Faralya’nın bir adı da Güzelyurt Köyü. Ölüdeniz’in 15 km kadar yakınındaki bu köyün en önemli özelliklerinden biri doğanın ruhunuza yaptığı terapi. Denize karşı matınızı serip yoga yapabileceğiniz, müthiş günbatımları izleyebileceğiniz ve isterseniz Babadağ’dan paraşütle havalanabileceğiniz bu köyün lezzetleri de uzun süre kendini hatırlatacak. Faralya’da pencerelerinden mavi görebileceğiniz birçok butik otel var. İstediğiniz biraz dinginlik ve huzursa eğer, 18 yaşından büyük misafirleri ağırlayan sakin bir otelde kalmaya ne dersiniz? Fethiye’nin Kabak Koyu’nda konumlanan Kabak Mandala Camping birbirinden şık bungalovlarıyla Faralya’yı en iyi anlayabileceğiniz otellerden. Tesiste konaklarken Kelebekler Vadisi’ni ve Saklıkent’i de gezi rotanıza eklemeyi unutmayın. Faralya Gezilecek Yerler hakkında daha detaylı bilgi için Faralya yazımızı okuyabilirsiniz.
Gürcistan sınırındaki konumuyla Doğu Karadeniz’in hatta memleketin en uzak ucu olsa da, Borçka cenneti yeryüzünde arayanların uğraması gereken yerlerden. Dalga sesi duyamasanız da turkuazına vurulacağınız Karagöl’ün kıyısında yürümek, Macahel Yaylası’nda bulutların tepesini görmek, Camili Köyü’nde gezmek, Maral Şelalesi’nde suyun ritmiyle dinlenmek size çok iyi gelecek. İnsanlarının güler yüzü, bozulmamış doğallığı ve Gürcü gurmeliği sinmiş yemekleri de cabası… Artvin’de görülecek doğal güzellikleri adlı yazımızdan inceleyebilirsiniz. Bu güzelliklerin hepsine çok yakın bir konaklama istiyorsanız size önerimiz 11 lüks süitiyle hizmet veren Black Lake Hotel.
Borçka çok uzak diyenlere büyükşehirlere yakın bir Batı Karadeniz rotasından bahsedelim; Abant! Kuşların geçtiği, nilüferlerin yüzdüğü, bulutların dağları deldiği Abant’ın bir başka güzelliği de huzuru. Baharda yeşilin tonlarına bürünen doğasıyla Abant bu nisanda sizi bekliyor. Göl çevresinde bisikletle gezmek, kamp yapmak ve uzun yürüyüşlere çıkmak size yıl boyunca yetecek enerji yükleyecek. Abant yazımızı okuyarak bölge hakkında daha detaylı bigiye ulaşabilirsiniz. Doğanın içinde en doğalından bir tatil için 120 konaklama birimiyle çok hoşnut bir hizmet alabileceğiniz Von Resort Abant’ı tercih edebilirsiniz.
Muhteşem denizi, renkli doğası ve eğlenceli atmosferiyle müdavimlik yaratan bir yer Çeşme. Koylarının güzelliği, Alaçatı’nın albenisi, Mavi Bayraklı plajlarıyla yaz aylarının en popüler noktalarından olan Çeşme’nin en sakin hallerini nisanda göreceksiniz. Deniz mevsimi gelmeden gidin, girin, gezin diyeceğimiz Çeşme’de otel önerimiz ise butik tarzıyla gönlünüzü çelecek Alaçatı Otel Rebetiko! Olur da tatilinizi Çeşme’de her yıl düzenlenen festivallere denk getirmek isterseniz, Çeşme Festivalleri yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Eğer Ege rotanıza Cunda’yı da eklerseniz, nostaljik Rum evlerinin arz-ı endam ettiği bu mahalle havasındaki ada sizin de havanızı değiştirecek. Henüz kalabalıklaşmamış taş sokaklarında yürürken mis kokular getiren tatlı bir yelle serinleyecek, Taksiyarhis Kilisesi, Agia Triyada Kilisesi ve Despot Evi’nin tarihiyle büyüleneceksiniz. Bu arada Despot Evi bölgenin tarihini en iyi yansıtan otellerden biri ve neden burada kalmayasınız ki! Cunda’da nerede ne yenir? diye merak ediyorsanız Cunda'nın En İyi Restoranları adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Ege’nin batısında, Marmara bölgesiyle komşu Assos, Çanakkale’nin Behramkale köyünde konumlanıyor. Antik limanıyla ve tarih kokan atmosferiyle bir açık hava müzesini andıran Assos’un sakin plajlarında yüzünüzü güneşe dönebilir, kıyısında çıplak ayak yürüyebilirsiniz. Asırlar öncesinin filozof Aristo’sunun memleketi olan köy sizi de filozof yapacak kadar güzel. Gelmişken Kadırga Koyu’nda konumlanan Hestia Otel’de kalabilir, balkonlarından rüzgarın üflediği Ege Denizi’nin mis kokusunu duyabilirsiniz. Assos Gezi Rehberi’mizi okuyarak, planlarınızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.
Büyükşehirlere biraz uzak olsa da, otantik coğrafyasıyla keşfe açık bir diyar Şanlıurfa. Sırf lahmacunlu kebaplı bir sofrasına oturmak için, Balıklıgöl’ün kıyısında bir demli çay içmek için bile gitmeye değer. Göbeklitepe’yi, Balıklıgöl’ü, Harran’ı kısacası Şanlırfa Gezilecek yerler adına her yeri görün. Ama Halfeti’de batık şehrin üzerinde bir tekneyle gezmenin, gezerken aşağıda bir zamanlar kanlı canlı yaşamlar olduğunu bilmenin garip duygusunu da yaşamadan dönmeyin. Ülkemizin cittaslow şehirleri arasında yer alan Halfeti, nisan ayının en huzurlu yerlerinden. Halfeti Gezilecek Yerler, Halfeti’de yapılacak aktiviteleri yazdığımız Halfeti Gezi Rehberi’ni okumadan planlarınızı yapmayın. Halfeti’de baraj gölüne hakim terasıyla size önereceğimiz konaklama da Kasr-ı Canan Otel Restaurant Cafe!