Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 23 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 06 Aralık 2023
En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Yeşil Bursa olarak da bilinen ve sahip olduğu yeşil alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken Bursa, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra, doğa turizmi için de tercih edilen rotalardan biri. Yemyeşil ve bakir köyleri, dağ ve vadilerdeki yürüyüş parkurları ve şelaleleriyle Bursa, kalabalık nüfusuna rağmen doğal güzelliklerini koruyabilen nadir şehirlerden biri olma özelliğine sahip. Baharın ilk müjdeleri geldiğindeyse bu şehir ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

{ad:0}

Tarihle doğayı bir arada bulacağınız bu güzel şehirde, görülmesi gereken pek çok keşif noktası yer alıyor. Bol oksijenli bu rotalarda Bursa’nın doğasını yakından keşfedecek, hem spor yapıp hem de görsel şölen yaşayacaksınız. Sizler için bu yazımızda derlediğimiz en güzel bahar rotalarını okuduktan sonra hemen Bursa’ya gitmek isteyeceksiniz. Bursa'ya gelmişken doğal güzellikler yanında şehir merkezini de gezi planlarınıza aldıysanız, Keşif Rehberi'mizde yer alan Bursa Şehir Merkezi Gezilecek Yerleri içeren detaylı rehberimizi okuyabilirsiniz.

Uludağ Milli Parkı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Daha çok kış turizmi ile anılan ve kayak severlerin vazgeçilmez destinasyonlarından olan Uludağ, aslında sadece kışın değil her mevsim ziyaret etmeye uygun bir yer. Dört mevsimin doya doya yaşanabileceği Uludağ’da yapacak pek çok aktivite bulunuyor. Milli park içinde yer alan Çobankaya Yaylası, Aras Şelalesi, Kilimli Göl, Buzlu Göl ve Aynalı Göl doğa tatilleri için de Bursa’ya gelenlerin tercih ettiği doğal güzellikler arasında bulunuyor. Uludağ’da dilerseniz piknik yaparak eğlenebilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, ya da yol üzerinde yer alan Tarihi İnkaya Çınarı’nı inceleyip, çay bahçesinde bir şeyler içebilirsiniz.

{search:uludag-kayak-otelleri,Uludağ Kayak Otelleri}

Atatürk Kent Ormanı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Atatürk Kent Ormanı, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, yemyeşil doğası ve ahşap köprüleriyle şehir hayatından kaçmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Bu ormanda kamelyalar altında doğayı izleyebilir, seyir terasında anın tadını çıkarabilir ya da barbekü alanlarında mangal yaparak lezzetli anlara şahit olabilirsiniz. Kuş seslerinin eşlik ettiği bu anlarda, kendinize vakit ayırabilirsiniz.

Bursa Botanik Parkı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Bursa Botanik Parkı, diğer adıyla Soğanlı Botanik Parkı, Bursa Hayvanat Bahçesinin yanı başında bulunuyor ve ziyaretçilerine her mevsim görsel şölen yaşatıyor. Göletler, havuzlar, çeşit çeşit ağaç ve bitkiler, yürüyüş parkurları ve mekanlarıyla yediden yetmişe herkese hitap eden bu doğa harikasında huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Fotoğraf tutkunlarının da uğrak yerlerinden olan parkta keyifle dinlenebilirsiniz. 

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Balat Ormanı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Mudanya Yolu üzerinde bulunan ve mangal yapmanın yasak olduğu Balat Ormanı, Bursa’nın oksijen deposu olarak şehir stresinden kurtulmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Nilüfer Belediyesi Kültür Sanat Derneği Kulübü'nün işlettiği Balat Ormanı, aynı zamanda Nilüfer Müzik Festivali ve daha birçok organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Dumansız hava sahası ve yemyeşil doğasıyla Bursa’nın en sessiz alanlarından olan Balat Ormanında sakinliğin tadına varabilirsiniz.

Reşat Oyal Kültür Parkı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Şehrin ortasında adeta bir huzur yuvası olan Reşat Oyal Kültür Parkı, ağaçların altında kitap okumak isteyen, yürüyüş yapan ve çimenlerde uzanan onlarca insanın vazgeçemediği yeşil alanlardan. Lunapark, göl, restoran, piknik alanı, tiyatro, restoran ve büfe gibi pek çok alana ev sahipliği yapan bu parkta, eğlenceli vakit geçirmeniz mümkün. Özellikle lunaparktan gelen çığlıklar ve kahkaha sesleri neşenizi yerine getirecek.

Hüdavendigar Kent Parkı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Nilüfer Deresinin iyi yakasında uzanan ve oldukça geniş bir alanı kaplayan Hüdavendigar Kent Parkı, yaklaşık 4.000 ağacı bünyesinde barındırıyor. Lale ve sümbül gibi pek çok çiçeğe de ev sahipliği yapan parkta, ampute futbol sahası, açık ve kapalı tenis kortu, yüzme havuzu ve kano eğitim merkezi gibi pek çok aktivite merkezi de yer alıyor. Hem doğada olmanın verdiği huzur hem de parkın sunduğu bu hizmetler sizi her anlamda mutlu etmeye yetecek.

Saitabat Şelalesi

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Bursa şehir merkezine çok uzak olmayan, Kestel ilçesinde bulunan Saitabat Şelalesi, Bursalıların her fırsatta kaçtığı doğal güzellikler arasında yer alıyor. Uludağ’ın eteklerinde yer alan şelale, çevresindeki alabalık restoranları ve piknik alanlarıyla şehirden çok uzaklaşmadan sakin bir atmosfer sunuyor. Şelale kıyısında dilerseniz ata binebilir, köylülerin tezgahlarındaki yöresel ürünleri inceleyebilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz.

Oylat Vadisi

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Pek çok derde şifa olan kaplıcaları, mağarası ve şelalesi ile oldukça popüler olan ve aynı zamanda sahip olduğu temiz havasıyla da Bursalıların gözdesi olan Oylat, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alıyor. Kestane, çam, gürgen ağaçları ve çeşit çeşit bitki türleriyle adeta bir doğa harikası olan Oylat’ta doğa yürüyüşleri yapabilir, yaklaşık 600 metre uzunluğundaki fosil mağarasını ziyaret edebilir ve yürüyüş sonrası kaplıcada yorgunluğunuzu giderebilirsiniz.

{search:oylat-otelleri,Oylat Otelleri}

Misi Köyü

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Nilüfer Çayı kenarında bulunan ve Cumalıkızık ve Gölyazı kadar kalabalık ve popüler olmayan Misi Köyü, binlerce yıllık geçmişi ve bakir doğasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vaat ediyor. 1989 yılında sit alanı ilan edilip koruma altına alınan köyde Osmanlı ve Rum mimarisine sahip eski evlerin fotoğraflarını çekebilir, köy sokaklarında dolaşabilirsiniz. Köye gidince ayrıca, ipek böcekçiliğini tekrar canlandırmak için kurulan İpek Evi ve yöresel lezzetler sunan Koza Evini de görmeden dönmeyin deriz. Keşif Rehberi'mizde bulunan Misi Köy Gezi Rehberini inceleyerek, planlarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

{search:cumalikizik-otelleri,Cumalıkızık Otelleri}

Gölyazı Köyü

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Yemyeşil zeytin ağaçları ile kaplı, baharda nilüferlerin oluşturduğu görsel şöleni Gölyazı gölünde görmek ve huzur dolu bir haftasonu geçirmek isteyenler için Gölyazı her mevsim tercih edilebilecek güzel rotalardan birisi. 

{search:golyazi-otelleri,Gölyazı Otelleri}

Bursa’da Nerede Kalınır?

En Güzel İlkbahar Rotaları: Bursa

Bir şehre Yeşil ünvanı veriliyorsa bu tesadüfi olamaz. Bursa’ya yolu düşen ve doğasını keşfeden herkes de böyle düşünüyor olsa gerek. Bol bol oksijen alabileceğiniz, kendinizi doğanın kucağına atabileceğiniz pek çok alan Bursa’da sizi bekliyor. İstanbul’dan sadece iki saat uzaklıkta yer alan bu doğa şehrini mutlaka keşfedeceğiniz bir plan yaptığınızda, Bursa’da merkezde veya çevresindeki doğayla içiçe kalabileceğiniz Bursa Otelleri listemize size en uygun olanını inceleyebilir, doğanın tadına doyasıya varabilirsiniz.

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}