Düğün Fotoğrafı Çekilecek Yerler, Dış Çekim Mekanları

Düğün Fotoğrafı Çekilecek Yerler, Dış Çekim Mekanları

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 16 Mart 2016
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Düğün Fotoğrafı Çekilecek Yerler, Dış Çekim Mekanları

Düğün, nişan tören ve etkinliklerde sayısız çift, harika anılara ve fotoğraflara sahip olmak ister. Günün sonunda o anlardan geriye, fotoğraf albümlerindeki birbirinden harika fotoğraflar kalır. Bunun için dünyaevine girme telaşesindeki çiftler, Türkiye'nin dört bir yanındaki dış çekim mekânlarını tercih ederler. Uçan balonlar eşliğinde güzel bir günbatımı ya da metropoldaki nadide bir sahil... Ülke genelinde düğün fotoğrafı çektirebileceğiniz birbirinden harika dış mekanları hemen keşfetmeye başlayın! İster doğal bir cennet içerisinde ister tarihi yapılarla çevriliyken çektireceğiniz düğün fotoğraflarını hayal edin...

{ad:0}

Nevşehir Dış Çekim Mekanları

 kapadokya düğün fotoğrafı

Nevşehir denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz ki Kapadokya. Kapadokya, ülkemizde düğün fotoğrafı çektirmek için en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi. Gökyüzünü süsleyen balonlar, arkanızda muhteşem bir fon oluşturan büyüleyici bir coğrafya… Instagram’a yüklediğinizde beğeni yağmuruna tutulacağınızın garantisini verebiliriz. Otantik bir masalın başkahramanları gibi hissetmek istiyorsanız, tercihinizi Kapadokya’dan yana kullanabilirsiniz.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Bursa'da Düğün Fotoğrafı Çektirilen Yerler

 tirilye düğün fotoğrafı

Bursa'da ise Uludağ'dan Bursa Botanik Parkı'na Cumalıkızık'tan Nilüfer Çayı'na kadar düğün fotoğraf çektirebileceğiniz sayısız yer var. Örneğin, doğal bir arka plan istiyorsanız Nilüfer Çayı şahane bir seçim. Güzelyalı ise Marmara Denizi kıyısında bir sahil kasabası olması ile son derece romantik düğün fotoğraf çekimlerine olanak tanıyor.

Özellikle bahar aylarında bir hayli ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden biri de Tirilye. Bursa Tirilye şirin bir sahil kasabası. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile muhteşem bir atmosfere sahip olan Tirilye’de, hayallerinizin düğün fotoğraflarını çektirebilirsiniz.

{search:tirilye-otelleri,Tirilye Otelleri}

İzmir'deki Popüler Dış Çekim Yerleri

 bostanlı sahili düğün fotoğrafı

Eşsiz doğası, iklimi, insanları ve tarihi yerleri ile İzmir, Ege'nin İncisi olmaya devam ediyor. Kentte düğün fotoğraf çektirebileceğiniz onlarca yer var. Bu sayede kişisel tercihlerinize göre en doğru yeri belirleyebilirsiniz. Alaçatı, Buca, Şirince gibi kentin en popüler tatil destinasyonlarındaki pek çok yer, dış çekimler için uygun.

Bunun yanı sıra bilindiği gibi İzmir, antik kentleri ile meşhur. Efes, Bergama, Agora ve Teos gibi çok sayıda antik kentten birini de dış çekim için tercih edebilirsiniz. Özellikle kültür turizmine, tarihi yapılara, antik eserlere düşkün çiftler için İzmir'deki antik kentler harika bir seçim.

İzmir’in Karşıyaka semti de çok popüler. Özellikle bir sahil bölgesinde düğün fotoğraflarınızı çektirecekseniz sizin için doğru adres Bostanlı. Güneş'in bile bir başka battığı, akşamüstleri balıktan dönen taka sesleriyle huzuru çağrıştıran bu güzide mahallenin sahili, düğün fotoğrafı çektirmek için en ideal yerlerden biri. Özellikle İzmir’de yaşayan şanslı kişilerdenseniz, düğün fotoğraflarınızın fonunu Bostanlı Sahili’yle süsleyebilirsiniz.

{search:karsiyaka-otelleri,Karşıyaka Otelleri}

Antalya'da Düğün Fotoğrafları İçin İdeal Yerler

 kaleiçi düğün fotoğrafı

Antalya'nın tarihi dokusu ve doğal zenginlikleri dünya çapında bilinir. Bu nedenle kent, her yaz yerli-yabancı milyonlarca turiste ev sahipliği yapar. Kaş'dan Olimpos'a, Alanya'dan Kepez'e kadar Antalya, Türkiye'nin en turistik destinasyonları arasındadır.

Şehrin tüm bu zenginliği sayesinde dış çekim mekânları da çok sayıdadır ve her biri nadidedir. Örneğin, Hadrian Kapısı süslü kemerlere, estetik sütunlara, tarihi dokuya sahip bir yer. Konyaaltı Atatürk Parkı da tercihiniz olabilir. Doğa ile iç içe bir dış mekân istiyorsanız Konyaaltı Atatürk Parkı nokta atışı bir seçim. Bir plaj albümü oluşturmak istiyorsanız da hem şehrin hem de Türkiye'nin en popüler plajlarından Konyaaltı Plajı sizi bekliyor.

Yüzyıllardır varlığını koruyan tarihi eserleri, cumbalı evleri ve dar sokaklarıyla Kaleiçi de vazgeçilmez dış çekim yerleri arasında. Burası çiçek kokuları eşliğinde, gelenek ve göreneklerimizi içerisinde barındıran en güzel kentlerden biri. Antalya’da yer alan Kaleiçi, dünyadaki en ilginç antik kentlerden biri aynı zamanda. Böylesine bir dokuya sahip olan Kaleiçi’nde, düğün fotoğraflarınız tarihin bir aynası niteliğinde olacak.

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

İstanbul'da Düğün Fotoğrafı Çektirilecek Yerler

 atatürk arboterumu düğün fotoğrafı

Üç büyük imparatorluğa ev sahipliği yapan, dünya çapında bir metropol olan İstanbul'da da zevkinize uygun sayısız dış çekim mekânı var. Bunlardan bazıları doğal bir atmosfer sunarken bazıları yüzyılların ağırlığını üzerinde taşıyan tarihi mekânlar, yerlerdir.

Örneğin, Silivri ya da Emirgan Korusu gibi yerler doğal arka planda düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çiftler için çok ideal. Buna Yıldız Parkı ve Belgrad Ormanı'nı da ekleyip alternatifler arasından birini seçebilirsiniz.

Tarihi yapılar arasında ise Galata Kulesi, Adile Sultan Kasrı, Haydarpaşa Garı, Hidis Kasrı gibi mekânlar öne çıkar. Bu yerlerdeki tarihi mimari, düğün fotoğraflarına son derece mistik, antik ya da görkemli bir hava katabilir.

Atatürk Arboretumu ise İstanbul’un en yeşil alanlarından biri. Sarıyer’de yer alan Belgrad Ormanı’nın güneyinde bulunan Atatürk Arboretumu, 1500’ü aşkın bitki türüne ev sahipliği yapıyor. İstanbullular için bulunmaz bir cennet olan Atatürk Arboretumu, sahip olduğu yeşilliği ve detaylar arasına gizlenmiş güzellikleriyle, düğün fotoğrafı çektirmek için en çok tercih edilen mekanlar arasında.

Filmlere ve hikayelere konu alan, köyden şehre gelenlerin İstanbul’a ilk ayak bastıkları Haydarpaşa Tren Garı da şehrin simgelerinden biri haline geldi. Otantik ve tarihi dokusu ile büyüleyen bu emektar gar, uzun zamandır hizmet vermiyor ancak hala daha İstanbulluların düğün fotoğrafı çektirmek için favori mekanlarından biri.

{search:beykoz-otelleri,Beykoz Otelleri}

Kayseri'de Popüler Dış Çekim Yerleri

soğanlı vadisi düğün fotoğrafı

Kayseri’de dış çekim mekanları, hem şehrin merkezinde hem de şehrin dışında konumlanır. Erciyes Dağı başta olmak üzere kentte dış çekime müsait pek çok yer var. Erciyes Dağı hem yaz hem de kış büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğu için dış çekimlerde çok popüler.

Milli Park olan Sultan Sazlığı da doğal bir arka planda düğün fotoğraf çektirmek isteyen çiftler için ideal. 300 civarında farklı kuş türüne ve 400 civarında da farklı bitki çeşidine ev sahipliği yapan yerde doğal bir arka plan bulmakta hiç zorlanmayacaksınız.

Kayseri’nin turistik bölgelerinden biri olan Soğanlı Vadisi de tarihsel bir keşif için ideal rotalardan biri. Oldukça farklı bir coğrafya olan Soğanlı Vadisi’nde, birçok kaya kilise ve mağara evler yer alıyor. En az Kapadokya kadar masalsı ve otantik düğün fotoğrafları çektirmek için, Soğanlı Vadisi oldukça ilginç bir fikir olabilir.

Eski Kayseri Evleri, Kayseri Kalesi, Kayseri Saat Kulesi de kentteki popüler tarihi mekânlar. Eğer bir tarihsel arka planda düğün fotoğrafları çektirecekseniz buraları seçebilirsiniz.

Eskişehir Dış Çekim Yerleri

sazova parkı düğün fotoğrafı

Hem Eskişehir’in hem de ülkemizin en büyük parklarından olan Sazova Parkı, masal tadında düğün fotoğrafları çektirmek için bulunmaz bir yer. Parkın içerisinde masal köşkü, sualtı dünyası, amfi tiyatro, bilim deney merkezi ve korsan gemisi gibi isimlerle anılan bölümler bulunuyor. Artık gerisini siz düşünün.

Diğer popüler dış çekim yerleri arasında ise kentin simgesi Porsuk Çayı, tarihi evleri ile ünlü Odunpazarı, Porsuk Çayı üzerinde oluşturulan Şehr-i Aşk Adası diğer popüler dış çekim alanları.

{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}

Bozcada Düğün Fotoğrafı Çekim Yerleri

bozcaada rüzgar gülleri düğün fotoğrafı

Bir ada tatili, düğünü ya da çekimleri her zaman romantik ve büyüleyicidir. Bozcaada sokakları, Polente gün batımı, tatil köyleri, Akvaryum Koyu, Ayazma Plajı en popüler dış çekim alanları arasındadır.

Bozcaada’nın en batı ucunda bulunan ve 17 adet rüzgar gülünden oluşan bu Bozcaada Rüzgar Gülleri de unutulmaz bir dış çekim alanı. Türkiye’nin en güzel günbatımı manzaralarından birine sahip aynı zamanda. Düğün fotoğraflarınıza daha fazla anlam yüklemek için Bozcaada Rüzgar Gülleri’ni tercih edebilirsiniz.

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Bolu'da Popüler Dış Çekim Mekânları

 yedigöller düğün fotoğrafı

Bolu’nun cennet köşelerinden biri olan Yedigöller, ülkemizde eşi benzeri olmayan bir tabiata sahip. Dört mevsim boyunca farklı güzellikler sunan Yedigöller’de, rengarenk düğün fotoğrafları çektirebilirsiniz. Düğün fotoğraflarınızda doğa teması işlemeyi düşünüyorsanız, Yedigöller sizin için biçilmiş kaftan.

Bunun dışında Abant Gölü çevresinde de doğal fona sahip düğün fotoğrafları çektirebilirsiniz. Abant Gölü yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahip. Yüzeyinin buzla kaplandığı kış aylarında da bu büyüleyici güzellik zirve noktasına ulaşır.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Yorumlar

Özlem Borhan 
17.03.2016
Bozcaada rüzgar gülleri çok hoş. :) Ayrıca Bursa Botanik Park\'da güzeldir.
Hülya Omercikoglu 
17.03.2016
Kefken Pembe Kayalar\'ı da eklemelisiniz bence listeye...