Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 27 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Yaz mevsimi, macera dolu anılar yaratmak için mükemmel bir zaman. Günün sıcaklığı ve gecenin serinliği, doğanın kucağında zaman geçirmek için ideal bir denge sunuyor. Bu yaz, sıradanlıktan uzaklaşmak ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için harika bir fırsat. Öğrenciler için yaz kampı rotaları başlığını verdiğimiz bu blog yazısında sizleri doğanın tam olarak kalbine götürüyoruz. 

{ad:0}

Rota üzerindeki her durak, kendine özgü güzellikleri ve keşfedilmeyi bekleyen sırları ile dolu. Dağların zirvesindeki manzaralardan, gizli orman patikalarına, kristal berraklığındaki göllerden, yıldızların altında uyuyacağınız kamp alanlarına kadar her anı dolu dolu yaşayacaksınız. İster çadır kampı, isterseniz karavan kamp yapın, bu yaz kamp yapmak çok eğlenceli olacak.

Dipsiz Göl, Yalova

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Yalova'nın Teşvikiye beldesinde yer alan ve muhteşem doğasıyla büyüleyen Dipsiz Göl, Büyük ve Küçük Dipsiz Göl olarak ikiye ayrılıyor. Ücretsiz kamp yapabileceğiniz ve yaklaşık 530 m yükseklikte yer alan Büyük Dipsiz Göl, ağaçlarla çevrili yemyeşil bir doğada bulunuyor. Ormanın ortasında yer alan aynı güzellikteki Küçük Dipsiz Göl de Yalova’nın bakir doğasına göz kırpıyor. Yalova Gezilecek Yerler önerilerimizi Keşif Rehberi’mizden okuyabilirsiniz.

Pırlanta Plajı, İzmir

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Öğrenciler için ekonomik sayılmayan Çeşme’de ücretsiz kamp yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Çeşme’nin her yaz dolup taşan ve masmavi deniziyle yaz tatilinin hakkını veren plajları, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Pırlanta Plajı’nın karşısındaki otopark olarak kullanılan arazide ise ücretsiz olarak kamp yapmak mümkün. O alana çadırınızı kurup, huzurlu bir uyku çekebilirsiniz. İzmir Gezilecek Yerler ve İzmir’in Plajları hakkındaki yazılarımıza göz gezdirmeden İzmir planlarınızı yapmamanızı tavsiye ediyoruz.

Sultanpınar Yaylası, Sakarya

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

İstanbul’a Yakın Yaylalar arasında popüler olan Sultanpınar Yaylası, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alıyor. Özellikle yaz aylarında serin bir seçenek sunan yaylada, göl çevresinde ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz. Yayla evlerinin olduğu bölgede sessizliğin ve huzurun içinde sakin bir kamp yapabilir, anın tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik sabahları inek ve tavuk sesleriyle uyanmak garanti!

Bağ Camp, Fethiye

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Ekomonik bir kamp deneyimi sunan Bağ Kamp, Kabak Koyu’na bakan muhteşem manzarası ve doğa dostu anlayışıyla ziyaretçilerini her anlamda memnun ediyor. Yeşil ve mavinin iç içe olduğu ve her göreni kendine hayran bırakan manzaralarıyla adından sıkça söz ettiren tesiste huzura doymak mümkün. Fethiye Gezilecek Yerler arasında bulunan Kabak Koyu’nun muhteşem atmosferini solumak için Bağ Camp mutlaka uğranılması gereken bir destinasyon.

Kabak Koyu, Fethiye

Fethiye'den muhteşem bir öneri daha sunmak istiyoruz: Kabak Koyu. Turkuaz denizi ve yeşil doğası ile ünlü olan bu koy, kampçılar için doğal bir cennet diyebiliriz. Eskiden çok daha sakindi ama yaz aylarında artık nüfus önemli oranda artabiliyor. Yine de öğrenci kampları için gayet uygun...

Uludağ Çobankaya, Bursa

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Çok cüzi bir fiyata Uludağ’ın mis gibi doğasında kamp yapmak için Çobankaya sizleri bekliyor. Yemyeşil bir doğanın içinde bulunan kamp alanına, bölgedeki ahşap köy evlerinin içinden geçerek ulaşabilirsiniz. Yaz mevsiminde açık olan kamp alanında Uludağ’ın oksijen deposu havasını içinize çekebilir, yıldızların altında harika bir akşam geçirebilirsiniz. Bursa gezilecek yerler içeriğimize göz atabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Adını içinde barındırdığı yedi gölden alan Yedigöller, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen eşsiz bir doğa harikasıdır. Kamp yapmak için ideal olan bu park, özellikle sonbaharda muhteşem renkler sunar. Yaz ayların da gündüzleri harika bir atmosfer sunsa da tam olarak dağların ortasında yer aldığından dolayı akşam ve gece saatlerinde serin olabiliyor. Kamp hazırlığı yaparken bunu da göz önünde bulundurmakta yarar var.

Esenceli Köyü, İstanbul

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

İstanbul’un en sevilen kamp alanlarından Esenceli Köyü, Ömerli Barajı kıyısında yer alıyor. Şile’ye bağlı olan köyde, ağaçlar ve çeşit çeşit bitkilerle kaplı ormanlık alanlarda yürüyüş yapabilir, baraj çevresinde ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz. Hem İstanbul’un kasoundan kaçmak hem de şehirden uzaklaşmadan kamp deneyimi yaşamak için Esenceli ideal bir seçenek sunuyor. İstanbul’a yakın kamp alanları için Keşif Rehberi’mize göz atabilirsiniz.

Ayder Yaylası, Rize

Karadeniz’in en ünlü yaylalarından biri olan Ayder, zengin bitki örtüsü ve şelaleleri ile biliniyor. Yani kamp için oldukça uygun. Karadeniz havasının sürekli olarak değişebildiğini ve yağmurlara hazırlıklı olmanız gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz.

İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

İğneada, sıra dışı longoz ormanlarıyla ünlü. Doğaseverler için harika bir kamp alanı sunan bu bölge, aynı zamanda kuş gözlemciliği için de ideal. Ayrıca kısa ya da uzun mesafeli yürüyüşler yapabilir, daha da bol etkinlik istiyorsanız kano kiralayarak gezebilirsiniz. 

Volo Camping, Bodrum

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

Bodrum’un öğrenci dostu tesislerinden olan Volo Camping, Gürece’de yer alıyor. Zeytin ağaçlarının çevrelediği bir alanda bulunan Volo, doğanın içinde unutulmaz bir kamp deneyimi sunuyor. Bodrum’un eğlence hayatına ve muhteşem plajlarına yakın konumda yer alan bu tesiste her anın keyfini doya doya çıkarabilirsiniz. Bodrum’da yapılacaklar listesi için Keşif Rehberi’mize göz atabilirsiniz.

Akçakese Köyü, İstanbul

Öğrenciler İçin Yaz Kampı Rotaları

İstanbul’un en sevilen ilçelerinden olan Şile’de deniz keyfi yapabileceğiniz pek çok plaj bulunuyor. Akçakese Köyü de popüler yüzme noktaları arasında yer alıyor. Sahil kenarında ücretsiz olarak kamp yapabileceğiniz köyde, hem deniz hem de doğa keyfi yapabilir, İstanbul’da yüzmenin tadına varabilirsiniz. Şile köyleri hakkında detaylı bilgiler için Keşif Rehberi’mize göz atabilirsiniz.

Hem ekonomik hem de doğa dostu olan bu tesisler, öğrenciler için vazgeçilmez adreslerden olmaya devam ediyor. Yaz tatilinde kamp yapmak ve eğlenceli anlara şahit olmak için, siz de bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Son olarak kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı da tavsiye ederiz.