Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Burdur Gezi Rehberi
Tümünü gör (1 Fotoğraf)
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Burdur Gezi Rehberi

Göller Yöresi'nde ve Akdeniz Bölgesi'nde yer almasıyla dikkat çeken Burdur ili, çok eskilere dayanan bir tarihe de sahip olmasıyla biliniyor. Hazırlanan Burdur gezi rehberi ile bölge hakkında detaylı bir plan yapabilir, Burdur'un kendine has güzelliklerine şahit olma fırsatını elde edebilirsiniz.

Burdur Hakkında

Burdur, güney ve doğudan uzanan Batı Torosların uzantılarının yanı sıra çevresindeki birçok dağla çevrili. Bu sayede şehir, doğal bir sınır çizgisine de sahip. Ayrıca Burdur, killi ve kireçli bir toprak yapısını da bünyesinde barındırıyor. Burdur nerede sorusu, bölgeyi ziyaret etmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla soruluyor.

Burdur hangi bölgede derseniz, Akdeniz Bölgesi'nde yer alıyor. Yüz ölçümü 7. 175 m² olan Buldur, turizm açısından oldukça zengin bir bölge. Burdur turizm aktiviteler ve faaliyetleri ile şehrin önemini fazlasıyla artırıyor. Yılın birçok dönemi turist çeken Burdur, çevre iller sayesinde de yaz turizminin sık yaşandığı yerler arasında bulunuyor.

Burdur harita konumu; güneyde Antalya, batıda Denizli ve kuzeyde Afyon'a komşu olan bir noktada yer alıyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen birçok tatil beldesiyle çevrelenmiş olan bu şehir, yeni yerler keşfetmek isteyen tatilciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Bunun yanı sıra hem deniz, kum, güneş hem de sükunet arayanlar için de ideal yerlerden biri olduğu söylenebilir. Burdur tarihi, paleolitik çağlara kadar uzanıyor. Hacılar ve Kuruçay kazıları ile Neolitik ve Kalkolitik çağlara ait kalıntılar da bulunuyor. Bölge, geçmişten günümüze birçok medeniyet ve uygarlığa da ev sahipliği yapmış.

Bölgede çıkan Frig eserleri de bir dönem Burdur'da Friglerin yaşadığını kanıtlıyor. Tarihte birçok kez fethedilen bölge, 1923'ten sonra il durumuna geçiyor. Burdur, sahip olduğu doğal güzellikleri sayesinde, oldukça keyifli bir tatil imkanı sunuyor.

Burdur haritası göz önünde bulundurulduğunda, şehrin Göller Yöresi ve Göller Bölgesi adı verilen noktada yer aldığı da görülüyor. Bu durum da turizmi olumlu yönde etkiliyor. Birçok su sporunun yapılmasına olanak sağlayan Burdur Gölü de turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra Salda, Yarışlı ve Gölhisar gölleriyle de meşhur olan şehir, sakin bir tatil isteyenlere ideal seçenekler sunuyor.

Burdur Harita ve Yol Tarifi

Kendine has yapısı ve karakteri olan şehir için gezi planları sıklıkla yapılsa da Burdur'a nasıl gidilir sorusu, birçok tatilcinin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Burdur'u ziyaret etmek isteyen tatilciler için birçok ulaşım seçeneği mevcut. Konumu itibariyle havave kara yolu ile bölgeye ulaşmanız mümkün.

Özel aracıyla seyahat etmekten hoşlanan kişiler için Burdur yol tarifi , akıllı telefonlar aracılığıyla daha da kolaylaşıyor. İstanbul'dan 570 km uzaklıkta olan Burdur'a ulaşım yaklaşık 6 saat sürerken, Ankara'dan Burdur'a ulaşım ise yaklaşık 5 saat sürüyor. Özel aracı olmayan tatilciler için bir diğer seçenek ise otobüsler.

Şehirler arası otobüs seferlerini kullanarak hem ekonomik hem de rahat bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bölgeye hava yolu ile de ulaşmanız mümkün. Bölgeye hava yolu ile gitmeyi düşünüyorsanız Süleyman Demirel Havalimanı'na pek çok noktadan uçuş bulunuyor.

Hava yolunu kullansanız dahi Burdur'a yaklaşık 25 km uzaklıktaki Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda indikten sonra tekrar otobüs kullanmanız gerekiyor.

Burdur Hava Durumu ve İklimi

Burdur hava durumu, bölgede etkili olan iklim tipi dolayısı ile mevsimden mevsime farklılık gösteriyor. Yılın bazı zamanlarında ılık bir hava olsa da yaz ve kış aylarında sıcaklıklar oldukça değişken seviyelere sahip. Ülkemizde ılıman iklim denilince akla gelen ilk bölge ise genelde Akdeniz Bölgesi oluyor.

Burdur da Akdeniz Bölgesi'nde yer aldığı için birçok kişi tarafından ılıman bir iklime sahip olduğu düşünülüyor. Akdeniz Bölgesi'nin karasal iç tarafında yer alan Burdur ili, konumlandığı çevre koşullarından dolayı karasal iklimin hüküm sürdüğü şehirlerden biri.

Genellikle kar yağışlarının ve don olaylarının da sıklıkla yaşandığı Burdur'da kış mevsimi oldukça sert bir şekilde yaşanıyor. Burdur hava şartları yaz mevsiminde ise tam tersi şekilde seyrediyor. İldeki yıllık yağışların büyük bir kısmı ise kış aylarındaki yağmur ve karlarla meydana geliyor.

İldeki en yüksek sıcaklıklar ağustos ayında yaşanırken, en soğuk ay ise ocak olarak belirtiliyor. Burdur ilinde yaz ayları oldukça sıcak bir şekilde yaşanırken, birçok göl ve akarsuyun bulunması yaz sporlarına olan rağbeti artırıyor.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Burdur Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Burdur'un Neyi Meşhur?

Şirin ve eşsiz şehir, Burdur neyi meşhur sorusuna verilecek birçok cevap sunuyor. Bu noktada, Buldur'un doğal ve tarihi mekanlarından yöresel lezzetlerine kadar birçok şeyi sıralamak mümkün. Ülkemiz yemek kültürü bakımından ele alındığında; Adana ve Urfa'da yapılan şiş kebaplar ne kadar meşhur ve lezzetliyse, yöre halkı için de Burdur'da yapılan Burdur şiş o kadar meşhur ve lezzetli. Bunun yanı yanında Burdur şişe rakip olan bir diğer lezzet ise yörede irmik ve cevizle yapılan ceviz ezmesi. Bu tat da şehrin restoranlar ve mekanlarının meşhur lezzetlerinden birine örnek olarak verilebilir. Ayrıca mutfağı tatlı yönünden zengin olan Burdur'da kabak helvasının da tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz. Kahvaltılarda da kendine yer edinen kabak helvasının yanı sıra Burdur muhallebisi de bölgenin bir diğer lezzeti. Tüm bu leziz tatların yanı sıra Burdu, eşsiz yapısı, geçmişi aralayan tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen bir şehir. Antik Yunan uygarlığından günümüze kadar birçok medeniyet ve uygarlığın izlerine rastlayabileceğiniz Burdur, gezilip görülmesi gerekilen en önemli yerlerden biri.

Burdur'un Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Antik Yunan uygarlığında başkent olan ve dünyanın en yüksek rakımlı tiyatrosu Sagalassos Antik Kenti ve Türkiye'de turizme açılan ilk mağaralardan biri olan İnsuyu Mağarası, Burdur ili sınırları içerisinde yer alıyor. Buna karşın Salda Gölü, Bakibey Konağı, Burdur Ulu Cami ve Burdur Gölü, şehre ayak basıldıktan sonra gezilecek yerler arasında kendine bir yer buluyor.

Burdur'a Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz Bölgesi'nde yer almasına karşın karasal iklimin hüküm sürdüğü Burdur'a ziyaretçi sayısı her geçen yıl biraz daha artıyor. Türkiye'nin Maldivleri olarak isimlendirilen Salda Gölü'nü merak edenler ve görmek isteyenler için en ideal zaman bahar ayları. Bahar ayları oldukça sakin bir şekilde geçtiği için kalabalıktan uzak kalmak isteyen ya da birkaç günlüğüne kafasını dinlemek isteyenler için ideal bir zaman.

Burdur'da Nerede Kalınır?

Burdur kendine has kültürü ve karakteri olan şirin bir şehir. Bu şirin şehirde, toplumun her kesiminden insanın kendi bütçe aralığına uygun bir konaklama seçeneğiyle karşılaşması mümkün. Uygun bir yer arayanlar için apart ve butik otellerin bulunmasının yanı sıra 5 yıldızlı lüks oteller, en iyi Burdur otelleri ve tesislerin de olduğu Burdur'da, istek ve zevklerinize uygun birçok mekan sizlere hizmet sunuyor.

Burdur'da Alışveriş Nerede Yapılır?

Sevdikleriniz veya kendiniz adına alışveriş yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız Bakırcılar Çarşısı tam size göre. El emeğiyle bezenmiş birçok sanat eserine rastlayacağınız gibi Burdur'a has yöresel hediyelik eşyaları da görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca "Burdur Alacası" adıyla anılan, tamamen el emeği göz nuru olan ve el tezgahlarında dokunan bu kumaşlar da oldukça ünlü.