İstanbul’a Yakın Yaylalar

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 14 Ekim 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İstanbul’a Yakın Yaylalar
İstanbul’un kalabalığından kaçmak, doğada temiz bir nefes almak ama bunun için uzun bir yolculuk yerine az yol almak mı istiyorsunuz? Cevabınız evet ise bizimle kalın ve İstanbul’a yakın yaylaları keşfe çıkın.

Bol oksijenli, sakin ve doğayla iç içe bir gün geçirmek, belki çadırınızla kamp yapmak ya da günübirlik stres atmak için yaylalar sizi bekler, acele edin!

{ad:0}

Sultanpınar Yaylası – Sakarya

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, yaklaşık 1300 metre yükseklikte yer alan Sultanpınar Yaylası oldukça geniş bir alanı kapsıyor. Yayla evleriyle çevrili olan bölgede bir de göl yer alıyor. Daha çok yaz aylarında piknik ya da kamp yapmak için gelen ziyaretçiler doğa içinde huzur dolu vakit geçiriyor. {search:sakarya-otelleri,Sakarya Otelleri}

Acelle Yaylası – Sakarya

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Sultanpınar Yaylası’na yakın bir konumda yer alan ve içinden Enişte Deresi geçen Acelle, bölgede popüler olan ve özellikle hafta sonları oldukça kalabalıklaşan yaylalar arasında yer alıyor. Doğanın ortasında yemyeşil bir alanda bulunan Acelle Yaylası, doğada olmayı sevenler için vazgeçilmez adreslerden.

Erikli Yaylası – Yalova

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Erikli Şelalesi’ne de ev sahipliği yapan Erikli Yaylası, Yalova Teşvikiye sınırları içinde yer alıyor. Son yıllarda özellikle yakın konumu nedeniyle İstanbulluların gözdesi olan ve doğal güzellikleriyle büyüleyen yayla, her yaştan kişiyi doğayla buluşturuyor. {search:yalova-otelleri,Yalova Otelleri}

Menekşe Yaylası – Kocaeli

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Kocaeli’nde konumlanan ve doğanın verdiği nimetleri sonuna kadar sunan bu bakir yayla, yaklaşık 1100 metre rakımda bulunuyor. Beşkayalar Tabiat Parkı’na yakın bir alanda yer alan Menekşe Yaylası, meşe, kestane, ıhlamur gibi pek çok ağaç türüne de ev sahipliği yapıyor. {search:kocaeli-otelleri,Kocaeli Otelleri}

Davlumbaz Yaylası – Sakarya

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alan Davlumbaz Yaylası, Sülüklügöl’e tepeden bakabileceğiniz konumuyla renk cümbüşü yaşatan bir çeşitliliğe sahip. Gürgen, kayın ve kestane ağaçlarıyla kaplı yaylada yürüyüp kamp yapabilir, kuş sesleri eşliğinde kitabınızı okuyabilir ya da sessiz ortamın tadını çıkarabilirsiniz.

Karlık Yaylası – Yalova

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Fotoğraf: kulturportali.gov.tr
Teşvikiye sınırları içinde yer alan ve sahip olduğu eşsiz doğasıyla özellikle kampseverlerin uğrak noktası olan Karlık Yaylası Yalova’nın en güzel yaylaları arasında bulunuyor. İçinde bir de gölet olan yaylada ağaçların rüzgarda salınışına şahitlik edecek ve huzurlu atmosferin verdiği dinginlikle mest olacaksınız.

Kocayayla – Bursa

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Keles ilçesinde bulunan ve adı gibi gerçekten de çok büyük bir alanı kaplayan Kocayayla, Bursa’nın en ünlü piknik alanları arasında yer alıyor. Kavak, karaçam, meşe ve gürgen ağaçlarıyla kaplı olan yayla, yaklaşık 1200 metre rakımda bulunuyor. İçinde restoran, piknik ve spor alanlarıyla oyun parkı da bulunan Kocayayla’da doğa sizi sarıp sarmalayacak, hazır olun. {search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Soğucak Yaylası – Sakarya

İstanbul’a Yakın Yaylalar

Sapanca sınırlarında yer alan Soğucak Yaylası, yemyeşil doğası ve sahip olduğu bitki ve ağaç türleriyle şehirden kaçmak isteyenlerin tercih ettiği yaylalardan. Zaman zaman off-road yarışlarının ve yayla şenliklerinin de düzenlendiği yaylada, tesis olmasa da kamp yapmanız mümkün.

Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bursa... Hepsi de İstanbul’a yakın mesafede ve doğasıyla ünlü olan şehirler arasında. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan sizi doğayla buluşturan bu şehirler ve yaylalar, tüm stresinizi azaltıp sizi mutlu etmeye hazır. Yeter ki yola çıkın!