Nisan Ayında Gezilecek Yerler & Keşif Rotaları

Nisan Ayında Gezilecek Yerler & Keşif Rotaları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 03 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 23 Mart 2024
Nisan Ayında Gezilecek Yerler & Keşif Rotaları

Her mevsim değerli ama baharın yeri başka ayrı! Kuşların dallarda beste yaptığı, ağaçların tomurcuk doğurduğu, tomurcukların çiçeğe durduğu bu renkli mevsimde içimiz daha bir hareketleniyor nedense! Güneşle buluşan deniz öyle güzel parlıyor ki, yüzmek istiyoruz üşüsek de… Doğa öyle bir süsleniyor ki, gel de diren cazibesine… Sözün kısası bahar "gel" diyor. Daha önce görülmeyen yerlere, görülen ama yine özlenilen yerlere… Nisan’da nereye gidilir diyenler için listemiz hazır!

{ad:0}

Olimpos / Antalya

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Kışın biraz üşütse de, baharda bir hırkayla gezebiliyorsunuz Antalya’da. Şehrin her yeri ayrı güzel ama Kumluca ilçesindeki Olimpos’un tadı nisan ayında bir başka. Eğer doğanın içinde mis gibi kokuların eşlik bir Likya yürüyüşüyse niyetiniz, Olimpos tam da bu yol üzerinde. Olimpos’ta antik kent gezebiliyor, mavinin bin bir tonunu görebiliyor, kafa dinleyip yenilenebiliyorsunuz. Bölge hakkında fikir sahibi olmak için Olimpos Antik Kenti Hakkında Her Şey adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.

{search:olimpos-otelleri,Olimpos Otelleri}

Faralya / Fethiye

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Faralya’nın bir adı da Güzelyurt Köyü. Ölüdeniz’in 15 km kadar yakınındaki bu köyün en önemli özelliklerinden biri doğanın ruhunuza yaptığı terapi. Denize karşı matınızı serip yoga yapabileceğiniz, müthiş günbatımları izleyebileceğiniz ve isterseniz Babadağ’dan paraşütle havalanabileceğiniz bu köyün lezzetleri de uzun süre kendini hatırlatacak. Faralya’da pencerelerinden mavi görebileceğiniz birçok butik otel var. İstediğiniz biraz dinginlik ve huzursa eğer, 18 yaşından büyük misafirleri ağırlayan sakin bir otel de tercih edebilirsiniz.

{search:faralya-otelleri,Faralya Otelleri}

Borçka / Artvin

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Gürcistan sınırındaki konumuyla Doğu Karadeniz’in hatta memleketin en uzak ucu olsa da, Borçka cenneti yeryüzünde arayanların uğraması gereken yerlerden. Dalga sesi duyamasanız da turkuazına vurulacağınız Karagöl’ün kıyısında yürümek, Macahel Yaylası’nda bulutların tepesini görmek, Camili Köyü’nde gezmek, Maral Şelalesi’nde suyun ritmiyle dinlenmek size çok iyi gelecek. İnsanlarının güler yüzü, bozulmamış doğallığı ve Gürcü gurmeliği sinmiş yemekleri de cabası… Artvin’de görülecek doğal güzellikleri adlı yazımızdan inceleyebilirsiniz.

{search:borcka-otelleri,Borçka Otelleri}

Abant, Bolu

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Borçka çok uzak diyenlere büyükşehirlere yakın bir Batı Karadeniz rotasından bahsedelim; Abant! Kuşların geçtiği, nilüferlerin yüzdüğü, bulutların dağları deldiği Abant’ın bir başka güzelliği de huzuru. Baharda yeşilin tonlarına bürünen doğasıyla Abant bu nisanda sizi bekliyor. Göl çevresinde bisikletle gezmek, kamp yapmak ve uzun yürüyüşlere çıkmak size yıl boyunca yetecek enerji yükleyecek. Abant yazımızı okuyarak bölge hakkında daha detaylı bigiye ulaşabilirsiniz.

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Çeşme / İzmir

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Muhteşem denizi, renkli doğası ve eğlenceli atmosferiyle müdavimlik yaratan bir yer Çeşme. Koylarının güzelliği, Alaçatı’nın albenisi, Mavi Bayraklı plajlarıyla yaz aylarının en popüler noktalarından olan Çeşme’nin en sakin hallerini nisanda göreceksiniz. Deniz mevsimi gelmeden gidin, girin, gezin diyeceğimiz Çeşme’yi bahar rotanıza alabilirsiniz.

{search:cesme-otelleri,Çeşme Otelleri}

Cunda, Balıkesir

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Eğer Ege rotanıza Cunda’yı da eklerseniz, nostaljik Rum evlerinin arz-ı endam ettiği bu mahalle havasındaki ada sizin de havanızı değiştirecek. Henüz kalabalıklaşmamış taş sokaklarında yürürken mis kokular getiren tatlı bir yelle serinleyecek, Taksiyarhis Kilisesi, Agia Triyada Kilisesi ve Despot Evi’nin tarihiyle büyüleneceksiniz. Bu arada Despot Evi bölgenin tarihini en iyi yansıtan otellerden biri ve neden burada kalmayasınız ki! Cunda’da nerede ne yenir, diye merak ediyorsanız Cunda'nın En İyi Restoranları adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

{search:cunda-otelleri,Cunda Otelleri}

Assos / Çanakkale

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Ege’nin batısında, Marmara bölgesiyle komşu Assos, Çanakkale’nin Behramkale köyünde konumlanıyor. Antik limanıyla ve tarih kokan atmosferiyle bir açık hava müzesini andıran Assos’un sakin plajlarında yüzünüzü güneşe dönebilir, kıyısında çıplak ayak yürüyebilirsiniz. Asırlar öncesinin filozof Aristo’sunun memleketi olan köy sizi de filozof yapacak kadar güzel. Assos Gezi Rehberi’mizi okuyarak, planlarınızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}

Halfeti / Şanlıurfa

Nisan Ayına Özel Keşif Rotaları

Büyükşehirlere biraz uzak olsa da, otantik coğrafyasıyla keşfe açık bir diyar Şanlıurfa. Sırf lahmacunlu kebaplı bir sofrasına oturmak için, Balıklıgöl’ün kıyısında bir demli çay içmek için bile gitmeye değer. Göbeklitepe’yi, Balıklıgöl’ü, Harran’ı kısacası Şanlırfa Gezilecek yerler adına her yeri görün. Ama Halfeti’de batık şehrin üzerinde bir tekneyle gezmenin, gezerken aşağıda bir zamanlar kanlı canlı yaşamlar olduğunu bilmenin garip duygusunu da yaşamadan dönmeyin. Ülkemizin cittaslow şehirleri arasında yer alan Halfeti, nisan ayının en huzurlu yerlerinden. Halfeti gezilecek yerler, Halfeti’de yapılacak aktiviteleri yazdığımız Halfeti Gezi Rehberi’ni okumadan planlarınızı yapmayın.

{search:halfeti-otelleri,Halfeti Otelleri}