğini belirtere.. Devamını Göster
Ahmet Can erbaş - 4 Mayıs 2019, Cumartesi 09:33
Tarih kokan sokakların arasında, kendisi de tarih olmuş bir yapı. İnanılmaz Haliç manzarası ile ziyaretçileri adeta büyülüyor.
Tayfun kuş - 5 Nisan 2019, Cuma 14:25
Cumhuriyet Eğitim Müzesi ile ilgili düzeltilmesi gereken bilgiler mevcut. İsmi, mesai saatler ve yenilenme sonrası fotoğraflarına erişmek ve doğru bilgi sunmak için lütfen müzeyi arayınız. 0212 516 0688
Sami Eren Berkil - 28 Mart 2019, Perşembe 20:42
Gayet tarihsel bir taş. Sırf 10 puan için bu yorumu yapıyorum,.
Seyhan ÇAĞIL - 3 Şubat 2019, Pazar 01:00
Bu tarihin başlangıç noktasının gömülü kalması… Patlayan bir yıldız gibi Guinnes Rekorlar kitabına doğru. Projesiyle anlam ve değerini kazanacak umarım. İnşallah...
İbrahim Kilik - 13 Aralık 2017, Çarsamba 10:06
İstanbul, dünyanın efsane şehirlerinden. Balat bu efsane şehrin Bin Bir Gece Masalı. Askerlik hizmetimi İstanbul'da yaptım; ama Balat'ı ve güzelliklerini 2017 yılında keşfettim. Öyle bir semtte yaşamak insana ilham verir, şiir yazdırır, çay içirir, dinginlik bahşeder. İstanbul'un Bin Bir Gece Masalı'nı dinlemek istiyorum. Ankara, 13.12.2017, İbrahim Kilik.
ömer kaya - 17 Haziran 2017, Cumartesi 06:17
On numara, internet çok hızlı, içerik tatmin edici, mekan mistik ve havadar. Bir kütüphaneden ne beklenebilir ki…
Cemile - 1 Kasım 2016, Salı 15:08
İlgisiz bir otel, tuniğimi verdim ütülenmesi için, kolu yanık içinde! Sonradan fark ettim, delik deşik edilmişti ve hiçbir şey söylenmedi. Üstelik otel görevlisiyle irtibata geçtim şikayetimi dile getirdim. Arayacaklarını söylediler ama aramadılar. Hem yeni tuniğimi delik deşik ettiler, üstüne para aldılar hem de ilgi sıfır. Böyle ilgisiz bir oteli kimseye tavsiye etmem!
semin - 22 Ekim 2016, Cumartesi 12:38
Her gittiğimde ayrı bir huzur duyduğum, büyülendiğim ikinci adresim.
Muhammet BİLİKCİ - 20 Ekim 2016, Perşembe 20:14
Kiliseden camiye çevrilmesi dolayısı ile diğer kiliseden camiye çevrilmiş yapılar gibi burada da minber malumunuz tam olarak oturtulamasa da çok güzel bir cami. Caminin bir bölümünde müze de yer alıyor. Güvenlik gerekçesi ile malumunuz namaz vakti haricinde diğer zamanlarda alarmlar kurularak kapısına kilit vuruluyor. Balat'a gelindiğinde görülmesi gereken camilerden (yapılardan) birisi. Tavsiye olunur.
Muhammet BİLİKCİ - 20 Ekim 2016, Perşembe 20:07
Balat'a geldi iseniz yürüyerek tatlı bir rampayı tırmanarak mutlaka ziyaret edilesi bir müze. Müze bana bir konağı anımsatıyor, çok büyük olmadığından 5 dakikada gezeceğiniz müze mistik havası ile büyüleyici. Çıkıştaki ufak meydan da en az müze kadar otantik.
Muhammet BİLİKCİ - 20 Ekim 2016, Perşembe 20:01
Eski evleri, eski sokakları, eski dükkanları ve daha birçok eski ile başlayan nesne ve mekan görmek isterseniz adres Balat. Pazar sabahı semtte kurulan Kastamonu-İnebolu organik köy pazarı muhteşem. Tarihi simitçisi, yine tarihi Balat Agora Meyhanesi ve hemen yanında leziz işkembecisi ile gününüzü.. Devamını Göster
Seda Eşal - 21 Ağustos 2016, Pazar 12:07
Harika bir yer ve çalışanları çok ilgili.
Mehmet - 25 Temmuz 2016, Pazartesi 11:32
Bu güzel memleketi bizlere nasip eden yaratıcımız olan rahman ve rahim olan yüce Allah'u Teâlâ'ya sonsuzca, sayısızca hamd ve şükürler olsun ve fethini müjdeleyen iki cihan güneşi fahri kainat serveri alem hatemül enbiya rahmetenlil alemin Hazreti Muhammed Mustafa S.A.V'e ve aline ashabına sayısızca, sonsuzca salatü selam olsun. İstanbul'umuzun fethinde şehit olan ve gazi olanların ve tüm şehitlerin mübarek ruhları .. Devamını Göster
Metin Kural - 12 Mayıs 2016, Perşembe 15:38
Önündeki kafeteryanın işletmesini belediyenin aldığına çok sevindim. Çok güzel olmuş. Ancak Cami genelde kapalı. Ben turist rehberiyim ve içine genellikle girilemiyor. Kimin buna ne hakkı var?
canan - 10 Şubat 2016, Çarsamba 21:31
Araştırma yapmak için güzel bir yer. İstediğiniz kitaplar da hemen geliyor, çok beklemiyorsunuz. Çok kalabalık bir yer de değil. Sakin ve tarih kokan yerlerde kitap okumayı seviyorsanız tavsiye ederim.
Özkan Karabacak - 27 Kasım 2015, Cuma 23:50
Doğup büyüdüğüm, halen de ikamet etmekte olduğum yer burası, muhteşem bir atmosferi, harika bir manevi havası var buranın ve de Karagümrük semtinin tamamının insanın ruhuna iyi geliyor...
Medeni ersek - 28 Ekim 2015, Çarsamba 09:26
Çalışanları çok ukala ve konuşma tavırları devlet kurumuna yakışır tavırlar içeresinde değil. Kullanıcıları bir kovmadıkları kaldı neredeyse kütüphaneden. Müdürün bir an önce çalışanlara çeki düzen vermesi gerekli. Kütüphanede kullanıcı memnuniyeti denen bir şey yok.
Oksana Gokmen - 1 Ağustos 2014, Cuma 00:13
Çok güzel, çok beğendim.
ahmet ozel - 12 Mayıs 2014, Pazartesi 14:47
Hanın tam karşı mağazasında esnaflık yapıyoruz. Han, gelen tüm ziyaretçilere çok ilginç geliyor. Mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Habibe Tokgöz - 10 Nisan 2013, Çarsamba 12:27
Elif Hanım, Aya Nikola Kilisesi Fatih ilçesinin sınırlarındadır. Fakat dediğiniz gibi Beyoğlu'nda da aynı ismi taşıyan bir kilise bulunmaktadır.
elif aydemir - 9 Nisan 2013, Salı 14:43
Burada Samatya diyorsunuz, ancak bu kilise Beyoğlu'nda yer alır.
Editor - 30 Nisan 2012, Pazartesi 11:48
Ayasofya Müzesi, kilise olarak inşa edildi ve Osmanlı devrinde cami olarak kullanıldı. Alışılmamış büyüklüğü, iç süslemelerinin zenginliği ile büyüleyicidir. Ayasofya'nın büyüklüğüne ve ihtişamına yüzyıllar boyunca hiçbir yapı ulaşmadı.
aysel kaygan - 24 Ocak 2012, Salı 20:42
Topkapı Sarayı harika bir yer.
Ordinaryus Tatilyus - 3 Ocak 2011, Pazartesi 10:46
İstanbul'un en büyük sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı, saraylara su sağlamak için 1. Justinyen döneminde yaptırılmıştır. Sarnıç 143 m. uzunluk 65 m. genişliğindedir. Sarnıçta, 1984 yılında etraflı bir temizlik yapılmıştır.
Birben Tunç - 9 Aralık 2010, Perşembe 11:34
Yanıbaşımızda duran çok değerli bir eser ama eminim İstanbul'da yaşayan insanların bile birçoğu bir kez olsun gitmemişlerdir hala Süleymaniye Camii'ne. Aslında üzerinde durulması gereken bir konu; yurtdışından binlerce turist, binlerce kilometre yol katedip geliyorlar bizdeki değerleri görmeye ve eminim bizim tarihi eserlerimizi bizden çok daha iyi tanıyorlardır. Vatikan'ı görmek istiyorum diye yırtınan bir çok ark.. Devamını Göster
34 Kullanıcı Yorumu